בהנחה שיש לך רסיבר עם כניסות HDMI ותומך הפורמטים החדשים, יש 2 גישות:
1. הכרטיס Asus Xonar HDAV Slim, עולה נכון להיום כ-650 ש"ח. דרך הכרטיס הזה משרשרים את יציאת ה-DVI/HDMI של כרטיס המסך שלך.
2. כרטיס מסך עם צ'יפסט מסדרת ה-5XXX החדשה של ATI. כאן זהו פתרון אלגנטי יותר - כרטיס מסך הכולל כרטיס קול דיגיטלי בתוכו. כרגע יש בחנויות את ה-5750/5770/5850/5870 שהם לא כרטיסים נמוכים, אבל בקרוב אמור לצאת ה-5350, שאמור להיות כרטיס נמוך עם קירור פאסיבי והמחיר ככל הנראה יהיה סביב ה-300 ש"ח.
חיים, את הכרטיס של Asus אפשר כבר לקנות כיום, רק ה-5350 עדיין לא יצא.
יש גם את האופציה של פריסה ע"י המחשב ל-LPCM7.1, שלמעשה אין שום הבדל באיכות בינה לבין העברה ישירה של DTS-HD/True-HD, רק שברסיבר יידלק החיווי של LPCM 7.1 במקום DTS-HD/True-HD.
את הפריסה ל-LPCM 7.1 ניתן לעשות כיום עם מגוון רחב של חומרה: כרטיסי מסך חיצוניים (לא מובנים) של ATI ממשפחת 4XXX, כרטיסי מסך מובנים (לא חיצוניים) של אנוידיה ממשפחת 9XXX (שזה כמובן כולל כל מחשב מבוסס ION), וכרטיסי מסך מובנים של אינטל 4500HD/4500MHD.
בHTPC שלי אני משתמש בEAH 4650 ASUS ככרטיס מסך. הוא מחובר בHDMI לONKYO 875.
אם נותיר את הנושא הכספי בצד (ברור שהוא חשוב, אך אני מחפש את הפתרון האיכותי ביותר למע' בסלון), מה עדיף - ללכת על XONAR HDAV1.3 של ASUS או לחכות לכרטיס מסך עם צ'יפסט מסדרת ה-5XXX החדשה של ATI?
מבחינת סרבול זה באמת ברור, אין צורך בכבל HDNI נוסף שיחבר בין כרטיס לכרטיס.
מצד שני, איך הביצועים יהיו ברמת כרטיס קול/וידאו?
אין לי כלים להעריך מה ייתן פיענוח איכותי יותר מול האונקיו 875 - ה4650 שלי עם XONAR HDAV או כרטיס חדש מסדרת ה5, בגירסת סלים? (מבלי להתיחס לTMT3 שמגיע עם הXONAR, כבר יש לי אותו והוא עדיף על POWERDVD)
זהים לחלוטין כאשר מדובר ב-bit streaming. כרטיס הקול/מסך, לצורך העניין, משמש כ"כרטיס DATA" בלבד. הביטים שמגיעים אל הרסיבר הם אותם ביטים גם ב-ASUS וגם ב-5XXX. לא נעשה שום עיבוד על ידם.
לכן, מי שבאמת משפיע על איכות הסאונד בסופו של דבר אלה הם הרסיבר והרמקולים שלך.