HD GURU מנבא את התחזיות ל-2010
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
1. מחירי מסכי ה-Full HD 3D יהיו נמוכים.
2. יהיו כ-50 דגמים של מסכי 3D במגוון טכנולוגיות.
3. תכנים ב-3D יהיו זמינים דיי מהר.
4. מחירי נגני בלוריי 3D יהיו נמוכים.
5. מסכי LED יהיו עם LOCAL DIMMING.
6. מסכי EDGE LIT LED יגיעו לגדלים של 60".
7. רסיברים ייצאו עם תמיכה בסאונד 3D.
8. שידורים דיגיטליים יגיעו למכשירים ניידים.
9. 3D ב-FULL HD יצליח. הכניסה של הטכנולוגיה הזו תהיה מהירה יותר ממה שלקח ל-HD להיכנס.
10. מסכי 3D ללא צורך במשקפיים יוכרזו לפני סוף השנה.
לכתבה המלאה: HDGURU
2. יהיו כ-50 דגמים של מסכי 3D במגוון טכנולוגיות.
3. תכנים ב-3D יהיו זמינים דיי מהר.
4. מחירי נגני בלוריי 3D יהיו נמוכים.
5. מסכי LED יהיו עם LOCAL DIMMING.
6. מסכי EDGE LIT LED יגיעו לגדלים של 60".
7. רסיברים ייצאו עם תמיכה בסאונד 3D.
8. שידורים דיגיטליים יגיעו למכשירים ניידים.
9. 3D ב-FULL HD יצליח. הכניסה של הטכנולוגיה הזו תהיה מהירה יותר ממה שלקח ל-HD להיכנס.
10. מסכי 3D ללא צורך במשקפיים יוכרזו לפני סוף השנה.
לכתבה המלאה: HDGURU
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78949
- שם מלא: עפר לאור
לגבי 5, הוא אומר שיש דרך לעשות EDGE LIT משולב עם LOCAL DIMMING. הרי LOCAL DIMMING כבר קיים היום...
המשמעות של זה היא הוזלה משמעותית + מסכים עם LOCAL DIMMING דקים במיוחד. אני דווקא חושב שזה מאוד מסובך ולא יקרה ב-2010 (אלא אם כן הוא יודע מידע פנימי שאין לי...).
לגבי 6 - גם זה בעייתי. ככל שהמגדילים את הגודל של EDGE LIT כך זה נהיה יותר קשה לשמור על UNIFORMITY טוב. מתחת ל-60% UNIFORMITY (שזה כרגע הסטטוס של 52" בסוג הזה של מסכים) זה כבר ממש מרפיע.
7. סאונד 3D? הכוונה שלו היא שהרסיברים יכללו תמיכה בהעברת תלת מימד הלאה, לא שיש פורמט אודיו חדש...
המשמעות של זה היא הוזלה משמעותית + מסכים עם LOCAL DIMMING דקים במיוחד. אני דווקא חושב שזה מאוד מסובך ולא יקרה ב-2010 (אלא אם כן הוא יודע מידע פנימי שאין לי...).
לגבי 6 - גם זה בעייתי. ככל שהמגדילים את הגודל של EDGE LIT כך זה נהיה יותר קשה לשמור על UNIFORMITY טוב. מתחת ל-60% UNIFORMITY (שזה כרגע הסטטוס של 52" בסוג הזה של מסכים) זה כבר ממש מרפיע.
7. סאונד 3D? הכוונה שלו היא שהרסיברים יכללו תמיכה בהעברת תלת מימד הלאה, לא שיש פורמט אודיו חדש...
- arotman
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
ברשותכם, הטכנולוגיות האלה של הארת LED מקומית ו 3D הם לעניות דעתי לא יותר מאשר גימיקים של היצרנים כדי לקדם מכירות.
במקרה של יצרני הLCD (בעצם כל החברות היום מייצרות LCD) זה לייצר GAP FILLER עד להבשלת טכנולוגיית ה OLED שרק משתפרת.
http://en.wikipedia.org/wiki/Organic_li ... ting_diode
טכנולוגיית ה 3D קיימת כבר משנות ה 90 של המאה ה 19 ומעולם לא תפסה תאוצה, קשה לי להאמין שאנשים כמוני וכמוכם ישבו עם משקפיים אקטיביות וייצפו בחדשות ב 3D ואפילו לא בסרטים וסדרות,
אני כבר יעדיף שידור ישיר למוח, טכנולוגיה שכבר קיימת ומשמשת בעיניים ביוניות וכמובן רק אחרי שהטכנולוגיה תבשיל היום ניתן להגיע לרזולוציה מאוד נמוכה ולהבחנה בין אור לחושך בעיקר.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7919645.stm.
במקרה של יצרני הLCD (בעצם כל החברות היום מייצרות LCD) זה לייצר GAP FILLER עד להבשלת טכנולוגיית ה OLED שרק משתפרת.
טכנולוגיית ה 3D קיימת כבר משנות ה 90 של המאה ה 19 ומעולם לא תפסה תאוצה, קשה לי להאמין שאנשים כמוני וכמוכם ישבו עם משקפיים אקטיביות וייצפו בחדשות ב 3D ואפילו לא בסרטים וסדרות,
אני כבר יעדיף שידור ישיר למוח, טכנולוגיה שכבר קיימת ומשמשת בעיניים ביוניות וכמובן רק אחרי שהטכנולוגיה תבשיל היום ניתן להגיע לרזולוציה מאוד נמוכה ולהבחנה בין אור לחושך בעיקר.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7919645.stm.
- Pavelz
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
אני לא רואה איך מחירי טלוויזיות 3D יהיו זולים בארץ. היבואנים כרגיל יחגגו על חשבון ה early adopters 
Need more cowbell
- arotman
-
- חבר במועדון HT

