DTS או DOLBY DIGITAL
- geblig
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1727
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 40 פעמים
DTS משתמש בקצב דגימה גבוה יותר (אם אני לא טועה 1.5Mbps) לעומת DD שמשתמש בקצב של 640Kbps
לכן יש הטוענים ש DTS יישמע טוב יותר.
* שים לב ששניהם פורמטי כווץ - אמורים לתת אותה תוצאה.
תוכל להרחיב:
http://www.practical-home-theater-guide ... s-dts.html
לכן יש הטוענים ש DTS יישמע טוב יותר.
* שים לב ששניהם פורמטי כווץ - אמורים לתת אותה תוצאה.
תוכל להרחיב:
http://www.practical-home-theater-guide ... s-dts.html
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
רוב ההבדלים, אם יש, הם לא בגלל הפורמטים אלא בגלל המקור שבו השתמשו, צוות טכנאי הקול שעשו את העבודה, ההדגשים שהם בחרו ורמת עוצמת הקול שהם קבעו כבסיס. שיטת הקידוד היא כל כך שונה שאין טעם להשוות בין קצב הדגימה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כי אתה שמת את הרסיבר במצב של DSP מתאים כך שהוא מקבל אודיו דו ערוצי והופך אותו לאודיו רב ערוצי ב DTS:NEO. זה לא אומר שהממיר מוציא DTS במקור. באותה מידה אתה יכול להפוך אותו ל Dolby ProLogic II או לכל אחד ממצבי ה DSP לאודיו רב ערוצי האחרים שיש לך ברסיבר
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה רבה על התשובה.
מדוע לא רשום ברסיבר DD ויש ריבוע כזה ואז D?
לרסיבר אונקיו 607 שיש ברשותי הוא עושה אפסקל גם לאודיו?
יכול להיות שהרסיבר נותן לי אוטומטית אופציה של הדמית DTS:NEO ברגע שסרט שאני מפעיל הוא ב2 ערוצים?
מדוע לא רשום ברסיבר DD ויש ריבוע כזה ואז D?
לרסיבר אונקיו 607 שיש ברשותי הוא עושה אפסקל גם לאודיו?
יכול להיות שהרסיבר נותן לי אוטומטית אופציה של הדמית DTS:NEO ברגע שסרט שאני מפעיל הוא ב2 ערוצים?
Dor007
DD ו DTS הם קידוד לצליל היקפי שמשוחזר מאות דיגיטלי לפי כמות הערוצים שיש בו.
DTS NEO בדומה ל PROLOGIC II זה קידוד לצליל היקפי שמשוחזר מאות אנלוגי של שני ערוצים בלבד. כשרוצים להעביר צליל היקפי במערכות של שני ערוצים אנלוגיים (כמו שידור טלויזיה או CD מוזיקה), מקודדים את האות הדיגיטלי ל DTS NEO או PROLOGIC II ומקבלים אות אנלוגי שני ערוצים כשבפנים מוטמעים כל חמשת הערוצים.
ברור שאיכות הצליל וההפרדה פחות מרשימים מהקידוד הדיגיטלי שבו לכל צליל יש ערוץ משלו אבל בכל מקרה זה עדיף על Stereo רגיל.
הבעיה מתחילה כשהרסיבר מקבל אות אנלוגי דו ערוצי.
הוא לא מסוגל לדעת אם זה אות Stereo רגיל או אות מקודד Prologic/DTS_NEO ולכן תמיד מפעיל עליו את מנגנון הפענוח. הקידוד האנלוגי הוא לא קידוד אידאלי ולכן אם האות באמת מקודד לרב ערוצי זה נשמע בסדר, אבל אם הצליל הוא רק דו ערוצי חלק מהצלילים (מלאכותית) מועבר לאחוריים מה שלא בהכרח נכון.
אם האונקיו עומד על מצב DTS NEO ומגיע אות דו ערוצי היית מצפה שרק שני הרמקולים הקדמיים יעבדו, אבל בפועל הוא מקשקש גם את האחוריים. זה לא שהוא מנסה לבנות צליל היקפי, זה פשוט חוסר דיוק באלגוריתם של המקודד והמפענח.
DD ו DTS הם קידוד לצליל היקפי שמשוחזר מאות דיגיטלי לפי כמות הערוצים שיש בו.
DTS NEO בדומה ל PROLOGIC II זה קידוד לצליל היקפי שמשוחזר מאות אנלוגי של שני ערוצים בלבד. כשרוצים להעביר צליל היקפי במערכות של שני ערוצים אנלוגיים (כמו שידור טלויזיה או CD מוזיקה), מקודדים את האות הדיגיטלי ל DTS NEO או PROLOGIC II ומקבלים אות אנלוגי שני ערוצים כשבפנים מוטמעים כל חמשת הערוצים.
ברור שאיכות הצליל וההפרדה פחות מרשימים מהקידוד הדיגיטלי שבו לכל צליל יש ערוץ משלו אבל בכל מקרה זה עדיף על Stereo רגיל.
הבעיה מתחילה כשהרסיבר מקבל אות אנלוגי דו ערוצי.
הוא לא מסוגל לדעת אם זה אות Stereo רגיל או אות מקודד Prologic/DTS_NEO ולכן תמיד מפעיל עליו את מנגנון הפענוח. הקידוד האנלוגי הוא לא קידוד אידאלי ולכן אם האות באמת מקודד לרב ערוצי זה נשמע בסדר, אבל אם הצליל הוא רק דו ערוצי חלק מהצלילים (מלאכותית) מועבר לאחוריים מה שלא בהכרח נכון.
אם האונקיו עומד על מצב DTS NEO ומגיע אות דו ערוצי היית מצפה שרק שני הרמקולים הקדמיים יעבדו, אבל בפועל הוא מקשקש גם את האחוריים. זה לא שהוא מנסה לבנות צליל היקפי, זה פשוט חוסר דיוק באלגוריתם של המקודד והמפענח.
מוטי