windows mobile - האם כלכך גרוע ? אני כבר לא בטוח
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 389
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 15 פעמים
שלום לכולם.
אני הייתי בין הראשונים בארץ שרכשו את המכשיר HTC Touch Pro עם מקלדת החומרה (היום כבר יש TP2 עם מסך הרבה יותר גדול... ואני קצת מקנא).
אני חייב לציין שהיתה לי אכזבה די גדולה. המכשיר היה איטי להחריד. מלא בעיות, תקיעות, העפות. אני במשך שנה ביצעתי ריסט לפחות פעם ביום והחלפתי 3 פעמים את המכשיר (למרות שידעתי שאילו בעיות תוכנה - אבל האנשים בניופאן ממש היו ראש בקיר וזאת הדרך שלהם לפתור בעיות).
הגעתי למסקנה, ש- windows mobile *** מערכת הפעלה ונדרתי נדר לעולם לא לבצע טעות זאת שוב.
אחרי זמן מה, מצאתי את עצמי בארה"ב. גם להם יש את אותו מכיר דרך חברת Sprint. במקרה נפגשתי עם מישהו שהיה לו מכשיר זה, והתחלתי לשחק בו קצת. הפלא בפלא, אצלו המכשיר טס. הכל עבד. כשהוא פתח את מקלדת החומרה, הוא יכל לתקתק מיד.. לא לחכות 15 שניות כמו אצלי... כל ה- TouchFlo הרגיש מהיר יותר וחלק יותר.
הגעתי למסקנה שיתכן שכרגיל דפקו אותי רק בגלל שאני יהודי...
לא כלכך יצא לי להתעסק בזה אחרי זה, במיוחד שהייתי תקוע עם אחריות של ניופאן ולא יכולתי לשחק יותר מידי עם המכשיר. אגב שב- HTC כבר היו גירסאות חדשות לקושחה של המכשיר - אבל כמובן שזה לא מגיע לנו כישראלים.
בקיצור, אחרי שנה נגמרה לי האחריות, והחלטתי שזה הזמן להתחיל להתעלל במכשיר.
התקנתי עליו את ה- ROM המקורי של המכשיר במקום ה- ROM שמיוצר כאן בארץ. והפלא ופלא. המכשיר טס, בדיוק כמו זה שראיתי בארה"ב.
חברים יקרים. לפני שאתם מאשימים את מיקרוספוט, תדעו לכם. מה שדופק את המכשירים כאן בארץ זה בעיקר העברית. חברת PDAC עשתה עבודה גרועה ביותר בהכנסת העברית למכשיר וזה בעיקר מה שיצר את רוב הבעיות שסבלתי מהם - קרי, איטיות, חוסר תגובתיות וקללות נמרצות.
מאז, התקנתי ROM מבושל למכשיר (הרום של אנרג'י - אני ממליץ לכולם). שם יש גירסה חדשה של windows mobile לגירסה 6.5. וכאן בכלל היתה קפיצת מדרגה. אני יכול להגיד בלי להתבייש, שהמכשיר שלי מתחרה יפה מאוד עם כל מכשיר אחר כגון אייפון או משהו מבוסס Android. יש הרבה יותר אפליקציות (כל האפליקציות שמתאימות ל- pocket PC וכו'). תוכנות GPS לרוב (Igo, Waze, Destinator ועוד) הכל עובד. המכשיר טס, מנגן, מצלם, מקליט. סינכון מלא עם exchange, משמש כ- DOK לכל דבר (נראה אותכם עושים זאת עם Iphone). כמובן מפעיל הרבה אפליקציות במקביל (נראה אותכם עושים זאת עם Iphone). מקלדת חומרה ומה עוד.
ההרגשה הכללית עם המכשיר עם ה- ROM המשופר טובה. אין תקיעות, גמגומים. יש שם TouchFlo2 שהינו משופר. בגדול ההרגשה היא כמו המעבר מויסטה ל- windows 7.
בקיצור כיום אני לקוח מרוצה של מיקרוסופט.
אני הייתי בין הראשונים בארץ שרכשו את המכשיר HTC Touch Pro עם מקלדת החומרה (היום כבר יש TP2 עם מסך הרבה יותר גדול... ואני קצת מקנא).
אני חייב לציין שהיתה לי אכזבה די גדולה. המכשיר היה איטי להחריד. מלא בעיות, תקיעות, העפות. אני במשך שנה ביצעתי ריסט לפחות פעם ביום והחלפתי 3 פעמים את המכשיר (למרות שידעתי שאילו בעיות תוכנה - אבל האנשים בניופאן ממש היו ראש בקיר וזאת הדרך שלהם לפתור בעיות).
