2 שאלות לידע כללי - לגבי 21:9 ולגבי LED
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אהלן רציתי לשאול 2 שאלות. זה מתוך התעניינות בלבד ואשמח פשוט להבין את העניין.
שאלה ראשונה:
לגבי יחס מסך קולנועי (21:9), קיימת כיום טלוויזיה כזו של פיליפס (אני מאמין שיצאו בהמשך עוד).
ומאז שהיא יצאה יש משהו שאני לא יכול להתעלם ממנו. הרזולוציה.
זו לא כ"כ הגיוני.
הרי יש קשר בלתי נפרד בין רזולוציה ליחס מסך, הרזולוציות 720X1280 ו- 1080X1920 יוצרות יחס מסך של 16:9.
במידה והסרט הוא ביחס מסך של 21:9, אז הרזולוציה לא עולה, אלא יורדת. מידע לא מתווסף בצדדים, אלא נוצר מצב של חוסר מידע למעלה ולמטה. כלומר אם ייצא סרט FULLHD בבלוריי ביחס מסך 21:9 אז הרזולוציה תהיה משהו כמו
1920X800
אז איך זה בדיוק עובד, אם אין סרטים כיום שיכולים להכיל את הרזולוציה של המסך הזה, הרזולוציה שלו היא כאמור 2560X1080.
אין שום מכשיר או סרט בלו ריי עם רזולוציה כזו, אז מה הטעם?
היתרון היחיד כאן שלא יהיו פסים שחורים, אך הרזולוציה לא תהיה מקסימלית.
ושאלה שניה.
האם טלוויזיות LED באמת יותר איכותיות מLCD?
שאלה ראשונה:
לגבי יחס מסך קולנועי (21:9), קיימת כיום טלוויזיה כזו של פיליפס (אני מאמין שיצאו בהמשך עוד).
ומאז שהיא יצאה יש משהו שאני לא יכול להתעלם ממנו. הרזולוציה.
זו לא כ"כ הגיוני.
הרי יש קשר בלתי נפרד בין רזולוציה ליחס מסך, הרזולוציות 720X1280 ו- 1080X1920 יוצרות יחס מסך של 16:9.
במידה והסרט הוא ביחס מסך של 21:9, אז הרזולוציה לא עולה, אלא יורדת. מידע לא מתווסף בצדדים, אלא נוצר מצב של חוסר מידע למעלה ולמטה. כלומר אם ייצא סרט FULLHD בבלוריי ביחס מסך 21:9 אז הרזולוציה תהיה משהו כמו
1920X800
אז איך זה בדיוק עובד, אם אין סרטים כיום שיכולים להכיל את הרזולוציה של המסך הזה, הרזולוציה שלו היא כאמור 2560X1080.
אין שום מכשיר או סרט בלו ריי עם רזולוציה כזו, אז מה הטעם?
היתרון היחיד כאן שלא יהיו פסים שחורים, אך הרזולוציה לא תהיה מקסימלית.
ושאלה שניה.
האם טלוויזיות LED באמת יותר איכותיות מLCD?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
התכנים יעברו upscale לרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה. upscale מרזולוציית HD עדיין נחשב HD ולכן זה ייחשב HD גם אם זו לא הרזולוציה הטבעית של הטלוויזיה. זה בדיוק כמו upscale מ- 720p שמוצג על טלוויזיית HD-Ready 1080p שהרזולוציה הטבעית שלה היא 1920x1080 - התוכן הוא עדיין HD. האם זה ייתן תמונה פחות טובה ? הכל יכול להיות - זה תלוי ביכולות עיבוד התמונה של הטלוויזיה עצמה.
בפועל, זה בעיקר נועד לצפייה בסרטי BR וכאלה שהורדו מהאינטרנט ללא פסים שחורים. זה לא ישפר את חדות התמונה - אלא רק יתאים את יחס המסך למסך מתאים.
