ווינדוס 7 - 32 ביט או 64 ביט?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2620
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני מתכוון השבוע להתקין ב- HTPC ווינדוס 7 ומתלבט בין גרסאת ה- 32 ביט לגירסאת ה- 64 ביט.
ייעוד ה- HTPC הוא לרוב צפיה בסרטים ומשחקים.
הבנתי שגרסאת ה- 64 ביט חזקה יותר וישנה אפשרות גם לזיכרון גדול יותר.

האם יש סיבה להעדיף את ה- 32 על פני ה- 64?

האם יש בעיות תאימות של תכנות לווינדוס 7 - 64 ביט כמו שלמשל נתקלתי ב- XP 64 או שהיום כבר אין בעיות כאלו?

תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

לא הבנת נכון.

גרסת 64bit מותאמת ליישומי 64bit (נכון שיש לך מלא כאלה בבית?) ולגישה לזכרון עד ל 8TB לעומת 3.5GB ב 32bit.

זה אולי נראה כיתרון אבל קח בחשבון שמערכת ההפעלה דורשת יותר זכרון וכך גם יישומי 64bit, גך שמבחינתה זה חובה שיהיה לה יותר מ 4GB זכרון.

היות ורוב האפליקציות והמשחקים שלך יהיו ויישארו 32bit אתה תצטרך להריץ אותם בסביבת אמולציה פנימית - כך שאין סיכוי שהם ירוצו מהר יותר מאשר על מערכת 32bit מקורית. זה בעיקר נכון לגבי המשחקים.

לגבי עבודה כ HTPC, אז ממש אין יתרון ל 64bit. זה לא משפר דבר ולא מוסיף כלום.

למי מערכת ה 64bit טובה? לכל מי שמטפל דרך קבע בקבצים אדירי ממדים - כמו עיבוד תמונות וגרפיקה ממוחשבת או עיבוד מסדי נתונים.

היום רוב בעיות התאימות נפתרו אבל אתה עדיין תיתקל במקרים שבהם לא תמצא דרייבר מתאים לחומרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

EB1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

64 ביט זה טוב העיקר לשרתים ולא למחשב דסקטוב בטח שלא ביתי.. נכון שתמון בו פוטנציאת ביצועים הרבה יותר חזר ואף יותר יציבות ואבטחה מ 32 ביט, אבל זה עדיין מוקדם מידי לעבור ל 64 ביט לשימוש ביתי. רוב התוכנות המסחריות והקוד הפתוח הנפוצות לא מותאמות ל 64 ביט.. במקרה הטוב הן יעבדו בביצועים ירודים.. אבל במקרה הרע והנפוץ יותר הם כלל לא יעבדו.. לשדרג ל 64 ביט זה גם לשבור את הראש עם דרייברים בלתי מפותחים ל 64 ביט.. בקיצור זה הרבה יותר מסובר מלעבור ללינוקס למשל... לגבי ויינדוס 7, הייתי ממתין עד שמיקרוקראפ יוציאו לפחות את SP2 ורק אז להתקין.. אז נכון שזו מערכת הפעלה הרבה יותר בטוחה ויציבה מ XP, אבל כל מבחני הביצועים מראים כי XP עוקפת את 7 בכל הקשור לביצועים.. הייתי נשאר עם XP 32 ביט.. עם כמה טייקס ותוספות של אפליקציות, היא מהווהאת הפתרון הרציונאלי ביותר שיש עכשיו.. בעוד שנה וחצי כאשר ל 7 היה SP2 זמין כולל ל 64 ביט, עד אז התמיכה ב 64 ביט תהיה יותר מפותחת ורק אז יהיה שווה לשדרג... אני כבר חודש עובד במקביל עם 7 64 ו 32 ו XP 32 בשלושה מערכות וירטואליות.. אין כמו XP...
The more I see People the more like Pigs

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

הערת אגב - יש לי 6 גיגה זיכרון...