הגעתי למסקנה, ש- windows mobile *** מערכת הפעלה ונדרתי נדר לעולם לא לבצע טעות זאת שוב.
אחרי זמן מה, מצאתי את עצמי בארה"ב. גם להם יש את אותו מכיר דרך חברת Sprint. במקרה נפגשתי עם מישהו שהיה לו מכשיר זה, והתחלתי לשחק בו קצת. הפלא בפלא, אצלו המכשיר טס. הכל עבד. כשהוא פתח את מקלדת החומרה, הוא יכל לתקתק מיד.. לא לחכות 15 שניות כמו אצלי... כל ה- TouchFlo הרגיש מהיר יותר וחלק יותר.
הגעתי למסקנה שיתכן שכרגיל דפקו אותי רק בגלל שאני יהודי...
לא כלכך יצא לי להתעסק בזה אחרי זה, במיוחד שהייתי תקוע עם אחריות של ניופאן ולא יכולתי לשחק יותר מידי עם המכשיר. אגב שב- HTC כבר היו גירסאות חדשות לקושחה של המכשיר - אבל כמובן שזה לא מגיע לנו כישראלים.
בקיצור, אחרי שנה נגמרה לי האחריות, והחלטתי שזה הזמן להתחיל להתעלל במכשיר.
התקנתי עליו את ה- ROM המקורי של המכשיר במקום ה- ROM שמיוצר כאן בארץ. והפלא ופלא. המכשיר טס, בדיוק כמו זה שראיתי בארה"ב.
חברים יקרים. לפני שאתם מאשימים את מיקרוספוט, תדעו לכם. מה שדופק את המכשירים כאן בארץ זה בעיקר העברית. חברת PDAC עשתה עבודה גרועה ביותר בהכנסת העברית למכשיר וזה בעיקר מה שיצר את רוב הבעיות שסבלתי מהם - קרי, איטיות, חוסר תגובתיות וקללות נמרצות.
מאז, התקנתי ROM מבושל למכשיר (הרום של אנרג'י - אני ממליץ לכולם). שם יש גירסה חדשה של windows mobile לגירסה 6.5. וכאן בכלל היתה קפיצת מדרגה. אני יכול להגיד בלי להתבייש, שהמכשיר שלי מתחרה יפה מאוד עם כל מכשיר אחר כגון אייפון או משהו מבוסס Android. יש הרבה יותר אפליקציות (כל האפליקציות שמתאימות ל- pocket PC וכו'). תוכנות GPS לרוב (Igo, Waze, Destinator ועוד) הכל עובד. המכשיר טס, מנגן, מצלם, מקליט. סינכון מלא עם exchange, משמש כ- DOK לכל דבר (נראה אותכם עושים זאת עם Iphone). כמובן מפעיל הרבה אפליקציות במקביל (נראה אותכם עושים זאת עם Iphone). מקלדת חומרה ומה עוד.
ההרגשה הכללית עם המכשיר עם ה- ROM המשופר טובה. אין תקיעות, גמגומים. יש שם TouchFlo2 שהינו משופר. בגדול ההרגשה היא כמו המעבר מויסטה ל- windows 7.
בקיצור כיום אני לקוח מרוצה של מיקרוסופט.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
המהירות זו לא הבעיה.
המכשירים שמבוססים על ce לא השתנו כמעט בכלל בעשור האחרון. מעבר לשיפור גרפי וטיפה אסטטיקה, מי שהיה לו מכשיר מבוסס ce או wm מלפני 5 שנים לא ירגיש הבדל דרמטי.
אני לא מדבר על touchflo כי זה לא מיקרוסופט.
לעומת זאת העולם בחוץ השתנה לחלוטין. יש כיום כמה מע׳ הפעלה ששינו את פני השוק.
המכשירים שמבוססים על ce לא השתנו כמעט בכלל בעשור האחרון. מעבר לשיפור גרפי וטיפה אסטטיקה, מי שהיה לו מכשיר מבוסס ce או wm מלפני 5 שנים לא ירגיש הבדל דרמטי.
לעומת זאת העולם בחוץ השתנה לחלוטין. יש כיום כמה מע׳ הפעלה ששינו את פני השוק.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מסכים לחלוטין. יש לי PDA עם Windows Mobile 2003 שלא נראה שונה בהרבה מהגירסה הקודמת ונראה כמעט זהה ל Windows Mobile 5. הצרה היא שזה לא רק נראה דומה - זה גם עובד באופן כמעט זהה. הממשקים של HTC, Samsung משפרים קצת אבל יש גבול למה ששפכטל יכול לעשות כדי לחפות על המגרעות והמוזרויות של מערכת הפעלה שלא השתנתה באופן בסיסי ב 10 השנים האחרונות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

העברית בסדר גמור. יש גירסת עברית חינמית שעובדת ממש יפה.uriler כתב:ומה עם עברית?
