מחפש מארז HTPC שמסוגל להחזיק 6 הרד דיסקים
שלום
אני מחפש להחליף את מארז ה FULL TOWER שלי במארז HTPC שוכב. הבעיה היא למצוא אחד שיהיה מסוגל להכיל את כל הדיסקים הקשיחים שיש לי ויש לי..
יש לי 4X250 SATA מקונפגים כ RAID ועוד שני הרד דיסקים שמותקנים בתוק 2 יחידות קירור בצורת 5.25'' BAY זאת אומרת נמצאים בשני מתאמים לכונני CDROM בנוסף יש לי שני כוננים DVDRW + CDRW
ועוד שני כונני CD תפוסים ביחידת בקרה ל AUDIGY 2 ו IMON
זא. אני צריך מארז מולטימדיה שיכול להכיל:
4 כוננים קשיחים 3.5
6 כונני CD 5.25 אינטש (שני DVD/CD + שני דיסקים + יחידת ברה ל AUDIGY2 + IMON)
בקיצור אני מחפש מארז מולטימדיה שוכב, שיכול להכיל 6 כונני CDR ו עוד 4 קונני דיסק קשיח פנימיים
או לחילופין: 4 כונני CDR ו 6 כונני דיסק קשיח פנימיים (או אולי קיים מתקן היכול להרחיב את אופצית הוספת דיסקים קשיחים בתוך המארז)
נכון שאין חיה כזאת?
תודה למשבים
אני מחפש להחליף את מארז ה FULL TOWER שלי במארז HTPC שוכב. הבעיה היא למצוא אחד שיהיה מסוגל להכיל את כל הדיסקים הקשיחים שיש לי ויש לי..
יש לי 4X250 SATA מקונפגים כ RAID ועוד שני הרד דיסקים שמותקנים בתוק 2 יחידות קירור בצורת 5.25'' BAY זאת אומרת נמצאים בשני מתאמים לכונני CDROM בנוסף יש לי שני כוננים DVDRW + CDRW
ועוד שני כונני CD תפוסים ביחידת בקרה ל AUDIGY 2 ו IMON
זא. אני צריך מארז מולטימדיה שיכול להכיל:
4 כוננים קשיחים 3.5
6 כונני CD 5.25 אינטש (שני DVD/CD + שני דיסקים + יחידת ברה ל AUDIGY2 + IMON)
בקיצור אני מחפש מארז מולטימדיה שוכב, שיכול להכיל 6 כונני CDR ו עוד 4 קונני דיסק קשיח פנימיים
או לחילופין: 4 כונני CDR ו 6 כונני דיסק קשיח פנימיים (או אולי קיים מתקן היכול להרחיב את אופצית הוספת דיסקים קשיחים בתוך המארז)
נכון שאין חיה כזאת?
תודה למשבים
http://www.thermaltake.com/xaserCase/Mo ... 000sns.htm
במארז הזה הורכב 7X500GB (אבל כולם SATA) דיסקים קשיחים + צורב DVD
ואת ה-IMON במארז הזה גם כך צריך לפרק אותו לכן לא יתפוס לך מקום של כונן
5.25".אבל השאלה איזה לוח יש לך,מה הסידור של הרכיבים עליו
אבל הבעיה הרצינית שלך שאתה רוצה להרכיב 4 רכיבי IDE !!! זה אומר שני כבלי ATA (גם אם מעוגלים הם עדיין לא כמו של SATA)
או אולי זה:
http://www.silverstonetek.com/products-lc16m.htm
5.25".אבל השאלה איזה לוח יש לך,מה הסידור של הרכיבים עליו
אבל הבעיה הרצינית שלך שאתה רוצה להרכיב 4 רכיבי IDE !!! זה אומר שני כבלי ATA (גם אם מעוגלים הם עדיין לא כמו של SATA)
או אולי זה:
http://www.silverstonetek.com/products-lc16m.htm
תודה על ההמלצה. נראה לי שהדגם BACH יותר מתאים לי. הלוח הוא ASUS P4B800E-DLX ועליו יש 2 כונני IDE ועוד 4 כונני SATA נראה לי שאני אוותר על כונן ה CDRW אחרי הכל ה DVR110 של פיוניר צורב CDR מצויין. וזאת לטובת הדיסק הקשיח השישי שאותו התקין ב 5.25 BAY עי מתאם.ocsi כתב:http://www.thermaltake.com/xaserCase/Mo ... 000sns.htm
5.25".אבל השאלה איזה לוח יש לך,מה הסידור של הרכיבים עליו![]()
או אולי זה:
http://www.silverstonetek.com/products-lc16m.htm...
