אורך חיים של טייפ ומגבר
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
זה נכון.
איכות הגימור והחומרים שהשתמשו בהם היו ברמה גבוהה מאוד, עם דגש על איכות ואריכות ימים.
זה המשיך עד לתחילת שנות ה 80 בערך, שהחלה תחרות רבה בין היצרנים, והיו צריכים, בין היתר להוזיל מוצרים, ואז גם חלה ירידה באיכות החומרים והבניה, ואיכות המוצרים ירדה, גם בבניה עצמה, וגם באיכויות השמע, כאשר הדגש היה על כמות ופחות על איכות, כאשר ידעו, כי הציבור הולך אחרי מה שחדש ו"מגניב" ולא מה שטוב. אנשים זרקו מערכות ברמה גבוה מאוד מהבתים, לטובת מערכות עם עיצוב מעודכן יותר וחדשני, בלי לדעת אפילו, שהם מוותרים על כל האיכויות שהיו להם.
סיבה נוספת היא, שגילו, ככל הנראה, כך ההגיון אומר, שאם תמכור למישהו מוצר שיחזיק שנים, המכירות ירדו עם השנים כי לכולם מוצר אמין שעובד, בעוד שאם בתוך מספר שנים הוא יתקלקל, לא תהיה ברירה והם יאלצו לקנות חדש, וכך כל הזמן יהיה גלגל של מחזור מכירות.
ורואים את זה היום - אנשים קונים דיוידי למשל, שמחזיק להם במקרה הטוב והאופטימי גג שנה, בעוד הציוד של פעם נותן בראש.
איכות הגימור והחומרים שהשתמשו בהם היו ברמה גבוהה מאוד, עם דגש על איכות ואריכות ימים.
זה המשיך עד לתחילת שנות ה 80 בערך, שהחלה תחרות רבה בין היצרנים, והיו צריכים, בין היתר להוזיל מוצרים, ואז גם חלה ירידה באיכות החומרים והבניה, ואיכות המוצרים ירדה, גם בבניה עצמה, וגם באיכויות השמע, כאשר הדגש היה על כמות ופחות על איכות, כאשר ידעו, כי הציבור הולך אחרי מה שחדש ו"מגניב" ולא מה שטוב. אנשים זרקו מערכות ברמה גבוה מאוד מהבתים, לטובת מערכות עם עיצוב מעודכן יותר וחדשני, בלי לדעת אפילו, שהם מוותרים על כל האיכויות שהיו להם.
סיבה נוספת היא, שגילו, ככל הנראה, כך ההגיון אומר, שאם תמכור למישהו מוצר שיחזיק שנים, המכירות ירדו עם השנים כי לכולם מוצר אמין שעובד, בעוד שאם בתוך מספר שנים הוא יתקלקל, לא תהיה ברירה והם יאלצו לקנות חדש, וכך כל הזמן יהיה גלגל של מחזור מכירות.
ורואים את זה היום - אנשים קונים דיוידי למשל, שמחזיק להם במקרה הטוב והאופטימי גג שנה, בעוד הציוד של פעם נותן בראש.
- roypeles
- חבר מביא חבר

אה. אוקי
אני לא חושב שיש יותר טייפים מאשר ממגברים.
ההפיך הוא הנכון לדעתי. יש הרבה יותר מגברים מאשר טייפים.
למעשה, אם עכשיו אני אחפש בלוחות טייפ סלילים טוב ועובד, במחיר שפוי, הסיכוי שלי למצוא אחד הוא מאוד נמוך (מניסיון), לעומת מגברים שיש כל הזמן בלוחות.
הסיבה אולי שזה נראה לך ככה, היא כי הטייפים בלוחות נמצאים שם הרבה יותר זמן בגלל ביקוש נמוך, בעוד מגברי וינטג' נחטפים בדר"כ, אם הם במצב טוב ומחיר ריאלי.
אני לא חושב שיש יותר טייפים מאשר ממגברים.
