"גלים" בתמונה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב הסיכויים שהמסך מקבל הפרעות מהסביבה. זה יכול להיות בעיה של האות עצמו המועבר דרך הכבל או מהחשמל אם יש בעיה של הארכה.
נסה להזיז את כבל הוידאו הרחק מיתר הכבלים ותעביר את המסך לשקע חשמל ששייך למעגל אחר, אפילו עם כבל מאריך אם צריך, ותראה מה מבין השניים עוזר.
נסה להזיז את כבל הוידאו הרחק מיתר הכבלים ותעביר את המסך לשקע חשמל ששייך למעגל אחר, אפילו עם כבל מאריך אם צריך, ותראה מה מבין השניים עוזר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78837
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
נתק דבר ראשון את הממיר מהכבל RF שלו (זה שמוברג). אתה לא תראה תמונה (יהיה מסך "אין קליטה") אבל אם הפסים נעלמים אז הבעיה שלך היא GROUND LOOP.
במקרה זה, מתקשרים ליס ומבקשים מהם טכנאי. הטכנאי צריך להתקין לך DC BLOCK (איזולטור) על הכבל RF הנ"ל.
חוץ מזה, כדאי לשקול TRANSCODER בשביל לשפר את איכות התמונה שלך, אתה רואה בפורמט הכי גרוע שאפשר.
במקרה זה, מתקשרים ליס ומבקשים מהם טכנאי. הטכנאי צריך להתקין לך DC BLOCK (איזולטור) על הכבל RF הנ"ל.
חוץ מזה, כדאי לשקול TRANSCODER בשביל לשפר את איכות התמונה שלך, אתה רואה בפורמט הכי גרוע שאפשר.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
אז זה מה שה DC BLOCK ה"מסתורי" הזה עושה..
תמיד תהיתי מה התפקיד שלו וכל טכנאי סיפק לי תשובה אחרת..
תמיד תהיתי מה התפקיד שלו וכל טכנאי סיפק לי תשובה אחרת..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78837
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5386 פעמים
ההסבר מאוד פשוט.
בכבלים ובלויין משתמשים לרוב ברכיבים אקטיביים בדרך. כלומר, במקרה של יס זה יכול להיות מגבר שחובר על הקו או אפילו ה-LNB (הראש שקולט את הלויין).
כל הרכיבים הללו צריכים חשמל בשביל לפעול ולכן הממירים מוציאים מתח DC על הקו. זו גם הסיבה שאם נוגעים בחיבור האנטנה של יס או הוט מקבלים טיפה זרם באצבע.
עכשיו. אם יש יותר מאשר ממיר אחד או כמה מקורות של מתח ה-DC הזה, כאן דברים מתחילים להסתבך ויש התנגשויות והפרעות הדדיות.
נוסף על זה, בגלל שמדובר על מתח "צף", מתחילות הפרעות להיווצר בין האדמה האמיתית (של רשת החשמל) לבין האדמה המדומה (זו שמגיעה עם כבל ה-RF של יס/הוט).
DC BLOCKER (איזולטור) הוא בעצם קבל בטור שמעביר רק את התדרים של הוידאו, אך מונע מעבר של מתח ה-DC הזה.
בכך הוא מונע מההפרעות לעבור דרך האדמות ומנתק אותן כך שאין אדמה משותפת.
בכבלים ובלויין משתמשים לרוב ברכיבים אקטיביים בדרך. כלומר, במקרה של יס זה יכול להיות מגבר שחובר על הקו או אפילו ה-LNB (הראש שקולט את הלויין).
כל הרכיבים הללו צריכים חשמל בשביל לפעול ולכן הממירים מוציאים מתח DC על הקו. זו גם הסיבה שאם נוגעים בחיבור האנטנה של יס או הוט מקבלים טיפה זרם באצבע.
עכשיו. אם יש יותר מאשר ממיר אחד או כמה מקורות של מתח ה-DC הזה, כאן דברים מתחילים להסתבך ויש התנגשויות והפרעות הדדיות.
נוסף על זה, בגלל שמדובר על מתח "צף", מתחילות הפרעות להיווצר בין האדמה האמיתית (של רשת החשמל) לבין האדמה המדומה (זו שמגיעה עם כבל ה-RF של יס/הוט).
DC BLOCKER (איזולטור) הוא בעצם קבל בטור שמעביר רק את התדרים של הוידאו, אך מונע מעבר של מתח ה-DC הזה.
בכך הוא מונע מההפרעות לעבור דרך האדמות ומנתק אותן כך שאין אדמה משותפת.