2 בעיות ברשת ביתית עם הxtreamer

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 384
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, היום קיבלתי את האקסטרימר החדש שלי...

הכל עובד יופי עם אני מבסס אותו על רשת אלחוטית....

ניסיתי אני חושב כמעט הכל....עידכנתי את החומרה של המכשיר להכי חדשה שיש היום באתר שלהם.
הראוטר האלחוטי נמצא קומה מעליי, לכן חשבתי אולי זו הבעיה, הבאתי את הראוטר אליי לחדר, המכשיר עמד 2 מטר לידו, ועדיין הצלחתי אומנם לגשת לתיקיה המשותפת ברשת אך לא הצלחתי להפעיל שום קובץ מדיה, ולו הקטן ביותר, ניסיתי להפעיל סידרה ישראלית בקובץ ששוקל 440 מגה, אפילו לא ניסיתי HD (שאני אומר HD אני לא מדבר על 1080 כי אני יודע שזה לא אמור לעבוד ברשת אלחוטית).

בכל מקרה, אמרתי לו בעיה בהגדרות כלשהן בראוטר, התחלתי לשחק שם ולשנות הגדרות, ללא הצלחה.
חיברתי את המכשיר לרשת חוטית, והכל עבד יופי. חוץ מבעיה אחת(שזו הבעיה השניה שלי) שזה ביקש סיסמא שאני מנסה לגשת לכונן החיצוני שבמחשב.

עכשיו אני לא מוצא פיתרון לבעיית הרשת הביתי האלחוטית ואם לא תוכלו לעזור לי כנראה שאצטרך לקנות כבל רשת ארוך ולחבר אותו למרכזיה.

ובקשר לסיסמא אם מישהו גם יוכל לעזור לי אני אשמח, לא הגדרתי שום דבר שקשור למשתמש וסיסמא, שהגדרתי את הכונן הפנימי שלי זה נכנס בלי בעיות, הבעיה הייתה רק עם הכונן החיצוני.

תודה לכם על העזרה ומצטער על החפירה :)

ofir_nim
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 338
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

אני גם נתקלתי בבעיות חיבור לרשת האלחוטית, אבל רק בעדכוני הגירסה האחרונים.
אני לא יודע לשים בדיוק את האצבע על איזה עידכון מאחר ואני לא עובד הרבה עם הרשת, אבל בגירסאות קודמות הכל עבד יופי, אז אנסה להריץ גרסאות אחורה עד שיסתדר.
אעדכן בהמשך.

cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

סבבה אחינו, אני מחכה ממך לעדכון!!

בקשר לסיסמא שהכונן החיצוני שלי מבקש משום מה, יש למישהו פתרון?

cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

גם סרטי 720P לא נצפים טוב ברשת חוטית אפילו!!

מה הולך פה? אולי יש הגדרות שפיספסתי באוטר עצמו?

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1446
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #5 

תעיף מבט שהראוטר שלך לא נופל לו מידי פעם, איזה ראוטר זה ? תעיף מבט על ה Uptime שלו

pargit
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1012
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #6 

אצלי בחיבור למחשב הראשי הצלחתי להזרים 720P ללא קירטועים עד שהזזתי את הX מטר הצידה לצד השני של המסך ומאז קירטועים.
מה שעשיתי זה shortcut למחשב שלי עם שם וסיסמא וככה הוא מבצע לוגין רגיל לפני שהוא פותח את התיקיות המשותפות. לוקח איזה דקה שתיים רק בפעם הראשונה (בכל הדלקה כמובן) , אבל זה מול WIN7. מול XP נראה לי יותר פשוט לשתף..

cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

נופל הוא לא נופל בטוח. בקשר לuptime לא מצאתי הגדרה כזאת, אשמח אם תכווין אותי.

ראוטר edimax br6204wg

תודה...
pargit כתב:אצלי בחיבור למחשב הראשי הצלחתי להזרים 720P ללא קירטועים עד שהזזתי את הX מטר הצידה לצד השני של המסך ומאז קירטועים.
מה שעשיתי זה shortcut למחשב שלי עם שם וסיסמא וככה הוא מבצע לוגין רגיל לפני שהוא פותח את התיקיות המשותפות. לוקח איזה דקה שתיים רק בפעם הראשונה (בכל הדלקה כמובן) , אבל זה מול WIN7. מול XP נראה לי יותר פשוט לשתף..
...
מוזר מאוד, אני מחובר בחוטית והוא עושה בעיות! בקשר לשיתוף - הבקשת שם משתמש וסיסמא (שאין לי מושג מאיפה אני מביא אותם) מתקבלת רק בהראד דיסק החיצוני! ב2 הפנימיים זה עובד יופי.

