MW2, פרק "No Russian"...

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #1 

אחרי ששחקתי לראשונה בMW2, שללא ספק הוא משחק אדיר ומעולה- גיליתי שאכן הייתה לי בעייה קשה עם פרק הפיגוע המפורסם.

כמובן שקראתי את הדעות על הקטע לכאן ולכאן, ובגלל שאני מגדיר את עצמי כחובב משחקים, לא חשבתי שיהיה בזה משהו שלא ראיתי קודם - טעיתי.
עניין אותי לדעת, סתם לשם ההתעניינות, האם אני כאן (בין גיימרים) לבד? ממש היה לי קשה לצפות בזה! אולי זה בגלל ה"ישראליות", וזה שאני די יכול לדמיין מצב שכזה במציאות, או שאני סתם רגיש - אבל נראה לי שהייתה כאן חציית גבול "מוסרית" מסויימת. גם GTA, עם האלימות המשולחת והסתמית שבו, לא יצר כזה אפקט...אולי בגלל שברור שהאלימות היא כל כך סתמית שקשה להתחבר אליה. במקרה הזה, לעומת זאת - אתה מרגיש מאוד מחובר להתרחשות. אולי אם הייתה איזשהי אמירה מוסרית (נגדית כמובן) חזקה מאוד וברורה לפני או אחרי הפרק, אבל גם את זה לא שמו. אני מניח שכדי לשמור על אמינות המשחק ולא להפוך אותו לקלישאה...אך עם זאת, בכזאת סצנה, במשחק הפונה להמונים, רובם צעירים מרחבי העולם, הייתי רוצה שתהיה אמירה ערכית ברורה וחד משמעית (כמו למשל, פרק ענישה או מצוד אחר הטרוריסטים, או הרהוריו של אותו סוכן סמוי).
סתם הרגשתי צורך לשפוך את הלב :oops:
לילה טוב!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #2 

לא הרגשתי כמוך למען האמת... תחילת הפרק היה נראה לי קצת חסר טעם ופרובקטיבי סתם לשם הפרובקציה ופחות לשם קידום העלילה, אבל לא היה לי קשה לשחק בחלק הזה (רשמת "לצפות בזה" ... לדעתי חייבים להשתתף באופן פעיל בטבח ולא רק לצפות ... אני חושב).
לא היה שם משהו שלא ראינו בעשרות סרטים אולי חוץ מזה שזה לא היה סרט והיית חלק בעלילה

לגבי אמירה ערכית ברורה וכו' ? אמרת בעצמך - לשמור על המשחק ולא להפוך אותו לקלישאה. בשביל דברים כאלה יש את דיסני ומספיק שונאים אותם בגלל זה... זה שיש בכל פסילה שקופית עם ציטוט זה כבר משהו חצי חינוכי שנעשה בטעם טוב, לא הייתי מוסיף על זה.

בכל אופן, בסופו של דבר, זה משחק מחשב וכמה ראליסטית שלא תהיה הגרפיקה היא עדיין לא ראליסטית מספיק בשביל לזעזע אותי... סרטים מצליחים לעורר בי משהו הרבה יותר בקלות

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3585
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שליחה #3 

אם אתה חושב שאין פרק מצוד או ענישה אחרי הטרוריסטים, כנראה שפיספסת את כל המשחק - כל מה שהצוות מנסה לעשות לאורך בערך 90% מהשלבים של הסוכנים הבריטים הוא לתפוס את הטרוריסטים.

בקשר למה שאמר השבלול על השתתפות בטבח - זה לא חובה. הרבה אנשים דיווחו שהם רק הלכו והסתכלו, או ירו באוויר אבל לא באנשים.

אני אישית הייתי אדיש לגמרי לקטע הזה, הוא לא הצליח לעורר בי תגובה רגשית. קצת הרגשתי כמו הרעים מגולדן אקס, עם כל האנשים שבורחים בצעקות. אחר כך, בקטע שבו המשטרה מגיעה, זה כבר הפך מבחינתי לשלב רגיל לחלוטין - אני צריך להגיע לנקודה מסויימת, השוטרים מפריעים לי ומנסים להרוג אותי, ולכן הם צריכים למות.

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #4 

די מזעזע האמת. לא הרגשתי הכי נעים בעולם 8O
Need more cowbell

atb
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 482
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

הפרק האמור הוסר בהוצאה המשחק ברוסיה.