לשאלה השנייה שלך - טלוויוזיות LED (למעשה LCD בעלות תאורה אחורית LED) טובות יותר מ- LCD רגילות (בעלות תאורה אחורית CCFL - פלורסנטית) בעיקר בכל הנוגע לרמת הניגודיות. מכל טלוויזיות ה- LED שאני ראיתי במו עיניי וגם באמצעות הסקירות כאן ללא ספק הן עדיפות על LCD רגילות.
בפועל, זה בעיקר נועד לצפייה בסרטי BR וכאלה שהורדו מהאינטרנט ללא פסים שחורים. זה לא ישפר את חדות התמונה - אלא רק יתאים את יחס המסך למסך מתאים.
לשאלה השנייה שלך - טלוויוזיות LED (למעשה LCD בעלות תאורה אחורית LED) טובות יותר מ- LCD רגילות (בעלות תאורה אחורית CCFL - פלורסנטית) בעיקר בכל הנוגע לרמת הניגודיות. מכל טלוויזיות ה- LED שאני ראיתי במו עיניי וגם באמצעות הסקירות כאן ללא ספק הן עדיפות על LCD רגילות.
-
RoeyTNT
- חבר ותיק

- תגובות: 1274
- שם מלא: RoeyTNT
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 22 פעמים
אוקיי, לגבי הLED הבנתי.
לגבי היחס מסך, גם הבנתי, אבל תסכים איתי שזהו לא מצב אידיאלי נכון?
ז"א גם אם אני קונה מסך 1080P אני אתבאס אם יהיו קיימים בעולם רק תכני 720P
השאלה שלי האם בעתיד יצאו סרטי BD ברזולוציה 2560X1080 ?
לגבי היחס מסך, גם הבנתי, אבל תסכים איתי שזהו לא מצב אידיאלי נכון?
ז"א גם אם אני קונה מסך 1080P אני אתבאס אם יהיו קיימים בעולם רק תכני 720P
השאלה שלי האם בעתיד יצאו סרטי BD ברזולוציה 2560X1080 ?
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
בוודאי שזה לא מצב אידיאלי ובוודאי מבאס. אני לפחות, אפילו כבעל טלוויזיית HDR שמקווה מאוד שבחודשים הקרובים התקציב יאפשר החלפה ל- HDR 1080p מתבאס מזה שקיימים שידורי SD ושידורי 4:3 באופן כללי.
מבחינה טכנית, בגלל יכולותיו המופלאות של הפילם זו ממש לא צריכה להיות בעיה להכין עותק ברזולוציה של 2560x1080 אבל זה צריך להיות כלכלי למפיצים. אם כיום יש רק טלוויזיה אחת כזו - זה לא יניע אותם לזה. זה גם מצריך שטלוויזיות 16:9 ידעו לטפל או נגני ה- BD ידעו לטפל באיך לשנמך את התמונה ליחס תמונה 16:9 ברזולוציה של 1920x1080 - שם לפי דעתי דווקא הבעיה הגדולה יותר, כי עדיין פרט לטלוויזיה הזו כל שאר הטלוויזיות הן 16:9 כיום. מבחינת כבלים - אם אני לא טועה HDMI יכול להוציא גם את הרזולוציה הזו.
מבחינה טכנית, בגלל יכולותיו המופלאות של הפילם זו ממש לא צריכה להיות בעיה להכין עותק ברזולוציה של 2560x1080 אבל זה צריך להיות כלכלי למפיצים. אם כיום יש רק טלוויזיה אחת כזו - זה לא יניע אותם לזה. זה גם מצריך שטלוויזיות 16:9 ידעו לטפל או נגני ה- BD ידעו לטפל באיך לשנמך את התמונה ליחס תמונה 16:9 ברזולוציה של 1920x1080 - שם לפי דעתי דווקא הבעיה הגדולה יותר, כי עדיין פרט לטלוויזיה הזו כל שאר הטלוויזיות הן 16:9 כיום. מבחינת כבלים - אם אני לא טועה HDMI יכול להוציא גם את הרזולוציה הזו.