איך אתם מנקים את המכונות שלכם
-
avnerbel
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 314
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
ברשותי Saeco Aroma בערך בת שנה וחצי
אחרי כמה חודשים התייעצתי עם המוכר לגבי ניקוי המכונה
ההצעה הייתה לשפוך בקבוקון של חומר ניקוי ולהזרים את המים עד ריקון המיכל
לגופו של עניין ביצעתי את הניקוי מספר פעמים ויש לי קצת ספקות
הידית לטעמי לא מספיק נקיה (הגומיה), הראש עדיין יש בו שאריות
אני מניח שהחומר מנקה את האבנית מהצנרת והדוד אבל מה עם החלקים האחרים?
עוד שאלה קטנה
האם אחרי כל קפה אתם מנקים את הידית והראש באיזה שהו אופן
מצטער אם המונחים לא ממש מדוייקים מקווה שאתם מבינים את הכוונה
תודה
אבנר
אחרי כמה חודשים התייעצתי עם המוכר לגבי ניקוי המכונה
ההצעה הייתה לשפוך בקבוקון של חומר ניקוי ולהזרים את המים עד ריקון המיכל
לגופו של עניין ביצעתי את הניקוי מספר פעמים ויש לי קצת ספקות
הידית לטעמי לא מספיק נקיה (הגומיה), הראש עדיין יש בו שאריות
אני מניח שהחומר מנקה את האבנית מהצנרת והדוד אבל מה עם החלקים האחרים?
עוד שאלה קטנה
האם אחרי כל קפה אתם מנקים את הידית והראש באיזה שהו אופן
מצטער אם המונחים לא ממש מדוייקים מקווה שאתם מבינים את הכוונה
תודה
אבנר
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
איזה חומר? מסיר אבנית? אבנית היא לא לכלוך.
אני מנקה לכלוך עם מברשת כזאת:
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910246~27~0.htm
או:
http://www.coffeetime.co.il/category.asp?catcode=30
את הגומייה, רשת והידית.
חוצמזה אפשר לנקות עם ממיס שומנים את הידית (לשטוף ביסודיות עם הרבה מים)
אני מנקה לכלוך עם מברשת כזאת:
http://www.coffeeman.co.il/pl_product~910246~27~0.htm
או:
http://www.coffeetime.co.il/category.asp?catcode=30
את הגומייה, רשת והידית.
חוצמזה אפשר לנקות עם ממיס שומנים את הידית (לשטוף ביסודיות עם הרבה מים)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
ואני מנקה עם מברשת נעליים חזקה. הכי קל, הכי עמיד ואפילו יותר זול...
http://saar.com/heb/index.php?instance_ ... od_level=1
http://saar.com/heb/index.php?instance_ ... od_level=1
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
בסוף יום אני מנקה עם בד לח,מנסה להכנס לכל הפינות האפלות,שוטף טוב את הסלסלה כשהיא מחוברת למכונה תוך הזרמת מים וסיבוב הסלסלה ימינה שמאלה,כך השטיפה יעילה יותר גם באיזור הגומיה.
אגב,שוחחתי לאחרונה עם טכנאי שבעיני הוא מאוד מקצועי,והוא פוסל על הסף שימוש מוגזם בחומרים לניקוי אבנית,מתוך הנחה שבמכונות מקצועיות מותקן מסנן למניעת אבנית.
אגב,שוחחתי לאחרונה עם טכנאי שבעיני הוא מאוד מקצועי,והוא פוסל על הסף שימוש מוגזם בחומרים לניקוי אבנית,מתוך הנחה שבמכונות מקצועיות מותקן מסנן למניעת אבנית.
הניקוי בעזרת חומרים ומים בלבד אף פעם אינו יסודי, אולי מלבד אבנית שמומסת ע"י החומרים לתוך המים,
לכלוך כמו שמן שרוף ושאריות קפה דביקות שחוצות את מסננת הראש פנימה דורש לעתים התערבות חיצונית
האויב מספר אחד של אספרסו הוא שאריות ישנות המוסיפות טעמי לואי רעים לקפה. אם מורגשת ירידה מסויימת באיכות הקפה, לעתים זו ירידה הדרגתית באיכות שקשה להסבירה (יום אחד אתה אומר לעצמך רגע, אני זוכר שהקפה היה יותר טעים) פירוק החלקים הנוגעים בקפה וניקוי יסודי מחזירים את הטעם.
