שאלת תם ( סלקום נוויגטור )
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
סליחה על השאלה המתממת משהו,
אבל אם יש לי מכשיר סללולרי עם GPS מובנה, ומפות של סלקום נוויגטור על כרטיס הזכרון ( כך המכשיר הגיע E72),
אז ..
1. למה צריך חיבור אינטרנט בשביל להפעיל את התוכנה ?
2. ובהנחה שעל השאלה הראשונה ניתן לענות איכשהו בהיגיון .. ( אני בספק ) אז למה צריך לשלם על השרות אם בלאו הכי אתה משלם על חבילת גלישה.. ?
אם אפשר בבקשה תשובות שאינן בסגנון של : כי סלקום הם חרX של חברה. אני מנסה להבין את ההגיון הטכני ( שאלה 1 )
תודה,
ליאור
אבל אם יש לי מכשיר סללולרי עם GPS מובנה, ומפות של סלקום נוויגטור על כרטיס הזכרון ( כך המכשיר הגיע E72),
אז ..
1. למה צריך חיבור אינטרנט בשביל להפעיל את התוכנה ?
2. ובהנחה שעל השאלה הראשונה ניתן לענות איכשהו בהיגיון .. ( אני בספק ) אז למה צריך לשלם על השרות אם בלאו הכי אתה משלם על חבילת גלישה.. ?
אם אפשר בבקשה תשובות שאינן בסגנון של : כי סלקום הם חרX של חברה. אני מנסה להבין את ההגיון הטכני ( שאלה 1 )
תודה,
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אני לא מכיר את הGPS של סלקום אז אני אענה באופן כללי:
1, א. A-GPS, דרך גלישה באינטרנט אפשר לחזק ולהינעל מהר יותר על אות הGPS באמצעות מידע על מיקום האנטנה הסלולרית שדרכה אתה מחובר.
1, ב. במקרה שבו התוכנה לא מבצעת את חישוב המסלול על הפלאפון אלא בשרת חיצוני (כמו בWaze).
1, ג. על מנת לקבל דיווחי תנועה ומידע נוסף.
1, ד. כדי לגבות כסף מהלקוח ללא סיבה.
2. כי אלו שני דברים נפרדים, התוכנה עצמה עולה כסף ובנוסף הגלישה שאותה אתה צריך כדי להשתמש בתוכנה גם כן עולה כסף. זה לא משהו בלעדי לסלקום.
1, א. A-GPS, דרך גלישה באינטרנט אפשר לחזק ולהינעל מהר יותר על אות הGPS באמצעות מידע על מיקום האנטנה הסלולרית שדרכה אתה מחובר.
1, ב. במקרה שבו התוכנה לא מבצעת את חישוב המסלול על הפלאפון אלא בשרת חיצוני (כמו בWaze).
2. כי אלו שני דברים נפרדים, התוכנה עצמה עולה כסף ובנוסף הגלישה שאותה אתה צריך כדי להשתמש בתוכנה גם כן עולה כסף. זה לא משהו בלעדי לסלקום.
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקי,sapir255 כתב:אני לא מכיר את הGPS של סלקום אז אני אענה באופן כללי:
2. כי אלו שני דברים נפרדים, התוכנה עצמה עולה כסף ובנוסף הגלישה שאותה אתה צריך כדי להשתמש בתוכנה גם כן עולה כסף. זה לא משהו בלעדי לסלקום....
אז אני אמקד את השאלה.
התוכנה כולל המפות מסופקת עם המכשיר. למכשיר יש GPS מובנה ( לא A-GPS ).
אז בשביל מה החיבור לאינטרנט ? בשביל לבדוק את הרישיון ? בשביל לחייב לפי שימוש ?
אילו נתונין בדיוק ( וכמה ) עוברים שם ?
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
התוכנה לא ממש יושבת על המכשיר שלך אלא רק המפות. החישוב של המסלול נעשה כמו שקודמי אמר, על השרתים שלהם, אז למעשה אתה שולח שאילתא אליהם והם מחזירים לך את המסלול.
כמו כן יש את נושא עידכוני התנועה.
תיקון קטן, ב-WAZE החישוב לא נעשה על השרת אלא החיפוש ב-DB.או שאני טועה וככה זה בגירסא החדשה?
כמו כן יש את נושא עידכוני התנועה.
תיקון קטן, ב-WAZE החישוב לא נעשה על השרת אלא החיפוש ב-DB.או שאני טועה וככה זה בגירסא החדשה?
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

האמת שלא הייתי לגמרי בטוח ובדקתי הרגע, מסתבר שבגרסאות החדשות הכל מתבצע על השרת.
http://www.waze.co.il/wiki/index.php?t ... 7%95%D7%AA
(לפי זה הצריכה היא כמה עשרות עד מאות KB לנסיעה)
http://www.waze.co.il/wiki/index.php?t ... 7%95%D7%AA
(לפי זה הצריכה היא כמה עשרות עד מאות KB לנסיעה)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

סליחה שאני מתעקש,
אם הנתונים מגיעים ממכשיר ה GPS שלי, אז מה הבעיה לעשות את החישוב על המכשיר ?
בעצם מה שאתם אומרים זה שאני שולח קורדינטות לשרת של סלקום כל X זמן והם שולחים הוראות למכשיר לפי בקשת הניווט המקורית שלי ?
זה הדבר הכי מטומטם ששמעתי.
למה זה לא יכול לעבוד כמו PDA רגיל ?
בעצם מה שאתם אומרים זה שאני שולח קורדינטות לשרת של סלקום כל X זמן והם שולחים הוראות למכשיר לפי בקשת הניווט המקורית שלי ?
למה זה לא יכול לעבוד כמו PDA רגיל ?
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

