התלבטות בבחירת טלויזיה 42-40 אינץ' ,תקציב 8000 ש"ח

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
hagai_sela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 57
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
יש לי התלבטות בנוגע לרכישת טלויזיה:
בסלון יש לי כרגע פיליפס 7962 42 אינץ'. מרחק הצפיה הוא 3.5 מטר. אני רוצה טלויזיה שטוחה גם בחדר השינה, גם שם מרחק הצפיה הוא בערך 3.5 מטר.
בסלון אני צופה 80 אחוז מהזמן ב SD ו 20 אחוז ב HD, בחדר השינה זה יהיה כמעט אך ורק SD. הצפיה ב SD תתבצע ב 4:3 כיוון שאני לא אוהב את המתיחה (זה אמור להפריע אם אני קונה פלזמה?)
האופציות שלי הן או לקנות טלויזיה 40 או 42 אינץ' לחדר השינה, או לקנות משהו יותר גדול לסלון ולהעביר את הפיליפס לחדר השינה. התקציב די גמיש, אני מניח שעד משהו בסביבות 8000 שקל אם ההוצאה שווה את הכסף לתכנים שאני צופה בהם. מה אתם ממליצים? יש טעם בכלל לקנות 46 או 47 אינץ' לסלון במרחק צפיה של 3.5 מטר?

תודה,
חגי.
נערך לאחרונה על ידי hagai_sela ב 08/01/2010 23:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #2 

למרחק צפיה כזה אתה יכול אפילו לפנק את עצמך עם איזה פלזמה 50 לסלון ולהעביר את הפיליפס לחדר השינה.
זה אולי נשמע גדול 50, אבל האמת היא שלפני שבועיים בערך קניתי PS50B550 לסלון למרחק צפיה של בערך 4 מטר וזה בכלל מא מרגיל גדול מידי. זה מרגיש בול.
אני מאד מרוצה מהמסך הזה והיית ממליץ לך לשקול את האפשרות הזו..
מאד חששתי מפלסמה בגלל בעיות של צריבה, חדות תמונה, השתקפויות ומה לא..
אבל היום אני מרגיש שעשיתי את הבחירה הנכונה בשבילי. המסך פשוט מעולה לכל תוכן ורואים בו מעולה.
מה שכן, צפיה ב 4:3 לאורך זמן בפלסמה עדיין לא מומלצת. קח את זה בחשבון.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

hagai_sela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה. מכיוון שאני צופה הרבה מאוד ב 4:3 אז אני מבין שפלזמה יורדת מסדר היום. לפי מה שאתה אומר אני מכוון ל LCD 47 אינץ' לסלון. יש דגמים מומלצים בתקציב שלי?

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #4 

hagai_sela כתב:תודה. מכיוון שאני צופה הרבה מאוד ב 4:3 אז אני מבין שפלזמה יורדת מסדר היום. לפי מה שאתה אומר אני מכוון ל LCD 47 אינץ' לסלון. יש דגמים מומלצים בתקציב שלי?
...
בתקציב שלך לך על Samsung LA46B610

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #5 

בתקציב שלך עם מתיחה של 300-400 שקלים כלפי מעלה אתה יכול לרכוש את הדגם המדהים

Samsung LA46B610

tovtovtov
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
שם מלא: tovtovtov
נתן תודות: 53 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #6 

jacko-il כתב:למרחק צפיה כזה אתה יכול אפילו לפנק את עצמך עם איזה פלזמה 50 לסלון ולהעביר את הפיליפס לחדר השינה.
זה אולי נשמע גדול 50, אבל האמת היא שלפני שבועיים בערך קניתי PS50B550 לסלון למרחק צפיה של בערך 4 מטר וזה בכלל מא מרגיל גדול מידי. זה מרגיש בול.
אבל היום אני מרגיש שעשיתי את הבחירה הנכונה בשבילי. המסך פשוט מעולה לכל תוכן ורואים בו מעולה.
...
jacko-il

איך המתיחה של התמונה במסך הזה?
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Speakers-SVS Ultra BS, Q Acoustics 3090, Morel SP-1
Sub-SVS SB2000

hagai_sela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה.
ראיתי בת'רד אחר פה שהמליצו על הסוני KDL46V5500 כיוון שאיכות הצפיה בה ב SD היא טובה. מה היתרונות והחסרונות שלה מול הסמסונג שהומלצה פה?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #8 

tovtovtov כתב:
jacko-il כתב:למרחק צפיה כזה אתה יכול אפילו לפנק את עצמך עם איזה פלזמה 50 לסלון ולהעביר את הפיליפס לחדר השינה.
...
jacko-il

