אני בעליו הגאה של אונקיו 838. כן כן...הוא משרת אותי כבר איזה 15 שנה. וכן יש לו רק 5.1 ורק דולבי דיגיטל. אבל אני עדיין מאוד מחבב אותו.
הרסיבר הקשיש שלי מוציא לאחרונה הודעה של error sio. בדקתי באינטרנט ואין ממש מידע. כנראה שמדובר על האלקטרוניקה שקשורה לdsp. בכל מקרה יש ערבים שהוא לא מוכן להוציא הגה. (שום סאונד)
אז מספר שאלות התייעצות לי לכם:
1. קודם כל, אולי מישהוא נתקל בתקלה דומה וידוע להגיד לי משהוא עליה או על העלות.
2. מהצד הסקפטי שלי אני מרגיש שאם אני מתחיל בניתוחי מעבדה בטופ אודיו אני לא אסיים בזול ואולי גם אחדש תקלות אחרות. מה דעתם- לנסות לתקן או שהעלויות בהחלט עשויות להגיע לגבהים לא כדאיים? (טופ אודיו לא יודעים להגיד כלום על העלות)
אני במקביל מסתכל על רסברים אחרים, כולל ביד 2. ומכיוון שאני משתדל זה שנים להרגע עם הגג'טים מסתבר שאני כבר לא מומחה גדול בתחום. אז שאלות לגבי רסיברים חדשים:
א. הנושא של מיתוג הוידאו והאפסקיילים שיש ברסיברים החדשים- זה באמת נחוץ ושווה להשקיע על זה כסף? יש לי מחשב מדיה סנטר מחובר, דיוידי מחובר (שכבר מזמן לא זוכר מתי העסקתי אותו) ו- PS3 שגם אותו אני עומד למכור נראה לי. אני נטול הוט ויס כך שאין ממירים. אז אני מנסה להבין למה כה חשוב הכניסות והיציאות של ה- HDMI? כדי לחסוך לי לחיצה נוספת בטלויזיה?
ב. יש מספר מודעות ביד 2 על רסברים שנראים טובים מאוד ללא נושא הוידאו שהזכרתי (דור קודם). האם הייתם ממליצים לקנות רסיבר יד 2? המכשירים של היום עדיין אמינים כמו המכשיר שלי מנסיונכם? המלצות בין אונקיו 989, אונקיו 900, דנון 3805 או פיוניר 60?
תודה על כל עצה בנושא.
אני יודע שאולי הייתי אמור אולי לפרסם את זה בפורום של האודיו, אבל זה קשור לקולנוע ביתי ואף למדיה סנטר וזה הפורום שאני קורא בו הכי הרבה ונהנה מהאנשים הטובים בו