טכנית אין בעיה, אבל בתאוריה לביצוע החישוב על השרת יש מספר יתרונות שהם בעיקר חישוב מהיר ומדויק יותר.
סה"כ אני מסכים איתך, גם אני מעדיף שהחישוב יתבצע על המכשיר ולו מהסיבה שאני לא רוצה להיתקע באיזה חור בלי GPS רק כי השרת נפל.
סה"כ אני מסכים איתך, גם אני מעדיף שהחישוב יתבצע על המכשיר ולו מהסיבה שאני לא רוצה להיתקע באיזה חור בלי GPS רק כי השרת נפל.
- zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1647
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
לשם השוואת העלויות:
מחיר שירות הנוויגטור
מתוך אתר סלקום: 24.10 ש"ח כולל מע"מ לחודש הכולל 15MB לניווט בארץ.
* לרוכשים מכשיר סלולרי עם מקלט GPS מובנה,השירות ניתן בהחזר מלא ושירות דיווחי תנועה ומכמונות מהירות ללא עלות נוספת
מחיר שירות הנוויגטור
* לרוכשים מכשיר סלולרי עם מקלט GPS מובנה,השירות ניתן בהחזר מלא ושירות דיווחי תנועה ומכמונות מהירות ללא עלות נוספת
צבי וורובל
- zviwr
- עורך משנה HTmobile

- תגובות: 1647
- שם מלא: צבי וורובל
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 194 פעמים
על פי המפרט המכשיר מגיע עם GPS מובנה
http://www.cellcom.co.il/shop/phones/no ... fault.aspx
http://www.cellcom.co.il/shop/phones/no ... fault.aspx
צבי וורובל
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מה ז"א למה? כי הם יכולים !Lior_M כתב:סליחה שאני מתעקש,
למה זה לא יכול לעבוד כמו PDA רגיל ?...
כי זו הדרך שלהם לגרום לך לצרוך DATA.
מעבר לזה יש כמה וכמה יתרונות כמו שלמשל תמיד יש לך את המפות, נקודות עיניין ודיווחי תנועה הכי מעודכנים, כי זה צריך להתעדכן רק בשרת ולא אצל כל המשתמשים....
-
Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

זו בדיוק הבעיה..MartinHSabag כתב:מה ז"א למה? כי הם יכולים !Lior_M כתב:סליחה שאני מתעקש,
...
כרגע אף אחד לא יודע להגיד כמה DATA עובר בניווט ( לא אנחנו וגם לא סלקום ..) מתי ואם בכלל תעבור את ה 15M שאתה מקבל ב"חינם".
יותר מזה, כאשר אתה מתקשר ל *444 בשביל לבדוק בכמה DATA השתמשת אתה מקבל הודעה שהמערכת "בשדרוג" ואין להם נתונים.
בקיצור, נשמע לי כמו סוג של רמאות במיוחד לאור העובדה שהמכשיר מגיע עם GPS מובנה ואין שום סיבה לא להעביר את הנתונים ישירות מהחומרה לתוכנה בתוך המכשיר בלי לשדר אותו באוויר ..
ליאור
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

בשביל זה אתה לא צריך להתקשר לסלקום, יש לך רישום בפלאפון.
מהתפריט הראשי תכנס ללוג ומשם לpacket data, שם מופיע לך סך כל המידע שנשלח והתקבל ואם אתה רוצה אתה גם יכול להגדיר שהרישום יתאפס פעם בחודש.
מהתפריט הראשי תכנס ללוג ומשם לpacket data, שם מופיע לך סך כל המידע שנשלח והתקבל ואם אתה רוצה אתה גם יכול להגדיר שהרישום יתאפס פעם בחודש.
אתם מערבים כאן שתי תופעות שונות:Lior_M כתב:זו בדיוק הבעיה..MartinHSabag כתב:מה ז"א למה? כי הם יכולים !Lior_M כתב:סליחה שאני מתעקש,
...
כרגע אף אחד לא יודע להגיד כמה DATA עובר בניווט ( לא אנחנו וגם לא סלקום ..) מתי ואם בכלל תעבור את ה 15M שאתה מקבל ב"חינם".
יותר מזה, כאשר אתה מתקשר ל *444 בשביל לבדוק בכמה DATA השתמשת אתה מקבל הודעה שהמערכת "בשדרוג" ואין להם נתונים.
בקיצור, נשמע לי כמו סוג של רמאות במיוחד לאור העובדה שהמכשיר מגיע עם GPS מובנה ואין שום סיבה לא להעביר את הנתונים ישירות מהחומרה לתוכנה בתוך המכשיר בלי לשדר אותו באוויר ..
ליאור...
1. חברות סלולאר בארץ לא מסכימות למכור unlimited data plan כמו שמזמן נעשה בהרבה מדינות אחרות.
2. מפתחי יישומי GPS כמו TELMAP או LOCATIONET (שהן השתי החברות הישראליות השולטות בשוק הזה בארץ) רואות (ובצדק) את היתרון היחסי שלהן מול PDA ומכשירי GPS בחיבוריות לאינטרנט ועידכונים בזמן אמת. עוד מעט יתווספו גם אספקטים של שיתוף מידע עם חברים ואינטגרציה עם רשתות חברתיות. הקיצור תופעה מואד דומה למה שקורה בעולם של מחשבים.
וכמובן עיניין של חישובים מתמטיים הוא גם משמעותי. חלק מן האלגוריתמים הם יקרים מאוד מבחינת CPU. וגם המפות לא יושבות על המכשיר ויורדות במהלך המסלול.
אני דווקא מאוד בעד חישובים בשרתים וכמה שפחות במשכיר עצמו. רק שתוכנית DATA צריכה להיות ללא הגבלה
We want to make a machine that will be proud of us.