ראיתי 3D עם משקפיים אקטיביות לפני מספר שנים ליישומים צבאיים וגם שם זה לא תפס יותר מידי.MartinHSabag כתב:אריה,
רואים שפשוט לא ראית את ה-3D שאנחנו מדברים עליו בפעולה.......
אני הראשון שישמח לאכול את הכובע אם אני טועה
-
MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
לא דומה.arotman כתב:ראיתי 3D עם משקפיים אקטיביות לפני מספר שנים ליישומים צבאיים וגם שם זה לא תפס יותר מידי.MartinHSabag כתב:אריה,
אני הראשון שישמח לאכול את הכובע אם אני טועה...
אני אומר לך, זה שונה מכל מה שהכרנו ב-3D עד היום.
לא עושים דברים ש"קופצים החוצה" מהמסך אלא נותנים עומק וריאליסטיות לתמונה.
תוסיף לזה שהמסכים היום מספיק בהירים כדי שהתמונה לא תהיה חשוכה מידי בגלל העובדה שלמעשה אתה רואה חצי עוצמה בכל עין אלא שזה גם ב-FULL HD וב-FRAME RATE שנותן תנועה חלקה ומלאה ואתה מקבל חוויה תלת מימדית אמיתית ללא תופעות לוואי. לא בתמונה ולא פיזיולוגיות...
- Balance
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2621
עופר,
מה כוונתך שרסיברים יוכלו להעביר הלאה את ה-3D מבחינת השוני בהעברת פורמט זה להעברת פורמט רגיל?
האם רוחב סרט גדול יותר? האם HDMI רגיל לא מסוגל להעביר?
מה כוונתך שרסיברים יוכלו להעביר הלאה את ה-3D מבחינת השוני בהעברת פורמט זה להעברת פורמט רגיל?
האם רוחב סרט גדול יותר? האם HDMI רגיל לא מסוגל להעביר?
- Balance
-
- חבר ותיק

הי מרטין,MartinHSabag כתב:מבחינת רוחב הפס אמור להיות דומה, אבל היכולת להעביר את המידע עבור המיתוג של המשקפיים וכו'....
לא ירדתי לסוף דעתך... תוכל להסביר?
- kuku1000
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 768
- שם מלא: ארי בן משה
חכה אחרי שתראה סרט כחול...arotman כתב:ברשותכם, הטכנולוגיות האלה של הארת LED מקומית ו 3D הם לעניות דעתי לא יותר מאשר גימיקים של היצרנים כדי לקדם מכירות.
http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/7919645.stm....
- Itay_Pollak
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
לגבי מסכים תומכים 3D - לא הרבה יותר הגיוני - לייצר מסכים עם יציאה? כלומר נחבר את הבלוריי למסך ומשם לרסיבר - וככה לא צריך לשנות כלום ברסיברים הישנים? הדבר היחידי שזה יפגע בו זה כשאתה בבלוריי אתה לא יכול לראות את התפריט של הרסיבר על המסך...
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
אתה יודע כי HDMI 1.4 אושר רשמית לפני חצי שנה?Balance כתב:עופר,
האם רוחב סרט גדול יותר? האם HDMI רגיל לא מסוגל להעביר?...
http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_1.4
[left]
HDMI 1.4 was released on May 28, 2009, and Silicon Image expects their first HDMI 1.4 products to sample in the second half of 2009.[53][106] HDMI 1.4 increases the maximum resolution to 4K × 2K (3840×2160p at 24Hz/25Hz/30Hz and 4096×2160p at 24Hz, which is a resolution used with digital theaters); an HDMI Ethernet Channel, which allows for a 100 Mb/s Ethernet connection between the two HDMI connected devices; and introduces an Audio Return Channel, 3D Over HDMI, a new Micro HDMI Connector, expanded support for color spaces, and an Automotive Connection System.[53][107] HDMI 1.4 supports several stereoscopic 3D formats including field alternative, frame alternative, frame packing, line alternative, side-by-side half, side-by-side full, L + depth, and L + depth + graphics + graphics depth,[50][108][109] with top/bottom half and top/bottom full formats to be added in January 2010. HDMI 1.4 requires that 3D displays support the frame packing 3D formats at either 720p50 and 1080p24 or 720p60 and 1080p24.[109] High Speed HDMI 1.3 cables can support all HDMI 1.4 features except for the HDMI Ethernet Channel
[/left]
- arotman
-
- חבר במועדון HT

