נגן MP3 מול דיסקמן סקירה נקודתית
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
גם אני אוהב לקנות CD באריזות ולא לצרוב, אפילו מהמקוריים.
אבל מהידע (הדי רחב) שלי בחומרה אין לי נימוק הגיוני למה CD צרוב נשמע טוב פחות מ-CD מקורי.
אני יוצא מנקודת הנחה שהמקור נקי, והכוננים עברו שניהם ניקוי עינית לפני.
לגבי WAV לעומת MP3, מעניין אם מישהו עשה פעם מבחן האזנה עיוור, ע"ס שמיעה בלבד (ללא מכשירי מדידה) של WAV לעומת (נגיד) MP3 LAME ב-224 ביט, או (נגיד) OGG באיכות 7.5.
ועוד לא אמרתי מילה על מבחן האזנה עיוור של WAV מול FLAC.
אבל מהידע (הדי רחב) שלי בחומרה אין לי נימוק הגיוני למה CD צרוב נשמע טוב פחות מ-CD מקורי.
אני יוצא מנקודת הנחה שהמקור נקי, והכוננים עברו שניהם ניקוי עינית לפני.
לגבי WAV לעומת MP3, מעניין אם מישהו עשה פעם מבחן האזנה עיוור, ע"ס שמיעה בלבד (ללא מכשירי מדידה) של WAV לעומת (נגיד) MP3 LAME ב-224 ביט, או (נגיד) OGG באיכות 7.5.
ועוד לא אמרתי מילה על מבחן האזנה עיוור של WAV מול FLAC.
זה משנה... כי יש לי כבר גיבויים של כל (או כמעט) המוסיקה שלי...MartinHSabag כתב:ומה זה משנה?...
ולהעביר את זה ל-WAV-ים? הרבה יותר קל (לפחות נראה לי) לקחת איתי כמה דיסקים שבא לי לשמוע... יום אחר - דיסקים אחרים.... וכך הלאה...
הנגנים הניידים משתפרים כל יום... מה שאקנה היום - כבר לא יהיה מספיק טוב עוד חצי שנה...
הDISCMAN-ים לא מתקדמים כ"כ - אולי רק המגברים הפנימיים שלהם משתפרים קצת... והם ישמיעו לי את אותם דיסקים שיש לי כבר מספר שנים... מבחינתי זה יתרון!
המשימה כרגע היא למצוא דיסקמן טוב - ואינני רואה שום סיבה (לא טכנולוגית ולא אחרת) למה אני לא מצליח למצוא DISCMAN שלא יורד ברמת ה-SOUND מאותו ה-ARCHOS שאסף בחן...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הם לא משתפרים לא כי לא ניתן אלא כי זה לא כדאי כלכלית.
השוק שלהם מת במונחים כלכליים עולמיים.
מה שהראה לך אסף הוא שנגן מבוסס זכרון, טוב יותר מנגן דיסקים.
ההזנה או ההמרה הזו היא חד פעמית. השיקול של מה יותר "קל", להמיר את זה חד פעמית, או להיסחב עם עשרות דיסקים היא כמובן שלך.
השוק שלהם מת במונחים כלכליים עולמיים.
מה שהראה לך אסף הוא שנגן מבוסס זכרון, טוב יותר מנגן דיסקים.
ההזנה או ההמרה הזו היא חד פעמית. השיקול של מה יותר "קל", להמיר את זה חד פעמית, או להיסחב עם עשרות דיסקים היא כמובן שלך.
-
דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בקשר לטכנולוגיות עתידיות - הנגן (ARCHOS) תומך גם בדגימה של 96K - משהו
שדיסקמן לא יכול לעשות.
><>
שדיסקמן לא יכול לעשות.
><>
נציג AQUA-AUDIO
אסף,
אם מדברים על העברת אודיו מהדיסקים - אז הדגימה ב-96K היא מיותרת...
מרטין,
ברור כי MASS PRODUCTION אינו רלוונטי כלל לדיסקמנים איכותיים היום.
אך בוא נעשה הקבלה פשוטה מול מוצרים אחרים למשל מגברי אודיו-סטראו איכותיים. ה-MASS PRODUCTION כאן אינו תופס גם כן ומאותה סיבה... היום ישנם מגברים יותר פשוטים, יותר זולים (מבחינת עלות היצור) וקל יותר למכור אותם (בגלל המחיר).
וכעת בוא נחזור לדיסקמנים. בוא נניח שיש מוצר שהוא נגן דיסקים נייד עם מגבר אוזניות טוב ונייד (באותה קופסה)... האם אתה משער שלדבר הזה לא יהיה ביקוש?... אם אכן זאת התשובה, אנא הסבר... לי נראה, כי מוצר זה ייקטף ע"י "אודיופילים" למינם... בדיוק כמו מגברי סטראו טובים...
ולהמשך, אני מוכן לאמר, כי למוצר הזה קיים BUSINESS CASE ואילו היה לי יותר רקע בתחום DIY ואודיו, הייתי אולי מנסה לבנות משהו נסיוני... אולי לבנות מעגל הגברה על בסיס CHIP של TRIPATH ולשלב אותו עם מנגנון קריאת CD. הדבר הזה לא יצטרך 220 V מהשקע - כמה בטריות יספיקו....
אם מדברים על העברת אודיו מהדיסקים - אז הדגימה ב-96K היא מיותרת...
מרטין,
ברור כי MASS PRODUCTION אינו רלוונטי כלל לדיסקמנים איכותיים היום.
אך בוא נעשה הקבלה פשוטה מול מוצרים אחרים למשל מגברי אודיו-סטראו איכותיים. ה-MASS PRODUCTION כאן אינו תופס גם כן ומאותה סיבה... היום ישנם מגברים יותר פשוטים, יותר זולים (מבחינת עלות היצור) וקל יותר למכור אותם (בגלל המחיר).
וכעת בוא נחזור לדיסקמנים. בוא נניח שיש מוצר שהוא נגן דיסקים נייד עם מגבר אוזניות טוב ונייד (באותה קופסה)... האם אתה משער שלדבר הזה לא יהיה ביקוש?... אם אכן זאת התשובה, אנא הסבר... לי נראה, כי מוצר זה ייקטף ע"י "אודיופילים" למינם... בדיוק כמו מגברי סטראו טובים...
ולהמשך, אני מוכן לאמר, כי למוצר הזה קיים BUSINESS CASE ואילו היה לי יותר רקע בתחום DIY ואודיו, הייתי אולי מנסה לבנות משהו נסיוני... אולי לבנות מעגל הגברה על בסיס CHIP של TRIPATH ולשלב אותו עם מנגנון קריאת CD. הדבר הזה לא יצטרך 220 V מהשקע - כמה בטריות יספיקו....
-
דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
סטנטין,
כתוב בפירוש - טכנולוגיות עתידיות.
><>
כתוב בפירוש - טכנולוגיות עתידיות.
><>
נציג AQUA-AUDIO
אסף, תותח! כרגיל, לא ציפיתי ממך לשום דבר פחות מזה, אם כבר עושה משהו, אז עושה על הצד הטוב ביותר! קבל ח"ח אכזרי! 
- MartinHSabag
- מנהל

- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל