שאלת dtt למי שכבר יש לו.
שלום לכולם: אני רוצה לעבור לממיר החדש ונתקלתי במספר שאלות/ בעיות:
1. קליטה- אני גר בדירת קרקע במרכז ת"א ליד ככר רבין- האם יש מישהו שיודע אם יש כבר קליטה טובה באזור זה?
2. האם יש ממיר מסוים מומלץ בדגש על איכות צפייה ופחות על פרמטרי הקלטה? (לדוגמא konka 630/980/nowcom)?
3. נתקלתי באזכורים על צורך באנטנה פנימית/ חיצונית/ מגבר- האם יש צורך בקניות נוספות/ התקנות מיוחדות מעבר לקניית הממיר עצמו? מה המחיר והסבירות לכך? עם מה הממיר מגיע בדיוק והאם זה מספיק לקליטה נורמלית?
תודה מראש על העזרה.
1. קליטה- אני גר בדירת קרקע במרכז ת"א ליד ככר רבין- האם יש מישהו שיודע אם יש כבר קליטה טובה באזור זה?
2. האם יש ממיר מסוים מומלץ בדגש על איכות צפייה ופחות על פרמטרי הקלטה? (לדוגמא konka 630/980/nowcom)?
3. נתקלתי באזכורים על צורך באנטנה פנימית/ חיצונית/ מגבר- האם יש צורך בקניות נוספות/ התקנות מיוחדות מעבר לקניית הממיר עצמו? מה המחיר והסבירות לכך? עם מה הממיר מגיע בדיוק והאם זה מספיק לקליטה נורמלית?
תודה מראש על העזרה.
1. כנראה שזה כבר בסדר. נסה לראות אצל חבר או לקחת ממיר או דונגל לבדיקה.
2. בבדיקה שנערכה פעם מצאו שה- 630 איכותי מבחינת איכות התמונה. אני יכול להעיד מנסיון שהתמונה שלו יותר טובה מה- 980 ויש לו גם יותר אפשרויות לכוון פרמטרים בתמונה.
3. הממיר מגיע לפעמים עם אנטנת "מקל" פשוטה, שברוב המקרים לא ממש יעילה. אצלי היא בקושי אפשרה צפייה.
לכן מומלץ לרכוש אנטנה מוגברת- פנימית או חיצונית. יש אנטנות יפות, שלא יקלקלו את המראה בסלון. מה גם שניתן להסתיר אותן לפעמים. אל תתפשר על אנטנות ישנות, בצורת צלחת מרשת וכד', למרות שמבחינת קליטה הן כנראה יתנו איכות טובה.
2. בבדיקה שנערכה פעם מצאו שה- 630 איכותי מבחינת איכות התמונה. אני יכול להעיד מנסיון שהתמונה שלו יותר טובה מה- 980 ויש לו גם יותר אפשרויות לכוון פרמטרים בתמונה.
3. הממיר מגיע לפעמים עם אנטנת "מקל" פשוטה, שברוב המקרים לא ממש יעילה. אצלי היא בקושי אפשרה צפייה.
לכן מומלץ לרכוש אנטנה מוגברת- פנימית או חיצונית. יש אנטנות יפות, שלא יקלקלו את המראה בסלון. מה גם שניתן להסתיר אותן לפעמים. אל תתפשר על אנטנות ישנות, בצורת צלחת מרשת וכד', למרות שמבחינת קליטה הן כנראה יתנו איכות טובה.
- ChenGanir
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 223
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 10 פעמים
אני דוקא שמעתי אחרתyanivol כתב:על פי השמועה ה NOWCOM יותר טוב מהקונקה. לא ראיתי אף אחד מהם אז אני לא יכול להעיד בעצמי....
אבל זו טיבה של שמועה. היא עוברת מפה לאוזן בלי ביסוס אמיתי. כל עוד לא בוצעה שום השוואה מדויקת מקצועית ויסודית, לא ניתן להגיד בודאות איזה ממיר עדיף.
אולי מישהו באתר ירים את הכפפה בעקבות ההתפתחויות האחרות, ויעשה השוואה שכזו בין הממירים הפופולרים יותר?
חן
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
sathack כתב:לקונקה יש שני דגמים.
האם גם ל- nowcom יש מספר דגמים ?
לאחרונה התברר שה- 630 משום מה משמיע את 2 ו- 10 במונו ! באג בתוכנה....
מה?? זה נורא ואיום אם זה ב- MONO, מישהו ניסה לפנות ליבואנים ?
עידכון מתאריך 27/5/2010 :
יש מצב שהקונקה HD היא דווקא כן יודעת לפענח STEREO, התקבלו דיווחים סותרים בנושא הזה, ויש להמשיך ולבדוק.
נערך לאחרונה על ידי dvb-acavish ב 27/05/2010 16:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
לי יש את ה NOWCOM. לפי מה שהבנתי הקונקה הרגיל (דגם 980) הוא באיכות מאוד נמוכה, עם בעיות בהקלטה ובטיימשיפטינג. גם הבנתי שלא ניתן להעביר בו ערוץ בזמן הקלטה.
ה NOWCOM (משווק בארץ רק דגם אחד) מרגיש יותר איכותי, הטיימשיפטינג שלו עובד ללא בעיות וניתן להעביר ערוץ בזמן הקלטה, אבל לא ניתן להקליט 2 ערוצים בו זמנית, או לצפות בתוכן מוקלט בזמן שמתבצעת הקלטה אחרת. חפש בפורום, יש כמה שרשורים שפתחתי בנושא. בנוסף, הוא גם קצת יותר זול מהקונקה (343 לעומת 400).
