התיעצות בנוגע להוספת סאב למערכת קיימת

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
kwazi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום חברים,
רציתי להתיעץ לגבי הוספת סאב לסט-אפ הקיים:
רמקולים Martin Logan אשר מחוברים לשני מונובלוקים של Crimson 630 ו- pre amp פאסיבי Line Drive של ModSquad ז"ל. אני מאוד אוהב איך שהמערכת שלי נשמעת (היו לי רמקולים הרבה יותר יקרים מ-ML ואני אוהב את ML יותר)
יש רק בעיה קטנה אחת: באסים מבאסים לפעמים :)
לכן היתי רוצה להוסיף סאבוופר וכאן נשאלות שתי שאלות:
1. כל הסט-אפ הוא סטריאו נקי - 2 מונובלוקים, פרה-אמפ... איך מחברים סאב? האם צריך להוסיף אלמנטים נוספים? מאוד השתדלתי לשמור על הצליל נקי וטבעי ולא להוסיף אלמנטים אקטיביים מיותרים
2. איזה סאב לדעתכם יתאים ל- Martin Logan?

תודה רבה
We want to make a machine that will be proud of us.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #2 

1)האם יש לך יציאה לסאב?
2)הסאבים שאני ממליץ לך לבדוק:
http://www.homecinema.co.il/prodacttofs.asp?id=556

http://www.tremolo.co.il/47809/Dynamo

kwazi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי זאב,

יציאה לסאב... התשובה לצערי לא חד משמעית... כן חלקית. בוא אני אתאר את המערכת בשלמותה:

HTPC עם שני כרטיסי קול: M-AUDIO DELTA192 עבור אודיו דו-ערוצי ו 5.1 HDMI עבור סרטים,
YMAX HD

שניהם מחוברים מבחינת ווידאו למקרן OPTOMA HD20 ואודיו לפרה-אמפ.
ז"א מבחינת אודיו יש לי רק סטריאו (אין לי לא סנטר ולא רמקולים אחוריים) ומבחינת יציאות לסאב יש לי עבור סרטים (מיס מקס ומכרטיס קול 5.1). במקרה האידאלי היתי רוצה להוסיף באסים גם למוסיקה...

הצעת סאבים מעניינים... בקושי שמעתי אליהם. פעם היו לי רמקולים קטנים של GALLO. נחמדים אבל לא משהו קטלני. למה דווקה אלה?

תודה.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #4 

עוד לא שמעתי על הגברה כזו מהסוג שתארתה לי עבור רמקולים של מרטין לוגן, יכול להיות שזו הסיבה שאין לך באסים וכנראה שאתה לא מפיק מהם את המקסימום שהם מסוגלים להוציא. תן לי בבקשה נתונים ההגברה שלך. הרמקולים האלקטרוסטטים של מרטין לוגן דורשים (עם סימן קריאה) הגברה חזקה מאוד ואיכותית בשביל שתשמע מהם סאונד איכותי מכל הבחינות. לדעתי אתה צריך מגבר סטריאו ולא סאב. בכול אופן בחרתי בסאבים האלה כי הם מוזיקלים ולרמקולים כמו שלך אתה צריך עדינות בתדרים הנמוכים כדי שלא ישתלטו על הסאונד.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #5 

אם אין יציאה ייעודית לסאב ואתה רוצה להוסיף סאב למוזיקה דו-ערוצית, פתרון אפשרי הוא לרכוש סאב שיש לו HIGH LEVEL INPUT/OUTPUT .
המשמעות היא חיבור היציאות של הקדמיים מהמגבר סטראו לכניסות בסאב וחיבור היציאות מהסאב לכניסות של הרמקולים שלך.
כל החיבורים הם בכבלים של רמקולים.

באופן הזה אתה משתמש בקרוסאובר של הסאב על מנת לנתב את התחום הנמוך לסאב וממנו והלאה - לקדמיים.

