זוועה בתאטרון
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
אתמול הייתי בהצגה, וכ"כ התעצבנתי שאני מרגיש צורך לחלוק.
הלכתי עם עוד 2 אנשים לראות את "כל החיים לפניו" של הבימה בבית החייל. מסתבר שהגיעו 2 אוטובוסים מלאים בתלמידי תיכון לצפות גם בהצגה. לדעתי, אם לחבר'ה בקופות של הבימה היתה קצת הגינות, היו אומרים לי את זה לפני שמכרו לי את הכרטיס, והייתי מוצא מועד אחר. אבל מן הסתם, זו לא חובתם.
מה שהלך שם היה פשוט זוועה. ישבו מאחורי שורה של ילדים שלא סתמו את הפה כל ההצגה. אין לי מושג מי הגאון שהחליט להכניס מאה ומשהו תלמידים להצגה. כל 5 דקות צריך להסתובב ולהשתיק אותם. והם, מן הסתם, חושבים שהם בסדר.
כמה דקות אחרי ההפסקה, ליה קניג התעצבנה, והיתה צריכה לבקש שקט! אחרי שהיא אמרה את דבריה (משהו בסגנון של "מי שלא יכול לשבת בשקט יכול לצאת החוצה") והקהל מחא לה כפיים על זה, עוד יצא לי לשמוע את המלומדים מאחורי לא מבינים "מה הם מוחאים כפיים, מה הבעיה של הבת !!!! הזאתי".
ואני לא מדבר על הפלאפונים שמצלצלים באמצע, ועל הילדים שחושבים שלעשות "שששש" אחד לשני במשך כל ההצגה עושה אותם גיבורים גדולים.
אולי כבר עדיף שבתי הספר יקחו אותם לראות את הגמר של "השרדות". אני בטוח שזה יעניין אותם יותר.
הלכתי עם עוד 2 אנשים לראות את "כל החיים לפניו" של הבימה בבית החייל. מסתבר שהגיעו 2 אוטובוסים מלאים בתלמידי תיכון לצפות גם בהצגה. לדעתי, אם לחבר'ה בקופות של הבימה היתה קצת הגינות, היו אומרים לי את זה לפני שמכרו לי את הכרטיס, והייתי מוצא מועד אחר. אבל מן הסתם, זו לא חובתם.
מה שהלך שם היה פשוט זוועה. ישבו מאחורי שורה של ילדים שלא סתמו את הפה כל ההצגה. אין לי מושג מי הגאון שהחליט להכניס מאה ומשהו תלמידים להצגה. כל 5 דקות צריך להסתובב ולהשתיק אותם. והם, מן הסתם, חושבים שהם בסדר.
כמה דקות אחרי ההפסקה, ליה קניג התעצבנה, והיתה צריכה לבקש שקט! אחרי שהיא אמרה את דבריה (משהו בסגנון של "מי שלא יכול לשבת בשקט יכול לצאת החוצה") והקהל מחא לה כפיים על זה, עוד יצא לי לשמוע את המלומדים מאחורי לא מבינים "מה הם מוחאים כפיים, מה הבעיה של הבת !!!! הזאתי".
ואני לא מדבר על הפלאפונים שמצלצלים באמצע, ועל הילדים שחושבים שלעשות "שששש" אחד לשני במשך כל ההצגה עושה אותם גיבורים גדולים.
אולי כבר עדיף שבתי הספר יקחו אותם לראות את הגמר של "השרדות". אני בטוח שזה יעניין אותם יותר.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
או את הגמר של האח הגדול.mrunderhill כתב:אתמול הייתי בהצגה, וכ"כ התעצבנתי שאני מרגיש צורך לחלוק.
אולי כבר עדיף שבתי הספר יקחו אותם לראות את הגמר של "השרדות". אני בטוח שזה יעניין אותם יותר....
