רמות טחינה בקפה קנוי
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
בעודי ממתין לבריקה 4 שלי שמוזמנת בדומו (שילמתי במחיר המבצע) אני עדיין משתמש במכונת האספרסו הפשוטה שלי (ואני מתנסח בלשון עדינה).
שמתי לב שיש שוני רב ברמות הטחינה בין בתי הקפה השונים שמוכרים קפה טחון ולעתים גם באותו מקום רמת טחינה שונה (כמובן שתמיד ביקשתי למכונת אספרסו).
למשל, קניתי שבוע שעבר קפה באילנס ולא משנה כמה דחסתי את הקפה בסלסילה הוא יצא במהירות בזק וכמובן שהקפה היה לא טעים בכלל.
היום הבאתי קפה מהמקום היחסית קבוע שלי, בית קפה של חבר, והפלא ופלא, בעקבות הטחינה הדקה יותר (לא ביקשתי במיוחד) הקפה יצא טעים מאוד ועם קרמה יפהפיה.
סתם רציתי לשתף....
שמתי לב שיש שוני רב ברמות הטחינה בין בתי הקפה השונים שמוכרים קפה טחון ולעתים גם באותו מקום רמת טחינה שונה (כמובן שתמיד ביקשתי למכונת אספרסו).
למשל, קניתי שבוע שעבר קפה באילנס ולא משנה כמה דחסתי את הקפה בסלסילה הוא יצא במהירות בזק וכמובן שהקפה היה לא טעים בכלל.
היום הבאתי קפה מהמקום היחסית קבוע שלי, בית קפה של חבר, והפלא ופלא, בעקבות הטחינה הדקה יותר (לא ביקשתי במיוחד) הקפה יצא טעים מאוד ועם קרמה יפהפיה.
סתם רציתי לשתף....
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
כמובן, pup26.
המונח "טחינה לאספרסו" מטעה כי אין שתי מכונות שעבורן אותה טחינה היא האופטימום.
יותר מזה - אפילו לאותה מכונה על אותה מטחנה צריך לכייל טחינה לתערובות שונות, ואפילו (!) אותה תערובת, אותה מטחנה ואותה מכונה לא תמיד יפיקו תוצאה עקבית. גורמיטם משפיעים: טמפרטורה, לחות באויר, לחות בפולים, שומניות פולים ועוד.
לא סתם בבית קפה שמכבד את עצמו (וכן חובבי אספרסו "קשים" בבית) מכווננים את הטחינה בתחילת כל משמרת.
המונח "טחינה לאספרסו" מטעה כי אין שתי מכונות שעבורן אותה טחינה היא האופטימום.
יותר מזה - אפילו לאותה מכונה על אותה מטחנה צריך לכייל טחינה לתערובות שונות, ואפילו (!) אותה תערובת, אותה מטחנה ואותה מכונה לא תמיד יפיקו תוצאה עקבית. גורמיטם משפיעים: טמפרטורה, לחות באויר, לחות בפולים, שומניות פולים ועוד.
לא סתם בבית קפה שמכבד את עצמו (וכן חובבי אספרסו "קשים" בבית) מכווננים את הטחינה בתחילת כל משמרת.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
אני יכול להגיד לך באחריות שאם הייתי משתמש באוסקר שהיתה לי קודם בטחינה שהיום אני משתמש בוויביאמה היה יוצא לי שוט של 10 שניות. יש הבדלים מאד גדולים בין מכונה למכונה.pup26 כתב:מה שהפתיע אותי שהפערים היו קיצוניים ביותר. במקום מסוים הטחינה שקיבלתי גרמה לכך שהאספרסו סיים לצאת תוך פחות מ10 שניות, הזוי לחלוטין, קשה לי להבין איזו מכונה יכולה להשתמש בטחינה כה גסה......
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
-
pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
בבריקה שתבוא עליי לטובה אני מתכוון להשתמש בקפה שאטחון ממטחנת הלהבים הפשוטה שקניתי ( שכפי שהמולץ פה אמורה להספיק כי הבריקה לא רגישה כ"כ לטחינה).guyezra כתב:בהמלצתו של מוטי ביקשתי טחינה מעט גסה יותר לבריקה שלי.
בקפה ג'ו, פשוט הזיזו את המחוג עוד איזה קליק או שניים, טרם בדקתי...
אני חייב לציין שמעבר לרמת טחינה מתאימה הדבר שהשפיע ביותר על איכות הקפה אצלי בבית הוא טריות הקפה ולכן, הדיוט קפה כמוני ממליץ להשתמש בקפה הטחון קרוב ככל האפשר למועד הכנת הקפה.
אפילו אחרי יום יומיים ניתן להרגיש בקלות שהקפה פחות טעים.