תגובות למדריך ניקוי מטחנת רנצ´יליו רוקי ושיפור הטחינה לפי ´שיטת הטפלון´
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אני לפעמים מפרק רק את ההופר (בעזרת 3 הברגים) שואב אבק ומחזיר.
תמיד יש שם שאריות קפה ולא מזיק לנקות אפילו שזה לא יסודי.
טפלון וניקוי כזה יסודי יצא לי לעשות אני חושב פעם בחצי שנה.
טפלון וניקוי כזה יסודי יצא לי לעשות אני חושב פעם בחצי שנה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
צודק 100%. שכחתי לציין את זה במאמר - ניתן ורצוי לעשות ניקוי חלקי מדי פעם, ואת הניקוי היסודי + החלפת הטפלון ממש לא צריכים לעשות בתדירות דבוהה (פעם בחצי שנה נשמע לי ממש מספיק).דבוטאנט כתב:אני לפעמים מפרק רק את ההופר (בעזרת 3 הברגים) שואב אבק ומחזיר.
טפלון וניקוי כזה יסודי יצא לי לעשות אני חושב פעם בחצי שנה....
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
יונתן, תודה רבה על מדריך מעולה!
השתמשתי בו עכשיו, וניקיתי את הרוקי בפעם הראשונה מאז שיש לי אותה (מעל שנה וחצי!). לא יאומן כמה ג'יפה של קפה היתה בפנים! ויתרתי בשלב זה על טפלון.
מספר הערות ושיפורים:
1. ממליץ להשתמש, היכן שאפשר, במעט מים עם סבון כלים. ערבבתי בתוך קערה קטנה מים פושרים עם סבון כלים, ועם ספוג כלים עדין ניקיתי לכל אורך הדרך - המשפך, הגומי, כל מיכל הפולים והחלק העליון של הדיסקה העליונה. כמובן שלא מטבילים את הכל במים, אלא משתמשים במעט מים, ומים אח"כ מנגבים. התוצאה נהדרת ופשוט הרבה יותר לנקות כך.
2. היה לי קשה להבריג החוצה (וגם פנימה) את הדיסקה העליונה. בכל סיבוב היה מקום ספציפי שבו היא ממש נתקעה לי. הדרך החוצה עוד היתה בסדר, אבל ההברגה בחזרה היתה ממש קשה (ואפילו נפצעתי באצבע. הזהרו, הדיסקה עשויה להיות חדה במקומות מסויימים!). הפתרון שמצאתי: הברגתי בחזרה את מיכל הפולים על הדיסקה, והשתמשתי בו לאחיזה נוחה יותר כדי לסובב אותה. מפשט מאוד את העניין!!
שימו לב: מהחלק התחתון של המיכל בולט בורג עקום, כלפי מטה. הוא משמש כדי לנעול את האפס (וכך אי אפשר לסובב את המטחנה מתחת לאפס). כדי שיהיה אפשר לסובב את הדיסקה עם המיכל, יש לסובב את הבורג כך שהוא לא יבלוט מקוטר המיכל ולא יפריע לסיבוב. זה ענין פשוט מאוד. לאחר סיום התהליך, נחזיר את הבורג למצבו המקורי, כדי שינעל את המיכל בנקודת האפס.
3. נקודה אחת קטנה לסיום: המדריך מתאר ניקוי מעולה של פנים המטחנה, אבל אם כבר - אז ממליץ בחום גם לנקות אותה מבחוץ. שוב ספוג עם מי-סבון, שפשוף עדין ונייר סופג - והמטחנה מבריקה כמו חדשה!
השתמשתי בו עכשיו, וניקיתי את הרוקי בפעם הראשונה מאז שיש לי אותה (מעל שנה וחצי!). לא יאומן כמה ג'יפה של קפה היתה בפנים! ויתרתי בשלב זה על טפלון.
מספר הערות ושיפורים:
1. ממליץ להשתמש, היכן שאפשר, במעט מים עם סבון כלים. ערבבתי בתוך קערה קטנה מים פושרים עם סבון כלים, ועם ספוג כלים עדין ניקיתי לכל אורך הדרך - המשפך, הגומי, כל מיכל הפולים והחלק העליון של הדיסקה העליונה. כמובן שלא מטבילים את הכל במים, אלא משתמשים במעט מים, ומים אח"כ מנגבים. התוצאה נהדרת ופשוט הרבה יותר לנקות כך.
2. היה לי קשה להבריג החוצה (וגם פנימה) את הדיסקה העליונה. בכל סיבוב היה מקום ספציפי שבו היא ממש נתקעה לי. הדרך החוצה עוד היתה בסדר, אבל ההברגה בחזרה היתה ממש קשה (ואפילו נפצעתי באצבע. הזהרו, הדיסקה עשויה להיות חדה במקומות מסויימים!). הפתרון שמצאתי: הברגתי בחזרה את מיכל הפולים על הדיסקה, והשתמשתי בו לאחיזה נוחה יותר כדי לסובב אותה. מפשט מאוד את העניין!!
שימו לב: מהחלק התחתון של המיכל בולט בורג עקום, כלפי מטה. הוא משמש כדי לנעול את האפס (וכך אי אפשר לסובב את המטחנה מתחת לאפס). כדי שיהיה אפשר לסובב את הדיסקה עם המיכל, יש לסובב את הבורג כך שהוא לא יבלוט מקוטר המיכל ולא יפריע לסיבוב. זה ענין פשוט מאוד. לאחר סיום התהליך, נחזיר את הבורג למצבו המקורי, כדי שינעל את המיכל בנקודת האפס.
3. נקודה אחת קטנה לסיום: המדריך מתאר ניקוי מעולה של פנים המטחנה, אבל אם כבר - אז ממליץ בחום גם לנקות אותה מבחוץ. שוב ספוג עם מי-סבון, שפשוף עדין ונייר סופג - והמטחנה מבריקה כמו חדשה!
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