אין היום כמעט תרבות כבוד לזולת, אני רואה אותם בפארקים היום - שותים אלכוהול, מעשנים ומטנפים את הפארק ברמה כזו שפשוט לא כיף להסתובב בו אחר כך. הסתומים האלו לא מבינים שמי שמשלם על הניקיון אלו ההורים שלהם.
אני חושב שהיית צריך לבקש פיצוי מ"הבימה" - אני לא צוחק. פשוט לא הוגן כלפיך.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
א. לא צריך להכליל.
ב. תפנה להבימה - אני מאמין שיפצו אותך בזוג כרטיסים.
ג. זה בהחלט מעצבן - אני הייתי בהצגה ביום ראשון שעבר בבית ליסין - אבל שם חוץ מבכמה דקות הראשונות שהיה קצת רעש הכל עבר חלק.
ד. יש פה ביצה ותרנגולת - מצד אחד - אנחנו רוצים שהם יקבלו קצת תרבות - מצד שני - זו הדרך להכניס בהם קצת תרבות - או לפחות לנסות.
ב. תפנה להבימה - אני מאמין שיפצו אותך בזוג כרטיסים.
ג. זה בהחלט מעצבן - אני הייתי בהצגה ביום ראשון שעבר בבית ליסין - אבל שם חוץ מבכמה דקות הראשונות שהיה קצת רעש הכל עבר חלק.
ד. יש פה ביצה ותרנגולת - מצד אחד - אנחנו רוצים שהם יקבלו קצת תרבות - מצד שני - זו הדרך להכניס בהם קצת תרבות - או לפחות לנסות.
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
mrunderhill,
אני יכול להבין אותך.
הייתי בהצגה לפני שבוע בתאטרון ירושלים "קומדיה ירושלמית", כל שתי השורות לפני היו מלאים בנות שהתברר שהעריצו את אחד השחקנים וכל הופעה שלו על הבמה גררה שריקות, צחקוקים ותרועות שהזכירו לי את חצי גמר הגביע בין בית"ר ירושלים להפועל ת"א (הייתי מתנדב במד"א והוצבתי ביציע של בית"ר).
מי שמע שתודה לשחקן בסוף ההצגה צריכה להיות בשריקות וצעקות, ולא נניח במחיאות כפיים.
אני יכול להבין אותך.
הייתי בהצגה לפני שבוע בתאטרון ירושלים "קומדיה ירושלמית", כל שתי השורות לפני היו מלאים בנות שהתברר שהעריצו את אחד השחקנים וכל הופעה שלו על הבמה גררה שריקות, צחקוקים ותרועות שהזכירו לי את חצי גמר הגביע בין בית"ר ירושלים להפועל ת"א (הייתי מתנדב במד"א והוצבתי ביציע של בית"ר).
מי שמע שתודה לשחקן בסוף ההצגה צריכה להיות בשריקות וצעקות, ולא נניח במחיאות כפיים.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
איתי, חינוך בסיסי להתחשבות בזולת צריך להגיע הרבה לפני החשיפה התרבות. מצבה של החברה הישראלית כיום בתחום הזה לוקה בחסר בצורה מהותית.
-
mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
איתי - אתה צודק על ההכללה. באמת אין צורך להכליל, אבל עדיין, כשאני מסתכל עשר שנים (או בעצם עשר וקצת
) שנים אחורה, כשאני הייתי בגיל הזה - היה הרבה יותר כבוד לזולת, בעיקר להורים ומורים וכו'.
ומה שבאמת הכי הרתיח אותי, זה עצם העובדה שהשחקנים צריכים לבקש שקט. אני התעצבנתי איתם. זה ממש הרתיח אותי.
ואם רוצים לחנך אותם (הילדים) לתרבות - שיסגרו הצגה רק להם, לפני שמשחררים אותם ככה סתם לציבור הרחב.
ומה שבאמת הכי הרתיח אותי, זה עצם העובדה שהשחקנים צריכים לבקש שקט. אני התעצבנתי איתם. זה ממש הרתיח אותי.
