קפה - קפסולות או מכונת אספרסו...
שלום רב,
רציתי לדעת עניין מהותי לגבי מכונות הקפה השונות.
מכונת קפה עם קפסולות ומכונת קפה רגילה.
מה ההבדלים, (חוץ מהקפסולות כמובן)
וכיצד הם משפיעים על איכות הקפה לטוב ולרע.
כל זאת המלצה לפני רכישת מכונה אוטומטית. הטוחנת ומכינה קפה.
תודה.
רציתי לדעת עניין מהותי לגבי מכונות הקפה השונות.
מכונת קפה עם קפסולות ומכונת קפה רגילה.
מה ההבדלים, (חוץ מהקפסולות כמובן)
וכיצד הם משפיעים על איכות הקפה לטוב ולרע.
כל זאת המלצה לפני רכישת מכונה אוטומטית. הטוחנת ומכינה קפה.
תודה.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לך כאן מאמר כללי: http://www.htcafe.co.il/p-1.article01668
בגדול כמה שתהיה יותר מעורב ידנית בתהליך תקבל תוצר יותר טעים.
מה התקציב וכמות הקפה שתשתה?
יש מי שעבר תהליך כמו שלך בדיוק לפני שבוע:
http://www.htcafe.co.il/vt101969
בגדול כמה שתהיה יותר מעורב ידנית בתהליך תקבל תוצר יותר טעים.
מה התקציב וכמות הקפה שתשתה?
יש מי שעבר תהליך כמו שלך בדיוק לפני שבוע:
http://www.htcafe.co.il/vt101969
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
קפסולות זה שיטה נוחה ונקיה להכנת קפה
חסרונות - מחיר גבוה מאוד, איכות בינונית
טחינת קפה היא חלק מתהליך ההכנה כשמדובר באספרסו, וביצועה זמן רב לפני השימוש פוגעת מאוד בטעם ולא משנה איך אורזים את זה. בהכנת אספרסו מיצוי הקפה הוא מקסימלי, כך שכל פגם מקבל ביטוי (שאר השיטות סלחניות יותר, אפילו לטריות). אמנם עם קפסולות טובות במכונה איכותית זה עוד איכשהו נסבל, אבל אישית, מעדיף נס קפה או בוץ על קפסולות.
חסרונות - מחיר גבוה מאוד, איכות בינונית
טחינת קפה היא חלק מתהליך ההכנה כשמדובר באספרסו, וביצועה זמן רב לפני השימוש פוגעת מאוד בטעם ולא משנה איך אורזים את זה. בהכנת אספרסו מיצוי הקפה הוא מקסימלי, כך שכל פגם מקבל ביטוי (שאר השיטות סלחניות יותר, אפילו לטריות). אמנם עם קפסולות טובות במכונה איכותית זה עוד איכשהו נסבל, אבל אישית, מעדיף נס קפה או בוץ על קפסולות.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

jura
כמו שכתבתי בפוסט הקודם אתה יכול לבדוק לפני שאתה קונה (אבל אתה יכול גם להתעצל ולקנות וזהו...)
גם סאקו רויאל תעשה את העבודה אבל תצטרך להזיז את הכוס ממשפך הקפה לזה של החלב (עבודה רצינית - זה איזה 5 ס"מ מרחק).
כמו שכתבתי בפוסט הקודם אתה יכול לבדוק לפני שאתה קונה (אבל אתה יכול גם להתעצל ולקנות וזהו...)
גם סאקו רויאל תעשה את העבודה אבל תצטרך להזיז את הכוס ממשפך הקפה לזה של החלב (עבודה רצינית - זה איזה 5 ס"מ מרחק).
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
גם אני בעד jura. שומע עליהן רק דברים טובים.
אגב, יצא לי לטעום במפעל של quickmill את אחת מהמכונות האוטומטיות שלהם. ממש מפתיע לטובה, אספרסו מעולה!
אבל שמעתי מהטכנאים בארץ שהן מכונות מאוד לא אמינות ומתקלקלות עד כדי כך שאפילו הטכנאים כבר לא מוכנים לתקן אותן.
אגב, יצא לי לטעום במפעל של quickmill את אחת מהמכונות האוטומטיות שלהם. ממש מפתיע לטובה, אספרסו מעולה!
אבל שמעתי מהטכנאים בארץ שהן מכונות מאוד לא אמינות ומתקלקלות עד כדי כך שאפילו הטכנאים כבר לא מוכנים לתקן אותן.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
לי יש מכונה לעצלנים :b007 כתב:עצלן שבעצלנים....
