זה הולך להיות קצת ארוך, אנא היו סבלנים איתי..
התקנתי אתמול windows 7 ׂ32 על ה- HTPC.
מדובר בהתקנה מדיסק ENG מהחנות (ולא באיזו הורדה פיראטית מהרשת או משהו בסגנון)
התקנתי את הדיסק על ה- C לאחר (שדרך ההתקנה של ה- 7) פרמטתי אותו ומחקתי כל זכר ל- XP.
הכל הלך בסדר עד שהייתי צריכה להעלות את המחשב מחדש.
אז הופיעה לראשונה ההודעה:
BootMGR IS MISSING "
PRESS CTRL ALT DEL TO REBOOT"
כאשר לחצתי על CTRL ALT DEL הדבר כמובן קרה שנית
לחצתי על F12 וקבעתי בוט מה-DVD. המחשב עלה כפי שצריך היה.
לאחר מכן, היה עלי שוב לאתחל את המחשב מספר פעמים (התקנות וכל זה).
הדבר קרה (כמובן) שוב אולם היה לפחות מקרה אחד בו כאשר הפניתי אותו לבוט מה- DVD הוא ניסה להתקין את ה- 7 מחדש.
אתחלתי מחדש ושוב לאחר ההפניה לבוט עלה ה- 7 כרגיל אם כי בחלק מהמקרים הופיע המסך ששאל אותי אם לעלות את ה-7 או לתקן אותו. בבחירה בהעלאה הוא עלה כרגיל.
בלילה המחשב היה כבוי. הבוקר ניסיתי להעלות את ה- 7.
כמו אתמול הופיע לי ההודעה, אולם כאשר הפניתי אותו לבוט מה- DVD הוא ניסה להתקין לי מחדש את ה- 7. הדבר קרה שוב ושוב. ניסיתי בצורה כלשהי להגיע לאותו מסך שאפשר לי להעלות את ה- 7 או לתקן (אם אינני טועה מדובר על F8) אולם לצערי לא הצלחתי להגיע אליו וכרגע עושה רושם שהדרך היחידה היא להתקין את ה- 7 מחדש דבר שכמובן אני מעדיפה שלא (לפחות לא באורך קבע כל פעם מחדש).
שאלתי היום אנשים ואמרו לי שהבעיה כנראה היא עם ה- bootloader בדיסק הקשיח. שאם המערכת הותקנה כבר הדיסק הקשיח ויש תפריט של F8
1. עלי להיכנס ל recovery environment או לעשות בוט מהDVD ולהיכנס שם ל repair your computer:
2. להפעיל command prompt ולהריץ את פקודת bootrec כדי לסדר את נושא ה bootloader.
http://support.microsoft.com/kb/927392
עבדתי (לפחות נדמה לי) לפי ההוראות:
1. עשיתי בוט מה- DVD
2. לחצתי על Repair your computer
3. בחרתי את שיחזור המערכת ונכנסתי לשורת הפקודה
4. הקלדתי בתחילה, לפי ההוראות בתמיכה במיקרוסופט Bootrec.exe
בפקודה זו קיימות 4 אופציות:
FixMbr/, FixBoot/, ScanOs/, RebuidBcd/
והיות ואם הבנתי נכון הבעיה היא עם סקטור אתחול פגום, הקלדתי :Bootrec.exe/FixBoot
נכתב לי:
the operation completed successfuly/
העליתי את המחשב מחדש ושוב נתקלתי באותה בעיה.
נכנסתי מחדש (כמו בפעם הקודמת) לשורת הפקודה בכוונה לעבוד לפי ההוראות האלטרנטיביות בתמיכה של מיקרוסופט:
"הערה אם בנייה מחדש של ה-BCD אינה פותרת את בעיית האתחול, תוכל לייצא ולמחוק את ה-BCD, ולאחר מכן להפעיל את האפשרות שוב. כך תוודא שה-BCD נבנה מחדש במלואו. כדי לעשות זאת, הקלד את הפקודות הבאות בשורת הפקודה של Windows RE:
bcdedit /export C:\BCD_Backup
c:
cd boot
attrib bcd -s -h -r
ren c:\boot\bcd bcd.old
bootrec /RebuildBcd
/FixMbr
"
הקלדתי
1. X:\Sources>bcdcdedit /export C:\BCD_Backup
(נכתב לי the operation completed successfully)
2. X:\Sources>C:
(התקבל)
3. C:>cd boot
(נכתב לי :the system cannot find the path specified
מכאן נראה היה לי שכבר לא היה טעם להמשיך לשאר...
כיצד כעת אני יכולה לפתור את עניין הקובץ החסר הזה? בתקווה לתמיד גם בלי צורך להעלות מהדיסק (ונניח ויעלה רגיל ולא ינסה להתקין) כל פעם מחדש.
תודה מראש על ההתייחסות והעזרה.
הערה: אם זה רלוונטי על המחשב מותקן לוח אם- GA-MA770-UD3
הערה (2) יש לי במחשב כמה דיסקים ששניים מהם ישנים ומחוברים דרך IDE במערך (שלפחות לפי הג'מפרים שסדרתי עם ה- XP) היו MUSTER ו- SLAVE. אני ממש לא בטוחה, אבל נדמה לי שאתמול כאשר ראיתי את המערך תוך כדי התקנה לא הופיע שם SLAVE - אבל ייתכן בהחלט שאני טועה ופשוט לא שמתי לב. אני תוהה אם ייתכן והדבר קשור.