כמו כולם, עזרה בבחירת סטרימר..

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1253
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
עד עכשיו השתמשתי בWDTV (דור קודם) אבל עליי להשיבו לבעליו ועל גן אני צריך חדש.
כדי להקל עליכם בהמלצתם אציין את החסרונות והיתרונות שמצאתי בWDTV שלצערי לא כולם נפתרו בדגם החדש..

אהבתי את קלות השימוש, התפריטים המעוצבים, השלט הקטן והנוח.
פחות אהבתי את ההמרות של קבצי התרגום ובעיניי החיסרון הגדול הוא שהמכשיר אינו מסתדר עם DTS כאשר כרגע אין עדיין רסיבר ייעודי.
כן, גם הניתוק והחיבור של ההארד דיסק החיצוני היווה אי נוחות שידעתי להסתדר איתה מצויין אבל אם כבר חדש...

אז מה בעצם אני מבקש: תמיכה בפורמטים חדשים (ליום שיהיה ק"ב), תמיכה בכתוביות בעברית. תקציב עד כ1000 ש"ח (נראה לי מספיק לאור הדגמים הבולטים בשוק), יוטיוב גם יכול להיות נחמד.

אה, כן, הגיע הזמן לשאלת תם (אבל אם לא לשאול כאן אז איפה? :)
אין לי אפשרות אסתטית לחבר את הסטרימר אל הראוטר בצורה קוית. האם בבחירתי דגם הכולל חיבור לרשת, הוא יתווסף לי לרשת האלחוטית בבית וניתן יהיה להשאיר באופן קבוע את ההארד דיסק החיצוני מחובק למחשב?
אני מניח שזו שאלה רטורית, אחרי הכל זו מהותו של הסטרימר - לשאוב תכנים מן המחשב...

ציוד קיים/מצב קיים: פיליפס 8404, מרחק בין הסטרימר למחשב עומד על כ4 מטרים, ראוטר D-LINK תקן G שבזק נתנה

מצטער על "החפירה" אבל אני צריך עזרה..

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3293
נתן תודות: 202 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #2 

דבר ראשון זאת ממש לא שאלת תם, זאת שאלה מתבקשת.
אז לתשובה.

רשת אלחוטית היא כרגע לא מספיק יציבה ומהירה וגם אם תעבור לתקן N זה לא מבטיח לך שתכנים HD כבדים ינוגנו חלק

אצלי ברשת אלחוטית 720P מתנגן חלק ו1080P מגמגם. ולפי מה שקראתי פה בפורום זה המצב הכללי ואי אפשר להשיג כרגע יותר טוב

בכל מקרה אתה אומר שהמחשב רק 4 מטר מהסטרימר כך שאני לא מבין מה הבעייה להעביר כבל רשת. אני אישית לאחר שהתייאשתי מהאלחוטית העברתי כבל. לא היה אפשרי דרך צינורות בקיר אז העברתי מבחוץ וכיסיתי אותו. יש פלסטיקים מיועדים לכך ובאמת שלא רואים וזה לא מפריע וגם לא עבודה קשה לשים אותם. וזה יפתור ממך כל שימוש בכונן חיצוני

בקשר לסטרימר לפי התקציב והתכונות שאתה מחפש אני חושב שהאופציות הם אקסטרימר וplayon hd

יש באתר ביקורות מעמיקות על שניהם והרבה שירשורים בפורום בנושא אני מציע לך לחפש

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

להעביר פיזית כבל לא יהיה אישור "מההנהלה" :) אבל אני באמת מסכים שזה לא ייראה טוב - אחרת הייתי מחבר את המחשב ישירות למסך..

בכלל, האם זה אומר שהמחשב חייב תמיד לעבוד בעת הצפייה? (אם הכונן החיצוני מחובר למחשב) - נראה לי פיתרון לא הכי אידיאלי..

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

אתה מכיר את הפליסטיקים עליהם אני מדבר להסתרת חוטים?

אני אומר לך שלא שמים לב זה לא מפריע...בכל מקרה רשת אלחטית כמו שאמרתי לא מספקת...

