מה זה מבחן השערה (מהאלמנט החמישי) שעושים למקרנים/TV ?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שקשה לצלם את זה במצלמה רגילה..
בכל מקרה - בסצנה בה "בונים מחדש" את לילו, הקצין מניח את היד מעל כפתור אדום גדול (במידה והיצירה מסוכנת, שאפשר יהיה להשמיד אותה).
כשהמצלמה מתמקדת על הכפתור, רואים עליו שערה דקה בודדת (בהירה), שפספסו בעריכה.
אני ראיתי את השערה פעמיים, בשני מקרני אפסון (5000 ו 5500).
בכל מקרה - בסצנה בה "בונים מחדש" את לילו, הקצין מניח את היד מעל כפתור אדום גדול (במידה והיצירה מסוכנת, שאפשר יהיה להשמיד אותה).
כשהמצלמה מתמקדת על הכפתור, רואים עליו שערה דקה בודדת (בהירה), שפספסו בעריכה.
אני ראיתי את השערה פעמיים, בשני מקרני אפסון (5000 ו 5500).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78870
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
harel1,
בתמונה שצילמתי בביקורת של ה-Z1 ניתן לראות אותה (אם כי צריך להתאמץ).
בתמונה שצילמתי בביקורת של ה-Z1 ניתן לראות אותה (אם כי צריך להתאמץ).
- oferlaor
- מנהל

אגב, לא זכור לי שמישהו ציין את הנושא של השערה בחו"ל.
זה הכל התחיל שראיתי את זה על גבי איזה מקרן (אפילו לא זוכר איזה) ועשינו אחורה איזה 3 פעמים.
עד כה ראיתי אותה על גבי שניים או שלושה מסכים דקים (את 103" אני לא סופר כי הוא קרוב יותר למקרן מאשר למסך דק מבחינת הגודל).
לדעתי על גבי מסך של 50" זה ממש קשה לראות, על 54" זה הכי קטן שראיתי את זה עליו (אם כי אני לא מחפש את זה ספציפית, אלא פשוט עובר על הסצינה ואם פתאום אני קולט את השערה אני נזכר בזה).
זה הכל התחיל שראיתי את זה על גבי איזה מקרן (אפילו לא זוכר איזה) ועשינו אחורה איזה 3 פעמים.
עד כה ראיתי אותה על גבי שניים או שלושה מסכים דקים (את 103" אני לא סופר כי הוא קרוב יותר למקרן מאשר למסך דק מבחינת הגודל).
לדעתי על גבי מסך של 50" זה ממש קשה לראות, על 54" זה הכי קטן שראיתי את זה עליו (אם כי אני לא מחפש את זה ספציפית, אלא פשוט עובר על הסצינה ואם פתאום אני קולט את השערה אני נזכר בזה).
רק אם אפשר הסבר בבקשה:
אם קנינו מסך FULL HD והקרנו בו סרט FULL HD (הכי FULL שיש...) אז:
א. מדוע לא נראה את השערה באותו מסך?
ב. אם בכל זאת לא נראה את השערה באותו מסך אז זה מראה שהמסך הוא לא FULL HD איך שצריך?
אם קנינו מסך FULL HD והקרנו בו סרט FULL HD (הכי FULL שיש...) אז:
א. מדוע לא נראה את השערה באותו מסך?
ב. אם בכל זאת לא נראה את השערה באותו מסך אז זה מראה שהמסך הוא לא FULL HD איך שצריך?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
כמובן, בגלל זה ציינתי איפה אני ראיתי...yarino כתב:אתה ודאי תסכים איתי שלא רק במקרנים שציינת רואים את השערה.uriler כתב:אני ראיתי את השערה פעמיים, בשני מקרני אפסון (5000 ו 5500).......
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
נקודה נוספת שניתן לראות , ללא קשר באיזה מקרן משתמשים, היא שבאותו הקטע ,של בניית לילו, כאשר היא מכניסה אגרוף לזכוכית ומנפצת אותה ניתן לראות שהסדק בזכוכית מגיע לפני המכה בפועל.ride כתב:עפר הבחין בזה לראשונה שבחנו את האפסון 5000 מול הפנסוניק 3000 והמיצו 7000...
- oferlaor
- מנהל

sky1sky10,
לא מספיק שזה יהיה FULL HD, אלא חשוב גם עיבוד התמונה וגם הגודל של התמונה (שכן השערה דקה משמעותית מגודל הפיקסל בסצינה ההיא).
ראיתי מקרה שבו עיבוד התמונה של המסך דווקא הצליח להבליט את השערה, אבל לרוב זה פשוט גודל הפיקסל שמאפשר זאת.
plazma,
רק בגירסאת הבלוריי (remastered) ראיתי את זה.
לא מספיק שזה יהיה FULL HD, אלא חשוב גם עיבוד התמונה וגם הגודל של התמונה (שכן השערה דקה משמעותית מגודל הפיקסל בסצינה ההיא).
ראיתי מקרה שבו עיבוד התמונה של המסך דווקא הצליח להבליט את השערה, אבל לרוב זה פשוט גודל הפיקסל שמאפשר זאת.
plazma,
רק בגירסאת הבלוריי (remastered) ראיתי את זה.
כששמעתי על זה, בדיוק קיבלתי את האפסון 5000 שלי. צפיתי בסרט והשערה והסדק בזכוכית אכן ניראו בברור.
במקרה היה לי בביתן מקרן מצגות ישן של טושיבה וניגנתי את הסצנות בשביל הבדיקה. השערה והזכוכית הסדוקה היו קלים לזיהוי, שוב.
האמת, זה לא מפתיע מכיוון שהמוח "למד" בפעם הראשונה ומאותו רגע אין בעיה להבחין בפרטים, אם מחפשים אותם. כנראה שכשיודעים מה לחפש, לא ממש קשה למצוא גם במקרן בינוני. הגדולה של מקרן טוב היא עושר התמונה וחשיפת פרטים שלא יודעים מראש על קיומם, כמו שקרה לעופר בפעם הראשונה שהוא השתמש באפסון.
במקרה היה לי בביתן מקרן מצגות ישן של טושיבה וניגנתי את הסצנות בשביל הבדיקה. השערה והזכוכית הסדוקה היו קלים לזיהוי, שוב.
האמת, זה לא מפתיע מכיוון שהמוח "למד" בפעם הראשונה ומאותו רגע אין בעיה להבחין בפרטים, אם מחפשים אותם. כנראה שכשיודעים מה לחפש, לא ממש קשה למצוא גם במקרן בינוני. הגדולה של מקרן טוב היא עושר התמונה וחשיפת פרטים שלא יודעים מראש על קיומם, כמו שקרה לעופר בפעם הראשונה שהוא השתמש באפסון.
- oferlaor
- מנהל

הסדק בזכוכית ברור בכל מסך שראינו את הסצינה.
השערה זה כבר סיפור אחר לחלוטין.
השערה זה כבר סיפור אחר לחלוטין.