ההפיך הוא הנכון לדעתי. יש הרבה יותר מגברים מאשר טייפים.
למעשה, אם עכשיו אני אחפש בלוחות טייפ סלילים טוב ועובד, במחיר שפוי, הסיכוי שלי למצוא אחד הוא מאוד נמוך (מניסיון), לעומת מגברים שיש כל הזמן בלוחות.
הסיבה אולי שזה נראה לך ככה, היא כי הטייפים בלוחות נמצאים שם הרבה יותר זמן בגלל ביקוש נמוך, בעוד מגברי וינטג' נחטפים בדר"כ, אם הם במצב טוב ומחיר ריאלי.
טייפים יש , אבל האם ישנם בלוחות מגברים משנות ה - 60 ??
אולי , יתכן שדלגתי על משהו .
לטענתך , שאין טייפים במחיר שפוי .
זה דוקא מראה , על הערך החשוב שלהם .
ובכלל , תלוי לאיזה מוכר הגעת .
הטייפ שלי הופיע בשתי מודעות , מוכר אחד רצה 500 שקל , והשני ביקש מעל 1,000 שקל .
אולי , יתכן שדלגתי על משהו .
לטענתך , שאין טייפים במחיר שפוי .
זה דוקא מראה , על הערך החשוב שלהם .
ובכלל , תלוי לאיזה מוכר הגעת .
הטייפ שלי הופיע בשתי מודעות , מוכר אחד רצה 500 שקל , והשני ביקש מעל 1,000 שקל .
- roypeles
- חבר מביא חבר

שוב פיספסתי - דיברתי על סחורות משנות ה 70. 
בשנות ה 60 כמעט ולא היו מגברים בבתים בישראל, כי העלות שלהם הייתה אסטרונומית נכון לימים ההם, והיבוא גם לא היה מסודר. גם בחול סחורה כזאת משנות ה 60 היא די נדירה. בימים ההם היה פופולרי בעיקר מכשיר הרדיו מנורות, שהיה כמעט בכל בית. לבתים העמידים יותר, היו גם טייפים סלילים, הפלא שאפשר להקליט את הקול שלך למכונה ולשמוע אותו אח"כ שוב, וגם הם היו דגמים בסיסים יותר, ללא יציאות כניסות למגברים ולמקורות חיצוניים.
לכן ההשוואה של ציוד משנות ה 60 בין מגברים וטייפים, היא לא כל כך מציאותית, כי אז לא כל כך חשבו במושגים של רסיברים. אז היה רדיו מנורות הגדולים והיפים האלה, ולעשירים יותר הטייפים. כל יחידה היא עצמאית.
לחלק מועט היו גם פטיפונים ידניים, עם מהירות 78. אבל הם לא כל כך היו משומשים, לעומת הרדיו והטייפ המשוכללים.
גם לרמקולים לא היה יבוא מסודר בישראל עקב העלות הגבוה, והגבלות שונות. והמעטים שהיו, היו רמקולים של בניה עצמית מאפס.
ואני בהחלט מסכים איתך לגבי הערך שלהם. לי יש אחד, שאני משתמש בו כמעט על בסיס יומיומי, וההקלטות שלו נותנות לי תוצאות פשוט נהדרות.
בשנות ה 60 כמעט ולא היו מגברים בבתים בישראל, כי העלות שלהם הייתה אסטרונומית נכון לימים ההם, והיבוא גם לא היה מסודר. גם בחול סחורה כזאת משנות ה 60 היא די נדירה. בימים ההם היה פופולרי בעיקר מכשיר הרדיו מנורות, שהיה כמעט בכל בית. לבתים העמידים יותר, היו גם טייפים סלילים, הפלא שאפשר להקליט את הקול שלך למכונה ולשמוע אותו אח"כ שוב, וגם הם היו דגמים בסיסים יותר, ללא יציאות כניסות למגברים ולמקורות חיצוניים.
