מחפש המלצה לדיסק חיצוני בגודל 1TB בחיבור USB
שלום לכולם,
אני מעוניין לרכוש דיסק חיצוני בגודל 1TB שישמש אותי גם לגיבויים וגם להחזקת תכני מולטימדיה עבור סטרימר.
האם יש דיסק מסויים מומלץ או רשימת מומלצים עבור השימושים הנ"ל? מאוד חשובה לי אמינות ומהירות הדיסק.
האם מישהו שמע על הדיסק הזה: HP SimpleSave External 1000GB 3.5 דגם HPBAAD0010HBK
בזאפ ראיתי את אותו הדגם בדיוק אבל של WD ולא של HP. האם זה אותו הדיסק?
אני מעוניין לרכוש דיסק חיצוני בגודל 1TB שישמש אותי גם לגיבויים וגם להחזקת תכני מולטימדיה עבור סטרימר.
האם יש דיסק מסויים מומלץ או רשימת מומלצים עבור השימושים הנ"ל? מאוד חשובה לי אמינות ומהירות הדיסק.
האם מישהו שמע על הדיסק הזה: HP SimpleSave External 1000GB 3.5 דגם HPBAAD0010HBK
בזאפ ראיתי את אותו הדגם בדיוק אבל של WD ולא של HP. האם זה אותו הדיסק?
- aka_katz
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 423
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
יש אתה הכונן הנ"ל גם בואללהשופס אבל אני הייתי ממליץ לך לחפש את הכונן 1TB של LACIE
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6769
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6769
Quality Assurance Engineer :
Microsoft SQL Server 2005
HP Winrunner
Quality Center
VB Script
QTP
ISTQB
Microsoft SQL Server 2005
HP Winrunner
Quality Center
VB Script
QTP
ISTQB
תודה, אבל הייתי מעדיף לא לעבור את רף ה- 450 ש"ח.
מה לגבי ה- Samaung F1/F3 1TB?
אני יודע שהוא דיסק פנימי אבל ניתן להוסיף מארז חיצוני ולחבר אותו דרכו. המחיר ביחד מגיע גם בערך ל- 500 ש"ח אבל אני מרוויח אפשרות בעתיד להכניס אותו לתוך המכשיר ולא רק כדיסק חיצוני.
מה לגבי ה- Samaung F1/F3 1TB?
אני יודע שהוא דיסק פנימי אבל ניתן להוסיף מארז חיצוני ולחבר אותו דרכו. המחיר ביחד מגיע גם בערך ל- 500 ש"ח אבל אני מרוויח אפשרות בעתיד להכניס אותו לתוך המכשיר ולא רק כדיסק חיצוני.
אני לאחרונה רכשתי FREEAGENT של SEAGATE ב-450 ש"ח, אחרי שבדקתי בזאפ וראיתי שזה הכי משתלם ביחס בין המחיר לנפח האחסון. כוננים של 2 טרה עלו בדיוק פי 2, ושל 1.5 עלו 200 שקל יותר.
ואז, כמה ימים אחרי זה ראיתי באופיס דיפו 1.5 טרה של verbatim ב 550 ש"ח בלבד, והתבאסתי. אז אני ממליץ לך על 1.5 טרה, כי תכני HD גומרים מהר מאוד את המקום.
אני לא יודע איך הם בכוניים קשיחים, אבל במדיות אופטיות הם נחשבים מהיותר איכותיים שיש.
ואז, כמה ימים אחרי זה ראיתי באופיס דיפו 1.5 טרה של verbatim ב 550 ש"ח בלבד, והתבאסתי. אז אני ממליץ לך על 1.5 טרה, כי תכני HD גומרים מהר מאוד את המקום.
אני לא יודע איך הם בכוניים קשיחים, אבל במדיות אופטיות הם נחשבים מהיותר איכותיים שיש.
עצתי, מנסיון:
לקנות את הדיסוק הזול ביותר. יש המון אגדות אורבאנייות על זה שוונדור X יותר אמין מוונדור Y, בתכלס, לכל הדיסקים יש נתוני אמיניות (MTBF וכאלה) די דומים, אם רוצים משהו באמת יותר אמין, צריך לשלם ה-ר-ב-ה יותר כסף. זה שחבר של דוד של סבתא של מישהו קנה דיסק מתוצרת כלשהיא, והדיסק כשל לו אחרי חצי שעה - זה לא בדיוק מדגם סטטיסטי שמלמד על אמינות.