יש לי XP.

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

אני עובד עם Edimax 6504, הוא כבר השני שלי אחרי שהחלפתי אחד עם אותה בעייה , נופל הרבה (עושה לעצמו reboot) , ברב המקרים אני לא יודע על זה אם אני לא מסתכל על ה uptime
זו לא הגדרה, זה סתם מידע . בראוטר שלי זה יושב ב Status info

oshri74
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

אין בעיה לנגן קובצי HD ואני מתכוון ל720 באמצעות ראווטר תקן G ?
חשבתי שחייבים רוטאר תומך תקן N בלבד?

cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

תקשיבו!
גם ברשת חוטית הוא לא מנגן קבצי HD 720P ששוקלים יותר מג'יגה.....משהו כנראה לא מוגדר כראוי בראוטר, ואני לא מצליח לההבין מה.

אנא עיזרו לי!

תודה!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

תעשה מבחן ביצועים קצר לרשת שלך, תעתיק קובץ לסטרימר ותמדוד כמה זמן זה לוקח.. נגיד קובץ של 100 מגה, תעדכן אותנו

cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

קובץ של 100 מגה ב2 דקות ו45 שניות. :מבולבל:

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

הרשת שלך זוחלת ... מאוד זוחלת ... זה אפילו פחות ממגהבייט לשניה

בתור התחלה תבדוק שאתה לא בטעות עם כבלים ישנים מאוד של 10 Mbit

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אגב, הכל מתחבר אצלך ישירות לראוטר ? כי עיינתי למעלה עכשיו ושמתי לב שציינת "מרכזיה" ... יש לך switch או Hub בבית שאתה עובר דרכו ?

cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

בחיבור במחשב באמת כתוב 10Mbbs, וגם הכבלים (לפחות אחד מהם) דיי ישן, יכול להיות שבאמת זה בגלל המרכזיה, היא גם מאוד ישנה, (מתקופת הADSL היה מהיר היה 1.5).....

זה עובד אצלי ככה: הראוטר נמצא בקומה האמצעית כדי שהמחשבים שבקומה העליונה יוכלו לקלוט את האות, ואני נמצא במרתף, ולכן החיבור למרכזיה, הכבל מתחבר מהקומה האמצעית לראוטר ומתחבר למרכזיה משם יוצאים 2 כבלים אחד למחשב שלי והשני לאקסטרימר (לא חשתי שוני בהורדה מבחינת מהירות).

החברה זה dynamode.. ולא רשום את הגירסא...

אתה חושב שזו הבעיה? המרכזיה או שבגלל שיכול להיות שאחד הכבלים ישן? יש אפשרות לבדוק?

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

בכל אופן, הבעיה שלך היא ברשת, לא באקסטרימר.. אין כאן ספק

ADSL 1.5 זה לא כזה ישן, ההתחלה היתה ב 750 אם אני נכון

מה שלא הבנתי - המרכזיה נמצאת בקומה האמצעית עם הראוטר ? למה אתה צריך אותה ? תחבר ישירות לראוטר, יש לו 4 כניסות רגילות
ואתה תצטרך לבדוק אם המרכזיה (האב/סוויץ') היא 10 או 100, מישהו מוריד אותך לרשת 10 וזה עצוב מאוד

לגבי הכבל - תבדוק בקצה שלו שמגיעים כל ה8 חוטים אל החיבור, אם כן אז הוא כנראה בסדר גם לרשת 100 ...

cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

לא הבנת, המרכזיה נמצאת אצלי בחדר (במרתף) אליה מחוברים המחשב שלי והאקסטרימר. המרכזיה מחובר לראוטר שיושב בקומה האמצעית (על מנת ששאר המחשבים בבית יקבלו אות - אחרת הייתי פשוט שם את הראוטר אצלי בחדר)

הכבל לדעתי תקין יש לו 8 פינים מחוברים.
לגביי מהרכזיה עכשיו הסתכלתי מתחתיה ורשום 8 פורטים HUB ... יוצר בטאיוואן אם זה מעניין אותך חחח :lol:

אולי תוכל לפתור לי את הבעיה ברשת האלחוטית של האקסטרימר? כי ברשת האלחוטית אפילו קובץ הכי קטן של וידאו לא עובד לי. ולא הצלחתי לפתור את הבעיה עם משחק בהגדרות של הראוטר.

