הבדל בין חיבור אנלוגי לדיגיטלי
אני יודעה שחרשו כבר את הנושא הזה ממש, אבל...
יש לי רסיבר של קנווד 6X100, די פשוט, וDVD/DVX של אפקס דיגיטל, פשוט עוד יותר. הם היו מחוברים עם קבל אופטי. אתמול בא לי לבדוק את החיבור האנלוגי, והופתעתי מהבדל הבולט! הצליל נהיה מתון הרבה יותר, איבד את הנפיחות הלא טבעית שהיתה לו, צלול יותר, אבל הכי מוזר, נמוך יותר. ההרגשה שזה נמוך בכמה דציבלים טובים, בשביל להגיע לאותה רמת צליל אני מגביר ב8-10 יחידות. זה נורמלי? או שיש בעיה בחיבור?
יש לי רסיבר של קנווד 6X100, די פשוט, וDVD/DVX של אפקס דיגיטל, פשוט עוד יותר. הם היו מחוברים עם קבל אופטי. אתמול בא לי לבדוק את החיבור האנלוגי, והופתעתי מהבדל הבולט! הצליל נהיה מתון הרבה יותר, איבד את הנפיחות הלא טבעית שהיתה לו, צלול יותר, אבל הכי מוזר, נמוך יותר. ההרגשה שזה נמוך בכמה דציבלים טובים, בשביל להגיע לאותה רמת צליל אני מגביר ב8-10 יחידות. זה נורמלי? או שיש בעיה בחיבור?
תודה על הדגובה המהירה!
לרסיבר שלי אין תמיכה בשמירת עוצמה לקניסות, כך שזו לא אופציה...
ודווקה חשבתי יותר לקיוון של הבדלים בין DAC של DVD לזה של רסיבר. בחיבור אופטי, דהינו בDAC של הרסיבר, הצליל היה נפוח מידאי, הסוג של צליל שבד"כ מתאים יותר לסרתים, ודרך DAC של DVD הצליל מגיע FLAT לחלוטין. יש אולאי מצב שDAC של רסיבר משנה את הצליל או מבצעה סוג של סאונד פרוססינג?
והבדיקה נעשתה במצב סטראו, ללא לאודנס או סוג אחר של אקואליזינג.
לרסיבר שלי אין תמיכה בשמירת עוצמה לקניסות, כך שזו לא אופציה...
ודווקה חשבתי יותר לקיוון של הבדלים בין DAC של DVD לזה של רסיבר. בחיבור אופטי, דהינו בDAC של הרסיבר, הצליל היה נפוח מידאי, הסוג של צליל שבד"כ מתאים יותר לסרתים, ודרך DAC של DVD הצליל מגיע FLAT לחלוטין. יש אולאי מצב שDAC של רסיבר משנה את הצליל או מבצעה סוג של סאונד פרוססינג?
והבדיקה נעשתה במצב סטראו, ללא לאודנס או סוג אחר של אקואליזינג.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace
And keep me from peace
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
כמובן שיש הבדל בין ה DACים של הרסיבר והDVD.
כל אחד וההגדרות שניתנו לו על ידי היצרן.
השאלה היא איזה אתה מעדיף. לצליל מאוזן היטב, כנראה שעדיף יהיה מכשיר CD שנועד לזה, או DVD יותר רציני מהנוכחי עם DAC מושקע יותר.
אם אין לך כוונה לשדרג, פשוט האזן בזה שנשמע לך יותר טוב. וכן, יתכן בהחלט שהעוצמה היוצאת מכל DAC שונה.
כך גם אצלי למשל- ה CD שלי מוציא אות חזק יותר במידה ניכרת מה DVD.
כל אחד וההגדרות שניתנו לו על ידי היצרן.
השאלה היא איזה אתה מעדיף. לצליל מאוזן היטב, כנראה שעדיף יהיה מכשיר CD שנועד לזה, או DVD יותר רציני מהנוכחי עם DAC מושקע יותר.
אם אין לך כוונה לשדרג, פשוט האזן בזה שנשמע לך יותר טוב. וכן, יתכן בהחלט שהעוצמה היוצאת מכל DAC שונה.
כך גם אצלי למשל- ה CD שלי מוציא אות חזק יותר במידה ניכרת מה DVD.
logankungfu
תודה! זו בארך התשובה שחיפשתי...
I will never be free
And keep me from peace
And keep me from peace
- logankungfu