לכלוך כמו שמן שרוף ושאריות קפה דביקות שחוצות את מסננת הראש פנימה דורש לעתים התערבות חיצונית
האויב מספר אחד של אספרסו הוא שאריות ישנות המוסיפות טעמי לואי רעים לקפה. אם מורגשת ירידה מסויימת באיכות הקפה, לעתים זו ירידה הדרגתית באיכות שקשה להסבירה (יום אחד אתה אומר לעצמך רגע, אני זוכר שהקפה היה יותר טעים) פירוק החלקים הנוגעים בקפה וניקוי יסודי מחזירים את הטעם.
what's next?
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
רונן - הקיט שהראית מיועד להסרת אבנית (descaling) והוא אכן חשוב, אבל לא בא במקום ניקוי שומנים.
במכונות אספרסו אנחנו "נלחמים" בשני "אויבים": אבנית ששוקעת בדוד/תרמובלוק/צנרת, ומשקעים שמנוניים של קפה שרוף ששוקעים היכן שקפה "זורם" או "שוהה".
במכונות כמו נספרסו, מדובר רק בחלל מעל ידית הקפה - דהיינו בראש, וכנראה שעקב העבודה עם קפסולות הלכלוך הזה ממש מינימלי בנספרסו (יתרון!).
במכונות שעובדות עם קפה טחון תמיסת הקפה ואף גרגירים עדינים מאד עוברים "אחורה" דרך מסננת הראש בסיום החליטה ו"מתיישבים" על חלקיו הפנימיים של הראש.
במכונות משוכללות יותר ישנו שסתום פריקה (נקרא שסתום תלת-כווני) שבסיום החליטה פורק את שארית המים שנמצאים בלחץ מעל הקפה למגש העודפים. במכונות כאלה "זורם" קפה אחורה דרך החלל שמעל הידית ומסננת הראש, דרך מנגנון השסתום והצנרת עד למגש. עם הזמן שוקעים בדרך משקעי שומן ועם החימומים החוזרים ונשנים של הראש וסביבתו "נשרפים" ומייצרים טעמים לא רצויים בזמן הכנת קפה.
את המשקעים הללו מנקים באמצעות מסיר שומנים כזה או אחר בפרוצדורה שנקראת "שטיפה אחורנית" או Back-flush בלעז.
בהזדמנות נקדיש מאמר/מדריך לביצוע הפרוצדורה הזו - שהיא חשובה במכונות עם שסתום תלת.
במכונות אספרסו אנחנו "נלחמים" בשני "אויבים": אבנית ששוקעת בדוד/תרמובלוק/צנרת, ומשקעים שמנוניים של קפה שרוף ששוקעים היכן שקפה "זורם" או "שוהה".
במכונות כמו נספרסו, מדובר רק בחלל מעל ידית הקפה - דהיינו בראש, וכנראה שעקב העבודה עם קפסולות הלכלוך הזה ממש מינימלי בנספרסו (יתרון!).
במכונות שעובדות עם קפה טחון תמיסת הקפה ואף גרגירים עדינים מאד עוברים "אחורה" דרך מסננת הראש בסיום החליטה ו"מתיישבים" על חלקיו הפנימיים של הראש.
במכונות משוכללות יותר ישנו שסתום פריקה (נקרא שסתום תלת-כווני) שבסיום החליטה פורק את שארית המים שנמצאים בלחץ מעל הקפה למגש העודפים. במכונות כאלה "זורם" קפה אחורה דרך החלל שמעל הידית ומסננת הראש, דרך מנגנון השסתום והצנרת עד למגש. עם הזמן שוקעים בדרך משקעי שומן ועם החימומים החוזרים ונשנים של הראש וסביבתו "נשרפים" ומייצרים טעמים לא רצויים בזמן הכנת קפה.
