מחפש טלויזיה לסלון לצפיה ב Yes SD וב- DivX

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 267
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

אני חדש לזירת הקולנוע הביתי ואני מחפש לבנות לעצמי מערכת בידור/קולנוע ביתי שתכלול HTPC (שאני אבנה לבד בעלות של כ- 3 אלף), רמקולים שיהיו מחוברים ל HTPC (בעלות של 1.5-2 אלף) וטלויזיה 40" (שאני מתכנן להוציא עליה עד 5 אלף, אבל בעיקרון יכול להגדיל את התקציב למשהו כמו 6 אלף).

בעיקרון, אני בעיקר הולך לצפות בשידורי ייס ב SD ובתכני DivX מהאינטרנט ואני לא ממש רוצה להשקיע ברסיוורים או נגני DVD יקרים עם יכולות Upscaling גבוהות. לכן הדבר שהכי חשוב לי הוא איך הטלויזיה תתמודד עם Upscaling. אני גם רוצה שהטלויזיה תהיה Full HD כי אני מאמין שעוד שנה שנתיים תכני HD אמיתיים יהיו הרבה יותר נפוצים וזמינים.

נכנסתי לזאפ, ראיתי מה אני יכול לקנות בתקציב שלי, בדקתי ביקורות באינטרנט, אבל לא ממש מצאתי מענה לשאלת ה Upscaling שלי. הדגמים שעיניינו אותי בתקציב שלי הם:

Sony Bravia KDL40L4000 (לפי הביקורות המועמד הראשון כרגע כי מבפנים הוא בעצם שקול ל KDL40V4000 שאמור להיות ממש טוב)
Hitachi L42N03A
Toshiba 42RV635
42PFL5604H
LG 42LH35FR

אם למישהו יש המצלות, חוות דעת, רעיונות - אני אשמח לשמוע.

אני גם בעיקרון מוכן להגדיל את התקציב שלי לסביבות ה 6 אלף, אם זה באמת שווה את זה.

תודה מראש.

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

הקפצה.

בבקשה, אני צריל יעוץ. אני לא יודע אם כדאי לי להגדיל קצת את התקציב או שזה לא ישנה כלום לצרכים שלי. יש מעט מאוד סקירות/ביקורות על טלויזיות בטווח המחירים הזה ואיפילו פחות התיחסויות לאיכות SD/DivX בקהילת הקולנוע הביתי.

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #3 

יש לך באזור ה6300 את דגם 8404 בגודל "42 של פיליפס.

מ-ו-מ-ל-ץ !

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #4 

מצתרף להמלצה על ה 8404 אם התקציב שלך יאפשר דבר כזה.
מהמסכים שנתת ברשימה, המסך היחיד שאני מכיר אישית (ואוהב) הוא ה 5604.
אני מאמין שגם השאר טובים (פחות או יותר) אבל לא מכיר אותם מספיק טוב כדי להמליץ או לשלול.
ובלי קשר,
אתה מודע לכך שיש היום תכני HD בנוסף ל XVID ?
לקנות מסך כזה ולצפות עליו בתכני XVID זה קצת מוזר. במיוחד בהתחשב בזמינות התכנים ב HD..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קודם כל, תודה על התגובות וההמלצות! :D

jacko-il, בקשר לתכני HD, HD אמיתי זה רק blu-ray והוא מאוד יקר ומאוד לא נפוץ. אם אתה מתכוון לריפים מ HDTV וכו, אז כן, זה מה שאני מתכוון אליו כשאני אומר DivX. בכל מקרה, אני מדבר על תכנים שהם לא ב 1080i.

ןבקשר ל 8404, כבר שקלתי אותה, אבל אני רוצה להבין האם ה תוספת של 1500 ש"ח באמת שווה את השידרוג שאני אקבל בתמונה בתכנים רגילים.