הדבר היחיד שאני צריך לבדוק זה האם הדלת של כונני ה CD במארז הזה תוכל להסגר כאשר מותקן ה פאנל של AUDIGY 2 שכולל כפתורים בולטים.
EB1000 כתב:ב-MOZART יש לך מרחק של 3-4 ס"מ פחות או יותר,זו הסיבה שאתה חייב להדביק חלק על הצורב (כמו שמופיע בתמונה ה-2,3 ב- Chassis Overview)ocsi כתב: הדבר היחיד שאני צריך לבדוק זה האם הדלת של כונני ה CD במארז הזה תוכל להסגר כאשר מותקן ה פאנל של AUDIGY 2 שכולל כפתורים בולטים....
אחרת במצב סגור יש לך חלל ריק.לכן לא ניראה לי שתיהיה ביעה עם בליטה של AUDIGY,מקס. יהיה יותר ביפנים בתוך ה-BAY שלו.
בגדול 2 הדגמים אותו דבר,מה שמבדיל בינהם זה צורה של הפנל הקדמי.היתרון של MOZART במקרה שלך זה,שה-IMON לא יתפוס לך BAY בפני עצמו,לכן בפועל יש לך מקום ל-8 התקנים (5+3),לאחר שהרכבתה את ה-VFD.
מה שלא תחליט,בפניך פרוייקט לא פשוט שמצריך תכנון מדוייק,והרבה תחכומים.
מקווה שעזרתי,...
ocsi כתב:EB1000 כתב:שוב תודה. לא הצלחתי להבין מדוע ה MOZART עדיף. לפי הנתונים באתר היצרן, ל BACH יש 3 BAY 5.25 כאשר אחד גלוי ושנים מוסתרים מתחתיו ובנוסף יש מקום ל VFD באמצע המארז. אז למעשה גם לאחר התקנת ה VFD עדיין יש לי מקום ל 8 התקנים בדיוק כמו במוצארט. האם פספסתי משהו?ocsi כתב:
בגדול 2 הדגמים אותו דבר,מה שמבדיל בינהם זה צורה של הפנל הקדמי.היתרון של MOZART במקרה שלך זה,שה-IMON לא יתפוס לך BAY בפני עצמו,לכן בפועל יש לך מקום ל-8 התקנים (5+3),לאחר שהרכבתה את ה-VFD.
מה שלא תחליט,בפניך פרוייקט לא פשוט שמצריך תכנון מדוייק,והרבה תחכומים.
מקווה שעזרתי,...
מאמר:
http://www.3dgameman.com/vr/thermaltake ... ew_03.html
תודה......
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3149
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
בחור כלבבי 
גם לי יש RAID עובד 10!
(צריך רק לגבות ,כי במקרה של אסון אין תוכנות שאני מכיר שיודעות לגשת ל-RAID ולשחזר חומר..)
תבדוק את LC17 של SILVER (ואל תשכח לקרר אותם).
גם לי יש RAID עובד 10!
(צריך רק לגבות ,כי במקרה של אסון אין תוכנות שאני מכיר שיודעות לגשת ל-RAID ולשחזר חומר..)
תבדוק את LC17 של SILVER (ואל תשכח לקרר אותם).
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
לגבות RAID? אתה מתכוון ל RAID STRIPING? או MIROR?
בשביל מה צריך RAID STRIPING לHTPC? הרי מהירות לא ממש בעייה בכתיבה או קריאה של קבצי וידאו (אפילו HDTV)...
ובכלל, אם שמים מפלצת כזו רעשנית בסלון אז מה אם היא תעמוד ולא תשכב?
בשביל מה צריך RAID STRIPING לHTPC? הרי מהירות לא ממש בעייה בכתיבה או קריאה של קבצי וידאו (אפילו HDTV)...