אני התכוונתי למשהו דומה: stereophotogrammetryMartinHSabag כתב:לא דומה.arotman כתב:ראיתי 3D עם משקפיים אקטיביות לפני מספר שנים ליישומים צבאיים וגם שם זה לא תפס יותר מידי.MartinHSabag כתב:אריה,
אני הראשון שישמח לאכול את הכובע אם אני טועה...
אני אומר לך, זה שונה מכל מה שהכרנו ב-3D עד היום.
לא עושים דברים ש"קופצים החוצה" מהמסך אלא נותנים עומק וריאליסטיות לתמונה.
תוסיף לזה שהמסכים היום מספיק בהירים כדי שהתמונה לא תהיה חשוכה מידי בגלל העובדה שלמעשה אתה רואה חצי עוצמה בכל עין אלא שזה גם ב-FULL HD וב-FRAME RATE שנותן תנועה חלקה ומלאה ואתה מקבל חוויה תלת מימדית אמיתית ללא תופעות לוואי. לא בתמונה ולא פיזיולוגיות......
http://en.wikipedia.org/wiki/Photogrammetry
בכל מקרה We shal see
- Balance
-
- חבר ותיק

אתה יודע כי HDMI 1.4 אושר רשמית לפני חצי שנה?
[left]
HDMI 1.4 was released on May 28, 2009, and Silicon Image expects their first HDMI 1.4 products to sample in the second half of 2009.[53][106] HDMI 1.4 increases the maximum resolution to 4K × 2K (3840×2160p at 24Hz/25Hz/30Hz and 4096×2160p at 24Hz, which is a resolution used with digital theaters); an HDMI Ethernet Channel, which allows for a 100 Mb/s Ethernet connection between the two HDMI connected devices; and introduces an Audio Return Channel, 3D Over HDMI, a new Micro HDMI Connector, expanded support for color spaces, and an Automotive Connection System.[53][107] HDMI 1.4 supports several stereoscopic 3D formats including field alternative, frame alternative, frame packing, line alternative, side-by-side half, side-by-side full, L + depth, and L + depth + graphics + graphics depth,[50][108][109] with top/bottom half and top/bottom full formats to be added in January 2010. HDMI 1.4 requires that 3D displays support the frame packing 3D formats at either 720p50 and 1080p24 or 720p60 and 1080p24.[109] High Speed HDMI 1.3 cables can support all HDMI 1.4 features except for the HDMI Ethernet Channel
[/left][/quote]
מאד מעניין.
זה כבר קיים כשמונה חודשים ועדיין אין באף רסיבר או פרוססור גם כאלה שיצאו לאחרונה, חבל
[left]
[/left][/quote]
מאד מעניין.
זה כבר קיים כשמונה חודשים ועדיין אין באף רסיבר או פרוססור גם כאלה שיצאו לאחרונה, חבל
- michael123
-
- חבר מכור קשה

Balance
אני מעריך כי נראה HDMI 1.4 כמו גם USB3 וקונקטורים חדשים כבר בשנה הבאה
מיכאל
אני מעריך כי נראה HDMI 1.4 כמו גם USB3 וקונקטורים חדשים כבר בשנה הבאה
מיכאל
- michael123
-
- חבר מכור קשה

יש סוגים חדשיםMartinHSabag כתב:המחברים זהים...
- Balance
-
- חבר ותיק

המחברים זהים אבל יכולת הפיענוח וההעברה לא אז מה זה משנה?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

תכנים קיים יהיו 100% backward compatible
שאלה רק האם ה-features החדשים ידרשו תקן חדש..
שאלה רק האם ה-features החדשים ידרשו תקן חדש..