צרפת נגד פיראטיות: קנסות והגבלות באינטרנט למורידי קבצים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Mistoffelees פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4851
נתן תודות: 370 פעמים
קיבל תודות: 188 פעמים

שליחה #1 

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1895
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

צודק מגיב 4,כבר 1/4 צרפת אם לא יותר - מוסלמים.
th1s 1s my d1st0rt3d r34l1ty

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

שיתחילו לתבוע מיליוני צרפתים, נראה אותם... החוכמה היא לא שהחקיקה תהיה צודקת, אלא שגם תהיה ריאלית.

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #4 

לא מבין משהו..
איך אפשר לדעת שמה שמישהו מוריד הוא לא חוקי?

או שהם מדברים רק על טורנטים
נערך לאחרונה על ידי sam22 ב 04/01/2010 23:33, נערך פעם 1 בסך הכל.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15947
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #5 

יום אחד זה יהיה גם אצלנו ...

מה יעשו כל האנשים שמסתמכים על צפיה רק מהרשת?

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #6 

zovirax כתב:יום אחד זה יהיה גם אצלנו ...

מה יעשו כל האנשים שמסתמכים על צפיה רק מהרשת?
...
נעבוד עם IP מחול כדי להיכנס לאתר מסויים, ומשם כבר נסתדר.
http://ivacy.com/
ברגע שיש גישה לרשת, יש אינסוף אפשרויות. גם אם יסגרו את הגישה לאתרים הגדולים.
ולומר את האמת, עדיף לא לתת רעיונות לספקיות עם אשכולות מהסוג הזה, כי גם ככה נושא החסימות חוגג היום והפתרון לא נראה באופק.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

תגידו עלה פעם בדעתכם מה יעשו הספקיות אם זה יקרה ? מי בדיוק ישלם להם ולבזק על רוחב פס של 10GB אם אי אפשר להוריד תכנים ? שהרי אם יהיה ווידאו HD בפס רחב על הרשת , לא נראה לי שיוכלו להבדיל בין מורשה ללא מורשה (יש מספיק דרכים ממה ששמעתי למנוע מהם לדעת מהיכן הקובץ מוזרם ), ואם לא יהיה , למה לאנשים לשלם על רוחב פס שהם לא צריכים ?
זה נורא נחמד להיות פולטיקאלי קורקט , ולנסות לעצור שיתוף קבצים , הבעיה היחידה היא שזה הדבר היחיד שגורם ליותר תעבורה גם באתרים לגיטימיים , וגם לקניית רוחב פס . כול מדינה מנסה להחדיר פס רחב ככול האפשר לכול האזרחים , כי כולם יודעים שבסופו של דבר זה מקדם את כול המדינה . כול מדינה אחרת מבינה (או אני מקווה שהיא מבינה ) שלא שופכים את המיים עם התינוק . וברגע שתהיה צנזורה כזו , גם אנשים שלא מורידים לא ישלמו על רוחב פס כזה . המורידים הכבדים יעשו VPN , וכך יהיה ברשת רק תעבורה של ארגונים /מורידים כבדים , וכול השאר יצמצמו את פעילותם .

אתם תראו שתוך שנה שנתיים גם פורומים ואתרים של רשתות חברתיות וכול האתרים הליגיטימיים יקבלו ירידה מאוד גדולה בתעבורה אצלהם . שלא לדבר על כך שאף אחד לא יקנה רוחב פס יותר מ1-1.5GB

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

קודם שיהיה פה בארץ אתר מסודר לסטרימינג בHD עם רישיונות לסרטים וסדרות, אחר כך שיחפשו דרכים מה ואיך לחסום (מלבד שיתוף קבצים יש עוד ים של דרכים להורדות, בין אם זה משרתים פרטיים, FTP , HTTP, NNTP, IRC ..מרבית הפרוטוקולים האלה בלתי ניתנים לחסימה כי אין לדעת באיזה "חדר" מתבצעות ההורדות, וכשיש אלפי חדרים כאלה החסימה הופכת לבלתי אפשרית. ואם הIP שלך מוצפן ולא נכלל בPOOL החסום אז בכלל הפילטר של הספקיות שווה לXXX)
היום אין לספקיות מספיק רוחב פס לYNET ,יוטיוב ופייסבוק (ואנחנו מדינה קטנה 7.5 מיליון) אז לדבר על סטרימינג של סרטים באורך מלא?
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

בהנחה שלא כל הספקיות ייצאו בחבילות הורדה מוגבלות פר-גיגה כל חודש,אם יהיה חוק כזה אזי אף אף לא צריך מעל חיבור 2מגהביט.

