הצעות לשידרוג הסטאפ שלי USB DAC+AD700

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 156
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הקדמה:
לפני שנה+ קניתי USB DAC http://www.sixmoons.com/audioreviews/st ... carat.html לחבר למגבר אונקיו ורמקולים 9.1
לפני 7 חודשים הגיעו אליי גם AD700 שחיברתי ליציאת אוזניות בDAC ומאז ככה אני משתמש בהן.
אגב אני מאזין בעיקר לרוק מהסוג של זפלין ופלויד ומוזיקה קלאסית - הכל FLAC מהמחשב מועבר בASIO לDAC בUSB (אין לי שום סוג של אופטי/קואקס במחשב).

תחילה אהבתי מאוד את הסאונד דרך האוזניות בצורה שווה לרמקולים אבל עם הזמן נפתחו אוזניי לצלילים חדשים והנאה הפכה מרובה בכמה מונים בהשוואה לרמקולים.
כרגע המצב הוא שכל עוד אני לא מאזין למוזיקה מהאוזניות קשה לי להתרגש וכשאני מחבר את האוזניות נפתח הסכר.

מהנקודה הזו מגיע הרצון לגלות עוד.
מכיוון שבמצב הנוכחי שידרוג רמקולים/מגבר סטריאו לא מתאימים כלל ויוגבלו מהסביבה הקטנה שהיא חדרי כיוון ההשקעה היחידי כרגע הוא סביבת האוזניות.

נאמר שהתקציב ההתחלתי שלי עומד באופן כללי על 1500 ש"ח כשאני מכוון כמובן לאתרים מחו"ל.
מוכן בהחלט להשקיע יותר במקרה הצורך מהבנה שזה יהיה שידרוג לטווח ארוך.

ולעניין עצמו, אני מבין כמובן שהשילוב של DAC ומגבר אוזניות לא אידיאלי בקופסא אחת. מה האפשרויות מהכיוון הזה של השידרוג? אגב אני פתוח בהחלט לנסות DIY
בכל הנוגע לאוזניות והאופציות אני כרגע כלל ללא כיוון ופשוט מחפש כיוונים ללכת אחריהם או אם בכלל לשדרג.

בין כל אלה אומר שכבר 3 ימים אני מעביר כמה שעות בערב לחיפוש כיוונים ואני מרגיש אבוד בין כל המושגים בהם אני נתקל - בעיקר בHEAD-FI. התקווה שלי היא בעיקר לקצת כיוון ולהאט את הקצב כי עכשיו אני מרגיש קצת כמו פיני בלילי, רץ סתם לכל הכיוונים.
נערך לאחרונה על ידי Elior_Z ב 14/02/2010 22:39, נערך פעם 1 בסך הכל.

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #2 

למה דווקא מגבר\דאק?
כדאי לך ללכת לכיוון של שידרוג האוזניות.
אני לא חושב שתצליח לסחוט (עוד) הרבה מהן.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מגבר/דאק זה מה שיש לי עכשיו ובדיעבד אני מבין שזו לא הייתה הבחירה הכי טובה.

ולגבי האוזניות, עלה לי הרעיון של K701 אבל יחד איתו הבנתי מקריאה שלא כל מגבר יתאים לו. ובחיפוש התאורטי הזה להתאמה לסגנון שלי קצת הלכתי לאיבוד.
מה האפשרויות למגבר/אוזניות/שילוב?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2544
נתן תודות: 131 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

קודם כל קבל ח"ח על הפוסט היפה והגישה הרצינית, יפה לראות שאתה מעריך כל כך את האוזניות שלך מעבר לגישה הנפוצה, בארץ לפחות, של סייד-קיק לרמקולים ומוכן להשקיע מעבר.

השיפור הכי משמעותי שאתה יכול לעשות כרגע זה לשדרג את האוזניות. הAD700 אוזניות טובות למחיר שלהן אבל הן לא נחשבות היי-אנד, בתקציב שלך ולרוק מתקדם וקלאסית אני לא יכול לחשוב על אופצייה טובה יותר מהAKG K701. יש להן חתימת סאונד דומה לAT עם הרבה נוכחות במיד עליון/גבוהים ובמה רחבה אבל הן עושות הכל יותר טוב- יותר מוזיקליות, מפורטות, מאוזנות, שקופות וכו'. יש כרגע זוג כמו-חדש למכירה בלוחות... הן בין האוזניות היותר קשות להנעה ואני לא מכיר את המכשיר שלך אבל אם יש לו תפוקת זרם גבוהה ביציאה אז אתה תהיה בסדר, למרות שעם מגבר יותר רציני התוצאות יהיו בהתאם.