כמו כן, האם יש אישזהו הבדל בין 8404 לבין 7404 (חוץ מחיבור ה DLAN שלא עובד כל כך טוב, ממב שאני מבין)?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

אני מדבר על ריפים מסרטי בלו-ריי ולא משהו שמישהו הקליט משידור HDTV שמשודר בטלויזיה.
יש להורדה תכנים ב 720P וגם ב 1080P , אז אני לא מבין מה הקשר של ה 1080i שרשמת.
ואם התכוונת לזה, אז זה לא DivX (לא זכור לי מתי פעם אחרונה ראיתי שימוש בקידוד הזה בכלל) זה X264.
מסכים שהאיכות של הריפים פחות טובה מהמקור בבלו-ריי, אבל לפי מה שראיתי בעין שלי, לא מדובר בהבדל שתמיד מורגש.
המקור בבלו-ריי הרבה פחות דחוס ודורש הרבה פחות פענוח של קידודים, אבל מחשב נורמאלי לא מתרגש יותר מידי מהפענוח "לייב" הזה ועושה את זה יחסית בקלות ויפה..
מה גם שהוא מכיל בדרך כלל כמה זרמי אודיו ועוד פיצ'רים שונים שכלולים בדיסק. (אותי לפחות זה לא מעניין)
בנוסף האודיו שם הרבה יותר איכותי. (שוב, אותי זה לא כזה מעניין..)

לגבי המסך,
האם התופסת שווה? תלוי בך. ברור שהמסך טוב יותר ושיש לו גם יותר פיצ'רים. אבל זה תלוי אם זה בכלל מעניין אותך.
ההבדל (אני חושב שהיחיד) בין ה 7404 ל 8404 הוא תאורת האמבילייט. לפי דעתי דבר מיותר, אבל בגלל שהמחיר שלהם כמעט זהה אז כבר שווה לקחת את הדגם בגבוה יותר בשרשת המזון ..

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

לי אישית לא יצא להיתקל יותר מדי בריפים של בלו-ריי ובכל מקרה, אני מדבר יותר על סדרות מאשר על סרטים. אבל אם אתה אומר שתכנים כאלו הם זמינים אז אני אפקח עיין ואנסה למצוא אותם. (ואג, התכוונתי ל 1080p ולא ל 1080i - אני חדש לכל הקטע של ה HD אז אני קצת מתבלבל במונחים :) )

לגבי המסך, עם ה 8404 הגענו כבר למכיר של 6500, שזה עדיין סביר אבל הרבה. מה אם אני אקנה במקום מסך פלאזמה HDR? אפשר למצוא דגמים ישנים של סמסונג או LG בחצי מהמחיר הזה, ואז עוד שנתיים-שלוש (כשתכני ה HD יהיו באמת נפוצים) פשוט להחליף למשהו חדש (בטח גם ה LED יהיה הסטנדרת עד אז).

השאלה שלי היא עד כמה באמת אני אראה הבדל בתכני SD? עד כמה המסכים האלא באמת לא עומדים בסטנדרתי ה SD של ימינו (אני מדבר לדוגמא כל סמסונג PS42B430)?

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #8 

אם אתה לא מתכוון להשקיע ברסיבר לאן אתה מתכוון לחבר את הרמקולים?

לדעתי, כדאי לך קצת "לגלח" מהתקציב למחשב (אתה יכול למצוא היום HTPC גם בפחות, תלוי מה אתה צריך), ולהעביר את ההפרש לרמקולים.
את המחשב יהיה לך גם מאוד קל לשדרג בהמשך (להוסיף זיכרון, להחליף כ.מסך וכו')

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

tvholic, מהידע שלי (ואני לא טוען שאני צודק) כרטיס קול סביר למחשב הוא לא פחות טוב מרסיבר/מגבר זול. תקן אותי אם אני טועה.

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

אני לא כל כך יודע מה הכוונה שלך למגבר זול, אבל מהניסיון (המועט) שלי עם מחשבים וכרטיסי קול מובנים ההגברה על הפנים.
וכדי ליהנות מסרטים תצטרך רמקולים משולבים עם מגבר פנימי (דיברו על זה באחד השרשורים בפורום HTPC)
אתה יכול להשקיע במחשב פחות מאלפיים בשביל הצגת FHD וללא אפשרות הקלטה, ואת היתרה להשקיע ברסיבר טוב ורמקולים - אולי אפילו יד שנייה אם זה רלוונטי ואז לקנות משהו איכותי יחסית.
של כל דבר עם 4 גלגלים!