איך המתיחה של התמונה במסך הזה?
...
לפי מה שנראה לעין שלי - אין למסך הזה מתיחה חכמה. הוא פשוט מותח את התמונה והכל יוצא מעוך.
פעם (לפני כמה שנים כשעברתי מ CRT 4:3 למסך רחב 16:9) כל העניין הזה ממש הפריע לי והייתי כל פעם נכנס להגדרות ומחליף שייראה גודל תמונה מקורי - כלומר ללא מתיחה.
היום זה כבר לא אכפת לי. התרגלתי.
אני לא רואה סרטים או סדרות שמשודרות בYES בכל מקרה. גם לא ב 16:9 לצורך העניין.
(אני רואה את כל התכנים שלי ב HD דרך המחשב שמחובר אליו)
תכני SD מבחינתי זה סתם תוכניות כמו חדשות או תוכניות מדע בדיסקברי וכו' - שם זה לא כזה מעניין אותי המעיכה.
מה שכן, מאד מעצבן אותי לראות ספורט (בוא נראה לילד בשמו - כדורגל) כאשר הוא (וכל מסך אחר) מועך את התמונה.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

tovtovtov
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

hagai_sela כתב:תודה.
ראיתי בת'רד אחר פה שהמליצו על הסוני KDL46V5500 כיוון שאיכות הצפיה בה ב SD היא טובה. מה היתרונות והחסרונות שלה מול הסמסונג שהומלצה פה?
...
הסוני זה מסך LCD (לא פלאזמה).
היתרון של הסוני זה בחיבורים - יש לו את כל מגוון החיבורים כולל סקארט ויציאה אופטית למגבר.
בנוסף יש לסוני מעבד תמונה מאוד מתקדם שמספק תמונת SD באיכות מופלאה.

החיסרון כמו בכל סוני זה המחיר.
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000

hagai_sela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

tovtovtov כתב:
...
היתרון של הסוני זה בחיבורים - יש לו את כל מגוון החיבורים כולל סקארט ויציאה אופטית למגבר.

...
התמקדתי ב LCD בגלל שאני רואה הרבה 4:3. ההבדל ביניהן בזאפ הוא בסביבות 300 שקל, בהתחשב בזה האם היית הולך על הסוני במקומי? כמה זה משמעותי שאין לה 100 הרץ כמו לסמסונג?

tovtovtov
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

hagai_sela כתב:
tovtovtov כתב:
...

...
התמקדתי ב LCD בגלל שאני רואה הרבה 4:3. ההבדל ביניהן בזאפ הוא בסביבות 300 שקל, בהתחשב בזה האם היית הולך על הסוני במקומי? כמה זה משמעותי שאין לה 100 הרץ כמו לסמסונג?
...
לא חושב שמשמעותי - אני אישית הייתי הולך על הסוני.
LG 65CX
Receiver-Denon AVR-X4500
Sub-SVS SB2000

viper
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 693
נתן תודות: 4 פעמים

שליחה #12 

לא מזמן קראתי פה אחד - שממש הזכיר לי את מה שאבא שלי אומר
שהוא לא מוכן לראות את התמונה בצורה מעוותת .
ובגלל זה לא מוכן להיפתר ממסך הטושיבה CRT 37 אינטש העצום .
ואז מישהו אמר שבאמת לא צריך להתפשר אפשר בלחיצת כפתור להגדיר צפיה במצב של 4:3 עם פסים
והמקביל לכך הוא מסך 46 אינטש - מה שגם התמונה תיראה גם יותר טוב במחינת איכות כי היא נימתחת פחות .

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14360
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #13 

hagai_sela כתב:
tovtovtov כתב:
...

...
...
שמע, אם כל כך חשוב לך עניין ה 4:3 לך על טושיבה. המתיחה החכמה שם היא הטובה ביותר שנתקלתי עד היום.
יחד עם זאת, אני לא ממש מבין מה כל כך חשוב היום 4:3 שכולם עוברים לפורמט 16:9.

hagai_sela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

לא מצאתי מתיחה חכמה שתספק אותי בינתיים... של הפיליפס שלי היתה בין הטובות שראיתי לפני שנתיים וזה עדיין לא היה מספיק טוב. אני רואה עם פסים שחורים בצד.
מה זאת אומרת כולם עוברים ל 16:9? אפשר לראות 16:9 בערוצים של הוט שהם לא HD?

erezha
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 243
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #15 

דבר ראשון הפיליפס שלך היא לפני שנתייםלא מזלזל בה אבל היום יש הרבה מסכים שעושים מתיחה טובה מאוד.
דבר שני לשאלתך זה וודאי שאפשר לראות 16:9 בערוצים רגילים. הוט ויס משדרות הרבה מהסרטים בערוצי הסרטים (SD) בפורמט 16:9 בלי קשר לאיכות התמונה....

hagai_sela פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

טוב, שינוי קל בתכניות...
א. האשה ראתה בסלון בפיליפס שידור HD ב 16:9 ואמרה שמה שיש כבר גדול לה ו 46 יהיה עוד יותר גדול
ב. התחלתי לראות משחקי כדורסל במיטה בלפטופ וזה רוב מה שאני רואה בחדר השינה, ככה שעכשיו בחדר השינה אני רואה הרבה יותר HD וחשוב לי DLNA בשביל להזרים מהלפטופ לטלויזיה.

שאלות:
1. יש בתקציב שלי טלויזיות עם DLNA אלחוטי? עד עכשיו היחידה שמצאתי עם דבר כזה היא הסוני מסדרה X והיא ממש יקרה.
2. אם יש DLNA לא אלחוטי, האם יש איזה דונגל אלחוטי שאפשר לדחוף בכניסת הרשת החוטית כדי לתת פתרון אלחוטי?

חגי.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”