ובכלל, אם שמים מפלצת כזו רעשנית בסלון אז מה אם היא תעמוד ולא תשכב?
המלצה - אל תשימו "מפלצת" בסלון!
עם כל הלולינות הדרושה כדי לקרר "מפלצת" בצורה שקטה כדי שניתן יהיה לשים אותה בסלון, ומגבלות המקום במארז שוכב, עדיף לפצל את המערכת ל-שרת מפלצתי שיעמוד במקום שלא מפריע לאף אחד (כמו במחסן, מרתף וכיו"ב) ואז אין בעיה להשתמש במארז זול, עם ספק רגיל וכמה דיסקים שרוצים כולל חיצוניים שנגמר המקום...דרך אגב, המעבד של השרת המפלצתי יכול להיות מינימלי גם כן היות וכמעט כל עבודת ההקלטה נעשית ע"ג כרטיס ה-PVR.
ובסלון להכין מערכת "רזה" עם דיקס מינימלי, שלא צריכה קירור פאסיבי יקר...
היתרון המשמעותי הנוסף - הממירים המחוברים לשרת לא יהיו יותר בסלון אלא במחסן/מרתף!
אורן.
עם כל הלולינות הדרושה כדי לקרר "מפלצת" בצורה שקטה כדי שניתן יהיה לשים אותה בסלון, ומגבלות המקום במארז שוכב, עדיף לפצל את המערכת ל-שרת מפלצתי שיעמוד במקום שלא מפריע לאף אחד (כמו במחסן, מרתף וכיו"ב) ואז אין בעיה להשתמש במארז זול, עם ספק רגיל וכמה דיסקים שרוצים כולל חיצוניים שנגמר המקום...דרך אגב, המעבד של השרת המפלצתי יכול להיות מינימלי גם כן היות וכמעט כל עבודת ההקלטה נעשית ע"ג כרטיס ה-PVR.
ובסלון להכין מערכת "רזה" עם דיקס מינימלי, שלא צריכה קירור פאסיבי יקר...
היתרון המשמעותי הנוסף - הממירים המחוברים לשרת לא יהיו יותר בסלון אלא במחסן/מרתף!
אורן.
מדובר ב RAID1 MIRRORING של חצי TERA אני לא חושב שמערך RAID הופך את המחשב למפלצת. מדובר ב PRESCOTT 2.8 שרץ על 3.6 עם קירור אוויר של ZALMAN וזכרון CORSAIR 1G TWIN DDR400 בנוסף מותקנים עוד שני דיסקי IDE 133 ו כרטיס PVR WINTV 350 וכרטיס גראפי 6800 של NVIDIA ו כרטיס AUDIGY 2 PROי-א כתב:לגבות RAID? אתה מתכוון ל RAID STRIPING? או MIROR?
ובכלל, אם שמים מפלצת כזו רעשנית בסלון אז מה אם היא תעמוד ולא תשכב?...
המערכת כגע מותקנת על מארז טאור עם 3 מאוורים שקטים למארז. הספק הוא 550W של ANTEC עם פאנן בקרה קידמי לווסת מתחים
המחשב משמן הן כ HTPC והן כמחשב למשחקים וכמובן לעריכת וידאו. וכן, הוא נמצא בסלון קרוב לטלויזיה. פשו בא לי לשלב אותו לתוך ארונית הסטריאו עי מארז HTPC בכל אופן, את המארז BACH של TT כבר הזמנתי כולל השלט.
נכון לעכשיו למרות ה OVERCLOCKING המעבד עובד מצויין על טמפ 40 מעלות
מאד מקווה שעם מארז החדש לא היו בעיות (המארז הנוכחי בגובה 80 סמ ממש ענק)
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

אני עובד ב-STRIPPING אני לא צריך גיבוי ושטח כפול (MIRROR) לדעתי פעם בחודש לגבות HTPC זה מספיק טוב (אין מסמכים חשובים מאד).
בכל מקרה בהצלחה ושלח תמונות
.
בכל מקרה בהצלחה ושלח תמונות
דורון, אין שום יתרון בעבודה עם STRIPPING ב-HTPC, רק מעלה את הסיכון לקטסטרופה טוטאלית אם נופל דיסק אחד.