את המשקעים הללו מנקים באמצעות מסיר שומנים כזה או אחר בפרוצדורה שנקראת "שטיפה אחורנית" או Back-flush בלעז.
בהזדמנות נקדיש מאמר/מדריך לביצוע הפרוצדורה הזו - שהיא חשובה במכונות עם שסתום תלת.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
תודהjoncafe כתב:רונן - הקיט שהראית מיועד להסרת אבנית (descaling) והוא אכן חשוב, אבל לא בא במקום ניקוי שומנים.
בהזדמנות נקדיש מאמר/מדריך לביצוע הפרוצדורה הזו - שהיא חשובה במכונות עם שסתום תלת....
שאלה בבקשה :
לאחר ביצוע מזיגת הקפה ( מים חמים עוברים דרך הקפסולה לכוס
אני נוהג להזרים מים בלבד ( ביצוע מזיגה נוספת ללא קפסולה ) על מנת "לנקות משקעים של קפה " ,
האם פעולה זו מועילה או מיותרת ?
תודה.
- joncafe
- גורו קפה

נשמע לי שמועילה. בוודאי איננה מזיקה. אין לי נסיון רב עם נספרסו כך שקשה לי להעריך את כמות הלכלוך שנשאר בידית, אבל שטיפה במים בוודאי שלא מזיקה.רונן כתב:שאלה בבקשה :
לאחר ביצוע מזיגת הקפה ( מים חמים עוברים דרך הקפסולה לכוס)
אני נוהג להזרים מים בלבד ( ביצוע מזיגה נוספת ללא קפסולה ) על מנת "לנקות משקעים של קפה " ,
האם פעולה זו מועילה או מיותרת ?
תודה....
במכונות עם קפה טחון כמו שלי אני תמיד מריץ מים דרך הראש ושוטף איתם את הידית לאחר חליטה אלא אם אני מתכוון להכין עוד כוס/ות בדקות הקרובות.
בקפלש
לאחרונה גיליתי את עניין הבקפלש. אני משתמש בסילביה עם סלסה עיוורת - אטומה וחומר שקניתי באמיגו ולמיטב הבנתי זה אמור לנקות את השומנים מהראש ומהשסתום התלת כיווני.
חוץ מזה אני משתמש בפילטר בריטה המצוי בתוך מיכל המים
דני
חוץ מזה אני משתמש בפילטר בריטה המצוי בתוך מיכל המים
דני
בתום כל "סשן קפה", לקראת הדממה של שעה או יותר, אני מבצעת שטיפה אחורנית (אהבתי את התרגום לבקפלאש) במים, להפחית ג'יפה שומנית וגרגרית שתתיישב בראש ותצרב שם.
פעם בשבוע-שבועיים אני חוקנת עם ממיס שומנים (Coffee Clean). הידיות והסלסלות עושות בינתיים אמבט חם בממיס השומנים.
אז אני גם מנקה חיצונית עם מטלית וחומר לניקוי משטחי זכוכית.
פעם בכמה חודשים (לא זוכרת כל כמה זמן יוצא. בין 4 ל 6 חודשים) אני מבצעת ניקוי אבנית למחליף החום עם כף מלח לימון על ליטר מים.
עדיין לא ביצעתי ניקוי אבנית לדוד (המכונה בת שנתיים), ואני מתכוונת לעשות זאת ביומיים הקרובים כנראה.
התכנון היה פעם בשנה, אבל אני צריכה שהדוד יתקשר אלי להזכיר לי שבוע לפני, יום לפני ושעה לפני, כמו השיננית.
פעם בשבוע-שבועיים אני חוקנת עם ממיס שומנים (Coffee Clean). הידיות והסלסלות עושות בינתיים אמבט חם בממיס השומנים.
אז אני גם מנקה חיצונית עם מטלית וחומר לניקוי משטחי זכוכית.
פעם בכמה חודשים (לא זוכרת כל כמה זמן יוצא. בין 4 ל 6 חודשים) אני מבצעת ניקוי אבנית למחליף החום עם כף מלח לימון על ליטר מים.