תודה על עזרתך!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

זה שזה האב ולא סוויץ' כבר אומר שזה ציוד רשת עתיק יומין, כנראה שזה מה שמאט לך את הרשת ל 10
אני מבין שגם הטלווזיה במרתף ובגלל זה האקסטרימר שם.
במחשב עצמו יש כ.רשת אחד (יש בורדים שמגיעים עם 2) ?

תוציא את ההאב מהמשוואה, תחבר את המחשב ישירות לרשת ותראה אם זה עובד על 100, או שתחבר את האקסטרימר ישירות לרשת ותבדוק שהוא מזרים בסדר מאחר המחשבים האחרים ברשת

לגבי האלחוטי, גם אם את מחובר אלחוטי (G) ב 54 ומנסה להזרים ממחשב שמחובר ב 10 ברור לך שתגיע לאותה בעיה.... אתה תרד ל 10

אני גם כבר קצת מבולבל לגבי מה הבעיה ובאיזה מחשב, יש לך הרבה מחשבים , הרבה ציוד והרבה קומות :lol:
בכל אופן, אל תשכח שאת הדונגל הלאחוטי אתה יכול לחבר גם למחשב כדי לבדוק את מצב הרשת האלחוטית שלך

שמח לנסות לעזור, רק תשתדל לא להתפזר יותר מידי עם שני בעיות שונות. תתאר מחדש את הבעיה באלחוטי ... ומאיזה מחשב אתה מנסה להזרים

cRaZy-BoY פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

כאשר המחשב מחובר ישירות לראוטר זה 100Mbps. אכן בעיה של המרכזיה, כנראה שאצטרך לקנות חדשה במידה והחליט ללכת על רשת חוטית.

טוב אז עכשיו שוב ניסיתי לחבר את הרשת האלחוטית, מסתבר שמשום מה הData Rate היה על 9M שיניתי את זה לAUTO ברשת האלחוטית הייתי על ערוץ 11, וכפי שכתוב בהוראות הפעלה של הראוטר הכי ממולץ זה 6 אז שיניתי גם שם.

אלו הממצאים: הצלחתי להריץ HD 720P,
עם שלושה גדלים 2.5 ג'יגה, 4.5 ג'יגה ו7.9 ג'יגה.

כולם רצו טוב, מלבד פה ושם קירטועים, למרות שבסרט האחרון שבדקתי עם הגודל הגדול ביותר לא היו בכלל קפיצות. (איכות האות היא בין 69 ל73 אחוז)

עכשיו יש 2 בעיות, הראשונה שהיא פחות קריטית והשניה שהיא דיי קריטית.

הבעיה הראשונה היא שלוקח לו מלא זמן להגיב כאשר אני מריץ את הסרט קדימה -> אם אין פתרון אז אני אשרוד.

הבעיה השניה היא קריטית ביותר, כל הסרטים שלי יושבים על הארד דיסק חיצוני שמחובר למחשב וכל פעם אני מעדכן אותו בסרטים חדשים, האקסטרימר לא מצליח לגשת לתיקיה של ההראד דיסק החיצוני, אך ל3 הפנימיים הוא מצליח לגשת בקלות.

הוא מזהה את התיקיה ברשת של ההארד דיסק החיצוני, אך הוא מבקש שם משתמש וסיסמא, אני לא הגדרתי שום דבר כזה, כך שאין לי מושג מה זה יכול להיות, ניסיתי לבדוק בהגדרות ולא מצאתי כלום.

יש רעיונות?

שוב מצטער על החפירה, ותודה רבה על עזרתך!

שבלול
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

לגבי הזמן תגובה בהרצה קדימה ואחורה לא חושב שיש מה לעשות, זה ככה גם אצלי.

לגבי הבעיה שניה, זה נשמע כמו משהו ב share, מה קורה שם מבחינת הרשאות לתיקיות על הדיסק ?
איך בכלל אתה עובד ... סתם הרשאות/NFS ?

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”