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

tvholic, כשאני אומר רסיבר זול, אני מתכוון לרסיבר שעולה בסביבות האלף (אותו האלף שאתה ממליץ לי לגלח מה HTPC). אני אומר רסיבר זול כי המחירים של רסיברים יקרים וטובים באמת מגיעים לאלפי דולרים. מה שאני יודע, כרטיס קול סביר (עד 500 ש"ח) יעשה עבודה לא פחות טובה מרסיבר ב 1000-1500 ש"ח.

אבל פרה-פרה. אני עוד אגיע לנושא של ה HTPC ושל רמקולים ואז אני אפתח שירשורים בנושא בפורומים המתאימים.

בינתיים ממש חשוב לי להחליט על מסך. האם כדאי לי לקנות את ה 8404 ב 6500 או לקנות משהו בחצי מהמחיר הזה ומקסימום להחליף עוד שנתיים, כשה- HD האמיתי יהיה באמת נפוץ.

ממה שקראתי (פה ובמקומות אחרים), בטווח המחירים של 3000-3500, הכי טוב זה LG 42PQ300R. אבל מרתיע אותי שיש לו רזולוציה נמוכה והעובדה שזה פלזמה וסרטי אקשן וספוט יכולים להיראות מרוחים. אני אצטרך ללכת לחנות שיש בה את שני המסכים האלו בתצוגה ולהשוות את איכות תמונת ה SD.

בינתיים, אם למישהו יש הערות, רעיונות או הצאות כלשהן, אני אשמח לשמוע. :)

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

כשתגיע לנושא ה HTPC והרמקולים באמת תפרסם בפורומים המתאימים ככה תוכל לקבל את התשובות הכי טובות.

לגבי המסך, אני לא כל כך יודע מה להגיד לך...
אני בעצמי מאוד מתלבט לגבי החלטה כזו
כבר קראתי שני מאמרים פה באתר על כך שבשנים הקרובות נכנסת טכנולוגיית התלת מימד, וטכנולוגיה של הבחנה יותר גבוהה מ FHD
אז מה?? אחרי שאני אקנה מסך במיטב כספי, עוד שלוש שנים אני אחליף אותו עקב התקדמות טכנולוגית??
וגם אם לא, היצרנים היום מייצרים את המוצרים כך שאורך החיים שלהם הוא נמוך משמעותית ממה שהיה נהוג בעבר.....

תחשוב על זה ותגבש מסקנה מה עדיף לך
של כל דבר עם 4 גלגלים!

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

AldoRaine,
היום תכני ה FHD נפוצים כמעט כמו שהם יהיו כמו בעוד שנתיים. יש אותם בכל מקום גם ככה..
לא חושב ש HOT או YES יעברו לשדר ב 1080p (מי שיודע אחרת, אשמח אם ייתקן אותי..).
את תכני ה FHD משיגים היום או על בלו-ריי או בהורדות רשת. ומזה יש גם היום מספיק היצע..
כשאני קניתי את המסך שלי לפני שלושה שבועות בערך, החלטתי ללכת על FHD כי איך אומרים "just in case.."
אני לא אחד שמחליף מסך כל שנתיים שלוש ואני כנראה אשאר איתו עד שהוא ייתן את נשמתו לבורא / ייעברו 10 שנים
*הקודם מבין השניים

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

jacko-il, זה נכון שיש די הרבה תכני HD שאפשר להשיג אם אתה שפוט רוצה לראות משהו ב HD ולא משנה לך מה, אבל אם אתה רוצה לראות דברים ספציפיים, אז בדרך כלל אתה לא יכול למצוא את זה. נתחיל מזה שכשאתה בא להוריד פרקים של סידרה מהאינטרנט, אז אין שום בלו-ריי ושום HD אמיתי - יש רק קבצי MPEG של 600-700 מגה לשעה. גם רוב הסרטים שיצאו עד לפני 4-5 שנים לא יצאו על בלו-ריי ואם יצאו אז הבלו-ריי לא נפוץ מדי. גם סרטים חדשים לא תמיד אפשר להשיג בבלו-ריי.

ובקשר למסכים, אתמול הלכתי ל BigBox לראות את ההבדלים בין הפלזמות הזולות לבין ה 8404. ביקשתי מהמוכרת להעביר ערוצים וראיתי גם את ערוצי ה HD וגם ערוצי SD ולמרות שבהשוואה התמונה ב 8404 נראתה יותר טובה, חדה ועמוקה, לא ראיתי יותר מדי הבדל להצדיק את הפרש ה 3000 ש"ח (לפחות לא בשבילי).