אז אם תוכלו להתאים לי מכונה ביתית אוטומטית שבלחיצת כפתור.. טוחנת מקציפה ומוזגת
לאספרסו / קפוצינו / קפה הפוך. ושהחלב נמזג עצמאית......
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... 733#991733
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אתה מדבר על נספרסו והוא דיבר על מכונה אוטומטית. ההבדל תהומי.
במכונה אוטומטית משתמשים בפולי קפה קלויים, בדיוק כמו במכונות חצי-אוטומטיות או ידניות. המכונה פשוט ממכנת את כל תהליך החליטה - טוחנת, דוחסת, חולטת ומנקה את העוגיה אל תוך מיכל אשפה.
איכות הקפה במכונה כזו תהיה משמעותית עדיפה על נספרסו. מצד שני, בעוד עלות כוס הקפה תהיה זולה יותר (כי משתמשים בקפה קלוי), מחיר המכונה יהיה יקר משמעותית מנספרסו.
במכונה אוטומטית משתמשים בפולי קפה קלויים, בדיוק כמו במכונות חצי-אוטומטיות או ידניות. המכונה פשוט ממכנת את כל תהליך החליטה - טוחנת, דוחסת, חולטת ומנקה את העוגיה אל תוך מיכל אשפה.
איכות הקפה במכונה כזו תהיה משמעותית עדיפה על נספרסו. מצד שני, בעוד עלות כוס הקפה תהיה זולה יותר (כי משתמשים בקפה קלוי), מחיר המכונה יהיה יקר משמעותית מנספרסו.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא מדויק מוטי (לדעתי לפחות) נספרסו רגילה מוציאה אספרסו יותר טוב מה JURA אצלי בעבודה.
תאורטית זה יכול להיות נכון מה שאתה אומר - מעשית לא.
אבל הוא עצלן ולכן לעבוד עם נספרסו וארוצ'ינו זה עודף עבודה בשבילו.
תאורטית זה יכול להיות נכון מה שאתה אומר - מעשית לא.
אבל הוא עצלן ולכן לעבוד עם נספרסו וארוצ'ינו זה עודף עבודה בשבילו.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אז ה-jura אצלך בעבודה מכוונת לא נכון, או שהיא jura פשוטה.
כפי שכתבתי למעלה, טעמתי את האוטומטית של quickmill והיה מדובר באספרסו ממדרגה ראשונה. רחוק מהתוצר של נספרסו מרחק שנות אור.
אבל מדובר במכונות יקרות:
http://www.quickmillcanada.com/professional.asp
כפי שכתבתי למעלה, טעמתי את האוטומטית של quickmill והיה מדובר באספרסו ממדרגה ראשונה. רחוק מהתוצר של נספרסו מרחק שנות אור.
אבל מדובר במכונות יקרות:
http://www.quickmillcanada.com/professional.asp
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
לא חושב שיש חיה כזו
JURA זולה
הן מאוד דומות זו לזו ונבדלות בעיקר בשיכלולים משרדיים כאלו ואחרים.
מכונה מומלצת לעצלנים
אני אוהב את שלי
למרות שכמו שהייתי רוצה רכב אוטומטי ליום יום ואלפא פרועה לשבתות
הייתי שמח למערכת ידנית לסופי שבוע
JURA זולה
הן מאוד דומות זו לזו ונבדלות בעיקר בשיכלולים משרדיים כאלו ואחרים.
מכונה מומלצת לעצלנים
אני אוהב את שלי
למרות שכמו שהייתי רוצה רכב אוטומטי ליום יום ואלפא פרועה לשבתות
הייתי שמח למערכת ידנית לסופי שבוע
העם דורש..... כל מיני דברים
נחזור להתלבטות הראשונה שלי........
שמתי לב שהמכונה שלך היא מכונת קפסולות קפה מהודרת ביותר..
איך החוויה שלך מקפסולות הקפה?
מבחינת איכות / טעם וכל מה שמתשמע מהדבר...
כמשתמש בנספרסו שכל המכרים שלו משתמשים בדגמים כאלה ואחרים של נספרסו וכבעל יכולת להשוואה למכונות אחרות מסוגים שונים אני לא חושב שהקפה של נספרסו נופל בקלות מול כל מכונה. כן הצלחתי למצוא קפה טוב יותר מנספרסו אבל זה היה קשה ולאחר שמתרגלים לנספרסו ובמיוחד כשאוהבים את המגוון אני חושב שזו עסקה טובה ביותר רק החסרון שאין את הכיף של ההתעסקות עם הקפה והיכולת ליצור תערובות אישיות, תלוי למתי רוצים את הקפה וכמה זמן יש להתעסק איתו. ודרך אגב מישהו פה ציין שנספרסו מרגיש לו כמו קרטון... נשמע לי מוזר אבל אני מוכן לבוא לטעימות של משהו אחר שאינו קרטוני כדי ללמוד על טעמים חדשים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

למוטי: אין דבר כזה JURA פשוטה. מבין האוטומטיות רק שארר בליגה הזאת.
