שאלה בקשר לבנית חדר קולנוע
שלום אני מתכונן לבנות חדר קולנוע.
יש לי כמה שאלות.
לפי מה שהבנתי העדיפות לחדר קולנוע למסך מקרן זה 4 מטר על 6 מטר ,הכוונה לחדר גדול של לפחות של 115 אינץ בערך.
השאלה שלי מה המרחק הרצוי לשים ספה לצפיה למסך כזה ,
ואיזה גובה כדי למקם את המסך מהריצפה כשיש לי כוונה לשים 2 קומות לספות.
כקומת הריצפה ועוד במה לשורה השניה?
ומה המרחק שכדאי לשים את הספה מהקירות הצדדים כשבעצם הרמקולים נימצאים שם ?
ואיפה כדאישהרמקולים האחורים יוקמו בצדדים או מאחורה זה רמקולים בצורת משולש לשני הצדדים?
ושאלה אחרונה עם אחד 6 על 4 ואני בטח אצטרך לשים קירות גבס או קירות אחרים לאקוסטיקה אני בטח אצטרך להפסיד מקום בגלל עובי הקירות השאלה שלי מה המידות של הקירות האקוסטים בדרך כלל ?
יש לי כמה שאלות.
לפי מה שהבנתי העדיפות לחדר קולנוע למסך מקרן זה 4 מטר על 6 מטר ,הכוונה לחדר גדול של לפחות של 115 אינץ בערך.
ואיפה כדאישהרמקולים האחורים יוקמו בצדדים או מאחורה זה רמקולים בצורת משולש לשני הצדדים?
ושאלה אחרונה עם אחד 6 על 4 ואני בטח אצטרך לשים קירות גבס או קירות אחרים לאקוסטיקה אני בטח אצטרך להפסיד מקום בגלל עובי הקירות השאלה שלי מה המידות של הקירות האקוסטים בדרך כלל ?
tamir1979 כתב:שלום אני מתכונן לבנות חדר קולנוע.
יש לי כמה שאלות.
ושאלה אחרונה עם אחד 6 על 4 ואני בטח אצטרך לשים קירות גבס או קירות אחרים לאקוסטיקה אני בטח אצטרך להפסיד מקום בגלל עובי הקירות השאלה שלי מה המידות של הקירות האקוסטים בדרך כלל ?...
שלום,
אני מניח שיענו לך מומחים הרבה יותר גדולים ממני אבל גם אני בשלבים כאלו או אחרים של תיחזוק החדר (ציוד, חיווט ואולי אפילו אקוסטיקת קיר)
בכל אופן למקרן (אם מופיע הדגם , מה שלדגמים חדשים ביותר לא בהכרח יהיה) יש את
http://www.projectorcentral.com/project ... or-pro.cfm
שזה אתר רציני ויציג לך בדיוק את המידע שאתה זקוק לו (מרחק צפייה בהתאם למיקום המקרן אם הוא עילי או תחתי גודל מסך ואפילו כיול).
אני יודע מבירור וקריאה שאתה יכול לקנות חיפוי אקוסטי לקיר קיים, לא רק שזה יהיה אפקטיבי יותר מבחינה אקוסטית (זה לא כמו לעשות קיר גבס ולשים צמר בתוכו) זה גם יתפוס פחות נפח. מה שכן עלות מול תועלת..
זה הולך על חיפוי שבבי עץ, או פלטות בד מתוחות (עם מרווח מהקיר) .
שורה תחתונה, בטוח יסבירו לך יותר, ושיהיה בהצלחה!, נשמע ממש מגניב ומושקע.
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
1: בשביל לקבל מרחק אידיאלי, צריך לשבת במס' מרחקים ולתת לעיניים שלך להחליט.tamir1979 כתב:שלום אני מתכונן לבנות חדר קולנוע.
יש לי כמה שאלות.
1: השאלה שלי מה המרחק הרצוי לשים ספה לצפיה למסך כזה,
2: ואיזה גובה כדי למקם את המסך מהריצפה כשיש לי כוונה לשים 2 קומות לספות. כקומת הריצפה ועוד במה לשורה השניה?
