קפה קולומביאני מחנות תבלינים

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
שלח תגובה
hosq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #1 

כל אחד יכול לעשות זאת - לקפוץ לחנות תבלינים ולרכוש קפה ירוק קולומביאני זול בכעשרים שח לקילו.
אז רכשתי פעם, וקליתי לפני כמה ימים. הקליה יצאה מצויינת - אחידה וכהה. אבל הקפה... שלא נדע. הקפה עצמו לא כזה גרוע, אשתי אפילו קלטה שיש לו טעם מוכר (אני מניח שרוב בתי הקפה משתמשים בתערובת שמכילה כמות נכבדת מהנ"ל). אבל הקפה כנראה ספג את הטעמים הסביבתיים באיכסון וזה היה מורגש.
לא מומלץ. אולי זה יעבוד עם מערבבים גם רובוסטה זול וקולים מאוד מאוד כהה לקפה שחור.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #2 

תוסיף קצת הל והכל יסתדר (לפחות הטעם יראה לך פתאום מאד מוכר...)
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #3 

לפני שמוסיפים הל, כדאי לשרוף את הקפה קצת.
הטעם הפחמי הזה מזכיר קומזיץ :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

כך ג'ונקפה מבחין היכן ניקנה הקפה

שליחה #4 

אם זה מפאהום, יש טעם מתובל. אם זה ממקור אחר זה יכול להיות נטול ריח. התימני שחילקתי לכולם בא משוקחה, בשק, ובאיזור מרוחק מאוד מהתבלינים. אני לא חש בארומה, אבל תגידו אתם מה אתם חשים.
אדי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #5 

אני חש בקפה הכי טוב ששתיתי :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #6 

לקפה שמגיע מפאהום, יש ריח אופייני. לא בהכרח של תבלינים, אבל ריח מסויים שמייחד בתי קלייה של המגזר הערבי. בתערובת זה כמעט ולא מורגש, בחד זני כבר יותר.

לקפה שאדיקט הביא משוקחה אין את הריח הזה או שום ריח לוואי אחר.. פשוט קפה משובח.

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

Re: כך ג'ונקפה מבחין היכן ניקנה הקפה

שליחה #7 

coffeeaddict כתב:אם זה מפאהום, יש טעם מתובל. אם זה ממקור אחר זה יכול להיות נטול ריח. התימני שחילקתי לכולם בא משוקחה, בשק, ובאיזור מרוחק מאוד מהתבלינים. אני לא חש בארומה, אבל תגידו אתם מה אתם חשים.
אדי
...
עדיין לא קליתי את התימני שהבאת משוקחה, אבל "sniff" טוב בשק לא גילה ריח של תבלינים במצב הירוק.
יכול להיות שכשאתה קונה שק סגור שאך זה הגיע במשלוח, המצב טוב, כי הוא לא הספיק עדיין "לספוג" טעמים וריחות מהמחסן. כשקונים קפה כמו ברזיל, שעומד אצלו כמה חודשים במחסן ביחד עם שקי תבלינים, הספיגה יותר משמעותית. התהליכים הללו לוקחים זמן ו-"זמן השהיה" בצוותא עם התבלינים משפיע.

א-פרו-פו קולומביאני - היום אני שוב בבית (הילדה עם חום...) והחלטתי בעקבות השבחים של hosq לקלות קולומביאני. היו לי כמה מאות גר' שפעם אדון אבי izzogroup נתן לי כשהייתי אצלו. מדובר בסופרימו ממקור טוב (אמיגו אם אינני טועה) ולא קולומביאני מגזרי ספוג הל וקנמון. קליתי יחסית כהה (כ-20 שניות לתוך פיצוץ שני) כיאה לקולומביאני. בעוד יומיים נטעם ונראה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #8 

זה רק מזכיר לי שאני שומר את כל הקפה הירוק בשקיות בתוך קופסה אחת. אולי בסוף לכל הקפה הירוק יהיה אותו טעם כי כולם "מריחים" את כולם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #9 

האמת שהקולומביאני הכי משובח ששתיתי הגיע מפאהום
what's next?

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה

Re: כך ג'ונקפה מבחין היכן ניקנה הקפה

שליחה #10 

joncafe כתב:א-פרו-פו קולומביאני - היום אני שוב בבית (הילדה עם חום...) והחלטתי בעקבות השבחים של hosq לקלות קולומביאני. היו לי כמה מאות גר' שפעם אדון אבי izzogroup נתן לי כשהייתי אצלו. מדובר בסופרימו ממקור טוב (אמיגו אם אינני טועה) ולא קולומביאני מגזרי ספוג הל וקנמון. קליתי יחסית כהה (כ-20 שניות לתוך פיצוץ שני) כיאה לקולומביאני. בעוד יומיים נטעם ונראה.
...
רשמים ראשונים, יומיים וחצי מהקליה: מפתיע ביותר לטובה!

קודם כל - תיקון לגבי דרגת הקליה. שום שמן לא מתחיל אפילו לבצבץ והפולים "יבשים" לחלוטין, מה שמביא אותי למסקנה שכנראה העצירה והקירור היו יעילים משחשבתי, ובעצם מדובר ב-FC ולא ב-FC+ כמו שחשבתי בהתחלה.

הקפה מצויין כחד זני, ומפתיע במידת האיזון שלו.
1) יש לו גוף וקרמה מצויינים
2) יש לו מתיקות גבוהה (אני אוהב)
3) יש לו חמיצות עדינה משחשבתי שתהיה (בדרגת הקליה שקליתי: FC)
4) מרירות נמוכה מאד (שוב - FC).

חסרים: שוקולדיות ו"תבליניות", מה שמביא אותי לחשוב שתערובת מבוססת קולומביה כבסיס, בתוספת של מוקה תימני תהיה מעניינת וטעימה.

בקרוב כנראה אנסה אותה.

coffeeaddict
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: איתן שלום
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

אנחנו מזלזלים קצת בסופרימו

שליחה #11 

אולי בגלל שהוא נפוץ במגזר. אבל אל תשכחו שמכל מדינה אחרת יש סוגי קפה מעולים ונחותים. קולומביה ייחודית בעניין שיש להם איגוד שמאשר את הקפה למשלוח, ורק קפה מעולה שעבר את ביקורת האיגוד, מוצא את דרכו החוצה. התערובת של שלמה שטרן מבוססת על קולומביאני סופרימו, בשתי דרגות קליה. לדעתי גם אצל שוקחה יש סופרימו, רחוק מהתבלינים ובטעם טהור, ומחירו הגבוה ביותר בין הסוגים שהוא מחזיק.
אגב שק סטנדרטי לא ממש מבודד את הקפה כי הוא נושם. שק פוליאתילן כבר אטום והתבלינים לא חודרים.
אדי

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”