אם יש לך שאלות לגבי מושגים מסויימים שלא הבנת בHF אז תשאל, בטח מישהו פה ידע לענות לך.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

הDAC הנוכחי שלי מוציא זרם די חלש עד כמה שקראתי, לא מבין בזה ממש, ובכל מקרה הוא נקנה עם חשיבה על הרמקולים ולכן לא מותאם לאוזניות.
מה האופציות לשידוך לK701? ונעזוב בצד את המחיר.

אגב אם אני רוכש מגבר אוזניות יש אפשרות לשרשר אותו לפני או אחרי DAC כלשהו או שהם יצטרכו להיות נפרדים?
מה יכול להיות הסידור במצב הזה?

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #6 

כדאי לך לבדוק מגברי diy למכירה כי התמורה שלהם למחיר היא הגבוהה ביותר. מגבר ספציפי ששווה בדיקה זה millet hybrid.
ואם לdac שלך יש יציאה אנלוגית תוכל לשרשר אליו את המגבר.

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #7 

אהלן,

דבר ראשון, אם אהבת את ה-AD700, כדאי לשקול את ה-AD900. היו לי אותן ואמנם לא שמעתי את ה-700, אבל התפיסה הרווחת היא שה-900 הן שדרוג משמעותי. אני לא פעם כתבתי כאן בפורום מה דעתי על ה-900. הן האוזניות הזולות ביותר שאני באמת אוהב. מה גם שאני שומע דברים כמו קלאסית\רוק מתקדם דיי הרבה והן עשו זאת מעולה.
הנה קישור שוב למה שרשמתי עליהן בהד-פיי כשרק קיבלתי אותן (יש עידכון קצר בהמשך הדיון)
http://www.head-fi.org/forums/f4/ad900- ... iew-418082
הן גם מאוד קלות לדחיפה, אז סביר להניח שלפחות בעתיד הלא רחוק תוכל להסתדר יפה גם עם ה-DAC שלך.
בנוגע ל-701 של AKG. שמעתי אותן לא פעם (ואפילו היה לי אותן לתקופה של שבועיים כשחבר השאיל לי אותן - לותיקים, אתם בטח זוכרים את שי :)), הן בעלות במה מטורפת ביחס למתחרות. רוחב הבמה פנטסטי. אני לא הצלחתי להסתדר עם הצליל שלהן בגלל 2 סיבות עיקריות. הראשונה היא שהבאס נשמע יותר מדיי "מרוח" ושנית, יש להן איזה הדהוד מוזר בגבוהים שנשמע כאילו המוזיקה מתנגנת בכניסה למנהרה.
יש אנשים שלא רגישים לזה כלל, ויש אנשים שזה מפריע להם. את שתי האוזניות הללו יש לחברי פורום, ייתכן ואם תבקש ממישהו שיש לו אותן לקפוץ לשמוע אותן כדי שתוכל להחליט תקבל מענה חיובי, שווה לבדוק.

בנוגע להגברה, ה-Millet Hybrid שיוסי דיבר עליו הוחלף כבר בגרסאות קטנות יותר ומוצלחות לא פחות. לדוגמא ה-MiniMax או חבריו. אם תרצה לבנות Millet Hybrid, תפנה אליי בפרטי. יש לי לוח מודפס שלו (הגרסא המקורית לא ה-Max), אין לי בעיה לתת לך אותו מתנה, אני לא מתכנן לבנות את המגבר הזה (לא נראה לי לפחות).
אפשרות אחרת אם תלך על אוזניות לא כבדות מדיי היא משהו כמו ה-Pimeta (יש לו כבר גרסא 2). אני בניתי לעצמי לא מזמן את הגרסא הראשונה שלו (1.1) ואני דיי מרוצה. זה מגבר לא מסובך ולא יקר (100 דולר אתה מסיים אותו אם יש לך איזה שנאי זרוק שאתה יכול לפרק בשביל ספק). עם בחירת רכיבים טובה הוא יכול להישמע דיי מפתיע, ולמעשה אין לו בעיה לדחוף את רוב האוזניות (הבאפר ביציאה יכול בקלות לתת רבע אמפר, ואפשר גם לשים שם כמה באפר כאלה אם ממש רוצים).
יש כמובן גם אפשרויות אחרות, אני חושב שכדאי שקודם תדע איזה אוזניות תקנה כדי שתדע עד כמה חזק המגבר שאתה צריך, וכמה כסף נשאר לך לסיפור.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

בהחלט חשבתי ועכשיו אחפש יותר על הAD900. עם זאת אני קצת מסתייג מפני שהAD700 הן האוזניות היחידות שאני באמת מכיר.
את הפוסט של קראתי עוד כשחיפשתי מידע על הAD700, גרם לי קצת לתהות.