אבל,
זה כנראה לא פשוט להתאים סאב לקדמיים....לפחות מעדויות של חברים אחרים שניסו.

ארז

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

ארז_וחני כתב:אם אין יציאה ייעודית לסאב ואתה רוצה להוסיף סאב למוזיקה דו-ערוצית, פתרון אפשרי הוא לרכוש סאב שיש לו HIGH LEVEL INPUT/OUTPUT .
המשמעות היא חיבור היציאות של הקדמיים מהמגבר סטראו לכניסות בסאב וחיבור היציאות מהסאב לכניסות של הרמקולים שלך.
כל החיבורים הם בכבלים של רמקולים.

באופן הזה אתה משתמש בקרוסאובר של הסאב על מנת לנתב את התחום הנמוך לסאב וממנו והלאה - לקדמיים.

אבל,
זה כנראה לא פשוט להתאים סאב לקדמיים....לפחות מעדויות של חברים אחרים שניסו.

ארז
...
לא כל בטוח שזה יעבוד כמו שצריך, מדובר פה ברמקולים של מרטין לוגן, לדעתי צריך להשאר שמרניים איתם בכל הקשור להגברה ולפיצול התדרים עם סאב וופר (הגברה יעודית עם יציאה לסאב).

kwazi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אני לא אמרתי שאין לי באסים... אמרתי שהייתי רוצה להוסיף. רמקולים של ML ידועים בכך שקצת חסר להם באסים.
מבחינת הגברה - מונו בלוק CRIMSON 630C נותן 100W לארוץ ומספק צליל מדהים, עשיר, מאוד פרטני וחיי. LINE DRIVE הינו פרה-אמפ סופר פאסיווי ולא מוסיף שום עיוות לצליל. מבחינת מקור: אני שמעתי את המערכת שלי עם מספר נגני CD ברמה מאוד גבוהה (CARY, EAR וכמה אחרים) ולמרות שמיעה מוזיקאלית אבסולותית לכמה מחברי המשפחה שלי אף אחד מהם לא הצליח להבדיל בין זה לבין המחשב שלי שמחובר לאותה מערכת הגברה. כרטיסי קול מקצועיים של M-AUDIO עושים עבודה מדהימה. בכל מקרה רק אחרי שהשתכנעתי לגמרי שאין הבדל באיכות הצליל נפרדתי מנגני CD, DVD יעודיים ונשארתי עם מחשב.

kwazi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

לגבי קרוסאובר אני הולך כאן עם זאב. מרטין לוגן הם באמת רמקולים מיוחדים ולא היתי רוצה להוסיף סאב בקרוסאובר לפניהם

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #9 

kwazi כתב:לגבי קרוסאובר אני הולך כאן עם זאב. מרטין לוגן הם באמת רמקולים מיוחדים ולא היתי רוצה להוסיף סאב בקרוסאובר לפניהם
...
בהחלט גישה הגיונית ומתקבלת על הדעת.
בשביל הנסיון, הייתי מנסה להשאיל סאב טוב ובודק את זה בשטח.
בהחלט ייתכן שזה יחזק את גישתך אבל לך תדע, אולי תהיה הפתעה....

חוץ מזה, הניסיונות הם חלק מהכיף, לא?

ארז

kwazi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

ארז_וחני כתב: בהחלט גישה הגיונית ומתקבלת על הדעת.
בשביל הנסיון, הייתי מנסה להשאיל סאב טוב ובודק את זה בשטח.
בהחלט ייתכן שזה יחזק את גישתך אבל לך תדע, אולי תהיה הפתעה....

ארז
...
בהחלט גישה הגיונית ומתקבלת על הדעת :)
אני גם מתכוון ליישם את המלצתך. עם אני עוד אצליח לשלב את זה עם המלצתו של זאב לגבי סוג הסאב - זה יהיה מושלם.
לא בטוח רק שיש לי איפה להשיג סאבים מן הסוג הנדרש...

תודה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”