שלום לכולם.
כמה מילים לפני השאלות:
נכון להיום אני משתמש בכרטיס של MSI שנקרא TV@nywhere (הרגיל, לא Master או Plus למי שמכיר).
הכרטיס מאפשר לי לעבוד בכמה דרכים:
אני יכול להקליט תוכניות ב raw avi בעזרת התוכנות VirtualVCR או iuVCR ואז להמיר אותן לMpeg2. התמונה יוצאת מאוד איכותית אך העומס על המחשב הוא גדול וכל הקלטה היא הפקה בפני עצמה.
אפשרות אחרת היא להקליט ישר ב Mpeg2 בעזרת תוכנות כגון WinDVR, PowerVCR וכו'. הבעיה היא שהאיכות יוצאת פחות טובה.
להבנתי זה קורה בגלל שהתוכנות האלה מקליטות ב 8 ביט בעוד שהתוכנות שמקליטות raw avi מקליטות ב 10 ביט אבל אני לא חותם על העניין.
בכל אופן, לא הצלחתי לאתר תוכנה שתדע להקליט ב Mpeg2 באותה איכות.
לאחרונה גיליתי את נושא ה HTPC והחלטתי לנסות את התוכנות המתאימות כגון SageTV ו Meedio אך הן לא זיהו בהצלחה את הכרטיס למרות התקנת הדרייברים המעודכנים ביותר.
השאלות שלי הן :
1) מישהו מכיר את הכרטיס ומכיר תוכנה שיודעת להקליט תמונה איכותית ב Mpeg2, כלומר הקלטה ב 10 סיביות? לכרטיס אין דחיסה בחומרה.
2) אם לא תהיה לי ברירה ואאלץ להמשיך לעבוד באותה צורה לאיזה פורמט עדיף לי לדחוס את ה raw avi– ל Mpeg2 או Mpeg4? מה שחשוב לי זה האיכות לצורך שמירת התוכניות לעתיד. המקום שהקבצים לוקחים פחות קריטי. אם זה היה ריאלי הייתי שומר את ה raw avi
3) אני שוקל לקנות כרטיס חדש, אולי WinTV 150 ורציתי לשאול איך אתם מקליטים את התוכניות? Mpeg2, Mpeg4 או פורמט אחר והאם איכות הכרטיס נחשבת לטובה.
כמובן שהייתי מעדיף לחסוך את הכסף במיוחד מאחר ויש לי כרטיס תקין שמסוגל להקליט באיכות טובה. בנוסף לכך לא כל כך חשוב לי לבנות מערכת HTPC סלונית. מספיקה לי תוכנה טובה שתדע להוציא את מקסימום האיכות מהכרטיס ושיהיה לה טיימר להקלטות.
תודה מראש,
עמית
כרטיס TV@nywhere וכמה שאלות
-
BlueStreak
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם