אבטחת מידע

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #1 

אני משתמש בתוכנת הגנה "וגיבוי" : נורטון 360 .

אין לי טענה כלשהיא לעניין התוכנה , אך מפריע לי משהו ברקע :

אחת מתכונות ה 360 היא לגבות קבצים מכל סוג באתר מאובטח של החברה אי שם בגלובוס .

גיביתי מספר קבצים , ולאחר מכן החלטתי למחוק הגיבוי ולגבות במיקום אחר ( דיסק און קי )

מאחר וביצוע המחיקה על ידי ארך זמן רב , פניתי לתמיכה של סימנטק , בבקשת מחיקה מהירה יותר.

לאחר אישורי , השתלט על המחשב שלי בחור הממוקם בהודו .

לבקשתי , מחק את כל הגיבויים באתר המאובטח של סימנטק , לאחר שקיבל שוב את אישורי לכך.

העניין הוא : לא סיפקתי לבחור כל סיסמה / שם משתמש או אמצעי זיהוי אחר ,

אם הוא הצליח במספר שניות למחוק הגיבוי משרתים מאובטחים של סימנטק , הרי ניתן גם לבדוק מה כוללים הקבצים

הלא כן ?

והוא בכלל מהודו :wink:

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #2 

אתה משתמש בתוכנה שלהם ומגבה אצלהם, במהלך השיחה שלך איתו בטח הבאת זיהוי כלשהו ולאחר מכן הוא עשה השתלטות על המחשב

אני מניח שזאת פונקציה של ה360 (למה לגעת בנורטון?) אם אתה רוצה הגנה טובה, אל תגבה מידע ברשת אלא רק בקשיח פיזי אצלך. ככה תדע למי יש גישה אליו

רונן פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #3 

iakovl כתב:אתה משתמש בתוכנה שלהם ומגבה אצלהם, במהלך השיחה שלך איתו בטח הבאת זיהוי כלשהו ולאחר מכן הוא עשה השתלטות על המחשב

אני מניח שזאת פונקציה של ה360 (למה לגעת בנורטון?) אם אתה רוצה הגנה טובה, אל תגבה מידע ברשת אלא רק בקשיח פיזי אצלך. ככה תדע למי יש גישה אליו
...
לא "דיברתי איתו פיסית " , היינו בצ'אט ,

הוא נתן לי כתובת אתר תמיכה של סימנטק , שם היה עלי להקליד מספר שהוא נתן לי .

לאחר מכן נפתחה תיבת צ'אט נוספת עם אישרור (yes-no ) וזהו.

וזהו העניין , הבחור יודע את הכתובת של אתר התמיכה , וכן את המספר שניתן , כך שבעצם אין לו צורך בי או במחשב שלי לעניין גישה לשרת סימנטק המאובטח ( או לא ) .

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261
נתן תודות: 74 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #4 

תצא מהנחה שכל מה שאתה שומר ברשת, למישהו יש גישה אליו, בין אם זה שרתים של סימנטק, גוגל דוקס או כל דבר כזה. אם המידע רגיש - אל תשים אותו ברשת.
לגבי ההשתלטות - אני מניח שברגע שהוא מקבל גישה למחשב שלך, יש לו כלים שלהם שמתממשקים עם התכנה שיושבת אצלך, ויודעים איפה בדיוק יושב הגיבוי וכו.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”