כיוונתי כל מה שאפשר ואני לא רואה מה הקשר לאוטומטית של קוויקמיל.
מכיוון ששתיתי גם מ JURA וגם מנספרסו אני אומר שהנספרסו טעימה לי יותר - זה לא ניחוש אקדמי.
קפה בקפסולה או בפוד מאבד הרבה טעמים אבל אם הוא נחלט נכון הוא יפיק טעמים יותר מחליטה של 10 שניות של אוטומטית.
לגבי טעם של קרטון - פשוט צריך לגשת לבית קפה הקרוב ולשתות שם אספרסו ולהשוות.
אספרסו שעושים בבית במכונה ידנית לוקח כל בית קפה כמעט בארץ.
כיוונתי כל מה שאפשר ואני לא רואה מה הקשר לאוטומטית של קוויקמיל.
מכיוון ששתיתי גם מ JURA וגם מנספרסו אני אומר שהנספרסו טעימה לי יותר - זה לא ניחוש אקדמי.
קפה בקפסולה או בפוד מאבד הרבה טעמים אבל אם הוא נחלט נכון הוא יפיק טעמים יותר מחליטה של 10 שניות של אוטומטית.
לגבי טעם של קרטון - פשוט צריך לגשת לבית קפה הקרוב ולשתות שם אספרסו ולהשוות.
אספרסו שעושים בבית במכונה ידנית לוקח כל בית קפה כמעט בארץ.
הידעת? ברוב המכונות האוטומטיות יש מגביר קרמה
ועדיין המטחנות מכויילות על גס מידי. נשגב מבינתי.
אחת התרומות של מגבירי הקרמה זה בקרה על זמן חליטה עם פחות תלות בעובי הקפה. בחליטה של כ 30 שניות, גם מקפה קצת ישן או טחון גס מקבלים טעם נסבל. מדוע זה לא כך ברוב המכונות האוטומטיות בהן נתקלתי - לא מבין. מלבד שתיים, לקפה תמיד היה טעם רע.
אחת התרומות של מגבירי הקרמה זה בקרה על זמן חליטה עם פחות תלות בעובי הקפה. בחליטה של כ 30 שניות, גם מקפה קצת ישן או טחון גס מקבלים טעם נסבל. מדוע זה לא כך ברוב המכונות האוטומטיות בהן נתקלתי - לא מבין. מלבד שתיים, לקפה תמיד היה טעם רע.
what's next?
מזדהה בצורה מאוד מדויקת עם האמריה שלך !riji כתב:כמשתמש בנספרסו שכל המכרים שלו משתמשים בדגמים כאלה ואחרים של נספרסו וכבעל יכולת להשוואה למכונות אחרות מסוגים שונים אני לא חושב שהקפה של נספרסו נופל בקלות מול כל מכונה. כן הצלחתי למצוא קפה טוב יותר מנספרסו אבל זה היה קשה ולאחר שמתרגלים לנספרסו ובמיוחד כשאוהבים את המגוון אני חושב שזו עסקה טובה ביותר רק החסרון שאין את הכיף של ההתעסקות עם הקפה והיכולת ליצור תערובות אישיות, תלוי למתי רוצים את הקפה וכמה זמן יש להתעסק איתו. ודרך אגב מישהו פה ציין שנספרסו מרגיש לו כמו קרטון... נשמע לי מוזר אבל אני מוכן לבוא לטעימות של משהו אחר שאינו קרטוני כדי ללמוד על טעמים חדשים....
קפה טרי דורש טחינה עבה יותר לעומת קפה ישן. אולי הכיול נעשה על קפה טרי, שזה הגיוני, אבל הזמן עובר ועובי הטחינה נשמר. מיכלי הפולים הללו בדר"כ לא אטומים לחלוטין, ולכן הקפה גם מתיישן די מהר.hosq כתב:הידעת? ברוב המכונות האוטומטיות יש מגביר קרמה
אחת התרומות של מגבירי הקרמה זה בקרה על זמן חליטה עם פחות תלות בעובי הקפה. בחליטה של כ 30 שניות, גם מקפה קצת ישן או טחון גס מקבלים טעם נסבל. מדוע זה לא כך ברוב המכונות האוטומטיות בהן נתקלתי - לא מבין. מלבד שתיים, לקפה תמיד היה טעם רע....