ואם רוצים לחנך אותם (הילדים) לתרבות - שיסגרו הצגה רק להם, לפני שמשחררים אותם ככה סתם לציבור הרחב.
- Huber
- חבר במועדון HT

כשאני הייתי חייל (גם לפני כעשור וקצת) לא היה מצב בו זקן או אישה בהיריון היו עולים לרכבת ומישהו לא היה קם לפנות להם מקום מייד. היום אני וראה זקנים עולה לרכבת ואף אחד אפילו לא מסתכל לכיוון שלהם. זו רק דוגמא אחת אבל אי אפשר שלא להרגיש את התדרדרות ב 10-20 שנה האחרונות בחברה הישראלית מהבחינה הזו.mrunderhill כתב:איתי - אתה צודק על ההכללה. באמת אין צורך להכליל, אבל עדיין, כשאני מסתכל עשר שנים (או בעצם עשר וקצת) שנים אחורה, כשאני הייתי בגיל הזה - היה הרבה יותר כבוד לזולת, בעיקר להורים ומורים וכו'.
...
אני אישית חושב שהכל מתחיל ונגמר בחינוך מתירני ורפה מידיי בבית הספר ובבית.
מצחיק,השבוע הייתה כתבה בעיתון, אישה בת 90 עלתה לאוטובוס, אנשים ביקשו בנימוס משתי נערות שישבו מקדימה לפנות להן מקום כתגובה אחת הנערות השפריצה גז מדמיע על יושבי האוטובוס.....Huber כתב:כשאני הייתי חייל (גם לפני כעשור וקצת) לא היה מצב בו זקן או אישה בהיריון היו עולים לרכבת ומישהו לא היה קם לפנות להם מקום מייד. היום אני וראה זקנים עולה לרכבת ואף אחד אפילו לא מסתכל לכיוון שלהם. זו רק דוגמא אחת אבל אי אפשר שלא להרגיש את התדרדרות ב 10-20 שנה האחרונות בחברה הישראלית מהבחינה הזו.mrunderhill כתב:איתי - אתה צודק על ההכללה. באמת אין צורך להכליל, אבל עדיין, כשאני מסתכל עשר שנים (או בעצם עשר וקצת) שנים אחורה, כשאני הייתי בגיל הזה - היה הרבה יותר כבוד לזולת, בעיקר להורים ומורים וכו'.
...
אני אישית חושב שהכל מתחיל ונגמר בחינוך מתירני ורפה מידיי בבית הספר ובבית....
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
יש יש לצערי בעיה עם הנוער בפרט ועם החברה בכלל עם כל המקרים שמסביב.
אני רוצה שיחזירו תלבושת אחידה
לעמוד בבוקר במסדר עם התקוה
לפנות למורה ב "כן המורה" , "לא המורה " ולא בשם הפרטי.
ענישה קשה יותר בבתי הספר.
לעמוד שהמורה נכנס.
חינוך לאהבת הארץ על כל המשתמע מכך (היסטוריה תרבותית , דתית , גאוגרפית וכו')
וכו' וכו'
סתם קוריוז נוסף...
אתמול הייתי עם ילדי אצל רופאת הילדים ...נכנסה אליה נערה בת 12 בערך ...אומרת לרופא " אירנה מה קורה ? " אתם מבינים ? חברה שלה , אני לא פונה מעולם לרופאה בשמה הפרטי אלא רק ב "דוקטור" ,מה יש ? קצת כבוד.
אני רוצה שיחזירו תלבושת אחידה
לעמוד בבוקר במסדר עם התקוה
לפנות למורה ב "כן המורה" , "לא המורה " ולא בשם הפרטי.
ענישה קשה יותר בבתי הספר.
לעמוד שהמורה נכנס.
חינוך לאהבת הארץ על כל המשתמע מכך (היסטוריה תרבותית , דתית , גאוגרפית וכו')
וכו' וכו'
סתם קוריוז נוסף...