בתוך המארז יש דיסק 3.5 סטנדרטי עם יציאה ל USB, פרפורמנס לא אמור להיות שיקול כזה חשוב בדברים האלה, מכיוון שהוא ממילא לא מדהים, ומצד שני מספק כל דרישות של הזרמת מדיה, כולל 1080P כמובן. (הכוונה בחיבור ישיר לסטרימר)
לסיגייט וגם לורבטים יש דיסקים זולים מאוד, אני קונה, קניתי, אקנה אותם ללא היסוס. לא שווה להשקיע בעיצוב - אלא אם כן הדיסק באמת יושב במקום שבו יש חשיבות לכך, לא שווה להשקיע במוצר שמגיע עם איזה תוכנת גיבוי כזאת או אחרת, כי הן לא באמת באות בחינם, ומייקרות את המוצר. כל תוכנת גיבוי בסיסית מספקת את צרכיו של המשתמש הבייתי המצוי, וניתן אף למצוא תוכנות חינמיות.
הדברים האלה מתכלים אחרי שימוש אינטנסיבי, לא הייתי מאחסן עליהם נתונים קריטיים.
לקנות את הדיסוק הזול ביותר. יש המון אגדות אורבאנייות על זה שוונדור X יותר אמין מוונדור Y, בתכלס, לכל הדיסקים יש נתוני אמיניות (MTBF וכאלה) די דומים, אם רוצים משהו באמת יותר אמין, צריך לשלם ה-ר-ב-ה יותר כסף. זה שחבר של דוד של סבתא של מישהו קנה דיסק מתוצרת כלשהיא, והדיסק כשל לו אחרי חצי שעה - זה לא בדיוק מדגם סטטיסטי שמלמד על אמינות.
בתוך המארז יש דיסק 3.5 סטנדרטי עם יציאה ל USB, פרפורמנס לא אמור להיות שיקול כזה חשוב בדברים האלה, מכיוון שהוא ממילא לא מדהים, ומצד שני מספק כל דרישות של הזרמת מדיה, כולל 1080P כמובן. (הכוונה בחיבור ישיר לסטרימר)
לסיגייט וגם לורבטים יש דיסקים זולים מאוד, אני קונה, קניתי, אקנה אותם ללא היסוס. לא שווה להשקיע בעיצוב - אלא אם כן הדיסק באמת יושב במקום שבו יש חשיבות לכך, לא שווה להשקיע במוצר שמגיע עם איזה תוכנת גיבוי כזאת או אחרת, כי הן לא באמת באות בחינם, ומייקרות את המוצר. כל תוכנת גיבוי בסיסית מספקת את צרכיו של המשתמש הבייתי המצוי, וניתן אף למצוא תוכנות חינמיות.
הדברים האלה מתכלים אחרי שימוש אינטנסיבי, לא הייתי מאחסן עליהם נתונים קריטיים.
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אני מסכים לחלוטין עם nir11 עם הסתייגות אחת - להזהר ממוצרי מדבקה מחברות עלומות שם.
לחברות הגדולות יש QA רציני ומערכת בקרת איכות טובה וקפדנית ומבטיחות את ה-MTBF) למוצרי מדבקה אין את זה ואז הכל אפשרי (לרעה).
לחברות הגדולות יש QA רציני ומערכת בקרת איכות טובה וקפדנית ומבטיחות את ה-MTBF) למוצרי מדבקה אין את זה ואז הכל אפשרי (לרעה).
אני לא יודע אם בכלל יש פה מוצרי מדבקה, ממילא זה שוק שיש בו המון OEM-ים, אני בטוח שאם תפתח את המארזים תמצא בהם דיסקים של 3-4 יצרנים, כי אין הרבה יותר.
בוא ניראה:
ווסטרן דיגיטל
סיגייט
היטאצ'י
סמסונג
קוואנטום (עוד קיים?)
יש עוד?
בוא ניראה:
ווסטרן דיגיטל
סיגייט
היטאצ'י
סמסונג