וכן כמובן המחשב יצטרך להיות דלוק...אתה יכול לשים כונן פנימי בסטרימר וברשת אלחוטית להעביר תוכן אליו ואז לנגן מהכונן הפנימי. זאת בעצם לא תהיה בדיוק הזרמת מדיה אבל לא תצטרך להזיז כלום ושום חוטים לא יפריעו ל"הנהלה" :P

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #5 

אני נמצא בדיוק באותו מצב כמו שלך (8404 עם נתב אלחוטי 802.11G וחושב לקנות את ה-POHD).
אני העברתי את הנתב והמודם ליד הטלויזיה (על מנת לחבר אותה לרשת - אין לטלויזיה יכולת להתחבר בצורה אלחוטית).
ברגע שאקנה את הסטרימר אני אחבר אותו בכבל לנתב, אוסיף לו כונן פנימי ואעביר תכנים דרך הרשת האלחוטית מהמחשב לכונן הפנימי (כמו ש-knazi ציין) או שפשוט אנתק את הסטרימר ואחבר למחשב בכל פעם שארצה להעביר קבצים במידה וקצב ההעברה יהיה איטי מדי דרך הרשת האלחוטית.
אני מניח שרשת אלחוטית בתקן N תעביר את הקבצים בקצב קצת יותר מהיר אבל זה עדיין יהיה יותר איטי מחיבור ישיר למחשב או חיבור דרך כבל רשת.

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אם אני מבין נכון, ניתן יהיה גם להעביר תכנים להארד דיסק חיצוני שיהיה מחובר לסטרימר.
ככה זה יחסוך ממך לנתק את הסטרימר כל פעם ואז תוכל או לחבר ישירות את הHDD למחשב או להעביר תכנים לכונן מהמחשב.
השאלה היא: האם ניתן יהיה לעשות גם הפוך? כלומר להשאיר את הHDD מחובר לסטרימר ובכל זאת להשתמש בתכנים שנמצאים עליו ישירות מהמחשב? (האם יהיה זה כונן משותף/כונן רשת??)

ועכשיו ההתלבטות הדי ברורה: Xtreamer או POHD?????

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #7 

אתה בהחלט יכול להעביר תכנים להארד דיסק חיצוני שמחובר לסטרימר אבל זה פחות אסתטי ולא בטוח שיעבור את אישור ה-"הנהלה". :lol:
לגבי השאלה שלך אני מניח שהתשובה היא "כן" אבל לא בדקתי (כי אין לי סטרימר עדיין... :()
Xtreamer או POHD ? שאלה מצויינת...
אני חושב לקנות את ה-POHD בגלל תמיכה טובה יותר בעברית, מוביג'וקבוקס ובגלל שיש לו מקום לכונן 3.5 פנימי.
אם כל זה לא חשוב לך ויש לך אפשרות לקנות את ה-Xtreamer בדיוטי פרי - לך על האקסטרימר.
אם לא - הייתי מוסיף את ההפרש וקונה את ה-POHD.

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

דוקא יש לי אפשרות לרכוש בדיוטי פרי.
יש לי HDD חיצוני של 1 TB שרכשתי לאחרונה לכן אני לא ממהר לרכוש עוד אחד פנימי, אם כי אני לא שולל את האפשרות - במיוחד כאשר יהיה לי מערכת קולנוע ביתי מלאה ואני אעדיף כבר להעביר גם את כל תכני המוזיקה.

שוב שאלת תם, מה זה מוביג'וקבוקס?
דוקא היתרונות שמשפיעים עלי יותר לרכוש את הPOHD זה איכות הבניה, הרעש..

אבל, ומבחינתי זה אבל די גדול! הPOHD לא תומך בפורמטי האודיו החדשים! אז לשם מה לרכוש רסיבר שכזה?
עכשיו שגיליתי את זה אני עוד יותר מבולבל...

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2002
נתן תודות: 236 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים

שליחה #9 

לגבי מוביג'וקבוקס - חפש בדביק או בפורום יש מדריך על YAMJ.

לגבי פורמטי האודיו החדשים כרגע אין תמיכה בסטרימרים מבוססי realtec (אקסטרימר, POHD, TVIX 6600) אבל אמור להיות בעתיד. אז כדאי לך לחכות או לרכוש סטרימר שכבר עכשיו מפענח את הפורמטים האלו.