עדיין לא ביצעתי ניקוי אבנית לדוד (המכונה בת שנתיים), ואני מתכוונת לעשות זאת ביומיים הקרובים כנראה.
התכנון היה פעם בשנה, אבל אני צריכה שהדוד יתקשר אלי להזכיר לי שבוע לפני, יום לפני ושעה לפני, כמו השיננית.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
דעה_עכורה,
ראשית, שעשעת אותי, כרגיל, עם ההתנסחות שלך. "חוקנת"
מצויין!
מה דעתכם שבאמת נמציא מילה ל-backflush? שטיפה אחורנית? אולי שטיפחורית?
הפוכזרם? שטיפוכה?
"ביצעתי אתמול שטיפוכה למכונה שלי"
לגבי הסרת אבנית: בתור אחד שבקושי מקציף ולאחרונה אפילו לא משתמש במי-דוד כדי לחמם את הכוס (אלא במים של הקולינג פלאש, שגם עבורו צריך לנעוץ מילה עברית תקנית), די ברור לי שכמות האבנית בדוד אצלי קטנה מאוד, כי פשוט אין שם תחלופה של מים. זה גורם לי לחשוב שאכן ניקוי ה-HX הוא הרבה יותר חשוב במקרה כזה, והיות והוא פשוט יותר - באמת ניתן לביצוע בבית!
מה עם מדריך הניקוי שהבטחת לנו, קבל עם ופורום?
ראשית, שעשעת אותי, כרגיל, עם ההתנסחות שלך. "חוקנת"
מה דעתכם שבאמת נמציא מילה ל-backflush? שטיפה אחורנית? אולי שטיפחורית?
"ביצעתי אתמול שטיפוכה למכונה שלי"
לגבי הסרת אבנית: בתור אחד שבקושי מקציף ולאחרונה אפילו לא משתמש במי-דוד כדי לחמם את הכוס (אלא במים של הקולינג פלאש, שגם עבורו צריך לנעוץ מילה עברית תקנית), די ברור לי שכמות האבנית בדוד אצלי קטנה מאוד, כי פשוט אין שם תחלופה של מים. זה גורם לי לחשוב שאכן ניקוי ה-HX הוא הרבה יותר חשוב במקרה כזה, והיות והוא פשוט יותר - באמת ניתן לביצוע בבית!
מה עם מדריך הניקוי שהבטחת לנו, קבל עם ופורום?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- joncafe
- גורו קפה

וואו, דעה - איך הדוד הצליח להשיג את מספר הטלפון שלך?
הוא השתמש באחד המשפטים השחוקים האלה: "היי - מה בחורה כמוך עושה בחור נידח כמו זה...?"

הוא השתמש באחד המשפטים השחוקים האלה: "היי - מה בחורה כמוך עושה בחור נידח כמו זה...?"
אני משתמש במכונת Gaggia Pure אני מנקה את המכונה עם מלח לימון
יש אומרים שזה מזיק ויש אומרים שזו שיטה טובה לניקוי
מה אתם חושבים?
האם עדיף לנקות בעזרת טבליות ? לדוג': הטבליות המקוריות של Gaggia (אפשר להזמין מ- Ebay ממש זול)
יש אומרים שזה מזיק ויש אומרים שזו שיטה טובה לניקוי
מה אתם חושבים?
האם עדיף לנקות בעזרת טבליות ? לדוג': הטבליות המקוריות של Gaggia (אפשר להזמין מ- Ebay ממש זול)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לגאג'יה בדרך כלל יש דוד אלומיניום ומלח לימון אגרסיבי מדי בשבילו.
או שתקנה חומצה טרטרית כללית או זו של גאג'יה.
קרמריקה אמר שהוא ראה חלקיקי אלומיניום במים אחרי ניקוי עם מלח לימון (אבל היתה לו אבולושן)
או שתקנה חומצה טרטרית כללית או זו של גאג'יה.
קרמריקה אמר שהוא ראה חלקיקי אלומיניום במים אחרי ניקוי עם מלח לימון (אבל היתה לו אבולושן)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)