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

אגב, בדקתי עכשיו את הנושא - מסתבר שבגרסאות היפנית והגרמנית של המשחק, לא רק שלא חייבים לירות באזרחים - המשחק מסתיים אם אתה יורה בהם.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

לי זה בכלל לא הפריע, לא עניין אותי כי לא היה בזה שום אלמנט של משחקיות אבל גם לא הטריד אותי כי סה"כ מדובר במשחק וזה לא משהו שעוד לא ראינו בטלויזיה, סרטים או במשחקים אחרים.
Malcontent כתב:אגב, בדקתי עכשיו את הנושא - מסתבר שבגרסאות היפנית והגרמנית של המשחק, לא רק שלא חייבים לירות באזרחים - המשחק מסתיים אם אתה יורה בהם.
...
לא מפתיע, בגרמניה הצנזורה במשחקים היא מאד חזקה.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #8 

לא ראיתי בזה שום בעיה.
משחק זה משחק ובזה זה נגמר.
מבחינתי, אין הבדל בין זה לבין להוריד לשחקן אחר באונליין HEADSHOT.

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

שיחקתי עוד כמה שלבים קדימה, וברור לי שהסיפור הכללי של המשחק הוא תפישתו של אותו ארכי-רשע שביצע את הטבח (והוציא את רוסיה למתקפה על ארה"ב....אגב ממליץ בחום על World in Conflict ל-PC - אחלה משחק אסטרטגיה עם קטעי מעבר משובחים...קצת ישן כבר).

אני אישית לא השתתפתי ב"פיגוע", אלא רק הלכתי עם הזרם (דבר שעורר אצלי דווקא שאלות מעניינות האם דברים כאלה באמת קורים אצל מבצעי פיגועי ירי), אבל בהחלט חזרתי לשחק להנאתי כשהגיעו השוטרים.

לפי דעתי, יש הבדל גדול בין משחק לסרט. נכון שראינו סרטים אלימים בהרבה, עם מעשי זוועה גרועים מאלו, אבל לא לקחנו בהם חלק פעיל, כביכול. כאן לדעתי טמון ההבדל הגדול. בסרט אתה צופה פאסיבי לחלוטין ורק עוקב אחר ההתרחשויות. במשחק אותה משתתף ואף יוצר את ההתרחשויות - כאן הייתה התרחשות שלא רציתי לקחת בה חלק (אגב, השאלה בתחילת המשחק או בתחילת הפרק, האם אתה רוצה לשחק בו, צריכה להמשיך גם לאחר תחילתו. ברור שהסקרנות על מה היה כל ההייפ הובילה אותי לבחור להמשיך, אבל אם הייתה לי אופציה אחרי דקה או שתיים של צפייה/השתתפות באורגיית ההרג הזאת - בהחלט הייתי כבר מדלג הלאה לרצח השוטרים אחרי שסקרנותי באה על סיפוקה).

אשר לאמירה הערכית - אני מסכים שצריך להיזהר מלהרוס את המשחק באמירות קיצ'יות, אבל גם במציאות לאחר פיגוע או זוועה כלשהי ישנן אמירות "ערכיות" מוחלטות, לעיתים אף מוגזמות מצד פוליטיקאים וכותרות עיתונים. במשחק כאילו ממשיכים הלאה במשחק, ללא אמירה מסויימת אודות מה שקרה (מעבר לזה שזה רע, והכי גרוע, שזה הוביל את הרוסים לתקוף). שוב, לדעתי היה הכי טוב לתת קטע קישור קצר עם הרהורים/חרטות של אותו סוכן סמוי - זה קורה הרבה במשחק , שהדמויות עושות את זה, אז כאן גם היה אפשר.

תודה על כל התגובות אגב, זה באמת מעניין לשמוע את הדעות השונות!

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

נראה לי שפיספסת משהו במשחק.

evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
אזהרה - בהמשך יהיה ספויילר למי שעדיין לא שיחק את השלב הזה במשחק
evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

בועזון כתב:לדעתי היה הכי טוב לתת קטע קישור קצר עם הרהורים/חרטות של אותו סוכן סמוי - זה קורה הרבה במשחק , שהדמויות עושות את זה, אז כאן גם היה אפשר.
...
לא יודע אם שמת לב, אבל הסוכן הסמוי מת בסוף הפיגוע. לאנשים מתים אין הרהורים ואין חרטות.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73319
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #11 

Malcontent כתב:אם אתה חושב שאין פרק מצוד או ענישה אחרי הטרוריסטים, כנראה שפיספסת את כל המשחק - כל מה שהצוות מנסה לעשות לאורך בערך 90% מהשלבים של הסוכנים הבריטים הוא לתפוס את הטרוריסטים.
...
לא היה קשה במיוחד לפספס את העלילה במשחק הזה, גם אני לא מעט פעמים הייתי צריך לעצור ולעשות סדר בראש בשביל להבין מה רוצים ממני לעזאזל, מי נגד מי ומה קורה פה בעצם. זה לדעתי אחד מהמשחקים בסידרה עם העלילה הכי "מבולגנת"/לא מובנת.
Malcontent כתב:בקשר למה שאמר השבלול על השתתפות בטבח - זה לא חובה. הרבה אנשים דיווחו שהם רק הלכו והסתכלו, או ירו באוויר אבל לא באנשים.

