פורמט SACD
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
1) סאונד יותר איכותי במידה ויש לך מערכת שתבחין בכךדיפר כתב:תודה על התגובה
במידה שרכשתי כזה CD והנגן שלי תומך בפורמט הזה
למה אני אמור לצפות ?
סופר סאונד ?..........
2) מוסיקה רב ערוצית (5.1)
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
בדרך כלל, ל SACD רב ערוצי יש שכבת SACD דו- ערוצי.AmRo כתב:באותו עניין - האם ל - SACD רב ערוצי יש בשכבת ה - HD גם מיקס סטריאו
ואם לא האם כדאי לרכוש דיסק כזה לנגן שתומך ב - SACD אבל רק בסטריאו...
יש כאלה שיש להם גם שכבת CD והם נקראים HYBRID .
בכל מקרה, צריך לבדוק כל דיסק לגופו על מנת לוודא מה הוא כולל.
יש גם SACD דו ערוצי בלבד, ללא שכבה של רב-ערוצי.
יש הרבה גורמים שמשפיעים על איכות המדיה: המיקס שנעשה באולפן עלול להשפיע יותר.
אם תיקח את אותה הקלטה בסטראו של CD רגיל לבין SACD בסטראו, אתה אמור לשמוע טוב יותר ב SACD כי הוא מכיל יותר אינפורמציה.
ארז
לגבי מדיה - לא לשכוח DVD-A. מבחינת איכות שני פורמטים האלו, לדעתי, די דומים. אותו פיונר 610 מנגן שניהם. וזה מגדיל מבחר של המדיה בהרבה.
בקשר לDVD-A, יש ל610 (כמו לעוד כמה דגמי budget-level) "יתרון" שהוא לא מתעסק עם watermarks, שזה מאפשר שימוש חופשי בדיסקים מעותקים (מאינטרנט או מקורות אחרים).
בקשר לDVD-A, יש ל610 (כמו לעוד כמה דגמי budget-level) "יתרון" שהוא לא מתעסק עם watermarks, שזה מאפשר שימוש חופשי בדיסקים מעותקים (מאינטרנט או מקורות אחרים).
הינה דוגמא:
http://www.sa-cd.net/showtitle/1625
זה HYBRID כלומר יש שכבת CD רגילה (REDBOOK)
וגם רב ערוצי השאלה אם לשמוע בסטריאו זה רק בשכבת ה - CD
ומה עושה נגן שתומך רק בסטריאו עם הרב ערוצי.
http://www.sa-cd.net/showtitle/1625
זה HYBRID כלומר יש שכבת CD רגילה (REDBOOK)
וגם רב ערוצי השאלה אם לשמוע בסטריאו זה רק בשכבת ה - CD
ומה עושה נגן שתומך רק בסטריאו עם הרב ערוצי.
אם נגן תומך בSACD, הוא יכול לנגן גם סטראו וגם רב-ערוצי מSACD דיסק.ארז_וחני כתב:נגן שתומך רק בסטראו לא יכול לנגן מדיה רב-ערוצית.AmRo כתב: ומה עושה נגן שתומך רק בסטריאו עם הרב ערוצי....
פשוט לא תשמע כלום.
ארז...
מה זה "נגן שתומך רק בסטראו" ? נגן ללא תמיכה בSACD?
כן, נגן קומפקט דיסק רגיל.ashk כתב:אם נגן תומך בSACD, הוא יכול לנגן גם סטראו וגם רב-ערוצי מSACD דיסק.ארז_וחני כתב:נגן שתומך רק בסטראו לא יכול לנגן מדיה רב-ערוצית.AmRo כתב: ומה עושה נגן שתומך רק בסטריאו עם הרב ערוצי....
פשוט לא תשמע כלום.
ארז...
מה זה "נגן שתומך רק בסטראו" ? נגן ללא תמיכה בSACD?...
ארז
הנגן שיש לי הוא Arcam FMJ CD37ashk כתב:אם נגן תומך בSACD, הוא יכול לנגן גם סטראו וגם רב-ערוצי מSACD דיסק.ארז_וחני כתב:נגן שתומך רק בסטראו לא יכול לנגן מדיה רב-ערוצית.AmRo כתב: ומה עושה נגן שתומך רק בסטריאו עם הרב ערוצי....
פשוט לא תשמע כלום.
ארז...