אתמול הייתי עם ילדי אצל רופאת הילדים ...נכנסה אליה נערה בת 12 בערך ...אומרת לרופא " אירנה מה קורה ? " אתם מבינים ? חברה שלה , אני לא פונה מעולם לרופאה בשמה הפרטי אלא רק ב "דוקטור" ,מה יש ? קצת כבוד.
נערך לאחרונה על ידי uris ב 05/01/2010 10:27, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

למי שלא יודע יש לי ילדה בת 3. בשנה האחרונה הירהרתי בעתיד הקרוב בו אצטרך להפקיד את מירב שעות יומה בידי מערכת החינוך בבתי הספר כיום. לצערי המחשבה על כך מעוררת בי חלחלה ופחד, מה שהוביל אותי לבדוק את הנושא היטב. לצערי כיום ישנן 2 אופציות סבירות לחינוך סביר בבתי ספר, או חינוך פרטי או חינוך ממלכתי דתי. למרות שאני אישית אתיאיסט גדלתי במערכת החינוך הממלכתי דתי ואני אישית יודע שבבתי הספר הללו עדיין מחנכים לערכים בסיסיים (כבוד לזולת, כבוד לדמויות סמכות, התחשבות בזולת וכו) כך שאני שוקל ברצינות רבה להכניס את הילדה לבית ספר יסודי מהאסכולה הזו למרות האמונות הדתיות שלי (להיפך, אני כן רוצה שהיא תדע מה זה יהדות/דת על מנת שיהיו לה את הכלים לבצע בחירה חופשית מבוססת כמו שלי היה כשהתבגרתי).
- uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
Huber כתב:למי שלא יודע יש לי ילדה בת 3. בשנה האחרונה הירהרתי בעתיד הקרוב בו אצטרך להפקיד את מירב שעות יומה בידי מערכת החינוך בבתי הספר כיום. לצערי המחשבה על כך מעוררת בי חלחלה ופחד, מה שהוביל אותי לבדוק את הנושא היטב. לצערי כיום ישנן 2 אופציות סבירות לחינוך סביר בבתי ספר, או חינוך פרטי או חינוך ממלכתי דתי. למרות שאני אישית אתיאיסט גדלתי במערכת החינוך הממלכתי דתי ואני אישית יודע שבבתי הספר הללו עדיין מחנכים לערכים בסיסיים (כבוד לזולת, כבוד לדמויות סמכות, התחשבות בזולת וכו) כך שאני שוקל ברצינות רבה להכניס את הילדה לבית ספר יסודי מהאסכולה הזו למרות האמונות הדתיות שלי (להיפך, אני כן רוצה שהיא תדע מה זה יהדות/דת על מנת שיהיו לה את הכלים לבצע בחירה חופשית מבוססת כמו שלי היה כשהתבגרתי)....
תגידו אתם יצאתם מדעתכם או מה ?!!! אני לא מבין , אתם חיים בסרט ? שירשור שלם אתם מקטרים על החינוך , ויש לכם שלל פתרונות , שכולם כאחד לא יתקבלו על דעת השלטונות אף פעם . לא רק זאת אם תעיזו להטיף להם אתה עלולים להיות מוקעים ככאלו שלא נותנים חופש מספיק
במקרה ולא ראיתם , רק היום קראתי בעיתון גלובס ששופט בית משפט שלום אאל"ט , פסק שאסור להוציא ילד אלים מבית ספר , אלא הבית ספר צריך להצמיד אליו אנשי חינוך . אתם קולטים את זה בכלל ?
הילד אלים כך שכול ההורים התאגדו , וסגרו את הבית ספר כי אי אפשר ללמוד , והשופט המלומד חושב שהוא יחנך את הילד לא ע"י ענישה אלא ע"י להצמיד אליו מורים שישמרו עליו ?