הכל נתמך בסדר?
אם כך - למה לא כולם עושים את השינוי?...
ראה בכתובת הבאה http://www.htcaddicts.com/?id=3
הבעיה העיקרית היא בהקלדה מימין לשמאל שהוא לא תומך ואז יש קצת בעיות בערבוב עברית ואנגלית.
הסיבה שלא כולם עושים את השינוי היא שטעינת ROM מבושל הינו פעולה "מפחידה" ונועדה למשתמשים מתקדמים ודורשת התקנת boot loader חדש למכשיר. הפעולה קצת מפחידה ועם לא עושים אותה נכון יכולה להרוס לך את המכשיר וכמובן לאבד לגמרי את האחריות.
אבל מעבר לכך, ברגע שמתגברים על הפחד, השמיים הגבול. ישנם מלא ROM-ים מבושלים שם בחוץ עם ביצועים טובים בהרבה מה- ROM שמקבלים עם המכשיר.
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

אני לא אומר ש- windows mobile מושלם. מה שניסיתי לאמר שהרבה מהמגרעות שחשבתי שיש לו, היו בכלל בגלל תוכנה של צד ג (העברית), ושבסה"כ, המכשירים החדשים עם touch flo יכולים להיות אלטרנטיבה אטרקטיבית למכשירים כמו ה- Iphone, שלדעתי קצת מגביל את המשתמש.oferlaor כתב:המהירות זו לא הבעיה.
לעומת זאת העולם בחוץ השתנה לחלוטין. יש כיום כמה מע׳ הפעלה ששינו את פני השוק....
הרעיון מאחורי winmobile (להבדיל מ- Iphone) שהוא מערכת הפעלה. כמערכת הפעלה היא צריכה לתת לך שירותים כגון file system, שליטה על הרכיבים הגרפיים, ניהול זיכרון ותהליכים וכו'. מעל מערכת ההפעלה ניתן לבנות איזה ממשק שתרצה. זה בדיוק מה שעשו ב- HTC. אני לא מצפה ממיקרוסופט לפתח ממשק מגניב, זאת העבודה של HTC וסמסונג וכו'.
הסיבה העיקרית ש- win mobile נתקעה ב- 10 שנים האחרונות, לא בהכרח נובעת בגלל מיקרוסופט, אלא יותר בגלל שאף אחד לא יצא עם הרעיון של בניית ממשק מגניב של touch ללא stylus כמו שאפל עשו.
העובדה היא שאחרי שאפל יצאו עם Iphone, פתאום יצאו שלל ממשקים שונים ומשונים לאותו win mobile ישן שעובדים ממש יפה. לדוגמא ה- touch flo.
אני מודה, שיש שירותים יעודיים (כגון מולטי touch, scroll וכו') שצריכים לקבל ישירות ממערכת ההפעלה ש- windows mobile לוקה בחסר. אני משוכנע שבקרוב שיצא windows mobile 7 יהיה שיפור רציני בנושאים אלו בצד של מיקרוסופט ובאמת תתחיל תחרות אמיתית.
בכל מקרה, אני עדיין בעד ארכיטקטורה שמאפשרת הפרדה מוחלטת בין הממשק ולבין מערכת ההפעלה. ארכיטקטורות כדוגמת win mobile ו- android ואני נחרד מארכיטקטורות כדוגמת Iphone.
מסכים בהחלט - מכל הבחינות. WINMO הרבה יותר פוטנטית מכל מ"ה אחרת שיש כיום בשוק - ואני ניסיתי את כולן...
זו מ"ה שבנויה למשתמשים מתקדמים, כוללת ניהול קבצים, תמיכה מלאה בפרופילי BT מכל הסוגים, ניתנת לקוסטומיזציה
מכל הבחינות. ה"בעיה" היחידה שלה היה הממשק שבה בתור ברירת מחדל עד היום (שלדעתי היה מאוד פרקטי) שלא היה
ידידותי לאצבע, ולא כלל אפקטים מרהיבים. מה שיפה הוא שניתן לפתח ממשקים שונים למערכת וזה בדיוק מה שעשו ב-HTC,
סמסונג, SE ועוד חברות תוכנה צד שלישי. מה אתם חושבים הסיכוי שאפל תיתן למישהו לשנות את ממשק האייפון שלה?
לגבי העברית המאיטה - זו הייתה בעיקר בעיה בעברית של PDAC, באיירון זה הורגש פחות.
