קפה קולומביאני מחנות תבלינים
כל אחד יכול לעשות זאת - לקפוץ לחנות תבלינים ולרכוש קפה ירוק קולומביאני זול בכעשרים שח לקילו.
אז רכשתי פעם, וקליתי לפני כמה ימים. הקליה יצאה מצויינת - אחידה וכהה. אבל הקפה... שלא נדע. הקפה עצמו לא כזה גרוע, אשתי אפילו קלטה שיש לו טעם מוכר (אני מניח שרוב בתי הקפה משתמשים בתערובת שמכילה כמות נכבדת מהנ"ל). אבל הקפה כנראה ספג את הטעמים הסביבתיים באיכסון וזה היה מורגש.
לא מומלץ. אולי זה יעבוד עם מערבבים גם רובוסטה זול וקולים מאוד מאוד כהה לקפה שחור.
אז רכשתי פעם, וקליתי לפני כמה ימים. הקליה יצאה מצויינת - אחידה וכהה. אבל הקפה... שלא נדע. הקפה עצמו לא כזה גרוע, אשתי אפילו קלטה שיש לו טעם מוכר (אני מניח שרוב בתי הקפה משתמשים בתערובת שמכילה כמות נכבדת מהנ"ל). אבל הקפה כנראה ספג את הטעמים הסביבתיים באיכסון וזה היה מורגש.
לא מומלץ. אולי זה יעבוד עם מערבבים גם רובוסטה זול וקולים מאוד מאוד כהה לקפה שחור.
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
כך ג'ונקפה מבחין היכן ניקנה הקפה
אם זה מפאהום, יש טעם מתובל. אם זה ממקור אחר זה יכול להיות נטול ריח. התימני שחילקתי לכולם בא משוקחה, בשק, ובאיזור מרוחק מאוד מהתבלינים. אני לא חש בארומה, אבל תגידו אתם מה אתם חשים.
אדי
אדי
לקפה שמגיע מפאהום, יש ריח אופייני. לא בהכרח של תבלינים, אבל ריח מסויים שמייחד בתי קלייה של המגזר הערבי. בתערובת זה כמעט ולא מורגש, בחד זני כבר יותר.
לקפה שאדיקט הביא משוקחה אין את הריח הזה או שום ריח לוואי אחר.. פשוט קפה משובח.
לקפה שאדיקט הביא משוקחה אין את הריח הזה או שום ריח לוואי אחר.. פשוט קפה משובח.
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
Re: כך ג'ונקפה מבחין היכן ניקנה הקפה
עדיין לא קליתי את התימני שהבאת משוקחה, אבל "sniff" טוב בשק לא גילה ריח של תבלינים במצב הירוק.coffeeaddict כתב:אם זה מפאהום, יש טעם מתובל. אם זה ממקור אחר זה יכול להיות נטול ריח. התימני שחילקתי לכולם בא משוקחה, בשק, ובאיזור מרוחק מאוד מהתבלינים. אני לא חש בארומה, אבל תגידו אתם מה אתם חשים.
אדי...
יכול להיות שכשאתה קונה שק סגור שאך זה הגיע במשלוח, המצב טוב, כי הוא לא הספיק עדיין "לספוג" טעמים וריחות מהמחסן. כשקונים קפה כמו ברזיל, שעומד אצלו כמה חודשים במחסן ביחד עם שקי תבלינים, הספיגה יותר משמעותית. התהליכים הללו לוקחים זמן ו-"זמן השהיה" בצוותא עם התבלינים משפיע.
א-פרו-פו קולומביאני - היום אני שוב בבית (הילדה עם חום...) והחלטתי בעקבות השבחים של hosq לקלות קולומביאני. היו לי כמה מאות גר' שפעם אדון אבי izzogroup נתן לי כשהייתי אצלו. מדובר בסופרימו ממקור טוב (אמיגו אם אינני טועה) ולא קולומביאני מגזרי ספוג הל וקנמון. קליתי יחסית כהה (כ-20 שניות לתוך פיצוץ שני) כיאה לקולומביאני. בעוד יומיים נטעם ונראה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
זה רק מזכיר לי שאני שומר את כל הקפה הירוק בשקיות בתוך קופסה אחת. אולי בסוף לכל הקפה הירוק יהיה אותו טעם כי כולם "מריחים" את כולם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
Re: כך ג'ונקפה מבחין היכן ניקנה הקפה
רשמים ראשונים, יומיים וחצי מהקליה: מפתיע ביותר לטובה!joncafe כתב:א-פרו-פו קולומביאני - היום אני שוב בבית (הילדה עם חום...) והחלטתי בעקבות השבחים של hosq לקלות קולומביאני. היו לי כמה מאות גר' שפעם אדון אבי izzogroup נתן לי כשהייתי אצלו. מדובר בסופרימו ממקור טוב (אמיגו אם אינני טועה) ולא קולומביאני מגזרי ספוג הל וקנמון. קליתי יחסית כהה (כ-20 שניות לתוך פיצוץ שני) כיאה לקולומביאני. בעוד יומיים נטעם ונראה....
קודם כל - תיקון לגבי דרגת הקליה. שום שמן לא מתחיל אפילו לבצבץ והפולים "יבשים" לחלוטין, מה שמביא אותי למסקנה שכנראה העצירה והקירור היו יעילים משחשבתי, ובעצם מדובר ב-FC ולא ב-FC+ כמו שחשבתי בהתחלה.
הקפה מצויין כחד זני, ומפתיע במידת האיזון שלו.
1) יש לו גוף וקרמה מצויינים
2) יש לו מתיקות גבוהה (אני אוהב)
3) יש לו חמיצות עדינה משחשבתי שתהיה (בדרגת הקליה שקליתי: FC)
4) מרירות נמוכה מאד (שוב - FC).
חסרים: שוקולדיות ו"תבליניות", מה שמביא אותי לחשוב שתערובת מבוססת קולומביה כבסיס, בתוספת של מוקה תימני תהיה מעניינת וטעימה.
בקרוב כנראה אנסה אותה.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
אנחנו מזלזלים קצת בסופרימו
אולי בגלל שהוא נפוץ במגזר. אבל אל תשכחו שמכל מדינה אחרת יש סוגי קפה מעולים ונחותים. קולומביה ייחודית בעניין שיש להם איגוד שמאשר את הקפה למשלוח, ורק קפה מעולה שעבר את ביקורת האיגוד, מוצא את דרכו החוצה. התערובת של שלמה שטרן מבוססת על קולומביאני סופרימו, בשתי דרגות קליה. לדעתי גם אצל שוקחה יש סופרימו, רחוק מהתבלינים ובטעם טהור, ומחירו הגבוה ביותר בין הסוגים שהוא מחזיק.
אגב שק סטנדרטי לא ממש מבודד את הקפה כי הוא נושם. שק פוליאתילן כבר אטום והתבלינים לא חודרים.
אדי
אגב שק סטנדרטי לא ממש מבודד את הקפה כי הוא נושם. שק פוליאתילן כבר אטום והתבלינים לא חודרים.
אדי