שיסביר לי אותו שופט גדול מה בדיוק תפקידו אם לא להחליט על עונש לעבריינים ? למה הוא חושב שעונש לעבריינים ימנע עבריינות , ועונש לתלמיד , לא ימנע מהתלמיד להיות עבריין ?
אבל במדינה שבה זכויות התלמיד לא ללמוד יותר חשובות מזכויות שאר התלמידים ללמוד , ואסור למורים להעניש , מה בדיוק אתם חושבים שיצא מהצעדים שלכם ?
ולהובר , אני יכול לומר לך שמאז שגדלת , הדברים השתנו . לצערך הדרך היחידה שלך להגיע למקום בטוח זה בתי ספר חרדיים או הבתי ספר של ש"ס . אני רואה בדיוק מה קורה . אני גר ליד שני בתי ספר חילוניים , ואני נוסע ליד בית ספר תיכוני דתי . יש הבדל עדיין , אבל ההבדל היום הוא הרבה יותר קטן ממה שהיה כשאני למדתי
במקרה ולא ראיתם , רק היום קראתי בעיתון גלובס ששופט בית משפט שלום אאל"ט , פסק שאסור להוציא ילד אלים מבית ספר , אלא הבית ספר צריך להצמיד אליו אנשי חינוך . אתם קולטים את זה בכלל ?
הילד אלים כך שכול ההורים התאגדו , וסגרו את הבית ספר כי אי אפשר ללמוד , והשופט המלומד חושב שהוא יחנך את הילד לא ע"י ענישה אלא ע"י להצמיד אליו מורים שישמרו עליו ?
שיסביר לי אותו שופט גדול מה בדיוק תפקידו אם לא להחליט על עונש לעבריינים ? למה הוא חושב שעונש לעבריינים ימנע עבריינות , ועונש לתלמיד , לא ימנע מהתלמיד להיות עבריין ?
אבל במדינה שבה זכויות התלמיד לא ללמוד יותר חשובות מזכויות שאר התלמידים ללמוד , ואסור למורים להעניש , מה בדיוק אתם חושבים שיצא מהצעדים שלכם ?
ולהובר , אני יכול לומר לך שמאז שגדלת , הדברים השתנו . לצערך הדרך היחידה שלך להגיע למקום בטוח זה בתי ספר חרדיים או הבתי ספר של ש"ס . אני רואה בדיוק מה קורה . אני גר ליד שני בתי ספר חילוניים , ואני נוסע ליד בית ספר תיכוני דתי . יש הבדל עדיין , אבל ההבדל היום הוא הרבה יותר קטן ממה שהיה כשאני למדתי
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
truejoker,
אני חייב להעיר לגבי דבר אחד שלמדת - בתי ספר חרדיים / ש"ס הם גרועים הרבה יותר מהחילוניים, מניסיון אישי.
עבדתי בחברה שהפעילה מתקני משחקים לילדים - בבתי הספר החרדיים היה כ"כ הרבה בלגן, והיחיד שהיה יכול להרגיע את הילדים היה הרבי שלהם (שלא טרח לצאת מהמשרד). הילדים שמו *** על המורים, עלינו - והגענו למצב שסגרנו מתקנים בגלל סכנת נפשות.
אני חייב להעיר לגבי דבר אחד שלמדת - בתי ספר חרדיים / ש"ס הם גרועים הרבה יותר מהחילוניים, מניסיון אישי.
עבדתי בחברה שהפעילה מתקני משחקים לילדים - בבתי הספר החרדיים היה כ"כ הרבה בלגן, והיחיד שהיה יכול להרגיע את הילדים היה הרבי שלהם (שלא טרח לצאת מהמשרד). הילדים שמו *** על המורים, עלינו - והגענו למצב שסגרנו מתקנים בגלל סכנת נפשות.
