מה מאפיין וינטאג' ?

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
דיפר פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,יש לי רסיבר NIKKO STA-5050 שקיבלתי לא מזמן ניקיתי אותו קצת מאבק ניקיתי את הגלגלים אחד אחד
הוא מחובר לCD הרמן דגם:HD750
ורמקולים HECO הסאונד נחמד אבל אני "עוד" לא קיבלתי את החוויה שאתם מדברים עליה של סאונד חמימי וכו'
משהו בי לא בסדר....?
למה אני אמור לצפות ?

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 525
נתן תודות: 66 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #2 

א הכל בסדר אצלך

ב זו שאלת כל הפורום הזה

ראה שירשורים קודמים כמו הבדל בין ישן לחדש וכו

לא תמיד סט מסוים נשמע "צליל חם" וכו

עיצוב...

הרבה תחזוקה :lol:

ולגבי הטיונר שלך בדוק רגישות קליטה

והערכת מחיר בהמשך

(f)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

לא קיבלת אותה בהשוואה למה? האם יש לך מגבר ו/או רמקולים מודרניים יותר לייחוס? אני משער שגם הרמקולים שלך הם "וינטאג" כי Heco זה מותג גרמני שנמכר בארץ בשנות ה-70, אולי גם 80.

reuveney
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1830
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #4 

dragon כתב:לא קיבלת אותה בהשוואה למה? האם יש לך מגבר ו/או רמקולים מודרניים יותר לייחוס? אני משער שגם הרמקולים שלך הם "וינטאג" כי Heco זה מותג גרמני שנמכר בארץ בשנות ה-70, אולי גם 80.
...
יש גם HECO חדשים מהשנים האחרונות...

דין355
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 138
קיבל תודות: 26 פעמים

מה מאפיין ווינטג'

שליחה #5 

צליל ווינטג',מעולם לא היה משהו אובייקטיבי,הוא נמצא אצל המאזין,ופרשנותו האינדבידואלית.דוגמת הגילוי של הציירים האימפרסיוניסטים ..שצבעו של עצם מותנה במבנה האור הנופל עליו.תלוי הדבר במארג הצלילים,והתדרים אשר גורמים לך ולאחרים,הנאה צרופה !!בשנות ה-70 80 ..לא ייצרו ווינטג'!!חברות של מערכות שמע בנו מכשירים שיעודם מוסיקה איכותית.את הקונפרונטציה..אנחנו יצרנו.המניע לא בדיוק איכות...{או נאמנות גובהה,מוסיקלית!} אלה תשוקות,,של נוסטלגיה,לריחות.וגעגועים למשלבי זמן אבודים.הראיה שמי ש מפשפש בתוך מכמניו,של עולם הווינטג' הקסום,הם בעליל בני דור מאוד מוגדר!מעט מאוד צעירים.אלה הם החיילים הנאמנים.לגבי דידי ,אני לא מסוגל להאזין למייק בלומפילד,אלברט קינג,או ווס מונטוגומרי,ברכיבים מודרנים,שנראים כו מיקרו-גל או מדיח כלים....על אף העובדה שאיכותם עולה על הווינטג'..אנני טוען שאין איכות בווינטג'!!!אלא ששם לא נמצאת האיכות....אלא משהו אחר.בתוך הוויכח הנצחי על איכות שמע. אני שומע נגני בס עכשוויים,ושומע נגני בס מן האסכולה הישנה.דוגמת לארי טיילור האגדי ניגן עם להקת חום משומר,וג'ון מאייל,או הרווי ברוקס,ניגן בסופר סיישן עם מייק בלומפילד,ואל קופר..לאזני הם נפלאים,ונחשקים,לאוזני ידידיי,שהינם מוסיקאים..הם מיושנים!ולא רלוונטים! ......אז למי שאין תשוקה צרופה לווינטג',ואין בו נוסטלגיה....שיעבור למדיח כלים,ומיקרו גל.............ווינטג'....זה משהו.....אחר..זה לא רק מוסיקה!!!

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

דין יפה יפה

קבל צרור (f)

דין355
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה 0z23ל

שליחה #7 

חן חן......על הפרחים....דין

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #8 

יכול מאוד להיות שהניקו שלך זקוק לריענון של הרכיבים שלו בשביל להישמע טוב יותר,ויתכן גם שהוא לא משתדך טוב עם הרמקולים שלך.ובאשר "לצליל הוינטאג'",בד"כ,כשאנשים משתמשים בביטוי הזה,הן אכן מתכוונים לצליל שנשמע "שמן" "וחם".
לפעמים על חשבון הפירוט של הסאונד.ואכן בשנות ה-70 להרבה יצרנים הייתה נטייה לייצר מגברים עם סאונד כזה,מרנץ
בלטה בסוג הסאונד הזה במיוחד.גם בדגמים הישנים יותר של סאנסוי כמו ה-1000,2000,2000X,5000X וגם ב8080/9090,הסאונד הוא עם דגש על "חום" למרות שלא בצורה קיצונית,לטעמי,כמו במרנץ.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

Re: מה מאפיין ווינטג'