אם RAID אז רק RAID 5 - שמאפשר התאוששות אוטומטית אם נופל דיסק ושטח האחסון הוא כמספר הדיסקים פחות דיסק אחד.
אם לא, אז חיבור רגיל של דיסקים. היות ול-SAGETV אין שום בעיה לקבל רשימת דיסקים ו/או ספריות שישמשו אותו לאחסון, אז הכל שקוף מבחינת המשתמש.
לי אישית נפל דיסק אחד 200GB (טוב, אז אני שרפתי אותו בטעות...) וזה לא היה כלכך נורא היות וניתן לשחזר את החומר. אבל אצלך היה נופל כל המערך והנזק היה חמור יותר!
לדעתי האישית כמובן.
אורן.
אם RAID אז רק RAID 5 - שמאפשר התאוששות אוטומטית אם נופל דיסק ושטח האחסון הוא כמספר הדיסקים פחות דיסק אחד.
אם לא, אז חיבור רגיל של דיסקים. היות ול-SAGETV אין שום בעיה לקבל רשימת דיסקים ו/או ספריות שישמשו אותו לאחסון, אז הכל שקוף מבחינת המשתמש.
לי אישית נפל דיסק אחד 200GB (טוב, אז אני שרפתי אותו בטעות...) וזה לא היה כלכך נורא היות וניתן לשחזר את החומר. אבל אצלך היה נופל כל המערך והנזק היה חמור יותר!
לדעתי האישית כמובן.
אורן.
- doron_amedey
-
- חבר מביא חבר

ספר...איך שרפת דיסק..
אתה לא יכול להתחיל רק
אני עובד במחשב הראשי שלי (לא SAGE כרגע) ב-RAID 5 עם 6 דיסקים...
שיהיה חלש..הוא יהיה SAGE SERVER (חצי שנה...
)
אתה לא יכול להתחיל רק
אני עובד במחשב הראשי שלי (לא SAGE כרגע) ב-RAID 5 עם 6 דיסקים...
שיהיה חלש..הוא יהיה SAGE SERVER (חצי שנה...
דורון,
אתה מנסה לבנות פצצת אטום? 6 דיסקים?
לגבי הקלות בשריפת דיסק:
רציתי להעביר את החומר לדיסק אחר, אז הכנסתי אותו למארז USB2 כדי להעביר למחשב אחר - שלא דרך הרשת...
לצערי לקחתי ספק של מארז USB2 אחר שהפלאג מתאים אבל ה-12/5 וולט כנראה הפוכים! ברגע שחברתי - ריח השרוף עלה באפי וידעתי כי עכשיו אני צריך לעמוד בפני אישתי ולהסביר לה...וזה מה שהיה קשה בסיפור
אורן.
אתה מנסה לבנות פצצת אטום? 6 דיסקים?
לגבי הקלות בשריפת דיסק:
רציתי להעביר את החומר לדיסק אחר, אז הכנסתי אותו למארז USB2 כדי להעביר למחשב אחר - שלא דרך הרשת...
לצערי לקחתי ספק של מארז USB2 אחר שהפלאג מתאים אבל ה-12/5 וולט כנראה הפוכים! ברגע שחברתי - ריח השרוף עלה באפי וידעתי כי עכשיו אני צריך לעמוד בפני אישתי ולהסביר לה...וזה מה שהיה קשה בסיפור
אורן.
RAID 5 לא נתמך בלוחות אם הרגילים, נכון?
גם לי לא ברור למה צריך MIRROR של 500G ל HTPC. אם מאד רוצים גיבוי חי אז הייתי עושה MIRROR בשני דיסקים של 250 ואת השניים האחרים מחבר רגיל וככה מקבל 750G ש250G מהם משתמש לדברים חשובים באמת.
גם לי לא ברור למה צריך MIRROR של 500G ל HTPC. אם מאד רוצים גיבוי חי אז הייתי עושה MIRROR בשני דיסקים של 250 ואת השניים האחרים מחבר רגיל וככה מקבל 750G ש250G מהם משתמש לדברים חשובים באמת.