אבל, כשכבר התחלתי ללכת לכיוון היציאה, הסתובבתי ורציתי לראות איזו טלויזיה מראה את התמונה הכי יפה וחדה. הסתכלתי על כל המסכים ו 2 מתוכם משכו את העין שלי (בגלל הקונטרסת והחדות). אחת מהן הייתה סמסונג מסדרת מסכי ה LED שלהם, והשניה הייתה LG 42LH35FR!!!

ה LH35FR הייתה ממש ליד ה 8404 אז השוותי בינהן. אולי זה הכיול או משהו, אבל התמונה של ה LG נראתה יותר טוב מהתמונה של ה 8404 (שהיא הייתה הרבה יותר טובה משאר הטלויזיות לידה).

החלטתי שאני אלך לראות שוב את ה LH35FR באיזו חנות אחרת ואם אני עדיין אוהב אותה שם אני אקנה אותה.

למישהו יש איזשהו מידע על הטלויזיה הזאת? למישהו יש אותה בבית והוא יכול להמליץ (או להמליץ לא לקנות אותה)? יש לה איזשהם חיסרונות בולטים?

zaiatsm
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 18
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #15 

jacko-il האם אתה יכול להמליץ על אתרים להורדת תכנים באיכות 1080P?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #16 

אני לא יודע איפה אתם מחפשים או איזה אתרים אתם מכירים (או לא מכירים) אך ניתן להשיג היום כל תוכן ב HD.
סרטים, סדרות ובקיצור - כל מה שיוצא.
לא יכול להמליץ על אתר משתי סיבות -
א' לא רוצה לגרור את הפורום לפיראטיות.
ב' אתר שרלוונטי לגבי לא יהיה רלוונטי לגביכם (אתר פרטי סגור לחברים וותיקים)

ואין קשר לגיל הסרט בכלל. גם סרטים משנות ה 70 יוצאים בבלו-ריי.
איך ? עושים להם עריכה מחודשת עם החומר שצולם פעם.

לגבי המסך,
אם אהבת את ה LG אז למה לא, לך עליה. זה הכל עניין של טעם אישי. וכנראה שהיא כויילה בצורה יותר מושכת עין..

AldoRaine פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

טוב, אז בסוף קניתי פלזמה של פאנסוניק, ה C10 ב 3400.

תמונות SD נראות מצויינות, עוד לא יצא לי לבדוק את ה HD. קניתי דווקא את הטלויזיה הזאת כי לאחר מחקר התברר לי שהדרך הכי טובה וזולה לקבל תמונת SD טובה זה פלזמה עם רזולוציה נומוכה.

בכל מקרה, תודה לכל מי שניסה לעזור.

gilcooper
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 270
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #18 

AldoRaine כתב:טוב, אז בסוף קניתי פלזמה של פאנסוניק, ה C10 ב 3400.

תמונות SD נראות מצויינות, עוד לא יצא לי לבדוק את ה HD. קניתי דווקא את הטלויזיה הזאת כי לאחר מחקר התברר לי שהדרך הכי טובה וזולה לקבל תמונת SD טובה זה פלזמה עם רזולוציה נומוכה.

בכל מקרה, תודה לכל מי שניסה לעזור.
...
עשית מחקר טוב, רוב האנשים הולכים עם העדר וקונים lcd fhd, למרות שהמקסימום שהם רואים זה ערוץ 10. אני חושב שלדרישות שלך לקחת את הטלוזיה שנותנת הכי הרבה תמורה בעבור המחיר.
עכשיו נותר לך יותר כסף לרמקולים + רסיבר...
תהנה

arys
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #19 

שלום
מישהו יודע כיצד לשדרג את ה Divx Codec של הטלויזיה?
לי יש LG32LH23 עם DIVX Certification ,הבעיה היא שהוא לא מראה כתוביות DIVX כמו שצריך
ובכלל מאבד סינכרון לפס הקול כשיש כתוביות DIVX מוטמעות. כתוביות SRT מראה טוב אך באותיות קטנות
ובתחתית המסך.
את הסרטים אני שם על USB ומתחבר לטלויזיה דרך כניסת ה USB שלה.
תודה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”