לכן ההשוואה של ציוד משנות ה 60 בין מגברים וטייפים, היא לא כל כך מציאותית, כי אז לא כל כך חשבו במושגים של רסיברים. אז היה רדיו מנורות הגדולים והיפים האלה, ולעשירים יותר הטייפים. כל יחידה היא עצמאית.
לחלק מועט היו גם פטיפונים ידניים, עם מהירות 78. אבל הם לא כל כך היו משומשים, לעומת הרדיו והטייפ המשוכללים.
גם לרמקולים לא היה יבוא מסודר בישראל עקב העלות הגבוה, והגבלות שונות. והמעטים שהיו, היו רמקולים של בניה עצמית מאפס.
ואני בהחלט מסכים איתך לגבי הערך שלהם. לי יש אחד, שאני משתמש בו כמעט על בסיס יומיומי, וההקלטות שלו נותנות לי תוצאות פשוט נהדרות.
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
בשנות ה-60 למעשה לא היה סטריאו. הפורמט אמנם היה ידוע כבר, אבל הוא עדיין לא חדר באופן מאסיבי לציוד השמעה ביתי. הפריצה הגדולה בתחום זה הגיעה בראשית שנות ה-70. הלוחות בארץ הם לא קנה מידה לכלום. בלוחות יד שניה מחו"ל יש הרבה מגברים/רסיברים סטריאופוניים גם מסוף שנות ה-60 שזה בערך ראשית העידן הרלוונטי. לגבי כמה מגברים מול כמה טייפים שרדו, אף פעם לא חשבתי על העניין ולא נראה לי שמצאי בלוחות זה אינדיקטור מהימן לכך. כל עוד אתה לא יודע כמה נמכרו בזמן אמת וכמה עדיין קיימים אך לא מוצעים למכירה זה חסר כל ערך.
האם לקראת סוף שנות ה- 60 , פורמט הסטריאו עדיין לא חדר לשוק הפרטי ?
נראה לי שאתה טועה .
לדוגמה , הטייפים של גרונדיג שיוצרו עבור השוק הפרטי .
דגם 46 TK שייצא כבר בשנת 1962 היה סטריאו (הדגם הזה הגיע בהמוניו לארץ) .
ככלל , נראה לי שמשנת 65 ואילך הטייפים ברובם הגדול היו כבר בפורמט סטריאו .
נראה לי שאתה טועה .
לדוגמה , הטייפים של גרונדיג שיוצרו עבור השוק הפרטי .
דגם 46 TK שייצא כבר בשנת 1962 היה סטריאו (הדגם הזה הגיע בהמוניו לארץ) .
ככלל , נראה לי שמשנת 65 ואילך הטייפים ברובם הגדול היו כבר בפורמט סטריאו .
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 157
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
פורמט הסטריאו הוצג לראשונה ב-1958, אבל לקח לו כמה שנים טובות להפוך לסטנדרט באולפני ההקלטות (עד לאמצע שנות ה-60 זה היה עדיין פורמט אקזוטי) ועוד קצת עד שהחלה חדירתו ההמונית גם למערכות הקול הביתיות. ככל הידוע לי, ציוד הסטריאו קיבל את התנופה הגדולה ביותר בפופולריות בראשית שנות ה-70 עם כניסתם המאסיבית של היצרנים היפנים לתחום זה. אלה הציעו ציוד איכותי במחירים נוחים יחסית ליצרנים הוותיקים יותר מהעולם הישן וכך כבשו את השוק, הפכו למובילים והביאו להגדלה משמעותית שלו. רבים מהיצרנים היפנים למעשה החלו לפעול עוד לפני שנות ה-70, אבל כאמור זו בערך נקודת הזמן שבה הם פרצו בגדול לתודעת הציבור בעולם כולו, ובראש וראשונה לשוק האמריקאי הגדול ביותר (וכנראה גם החשוב ביותר עבורם דאז).