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #5 

Balance כתב:הערת אגב - יש לי 6 גיגה זיכרון...
...
32 ביט יזהה מתוכם רק 3 וחצי
בברכה קובי כהן

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #6 

אז תעביר חלק מהם למחשב אחר. מיותר לגמרי להחזיק 6GB בתוך HTPC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

EB1000
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #7 

pixies כתב:אז תעביר חלק מהם למחשב אחר. מיותר לגמרי להחזיק 6GB בתוך HTPC.
...
אני מניח שיש לו 3 סטיקים של 2 גיגה כל אחד שפועלים באופן TRIPLE CHANNEL, לכן לא הייתי ממליץ להוציא אף סטיק החוצה. עדיף לרכוש סט של 3 גיגה על 3 סטיקים. זה מבטיח את הביצועים הטובים ביותר עבור מערכת של 32 ביט. ניצול מלא של כל הזכרון.
The more I see People the more like Pigs

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #8 

בשביל HTPC? שוב, מיותר לגמרי. יעבוד נהדר גם עם סטיק בודד של 2GB.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #9 

אוף, יותר מידי פעמים אני נתקל בדיעות האלה ומוצא את עצמי בויכוחים חסרי תכלית :)
אני לחלוטין חולק על החברים כאן, 64bit זו הבחירה הנכונה וזו בטוח הבחירה הנכונה למי שיש לו 6 ג'יגה זכרון, אין כאן שום ספק

פיקסיז, תציץ שוב בהודעה הראשונה שלו לפני שאתה שולף לו את הזכרון מהמחשב :lol: , הוא ציין במפורש גם משחקים, משחקים עובדים הרבה פחות נהדר עם סטיק בודד של 2GB

יש פה ושם משחקים (דוגמת crysis) שיוצאים בגרסאות 64bit ועם הזמן רק יצאו עוד ועוד כאלה, היום עדיין לא משתלם לחברות לשחרר ולהחזיק גרסת 64 נוספת על ה 32, אבל ככל שיעבוד הזמן המשחקים ישמחו לנצל עוד ועוד זכרון, כבר היום לא מעט משחקים מנצלים כל פיסת זכרון שקיימת לנו במחשב.

נעזוב משחקים, לגבי HTPC .. נכון שאין כאן ממש מה להרוויח מגרסת 64 ואפילו עלולים להפסיד קצת, אבל קידוד וידאו (בהנחה שאתה גם מקליט עם ה HTPC) זה תחום שיש לו המון מה להרוויח ממערכות 64 ואולי זה לא יהיה מחר או מחרתיים, אבל מקודדי וידאו תוכנתיים מבוססי 64ביט יתנו תוצאות הרבה יותר טובות. אמנם רב הקידוד נעשה כרגע בחומרה ולא בתוכנה אבל אני יכול לחשוב על כמה מצבים שיכולים להיות רלוונטים.

אגב, אפילו Office 2010 הולך לצאת גם בגרסת 64 מה שאני מקווה שיתחיל טרנד חדש ומבורך.

מערכות ווינדווס7 32BIT ינצלו רק 3.5 גי'גה במירב וגם מי שאין לו כרגע 4 גי'גה אז מחרתיים כן יהיה לו ואפילו 8 ג'יגה. למי יש כח להתקין מחדש את המערכת הפעלה ?!
לגבי בנצמ'רקים שמפורסמים פה ושם, הם תמיד מנסים להיות הוגנים ורלוונטים אז משווים בעיקר מערכות עם 4 ג'יגה זכרון, אבל אם ישוו מערכת שיש בה 8 גי'גה זכרון (גם 6 לצורך העניין) המערכות 64 יציגו תוצאות יפות למדי יחסית ל 32 (שלא יעשה כלום 4.5 גי'גה מהזכרון המותקן)

לגבי תאימות ? התמזל מזלך והמצב היום מספיק טוב כדי לא לדאוג לזה כל עוד אתה לא סוחב איתך חומרה ישנה. בחודשים הראשונים אחרי שויסטה יצאה והשתמשתי ב 64 די סבלתי כי לקח המון זמן עד שיצאו דרייברים מתאימים לכל מיני דברים.
מ win7 64 אני מאוד מרוצה בכמה חודשים שאני משתמש בו (הוא לא HTPC אצלי).