שליחה #9 

דין355 כתב:צליל ווינטג',מעולם לא היה משהו אובייקטיבי,הוא נמצא אצל המאזין,ופרשנותו האינדבידואלית.דוגמת הגילוי של הציירים האימפרסיוניסטים ..שצבעו של עצם מותנה במבנה האור הנופל עליו.תלוי הדבר במארג הצלילים,והתדרים אשר גורמים לך ולאחרים,הנאה צרופה !!בשנות ה-70 80 ..לא ייצרו ווינטג'!!חברות של מערכות שמע בנו מכשירים שיעודם מוסיקה איכותית.את הקונפרונטציה..אנחנו יצרנו.המניע לא בדיוק איכות...{או נאמנות גובהה,מוסיקלית!} אלה תשוקות,,של נוסטלגיה,לריחות.וגעגועים למשלבי זמן אבודים.הראיה שמי ש מפשפש בתוך מכמניו,של עולם הווינטג' הקסום,הם בעליל בני דור מאוד מוגדר!מעט מאוד צעירים.אלה הם החיילים הנאמנים.לגבי דידי ,אני לא מסוגל להאזין למייק בלומפילד,אלברט קינג,או ווס מונטוגומרי,ברכיבים מודרנים,שנראים כו מיקרו-גל או מדיח כלים....על אף העובדה שאיכותם עולה על הווינטג'..אנני טוען שאין איכות בווינטג'!!!אלא ששם לא נמצאת האיכות....אלא משהו אחר.בתוך הוויכח הנצחי על איכות שמע. אני שומע נגני בס עכשוויים,ושומע נגני בס מן האסכולה הישנה.דוגמת לארי טיילור האגדי ניגן עם להקת חום משומר,וג'ון מאייל,או הרווי ברוקס,ניגן בסופר סיישן עם מייק בלומפילד,ואל קופר..לאזני הם נפלאים,ונחשקים,לאוזני ידידיי,שהינם מוסיקאים..הם מיושנים!ולא רלוונטים! ......אז למי שאין תשוקה צרופה לווינטג',ואין בו נוסטלגיה....שיעבור למדיח כלים,ומיקרו גל.............ווינטג'....זה משהו.....אחר..זה לא רק מוסיקה!!!
...
יפה אמרת.

בנקודה אחת, אחדד: הצליל של הווינטג' הולך יד ביד עם איכות ההרכבה וההנדסה. לא כל מה שישן הוא ווינטג', ולא כל מה שהוא ווינטג' הוא טוב - לפעמים הערך של מוצר ווינטג' איננו בצליל שלו אלא במשהו אחר (למשל אם זה היה הדגם הראשון שעשה משהו או שהציג איזה חידוש טכנולוגי).
[img2=550x367]http://img709.imageshack.us/img709/7985/dsc0255a.jpg[/img2]
יש משהו בצליל של הווינטג' שמתחבר לכפתורי המתכת הכבדים ולא לכפתורי הפלאסטיק חסרי הנשמה, ומתחבר גם לעיצוב עצמו, שלדעתי גובל באמנות לשמה לעיתים. לדוגמא, מי שבוחן פרה קלאסי וכבד של מקינטוש (אני אישית מת על ה C-28 ) מקרוב, ומשחק עם הכפתורים הכבדים שלו בעלי ה"קליק" הבטוח והפוזיטיבי, לא יכול שלא להתאהב בו. וברגע שבוקעים ממנו צלילים...אווווהההה...כבר יצא לי לשמוע כמה וכמה פרה מעשר השנים האחרונות, שהפיקו סאונד מעולה. אבל חסר היה להם את אותו העומק שאני אישית מזהה אצל הקלאסיקות. נקרא לסאונד של הרכיבים החדשים יותר "יבש" או "קופסתי" או איך שנרצה לכנות אותו, הוא לא מלא כמו זה של הווינטאג'ים.

דין355
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לאובססיבי

שליחה #10 

לא זו בלבד..שדעתך מעודדת,אני מזהה תבונה רגשית נכבדה,בדרך שתיארת את מערכת הייחסים שלך עם עולם הווינטג'..בפרט בנושא החזותי{אהבתי את הדקויות} מקבל את האנליזה באשר לאיכויות!.....יישר כוח,!

0z23
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

לאנשי חיפה אוהבי הוינטאג'

אפשר לעשות סיור בשוק למטה ליד קיבוץ גלויות

שבת בבוקר
:D (l)

אובססיבי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 222
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

Re: לאובססיבי

שליחה #12 

דין355 כתב:לא זו בלבד..שדעתך מעודדת,אני מזהה תבונה רגשית נכבדה,בדרך שתיארת את מערכת הייחסים שלך עם עולם הווינטג'..בפרט בנושא החזותי{אהבתי את הדקויות} מקבל את האנליזה באשר לאיכויות!.....יישר כוח,!
...
ווינטאג'ופליה זה עניין רציני ואין להקל בו ראש.

SOUNDER
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 27
קיבל תודות: 0

Re: מה מאפיין ווינטג'

שליחה #13 

אובססיבי כתב:יש משהו בצליל של הווינטג' שמתחבר לכפתורי המתכת הכבדים ולא לכפתורי הפלאסטיק חסרי הנשמה, ומתחבר גם לעיצוב עצמו, שלדעתי גובל באמנות לשמה לעיתים.
...
לדעתי המתכננים שמו לב לדקויות של הפעלה, כמו שהזכרת לגבי הכפתורים המסיביים,
וגם לגבי העיצוב.
אני לא יודע אם עדיין משקיעים את אותו מאמץ בתכנון
מספיק להיכנס לחנות ממוצעת ולהבין שהכל עשוי פלסטיק, נראה אותו דבר, ויש לו תאורה כחולה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”