אני אישית הייתי אדיש לגמרי לקטע הזה, הוא לא הצליח לעורר בי תגובה רגשית. קצת הרגשתי כמו הרעים מגולדן אקס, עם כל האנשים שבורחים בצעקות. אחר כך, בקטע שבו המשטרה מגיעה, זה כבר הפך מבחינתי לשלב רגיל לחלוטין - אני צריך להגיע לנקודה מסויימת, השוטרים מפריעים לי ומנסים להרוג אותי, ולכן הם צריכים למות.
...
גם אני בהתחלה רק צפיתי ולא השתתפתי בהרג (הנחתי שאם אהרוג חפים מפשע זה יפגע במהלך העלילה או בדמות שלי) עד שבנקודה מסויימת הבנתי שאני בעצם מפספס את השלב ומאז פשוט ניסיתי להצטיין ולא להשאיר אף אחד עומד :lol:

ד"א - את השוטרים הרבה יותר "קל" להרוג מוסרית (אם אפשר לקרוא לזה ככה, אני לא רואה בעייה מוסרית בלהרוג דמויות בדיוניות במשחק) בגלל המדים. פסיכולוגית קל יותר לחשוב עליהם בתור אויבים מאשר מישהו שלובש בבגדים אזרחיים.

nokobik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2886
נתן תודות: 76 פעמים
קיבל תודות: 121 פעמים

שליחה #12 

בהתחלה חשבתי שרק אני לא מבין מה הולך שם.
אבל מאז ראיתי שלא רק אני מרגיש שעשו לי סלט.

בועזון,
אל תשכח את מה ששפרד אמר לך לפני המשימה הזאת.
שאתה תצטרך להקריב משהו מעצמך והכוונה מן הסתם היתה לתחושות שאתה מרגיש עם המעשה הזה ולא למוות שלך בסוף המשימה.

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

לא פיספסתי את זה שהוא מת. זו רק הייתה אופציה (אגב, אפשר היה לתת איזו קריינות של "מחשבותיו האחרונות" וכו'...סתם רעיון).
העלילה דווקא מאוד מצאה חן בעיני. אני אוהב את זה שהיא די סבוכה: סוף סוף משחק שחשבו עליו עד הסוף והוא סתם כדי לשחרר עוד ועוד.
גם אני מצאתי שהרבה יותר קל (מוסרית) להרוג את השוטרים - הם יורים בחזרה....

gulmer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 433
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

בועזון כתב: אולי אם הייתה איזשהי אמירה מוסרית (נגדית כמובן) חזקה מאוד וברורה לפני או אחרי הפרק, אבל גם את זה לא שמו. אני מניח שכדי לשמור על אמינות המשחק ולא להפוך אותו לקלישאה...אך עם זאת, בכזאת סצנה, במשחק הפונה להמונים, רובם צעירים מרחבי העולם, הייתי רוצה שתהיה אמירה ערכית ברורה וחד משמעית (כמו למשל, פרק ענישה או מצוד אחר הטרוריסטים, או הרהוריו של אותו סוכן סמוי).
...
אני מסכים עם Huber שהעלילה של המשחק היתה טיפה מבולגנת לפעמים (ומלאת חורים), אבל דווקא הקטע הזה אמור להיות מאד ברור עם האמירה שלו. אתה דילגת במקרה על קטע הקישור שאחרי השלב הזה? כי אם נעזוב לרגע את חוסר ההרהורים של אותו סוכן סמוי (מסיבות שאמורות להיות ברורות), כל האמירה של השלב הזה הוא שהחשיבה לפיה "המטרה מקדשת את האמצעים" יכולה להוביל להדרדרות מוסרית מאד מהירה, ולזה שבסוף גם לא באמת תשיג את המטרה שלך וגם תיצור רק יותר נזק.
תחשוב לרגע מה קורה להמשך המבצע, לארה"ב ולעולם בעקבות המשימה הזו שאתה "בוחר" להשתתף בה (לא שיש לך ברירה, כן?). זו האמירה הערכית של המשחק.

בועזון פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

gulmer, האמת שלא חשבתי על זה ככה - אבל זו נקודה טובה מאוד...

snowgoose
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 713
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #16 

מעניין מה הייתה התחושה אם המפגעים היו אירגון טרור מוסלמי שמבצע פיגוע בשדה תעופה ישראלי... :roll:
Natural Born Gamer

Malcontent
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

snowgoose כתב:מעניין מה הייתה התחושה אם המפגעים היו אירגון טרור מוסלמי שמבצע פיגוע בשדה תעופה ישראלי... :roll:
...
אני תוהה אם שיחקת בסצינה הזאת בכלל, כי התרחיש שאתה מציג בכלל לא דומה לתרחיש במשחק.

תרחיש דומה היה לשחק ישראלי שמצטרף כסוכן סמוי לאירגון טרור איסלמי שמבצע פיגוע באתר קדוש לאיסלאם במטרה לגרום להכרזת מלחמה על ישראל או להיפך.

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”