לגבי הK701. את הטענות שאתה מעלה קראתי באמת מכמה וכמה אנשים בHEAD-FI ופה נמאצת נקודת הסייג שלי. זאת בנוסף להתאמם, לטענת אחרים, למגברים מסויימים. לרוב DIY שכרגע אין לי את היכולות האלו או מגברים ברמות שמעל 400$ עד כמה שראיתי וזה מעבר לגבול שלי כרגע.

אגב את הAD900 לא מצאתי בEBAY או בHEAD-FI למכירה... אחד המוכרים מEBAY את החזיר תשובה שלא יהיה מוכן לשלוח אליי בכל מקרה.

מה לגבי אוזניות אחרות, HD650/DT880 למיניהם? אופציה?

לגבי הMillet Hybrid, יש אותם למכירה כמוצר מוגמר איפשהו? לא מצאתי עם משלוח לארץ..
ואיך הן מתאימות לK701?
לגבי DIY, אין לי ידע או כלים כדי לעסוק בנושא כרגע אבל ציינתי את הנושא בהתחלה מתוך רצון להיפתח לזה. מה דרוש לי כדי להתחיל בצורה בסיסית? כלים/לינקים לקריאה?
לא יפריע לי אם אהרוס קצת חלקים תוך כדי צבירת ניסיון.

ותודה על ההצעה לסייע כל כך אבל כאמור אני עוד לא ברמה הדרושה, או שכן?

ובנוגע למשפט האחרון, אני בהחלט מסכים ובין כל מה שאני קורא כרגע 2 האפשרויות העיקריות הן הK701 והAD900 המדוברות.
אומנם לשתיהן מאפיינים שונים מאוד אבל המצב בהחלט מצמצם את אפשרויות ההגברה לכמות סבירה.
לגבי המחיר, בהתחשב בעובדה ששתי האוזניות כרוחות בעלות דומה אהיה מוכן להשקיע עד 300$ במגבר למרות
שזה ימתח אותי מאוד ואעדיף להוציא פחות במידת האפשר.

yossi126
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 778
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #9 

אנטולי, כמובן שהתייחסתי למיני-מקס :-). לפותח הת'רד, לדעתי אתה יכול 'לסגור סיפור' עם ad900 (ניתן להשיג בaudiocubes וגם באיביי). אם תרגיש צורך לשיפור תחשוב על מגבר.
לגבי מגברי בניה עצמית, הם נמכרים במחירים סבירים בהד-פיי, אז לדעתי חבל להתעסק.

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

בנוגע לבעיות שהועלו לגבי הK701 אני אישית שמעתי אותן ברצינות רק על המערכת שלי ובגירסה משודרגת ולא נתקלתי בשום הידהודים מוזרים בגבוהים, להפך זה החלק שעשוי בהן הכי משכנע לדעתי, והבאס נשמע לי בסדר גמור, הדוק ואורגני, אבל זה נכון שהוא קצת חסר חסר עומק ועוצמה יחסית לשאר הספקטרום. לא יודע עד כמה הכבל המשודרג והריטרמינציה לכניסה כפולה עשו הבדל אבל יש פה הרבה מקום לפרשנות אישית.

מגברים מסחריים שאתה יכול לשקול:
Meier Corda Swing- כל המגברים של מייר מוערכים מאוד בתחום וזה אמור להיות הדגם עם יחס תמורה לכסף הכי גבוה שלו.
Shangling PH100- ממה שקראתי זה אחד המגברים הכי טובים לתקציב נמוך עם אוזניות low ohm.
Heed Canamp- מגבר שידוע מאוד בסינגריה שלו במיוחד עם הK701, הרבה אנשים אוהבים במיוחד את השילוב הזה.

DIY אני משאיר למומחים אבל אני גם יכול להמליץ על MiniMax, שמעתי פעם הMAX במפגש והוא היה מעולה.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

אוקיי, לפני שאני חופר לעומק בימים הקרובים על כל אחד מהשתיים יש משהו אחר שאני רוצה להבין.

נניח ואני קונה מגבר. ראיתי שכולם משתמשים כמעט בכניסה אנאלוגית - 2RCA אם אני מבין נכון.
בDAC שלי יש חיבור RCA בודד שמיועד למגבר ומשם לרמקולים. האפשרות שלי עד כמה שאני מבין היא לקנות DAC חדש עם 2 יציאות RCA שאוכל לבחור ביניהן. ולחבר אליו את המגבר סטריאו והמגבר אוזניות.
הגיוני?

אגב אני מוכן להשקיע גם בDAC בסביבות 200$ - הצעות?