תודה moti_r - הערות ותוספות מצויינות.
בקשר לניקוי עם מים - הייתי נזהר בייחוד ליד הדיסקאות עצמן. הן עשויות פלדה קשה שאיננה בלתי מחלידה בצורה גבוהה. ממש כמו סכיני שף - אסור להשאיר אותה רטובה לאורך זמן וצריך להקפיד לייבש היטב לאחר הניקוי הרטוב.
בקשר לניקוי עם מים - הייתי נזהר בייחוד ליד הדיסקאות עצמן. הן עשויות פלדה קשה שאיננה בלתי מחלידה בצורה גבוהה. ממש כמו סכיני שף - אסור להשאיר אותה רטובה לאורך זמן וצריך להקפיד לייבש היטב לאחר הניקוי הרטוב.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4777
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 278 פעמים
סוף סוף יצא לי ליישם. תודה!
מישהו יכול להסביר בקצרה איך מוצאים נקודת 0 של מטחנה ?
מצאתי כמה מדריכים באינטרנט, כל אחד קצת שונה...
עריכה : מצאתי אחד דיי טוב :
http://www.home-barista.com/grinders/ho ... t3783.html
מישהו יכול להסביר בקצרה איך מוצאים נקודת 0 של מטחנה ?
מצאתי כמה מדריכים באינטרנט, כל אחד קצת שונה...
עריכה : מצאתי אחד דיי טוב :
http://www.home-barista.com/grinders/ho ... t3783.html
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תסובב עד למגביל. בנקודה הזאת הסכינים כבר נוגעים.
שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא!
רוקי רצתה להתנקות מחמץ לפני החג
אז אנוכי ו- ilanafri שינסנו מותניים והחלטנו לנקות את המטחנות, את הטפלון בסופו של דבר הסרנו בגלל שלמרות ליפוף של 3 שכבות לפי המדריך ההברגה חזרה הייתה קשה מידי ופחדנו ליצור נזק.
בכל מקרה גם אני וגם אילן לא ראינו שום צורך בכיוונן הסקאלה של המטחנה לאורך זמן אז כנראה זה מסביר שטפלון מיותר אצלנו
אז אנוכי ו- ilanafri שינסנו מותניים והחלטנו לנקות את המטחנות, את הטפלון בסופו של דבר הסרנו בגלל שלמרות ליפוף של 3 שכבות לפי המדריך ההברגה חזרה הייתה קשה מידי ופחדנו ליצור נזק.
בכל מקרה גם אני וגם אילן לא ראינו שום צורך בכיוונן הסקאלה של המטחנה לאורך זמן אז כנראה זה מסביר שטפלון מיותר אצלנו
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

הטפלון מייצב את הטחינה במצב רגיל.
אצלי זה עזר ולא היתה לי אף פעם בעיה של תזוזה לאורך זמן.
ההרגה היתה קשה כי יש טפלון - זאת בדיוק הכוונה. ככה כל העסק יותר יציב בזמן הטחינה.
תבדוק זליגה לפני ואחרי ותראה שיש הבדל.
אצלי זה עזר ולא היתה לי אף פעם בעיה של תזוזה לאורך זמן.
ההרגה היתה קשה כי יש טפלון - זאת בדיוק הכוונה. ככה כל העסק יותר יציב בזמן הטחינה.
תבדוק זליגה לפני ואחרי ותראה שיש הבדל.
- joncafe
- גורו קפה

עם טפלון או בלי, תגיד משהו אחר - המדריך עזר? היה שימושי?itzik_vip כתב:שמחה רבה שמחה רבה אביב הגיע פסח בא!
בכל מקרה גם אני וגם אילן לא ראינו שום צורך בכיוונן הסקאלה של המטחנה לאורך זמן אז כנראה זה מסביר שטפלון מיותר אצלנו...