אני יכול להעיד שב-HD2 שלי מותקנת עברית מקורית של איירון ואין שום האטה - לא בממשק, ולא בבנצ'מרקים שביצעתי והשוויתי
עם משתמשים אחרים מחו"ל.
זו מ"ה שבנויה למשתמשים מתקדמים, כוללת ניהול קבצים, תמיכה מלאה בפרופילי BT מכל הסוגים, ניתנת לקוסטומיזציה
מכל הבחינות. ה"בעיה" היחידה שלה היה הממשק שבה בתור ברירת מחדל עד היום (שלדעתי היה מאוד פרקטי) שלא היה
ידידותי לאצבע, ולא כלל אפקטים מרהיבים. מה שיפה הוא שניתן לפתח ממשקים שונים למערכת וזה בדיוק מה שעשו ב-HTC,
סמסונג, SE ועוד חברות תוכנה צד שלישי. מה אתם חושבים הסיכוי שאפל תיתן למישהו לשנות את ממשק האייפון שלה?
לגבי העברית המאיטה - זו הייתה בעיקר בעיה בעברית של PDAC, באיירון זה הורגש פחות.
אני יכול להעיד שב-HD2 שלי מותקנת עברית מקורית של איירון ואין שום האטה - לא בממשק, ולא בבנצ'מרקים שביצעתי והשוויתי
עם משתמשים אחרים מחו"ל.
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

מסכים שהבעיה היתה בעיקר ב- touch pro ששם היתה גירסה של PDAC, להבדיל מה- diamond שיש בה גירסה של אירון. וגירסת ה- PDAC ממש דפוקה.gorelshv כתב:לגבי העברית המאיטה - זו הייתה בעיקר בעיה בעברית של PDAC, באיירון זה הורגש פחות.
....
אולם, בכל זאת, כל גירסאות העברית שמנסות לישר לימין את התצוגה, פוגעות בזמן הריצה.
הבעיה העיקרית (שאני מאוד מקווה שיתוקן ב- winm7) היא שאין תמיכה בתצוגה של ימין לשמאל. ואז הפתרון של החברות, הן לשים תוכנה שהיא resident בזיכרון (מה שגם מבזבז זיכרון למכשיר) שבזמן אמת צריכה לעבור על המסך, למצוא מחרוזות בעברית, ולהפוך את הסדר ולהצמיד לימין. הפעולות הנ"ל, די כבדות ומאיטות את המעבד.
ב- HD2 שלך יש מעבד כזה מפלצת (1G) שאתה לא מרגיש את זה בכלל. אבל אני משוכנע שאם תשווה ל- ROM ללא עברית, תראה שהביצועים שלו יהיו טובים יותר
כמו שאמרתי, אין שום ירידה בביצועים, גם בהשוואה מול בנצ'מרקים של משתמשים ממדינות אחרות...
יכול להיות שהם יישמו איזושהי דרך חדשה לפתור את בעיית הימין לשמאל או שבאמת - המעבד כל כך
חזק - שזה פשוט לא מזיז לו. לשם הבדיקה, פתחתי עבודת גמר שעשיתי בזמנו באוניברסיטה לאחד הקורסים -
58 עמודים במסמך וורד. הקובץ עלה ללא שום השהייה (יכול להיות שהקובץ "מוזרם" בזמן אמת, אבל עדיין).
ביצעתי שינויים ושמרתי - still snapy. מפלצת כבר אמרנו?
יכול להיות שהם יישמו איזושהי דרך חדשה לפתור את בעיית הימין לשמאל או שבאמת - המעבד כל כך
חזק - שזה פשוט לא מזיז לו. לשם הבדיקה, פתחתי עבודת גמר שעשיתי בזמנו באוניברסיטה לאחד הקורסים -
58 עמודים במסמך וורד. הקובץ עלה ללא שום השהייה (יכול להיות שהקובץ "מוזרם" בזמן אמת, אבל עדיין).
ביצעתי שינויים ושמרתי - still snapy. מפלצת כבר אמרנו?
-
IProgrammer
-
- חבר פעיל מאוד

אין ספק שכנראה זה המכשיר הכי טוב שיש בשוק כיום.gorelshv כתב:כמו שאמרתי, אין שום ירידה בביצועים, גם בהשוואה מול בנצ'מרקים של משתמשים ממדינות אחרות...
ביצעתי שינויים ושמרתי - still snapy. מפלצת כבר אמרנו?...
אני מחכה רק שיצא גירסה דומה עם מקלדת חומרה (אחרי שעוברים למקלדת חומרה - גם אי אפשר לחזור אחורה) למרות שגם ל- TP2 יש מסך די גדול אבל הוא לא מתחרה...