Ilyan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

אתה צריך מגבר שיכול לשמש גם כpre. תבדוק את הדגם הזה:
http://www.audio-gd.com/enweb/pro/FUN/DAC-FUN.htm
זה דגם משופר של הCompass, שיש עליו הרבה מידע בHF.

SoapSeller
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 132
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

או להשתמש במפצל שעולה כמה שקלים.

Elior_Z, שוב, לפני שאתה מתחיל להתפזר לכול הכיוונים, כדאי שתלך לשמוע את האוזניות שהוזכרו בדיון הזה...
אני מאמין שאחרי זה יהיה לך מושג ברור יותר לאן אתה צריך ללכת.

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #14 

שאלתה לגבי DT880, לי יש אותן כבר ארבע שנים ואני לא מתכוון להיפרד מהן בזמן הקרוב, לדעתי הן אולראונדר מצוין. אני אישית אהבתי אותן יותר מכל האזניות שהוזכרו למעלה עד אכשיו. אל תבין אותי לא נכון זה לא שהן מושלמות יש מספיק אזניות שעושות דברים מסוימים טוב יותר אבל לדעתי בתור החבילה שלמה אין עליהם. לגבי קנייה של כאלו, אז הדגמים המומלצים לדעתי זה 600 אוהם 2005 או 250 אוהם 2003 שזה הדגם שלי. יש לציין שבזמן האחרון הן נהיו נורא IN כך שהן ממש נחטפות ביד שנייה והמחיר יחסית קצת גבוהה. רק ה-10 אגורות שלי.
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

לK701 ועוד כמה אוזניות מעניינות ראיתי חנות בירושלים שזה אפשר להאזין להם.
למי מחברי הפורום יש AD900 שאוכל לשאול לגביי האזנה להם?

לגבי DAC, קיוותי למצוא אחד שיהיה גם שיפור למה שיש לי עכשיו וגם יוכל להוציא 2 זוגות RCA ככה כדי לא לסבך את העניינים, יש כאלה?
אגב מפצל לא יפגום בשום דרך בסאונד?

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #16 

לגבי הK701 , אם אתה הולך לשמוע תבדוק אם נעשתה להן הרצה . מכול הפוסטים שקראתי בHEAD FI , כולם טוענים שצריך כמה מאות שעות כדי שהן יפתחו . כך שתבדוק את זה . כי אוזניה חדשה לעולם לא תשמע מספיק טוב כמו אחת שעברה 1000 שעות של BURN IN (זה למחמירים ביותר בHEAD FI :lol: )

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

ברור לי. בטח כשקרה אותו דבר עם האוזניות הנוכחיות שלי
בכל מקרה זו חנות שהאוזניות האלו רצות בה כבר לא מעט זמן

עוד שאלה כללית, יש סיבה לחכות גם עם בחירת DAC כל עוד לא בחרתי כיוון עם האוזניות?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

חבל שאתה מחפש DAC לפי כמות היציאות שלו.

יש לא מעט מגברי אוזניות שיש להם מאחור יציאות RCA לא מוגברות שהם פשוט שרשור של הכניסות. ובכל מקרה שלא יהיה, אני חושב שלבנות קופסת מיתוג קטנה יהיה משתלם יותר מאשר להגביל את האפשרויות שלך בבחירת ה-DAC.

Elior_Z פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

אני עדיין לא בשלבי חיפוש DAC או מגבר. בעיקר רוצה להבין את העיקרון של כל מכשיר ובגדול לדעת.

פתחתי את הת'רד הזה בתור NOOB שיודע שהוא NOOB.
לפי מה שאתה אומר עכשיו בהחלט אין לי בעיה לכוון עצמי אחרת.

אז נושא הDAC והמגבר הוסברו היטב שאני מבין את הכיוון הכללי.
אני נוטה כרגע לבחור בAD900. מחר אני אאזין לK701 ומשם אני מקווה לסגור את הפינה הראשונה הזו.

בכל מקרה, צריך להיות קשר לבחירה של הDAC מול אוזניות כאלה או אחרות או שרק המגבר קשור לנושא?

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

בעיקרון יש חשיבות לכל המערכת בכדי לקבל תוצאה כמה שיותר טובה. אני ממליץ לך בחום ללכת שלב שלב. תבחר אוזניות, אחרי זה תראה איזה שילוב של מקור עם מגבר מתאים לך. אם תקנה את ה-AD900, יש מקורות מסוימים שיציאת האוזניות שלהם איכותית מספיקה וחזקה מספיק בשביל לדחוף אותן. אני ניסיתי אותן עם מגבר בסיסי פעם או פעמיים והעדפתי שלא להשתמש בו. לא רק שזה לא שיפור אותן כמעט מבחינת היכולות, זה אפילו הוסיף טיפה לכלוך/גוון לצליל.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”