מחפש שדרוג למערכת, מתלבט מה להביא מארה"ב - רמקולים או מגבר
שלום לכולם,
כרגע ברשותי מגבר סטריאופוני של DENON, ושני רמקולים רצפתיים של JBL.
אני צופה בטלוויזיה דרך יס HD ו-HTPC.
הייתי מעוניין לשדרג את חוויות הצפיה (או ליתר דיוק ההאזנה) מסטריאופונית לרב-ערוצית, כרגע יש לי אי וודאות בין מה אני יכול או לא יכול לעשות (האם אני יכול להשתמש ברצפתיים הנוכחיים כקדמיים וזה יצא נורמלי)?
בכל אופן, חשבתי לרכוש מגבר+רמקולים בתקציב גמיש (לא יותר מ-10K, עדיף המינימום שצריך בשביל "רמת הכניסה", האוזן שלי לא יותר מידי מפונקת)
העניין הוא שבארה"ב יותר זול ויש לי הזדמנות להביא משם רמקולים או מגבר (אם רמקולים אז קטנים, לא רצפתיים)
חשבתי על YAMAHA למיניהם, שיש פה (http://www.world-import.com/avamps.htm), למשל ה-RX-V665 שעובד על מתח של 110-240.
מה דעתכם, האם דוקא את הרמקולים עדיף להביא משם?
יש המלצה למערכת סבירה בתקציב הזה, משהו שלא ניתן "לפספס" איתו?
תודה!
כרגע ברשותי מגבר סטריאופוני של DENON, ושני רמקולים רצפתיים של JBL.
אני צופה בטלוויזיה דרך יס HD ו-HTPC.
הייתי מעוניין לשדרג את חוויות הצפיה (או ליתר דיוק ההאזנה) מסטריאופונית לרב-ערוצית, כרגע יש לי אי וודאות בין מה אני יכול או לא יכול לעשות (האם אני יכול להשתמש ברצפתיים הנוכחיים כקדמיים וזה יצא נורמלי)?
בכל אופן, חשבתי לרכוש מגבר+רמקולים בתקציב גמיש (לא יותר מ-10K, עדיף המינימום שצריך בשביל "רמת הכניסה", האוזן שלי לא יותר מידי מפונקת)
העניין הוא שבארה"ב יותר זול ויש לי הזדמנות להביא משם רמקולים או מגבר (אם רמקולים אז קטנים, לא רצפתיים)
חשבתי על YAMAHA למיניהם, שיש פה (http://www.world-import.com/avamps.htm), למשל ה-RX-V665 שעובד על מתח של 110-240.
מה דעתכם, האם דוקא את הרמקולים עדיף להביא משם?
יש המלצה למערכת סבירה בתקציב הזה, משהו שלא ניתן "לפספס" איתו?
תודה!
נערך לאחרונה על ידי Yuval-F ב 11/01/2010 18:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
הייתי בוחר מגבר - בגלל המחיר ובגלל שהאופציה השניה - רמקולים קטנים ב- 5000 שח, הם בעצם לא אופציה. או לפחות לא מתאימים למגבר בסדר גודל שאתה רוצה (90W RMS X7).
מצד שני, רמקולים - בגלל שאם הם עובדים לאחר קניה, לא אמורים להתקלקל. כך שלא צריך לדאוג לאחריות.
מגבר לעומת זאת, יש סיכון שהוא מגיע לא תקין מלכתחילה. קשה לבדוק את כל האופציות כשאין לך מקום מסודר ומכשירים לחבר למגבר.
אל תשכח את המס שצריך לשלם, מכס +מעמ.
- מבולבל?
מצד שני, רמקולים - בגלל שאם הם עובדים לאחר קניה, לא אמורים להתקלקל. כך שלא צריך לדאוג לאחריות.
מגבר לעומת זאת, יש סיכון שהוא מגיע לא תקין מלכתחילה. קשה לבדוק את כל האופציות כשאין לך מקום מסודר ומכשירים לחבר למגבר.
- מבולבל?
די מבולבלplazma כתב:הייתי בוחר מגבר - בגלל המחיר ובגלל שהאופציה השניה - רמקולים קטנים ב- 5000 שח, הם בעצם לא אופציה. או לפחות לא מתאימים למגבר בסדר גודל שאתה רוצה (90W RMS X7).
- מבולבל?...
בכל מקרה האם לדעתכם כדאי לקנות הכל בארץ?
בהשקעה של 7 אלף נניח, לא אקבל הרבה פחות?
יש איזהשהי מערכת "רמת כניסה" מומלצת בתקציבים אלו?
הוספתי את הלינק של ה-YAMAHA שמקבל מתחים שונים בהודעה הראשונה.
yanivol כתב:אם להביא מגבר אז רק כזה שעובד על 220V. אחרת, ההתעסקות עם שנאי גדול הופכת את כל העניין ללא כדאי, ויש האומרים שפוגע בסאונד....
בולשיט
4 רסיברים הבאתי מארה"ב לכל המשפחה אצל כולם עובד פצצה ,
הרסיבר 110V עובד מצויין עם שנאי בעלות 250 ש"ח בדרום ת"א
קנה ותהנה , לא פוגע בסאונד
לצערי אלא שטוענים שפוגע בסאונד הם יבואנים או מוכרנים