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

תודה! איזה סטרימר מומלץ תומך כבר היום בפורמטים החדשים? האם זוהי תכונה שיכולה להיפתר ע"י עדכון קושחה? (האם זה לא תלוי חומרה?!? אין לי מושג בזה..)
תהיה שמסיבה לא ברורה אינה מצויינת בביקורות - מהי איכות התמונה המתקבלת? האם יש הבדל בין מכשיר למכשיר? אחרי הכל אנו משקיעים במסך איכותי מתוך ציפייה לקבל התמורה הגבוהה ביותר שהוא מסוגל לספק..

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

מומלץ לעבור על אחת מהביקורות האחרונות של זיו הוא רשם שם מה ההבדל באיכות צפייה בין הסטרימרים השונים.

בביקורות גם כתוב איזה מהסטרימרים תומכים בפורמטי האודיו החדשים היחיד שאני בטוח שתומך מהזיכרון זה A110.
נערך לאחרונה על ידי olorin ב 05/01/2010 12:42, נערך פעם 1 בסך הכל.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4163
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #12 

אתה משקיע במסך איכותי? אתה רוצה סטרימר שתומך בכל הפורמטים החדשים? אתה רוצה ג'וקבוקס? הזרמה טובה?

לך על הפופקורן C200

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

הוא אמר בהתחלה תקציב של 1000 ש''ח. כך שהc200 יכול להיות קצת בעייתי.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

או.קיי, סליחה, למרות שאי אפשר לרצות הכל בכזה מחיר...

בכל מקרה, נראה לי שבחירה ב-A110 (בתוספת 290 ש"ח) תהיה בחירה מצוינת... :D

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

Irus כתב:או.קיי, סליחה, למרות שאי אפשר לרצות הכל בכזה מחיר...

בכל מקרה, נראה לי שבחירה ב-A110 (בתוספת 290 ש"ח) תהיה בחירה מצוינת... :D
...

מסכם (Y)

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

על פי הכתוב באתר של הxtreamer אמורה להיות תמיכה בפורמטי האודיו החדשים.. ולעומת זאת הA110 אינו תומך... (שוב ע"פ האתר של באג)

מה אתם אומרים?
ברור שבחירה בC200 תהיה בחירה בטוחה אבל בטווח מחיר אחר לגמרי.. האם אפשר להביאו מחו"ל? משתלם?

olorin
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

נכון לאקסטרימר אמורה להיות תמיכה וגם ל- PHOD אמורה להיות (פתיר ע"י עדכון קושחה) אבל כרגע אין.
ל- A110 יש כרגע תמיכה בפורמטי האודיו החדשים תקרא את הביקורת באתר היא קצת יותר מהימנה מהאתר של באג.

אפשר להזמין C200 מחו"ל תערוך חיפוש לא מעט אנשים רכשו אותו ישירות מהיצרן בחו"ל.

Irus
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

אתה יכול להזמין אותו ישירות מהיצרן (כמו רבים פה בפורום), ולקבל אותו ישירות לביתך ע״י שליח, בכ-1,800 ₪, כולל משלוח ומיסים.

guys פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

בהחלט אופציה מעניינת. אני מניח שהתמיכה בעברית במכשיר מיובא תהיה זהה למכשיר "ישראלי".. נכון?
מצד שני, כיוון שאין ברשותי עדיין מערכת ק"ב, אין לי היכולת ליהנות כרגע מפורמטי האודיו החדשים בלאו הכי.. ואם זה דבר שייפתר עם הזמן באמצעות עדכון קושחה.. אז אולי "להסתפק" באחד המכשירים הצנועים יותר כרגע??
מה אתם אומרים??!?!?

knazi
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

guys זה שאלה של כסף לדעתי תחשוב אם בא לך להוציא 1000 ש''ח או 2000 ש''ח

ב1000 הייתי הולך על playonhd ב2000 הייתי הולך על C200 כשבאמצע יש לך את הA110 ששווה לבדוק באיזה מחיר ניתן להשיג אותו היום

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”