יש לו רק שתי יציאות אנלוגיות (סטריאו - ימין ושמאל כמובן)
השאלה אם הוא עושה DownMix כאשר הוא קורא רב ערוצי מהדיסק ומוציא את הכל דרך היציאות האנלוגיות
או שהוא לא מנגן את זה בכלל
יש לו גם יציאות דיגיטליות (אופטי וקואקס) שאולי הוא מוציא את הרב ערוצי דרכם אבל אז אני משתמש
ב - DAC של הרסיבר שהוא הרבה פחות טוב
בטוח שהוא תומך - כתוב בחוברת הפעלה וגם הלוגו של SACD נמצא על הפנל. יש אפילו כפתור בשלט למעבר ידני בין השכבות...
בכל אופן לתמיכה מלאה ברב ערוצי צריכות להיות 6 יציאות אנלוגיות ואת זה אין.
עדיין לא ברור לי מה יקרה עם SACD רב ערוצי בנגן שלי ואם כדאי לי לקנות דיסקים כמו בדוגמה.
(ברור שאם אני יכול לנגן רק את השכבה הרגילה אז לא כדאי לי לקנות בכלל SACD רב ערוצי)
בכל אופן לתמיכה מלאה ברב ערוצי צריכות להיות 6 יציאות אנלוגיות ואת זה אין.
עדיין לא ברור לי מה יקרה עם SACD רב ערוצי בנגן שלי ואם כדאי לי לקנות דיסקים כמו בדוגמה.
(ברור שאם אני יכול לנגן רק את השכבה הרגילה אז לא כדאי לי לקנות בכלל SACD רב ערוצי)
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אין צורך לעשות דאונמיקס מכיוון שלרוב כותרי ה-SACD יש שלוש שכבות של מידע - CD רגיל, SACD סטריאו ו-SACD רב-ערוצי.AmRo כתב:הנגן שיש לי הוא Arcam FMJ CD37ashk כתב:אם נגן תומך בSACD, הוא יכול לנגן גם סטראו וגם רב-ערוצי מSACD דיסק.ארז_וחני כתב:נגן שתומך רק בסטראו לא יכול לנגן מדיה רב-ערוצית.AmRo כתב: ומה עושה נגן שתומך רק בסטריאו עם הרב ערוצי....
פשוט לא תשמע כלום.
ארז...
יש לו רק שתי יציאות אנלוגיות (סטריאו - ימין ושמאל כמובן)
השאלה אם הוא עושה DownMix כאשר הוא קורא רב ערוצי מהדיסק ומוציא את הכל דרך היציאות האנלוגיות
או שהוא לא מנגן את זה בכלל
יש לו גם יציאות דיגיטליות (אופטי וקואקס) שאולי הוא מוציא את הרב ערוצי דרכם אבל אז אני משתמש
ב - DAC של הרסיבר שהוא הרבה פחות טוב...
במידה ותיתקל ב-SACD נדיר שהוא רק רב-ערוצי, אל תקנה אותו.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
רק להמשיך את דברי דני, יש הרבה כותרי SACD שהם רק סטראו אבל עוד לא נתקלתי בכותר SACD רב ערוצי שאין לו שכבת SACD סטראו או שכבת CD רגיל.
ברור שאין לך טעם לרכוש SACD רב ערוצי בלבד (לא תוכל לשמוע אותו) או SACD רב ערוצי שיש לו גם שכבת CD רגילה.
יהיה לך זול יותר לקנות רק את ה CD הרגיל....
ארז
ברור שאין לך טעם לרכוש SACD רב ערוצי בלבד (לא תוכל לשמוע אותו) או SACD רב ערוצי שיש לו גם שכבת CD רגילה.
יהיה לך זול יותר לקנות רק את ה CD הרגיל....
ארז
לנגן שלך "No multi-channel SACD capability"
לגבי דיסקים: ראה שלוש תשובות ראשונות מלמעלה - http://www.sa-cd.net/faq#discs5
לגבי דיסקים: ראה שלוש תשובות ראשונות מלמעלה - http://www.sa-cd.net/faq#discs5
הזדמנות נדירה להודות לashk על הכותרים ששלח לי בזמנו(ללא ידיעתי ושאבקש ממנו
)
של DVD AUDIO ןSACD כולל פינק פלויד ועוד דברים טובים
עם הבת שלו במהלך טיול לצפון
מודה לך ידידי איש צנוע וטוב לב
אשמח אם תהיה בצפון (בקייץ..)תקפוץ אלי
של DVD AUDIO ןSACD כולל פינק פלויד ועוד דברים טובים
עם הבת שלו במהלך טיול לצפון