הקונקה HD (דגם 630) לפי מה שהבנתי הרבה יותר מוצלח מהקונקה הרגיל. חפש באתר, יש סקירה מפורטת של עופר על המכשיר. אבל גם הוא לא חף מבעיות, ובנוסף - עולה פי 2!
כך שהרע במיעוטו כרגע זה NOWCOM.
ה NOWCOM (משווק בארץ רק דגם אחד) מרגיש יותר איכותי, הטיימשיפטינג שלו עובד ללא בעיות וניתן להעביר ערוץ בזמן הקלטה, אבל לא ניתן להקליט 2 ערוצים בו זמנית, או לצפות בתוכן מוקלט בזמן שמתבצעת הקלטה אחרת. חפש בפורום, יש כמה שרשורים שפתחתי בנושא. בנוסף, הוא גם קצת יותר זול מהקונקה (343 לעומת 400).
הקונקה HD (דגם 630) לפי מה שהבנתי הרבה יותר מוצלח מהקונקה הרגיל. חפש באתר, יש סקירה מפורטת של עופר על המכשיר. אבל גם הוא לא חף מבעיות, ובנוסף - עולה פי 2!
כך שהרע במיעוטו כרגע זה NOWCOM.
כן, בפורום שלהם (טלראן). ממלאים פיהם מים. נקווה שיוציאו תוכנה מעודכנת.dvb-acavish כתב:sathack כתב:לקונקה יש שני דגמים.
האם גם ל- nowcom יש מספר דגמים ?
לאחרונה התברר שה- 630 משום מה משמיע את 2 ו- 10 במונו ! באג בתוכנה....
מה?? זה נורא ואיום אם זה ב- MONO, מישהו ניסה לפנות ליבואנים ?...
amittzor כתב:לי יש את ה NOWCOM. לפי מה שהבנתי הקונקה הרגיל (דגם 980) הוא באיכות מאוד נמוכה, עם בעיות בהקלטה ובטיימשיפטינג. גם הבנתי שלא ניתן להעביר בו ערוץ בזמן הקלטה.
קשה להגיד זאת - איכות התמונה טובה, הסאונד טוב, יש הקלטה טובה- אין בעיות בגרסה האחרונה.
לא ניתן להעביר ערוץ בזמן הקלטה.
כבר לא- ניתן להשיג באינטרנט ב-600. גם המחיר של ה- 980 ירד....
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
בדגם של 930 אין בעיה של MONO,
בממיר קולטים ב- STEREO
יש מצב שהקונקה HD היא דווקא כן יודעת לפענח STEREO, התקבלו דיווחים סותרים בנושא הזה, ויש להמשיך ולבדוק.
בממיר קולטים ב- STEREO
נערך לאחרונה על ידי dvb-acavish ב 27/05/2010 16:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
איך יכול להיות שלא כל הממירים לוקים באותה תופעה? ומה הקושחה הבעייתית?
בכל מקרה, טלראן לא נותנים שם תשובות.
כך כתבו משתמשים בפורום של טלראן:
בניגוד לממיר הפשוט שמשדר בסטריאו הממיר מדגם 630 מעביר את הסאונד של השידורים במונו
מתי תיפתר הבעיה?
טלראן מפסידים בגלל זה קונים, ואפילו לא טורחים לעדכן כאן.
יש בעיה נוספת שעדיין לא תוקנה למרות ששלומי פנה לחברה המייצרת והיא: המכשיר משדר את הסאונד במונו.
אם לא שמתם לב, חברו אוזניות ותקשיבו. ערוץ 2 וערוץ 10 עוברים במונו ושומעים את ההבדל כשעוברים לשמוע ביס או בהוט. אצלי הטלויזה מחוברת למערכת וההבדל ניכר. ואגב, זה לא השידור - יש לי גם את הממיר הפשוט (לא HD) ושם זה סטריאו
לא שמתי לב. זה באמת חמור. האם אתה מתכוון ששומעים רק מצד אחד ? או שמשני הרמקולים, אבל במונו ?
נראה לי מיהרו מדי להוציא ממיר, ובכלל לא בדקו את התוכנה
בדקתי, אכן פס הקול של ערוצי הטלויזיה הוא במונו כלומר שני ערוצי השמע הם בדיוק אותו הדבר.
בקליטה של רדיו לעומת זאת, זה כן בסטריאו.
בכל מקרה, טלראן לא נותנים שם תשובות.
כך כתבו משתמשים בפורום של טלראן:
בניגוד לממיר הפשוט שמשדר בסטריאו הממיר מדגם 630 מעביר את הסאונד של השידורים במונו
מתי תיפתר הבעיה?
טלראן מפסידים בגלל זה קונים, ואפילו לא טורחים לעדכן כאן.
יש בעיה נוספת שעדיין לא תוקנה למרות ששלומי פנה לחברה המייצרת והיא: המכשיר משדר את הסאונד במונו.
אם לא שמתם לב, חברו אוזניות ותקשיבו. ערוץ 2 וערוץ 10 עוברים במונו ושומעים את ההבדל כשעוברים לשמוע ביס או בהוט. אצלי הטלויזה מחוברת למערכת וההבדל ניכר. ואגב, זה לא השידור - יש לי גם את הממיר הפשוט (לא HD) ושם זה סטריאו
לא שמתי לב. זה באמת חמור. האם אתה מתכוון ששומעים רק מצד אחד ? או שמשני הרמקולים, אבל במונו ?
נראה לי מיהרו מדי להוציא ממיר, ובכלל לא בדקו את התוכנה
בדקתי, אכן פס הקול של ערוצי הטלויזיה הוא במונו כלומר שני ערוצי השמע הם בדיוק אותו הדבר.
בקליטה של רדיו לעומת זאת, זה כן בסטריאו.