3: ומה המרחק שכדאי לשים את הספה מהקירות הצדדים כשבעצם הרמקולים נימצאים שם ?
4: ואיפה כדאישהרמקולים האחורים יוקמו בצדדים או מאחורה זה רמקולים בצורת משולש לשני הצדדים?
5: ושאלה אחרונה עם אחד 6 על 4 ואני בטח אצטרך לשים קירות גבס או קירות אחרים לאקוסטיקה אני בטח אצטרך להפסיד מקום בגלל עובי הקירות השאלה שלי מה המידות של הקירות האקוסטים בדרך כלל ?...
יש אנשים שאוהבים לראות גדול מאוד ויש אנשים שלוקחים את הכל בפרופורציה אחרת. המרחק נע בין 4-6 מטר לשורה הראשונה ו6-8 מטר לשורה השנייה.
2: במצב כזה המסך יתחיל בגובה של 120 עד 140 (תלוי בגובה היושבים בשורה הראשונה ותלוי בגובה הבמה לשורה השנייה.
3: תלוי בגודל החדר... רצוי להשאיר מרווח של לפחות מטר.
4: עדיפות לאמצע בין השורות (הכוונה שלך לרמקול כמו WH-2 למשל?)
5: אחד 6 ואחד 4 הכוונה לאיסימטריות בין הקירות? עדיפות היא לגבס כפול, עם בידוד אקוסטי וטרמי בין הפלטות, אפשר לעשות חורים יפים ואסטטים כחלק מ"לוקד סאונד" ואפשר להשתמש ברצועות עץ כדי שהקירות לא יהיו ישרים.
עוד טיפ, להעביר נק' חשמל נפרדות למערכת השמע ומערכת התאורה (דימרים, ספוטים).
צינורות בשפע, לא לחסוך, נק' ריכוז גדולה, ארון או סתם מדפים אך חשוב שיהיה אוורור בין המכשירים.
נק' רשת וכמובן אם יש צורך גם פאנל חיבורים נוסף.
חדר קולנוע
בנוגע לחדר קולנוע .
על מנת להגיע לרמה גבוהה AAA הרמה הגבוה ביותר .
- בידוד קירות ע"י - עץ ספוג ופלטות גבס או ספוג רצוי בצורה כמו של קרטוני ביצים (: .
כמו כן צבע את הקירות בצבע כהה על מנת למנוע סיננור
-תתכנן טוב את הכבלים השונים ציוד נדרש : רסיבר DVD עדיפות לblueray רמקולים איכותים
וכבלים איכותיים .
גובה מסך - עיניים בגובה 3\1 מהמסך אך רצוי לבדוק - כל אחד והעדפותיו .
בקשר לאביזרים משלימים - אם תרצה שלח לי הודעה בפרטי ואתה מוזמן לבוא לקחת
ממממ . מקרן hd כמובן ואתה מסודר .
אמממ אולי גם מיקרוגל יהיה נחמדאם אתה בקטע של פופקורן (:
על מנת להגיע לרמה גבוהה AAA הרמה הגבוה ביותר .
- בידוד קירות ע"י - עץ ספוג ופלטות גבס או ספוג רצוי בצורה כמו של קרטוני ביצים (: .
כמו כן צבע את הקירות בצבע כהה על מנת למנוע סיננור
-תתכנן טוב את הכבלים השונים ציוד נדרש : רסיבר DVD עדיפות לblueray רמקולים איכותים
וכבלים איכותיים .
גובה מסך - עיניים בגובה 3\1 מהמסך אך רצוי לבדוק - כל אחד והעדפותיו .
בקשר לאביזרים משלימים - אם תרצה שלח לי הודעה בפרטי ואתה מוזמן לבוא לקחת
ממממ . מקרן hd כמובן ואתה מסודר .
אמממ אולי גם מיקרוגל יהיה נחמדאם אתה בקטע של פופקורן (:
HUH?- בידוד קירות ע"י - עץ ספוג ופלטות גבס או ספוג רצוי בצורה כמו של קרטוני ביצים (: ....
<a href='http://www.acoustics.salford.ac.uk/prof ... fer//'>הדף שלי</a>