- udif
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2080
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
צר לי לומר לך, אבל בגלל קו המחשבה הזה מערכת החינוך הממ"ד עברה בשנים האחרונות תהליך "פרטיזיציה" (כל הזכויות שמורות לי על המילה) קיצוני, עיין ערך פתח-תקוה (בתי ספר "נועם", "דעת מבינים" "למרחב").Huber כתב:למי שלא יודע יש לי ילדה בת 3. בשנה האחרונה הירהרתי בעתיד הקרוב בו אצטרך להפקיד את מירב שעות יומה בידי מערכת החינוך בבתי הספר כיום. לצערי המחשבה על כך מעוררת בי חלחלה ופחד, מה שהוביל אותי לבדוק את הנושא היטב. לצערי כיום ישנן 2 אופציות סבירות לחינוך סביר בבתי ספר, או חינוך פרטי או חינוך ממלכתי דתי. למרות שאני אישית אתיאיסט גדלתי במערכת החינוך הממלכתי דתי ואני אישית יודע שבבתי הספר הללו עדיין מחנכים לערכים בסיסיים (כבוד לזולת, כבוד לדמויות סמכות, התחשבות בזולת וכו) כך שאני שוקל ברצינות רבה להכניס את הילדה לבית ספר יסודי מהאסכולה הזו למרות האמונות הדתיות שלי (להיפך, אני כן רוצה שהיא תדע מה זה יהדות/דת על מנת שיהיו לה את הכלים לבצע בחירה חופשית מבוססת כמו שלי היה כשהתבגרתי)....
הורים שאינם מקיימים אורח חיים דתי בחיי היומיום שולחים את ילדיהם לממ"ד בשביל שיספוג קצת "יידישקייט" ותרבות אבל הם אינם מבינים שההשפעה היא דו כוונית:
הורים חילונים באים לבית הספר ואינם מכבדים את התקבות אותה מתיימר להעביר בית הספר (אבות ללא כיפה ואמהות בלבוש לא צנוע).
ילדיהם לא תמיד מתלבשים לפי קוד הלבוש המקובל בבתי הספר
השפעה חילונית של ילדיהם על הילדים הדתיים ("איזה כיף היה לנו בשבת בבוקר - כשאתם התייבשתם בבית הכנסת אנחנו נסענו ל-...")
בתור דתי שחי בשכונה חילונית למהדרין וישלח את ילדיו בבוא העת (בשנה הבאה) לממ"ד, ארצה שרק מי שמקיים אורח חיים דתי ילמד עם בני. זו חוכמה מאד קטנה לכפות פלורליזם וכיבוד הזולת על ילדים רכים שעוד לא מספיק בשלים לגבש את תפיסת עולמם.
נערך לאחרונה על ידי udif ב 05/01/2010 15:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Huber
- חבר במועדון HT

udif - בגלל שהחלטת בדיוק מי אני בלי בכלל להכיר אותי, אני אפילו לא אטרח להגיב 
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
אין ספק שרוב תלמידי מערכת החינוך לא יכולים מבחינה מנטלית ולא רוצים לשבת ולראות הצגה שהקשר היחיד שלה אליהם היא הבגרות בספרות שגם ככה 55% מהם לא יעברו.mrunderhill כתב:אתמול הייתי בהצגה, וכ"כ התעצבנתי שאני מרגיש צורך לחלוק.
אולי כבר עדיף שבתי הספר יקחו אותם לראות את הגמר של "השרדות". אני בטוח שזה יעניין אותם יותר....
הבעיה היא שבתי הספר מחייבים את התלמידים להגיע באיום שמי שלא יבוא לפעילויות חברתיות יורידו לו ציון (בניגוד לחוק), הם עוד לא הבינו שלדחוף למישהו תרבות בכוח זה לא עובד.
לא מזמן קראתי בעיתון שגדעון סער רוצה להכניס הצגות תאטרון וביקור במוזיאונים לתוכנית הלימודים, אני חייב לציין שהוא שר חינוך מאד מאכזב ביחס לציפייה שהיתה לי ממנו.