פתאום עשרות (ואולי מאות) אלפי משתמשים ישנמכו מ10-15-20-30-50 מגהביט ומעלה ל2 עד 5מגהביט,בשביל גלישה נטו או צפייה - ממש הספקיות יירו לעצמן ברגל :P

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #10 

sheva23 כתב:היום אין לספקיות מספיק רוחב פס לYNET ,יוטיוב ופייסבוק (ואנחנו מדינה קטנה 7.5 מיליון) אז לדבר על סטרימינג של סרטים באורך מלא?
...
אם אכן יהיה שירות כזה בשרתים ישראליים אני לא רואה שום בעיה לספק את התעבורה לכולם (סטטיסטית כמובן, לא כולם במקביל).
הרי פריסת UFI ו NGN עומדת להסתיים השנה למרבית האזורים המיושבים.
אני לא יודע מה איתכם, אבל ברגע שיהיה שירות לגיטימי ואיכותי שיתן מענה לצרכים שלי אני ישר מתנתק מיוזנט.
Need more cowbell

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

sheva23 כתב:קודם שיהיה פה בארץ אתר מסודר לסטרימינג בHD עם רישיונות לסרטים וסדרות, אחר כך שיחפשו דרכים מה ואיך לחסום (מלבד שיתוף קבצים יש עוד ים של דרכים להורדות, בין אם זה משרתים פרטיים, FTP , HTTP, NNTP, IRC ..מרבית הפרוטוקולים האלה בלתי ניתנים לחסימה כי אין לדעת באיזה "חדר" מתבצעות ההורדות, וכשיש אלפי חדרים כאלה החסימה הופכת לבלתי אפשרית. ואם הIP שלך מוצפן ולא נכלל בPOOL החסום אז בכלל הפילטר של הספקיות שווה לXXX)
היום אין לספקיות מספיק רוחב פס לYNET ,יוטיוב ופייסבוק (ואנחנו מדינה קטנה 7.5 מיליון) אז לדבר על סטרימינג של סרטים באורך מלא?
...
טוב . אז אם זה יקרה בארץ שלנו ,אני אשמח מאוד אם תכין מדריך מפורט לאיך עושים את זה, כי כול ראשי התיבות שהזכרת הם סינית מדוברת עבורי . ואני מניח שלעוד הרבה אחרים
מה עוד שיש אנשים שחוץ מהחמור לא מוכנים להורדה בשום צורה כול שהיא . כך שאני מניח שתהיה בעיה להרבה אנשים

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

זה לא כזה מסובך ובטח לא סינית ;) גגל כל מושג בנפרד ותראה שאלה פרוטוקולים פשוטים להורדת תוכן,רק שכל אחד הוא שיטה אחרת לגמרי. :)

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

כל פרוטוקול זה תורה שונה.
בFTP יש לך PUBS מהם אתה מוריד. לרוב צריך להשיג לזה יוזר וסיסמא, בזמנו היה אפשר לקבל סיסמאות בפורומים שונים או בחדרים בIRC.
לא ניתן לחסום FTP או את הSFTP כי זו אחת השיטות הנפוצות להעברת קבצים בתאגידים,חברות שלא לדבר על שרתים ומשתמשים פרטיים.
בNNTP זה כל שירותי הNEWS . הסיכוי שיחסמו את הניוז נמוך אפילו מחסימה של אתר זה או אחר.
IRC מלב צ'אטים זו תוכנה שניתן להתחבר דרכה למיליוני שרתים, ומכל שרת להוריד בקצבים מקסימליים של רוחב הפס. הפופולריות של השיטה הזו ירדה מאז צאת הטורנטים וההורדות הישירות למיניהם, אבל הטכנולוגיה קיימת ואני מאמין שעדיין לא מעט מורידים משתמשים בה לצרכים כאלה או אחרים.
HTTP גם אם יחסמו אתר מסויים, תמיד יקומו אתרי איחסון נוספים. מה גם שלחסום את ראפידשר כשיש גם לא מעט אנשים ששילמו על השירותים שלהם ומשתמשים באחסון הזה לדברים חוקיים. אסור לעשות כאלה דברים, ויש עילה לתביעה.
ואפשר להמשיך
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

7,בזמנו אהבתי להוריד מIRC בעיקר משרתי XDCC - הכי תענוג שבעולם :P

לגבי שירים - FSERVERS היה הלהיט בזמנו ;)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

זהו , שאני לא ממש יודע ללמוד תוכנות חדשות ואני לא מצליח עם סקייפ כך שIRC שזה דבר שאני בכלל לא מבין איך הוא עובד , ואיך מוצאים איתו דברים , כנראה בטוח שלא אוכל ללמוד :lol:
מה שכן מנחם אותי שהם לא יחסמו את ראפיד ולא שרתים כאלו :lol:

l33cher
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

אויש,להוריד מ IRC זה ממש פשוט,טיפה קשה בהתחלה אבל שומדבר רציני :)

אין דבר העומד בפני הרצון ;) אל תמעיט בעצמך,הורדות באינטרנט עדיין לא דורש בגרות :P

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

טוב . אז אם ניאלץ לכך אתה מבטיח הדרכה בפרטי ? :lol:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”