אני אומר לכל מי שמוכן להקשיב, אלא אם אתם בטוחים שלא תוסיפו למחשב שלכם יותר מ 4 גי'גה זכרון - תתקינו 64, יש מעט מאוד מה להפסיד היום והרבה יותר מה להרוויח מחר (שוב, שהנחה שאין בעיות חומרה ללא דרייברים)

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

ואולי אני יצאתי פה **** , צפיה בסרטים ומשחקים הכוונה צפיה בסרטים וצפייה במשחקי ספורט או משהו ? או הכוונה היתה צפיה בסרטים ולשחק במשחקי מחשב ?
כי אם מדובר רק על הצפייה אני נותן לפיקסיז אישור לגנוב לך את כל הזכרון, 640K זה די והותר :)
(טוב, שישאיר לך 2 ג'יגה)

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

משחקי מחשב...

הדבר היחיד שמטריד אותי הוא תאימות תכנות כמו FFD SHOW, TMT3 וכדומה.
היו לי המון בעיות למצוא תאימות של תכנות אלה ל- XP 64 Bit וגם כשמצאתי זה לא עבד חלק, מפה החשש.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

קודם כל, xp 64 היה בן כלאיים מוזר, מערכת הפעלה מטופשת שנדמה שהיתה יותר ניסוי כלים מאשר שאיפה אמיתית של מיקרוסופט לתת לנו מערכת הפעלה 64 אמיתית.

את החששות שלך אתה מגדיר בצורה די מדוייקת - אתה יכול תוך פחות מכמה שעות לבדוק כל תוכנה שאתה חושבב שלא תעבוד, תתקין 64 ומיד תבדוק את מה שחשוב לך, אם משהו יריח לך רע, תפרמט ותתקין 32, לא הפסדת ממש הרבה זמן (נכון, זה לא הכי נעים ונח ויכול לצאת בזבוז זמן אם לא תאהב, אבל לפחות תהיה בטוח לגבי ההחלטה שלך).

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

החלטתי והתקנתי ווידוס 7 גרסאת 32 ביט.
ועכשיו לעבודה... אשמח ללינקים ל- FFDSHOW ו- HALLI מעודכנים ועובדים שמתאימים לווינדוס 7.

תודה לעוזרים!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #14 

מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

תודה רבה!

מהלינק הזה - http://www.hack7mc.com/2009/06/preferre ... ows-7.html
מה בדיוק אני צריך להוריד? ישנן כמה אופציות.

האם יש הגדרות מעודכנות ל- FFDSHOW עבור ווינדוס 7?

שוב תודה

c595428
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 109
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #16 

Balance כתב:תודה רבה!

מהלינק הזה - http://www.hack7mc.com/2009/06/preferre ... ows-7.html
מה בדיוק אני צריך להוריד? ישנן כמה אופציות.

האם יש הגדרות מעודכנות ל- FFDSHOW עבור ווינדוס 7?

שוב תודה
...
בסוף כל התהליך תספר אם הכל עובד כי אצלי הדברים לא ממש הסתדרו בWIN 7 32Bit

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

התקנתי הכל לפי הסדר.
הפרוססור מזהה את הפס קול בצורה נכונה.
משום מה אני לא מצליח לראות קבצי MKV, יש תמונה מרוצדת וא ממש רואים משהו. מה צריך לתקן?

תודה

c595428
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

Balance כתב:התקנתי הכל לפי הסדר.
הפרוססור מזהה את הפס קול בצורה נכונה.
משום מה אני לא מצליח לראות קבצי MKV, יש תמונה מרוצדת וא ממש רואים משהו. מה צריך לתקן?

תודה
...
התקנת דריור לכרטיס מסך ?

Balance פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

כן. פורמטים אחרים אני רואה.
לא מצליח לראות MKV

c595428
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

Balance כתב:כן. פורמטים אחרים אני רואה.
לא מצליח לראות MKV
...

ג. להתקין קובץ reg קטן שמאפשר למערכת ההפעלה להבין שקבצי MKV הם קבצי מולטימדיה. ניתן להוריד את הקובץ מכאן: http://www.hack7mc.com/wp-content/plugi ... .php?id=18 זה דורש את איתחול המחשב לאחר ההתקנה.

את החלק הזה עשית?

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”