התלבטות לגבי שידרוג כ.מסך לHTPC ישן
שלום לכל חברי הפורום המעולה הזה...
יש לי HTPC שאני כבר משפץ שנה וחצי (כל פעם קונה עוד רכיב חדש), לאחרונה התחלתי לצפות בתוכן 720P והמחשב עובד סביר אבל לתמונה יש נטייה לקפוץ כל הזמן ולפעמים לאבד סינכרון עם הסאונד.
השאלה אם אני אחליף את הכרטיס מסך זה יעזור למחשב להריץ סרטי HD יותר טוב...
המפרט שלי הוא:
לוח אם ASUS P5S800-VM
מעבד P4 3.0MHz
זכרון 1GB
כרטיס מסך נוכחי NVIDIA FX5600 256mb AGP
ורואה תכנים דרך XBMC (שאני מאוד אוהב ורוצה להישאר איתה).
הכרטיס שחשבתי לרכוש זה SAPPHIRE HD3450 512MB DDR2 AGP לפי המלצות שמצאתי בפורום.
אני אשמח לדעת מה דעת המומחים פה ואם יש גם המלצות על כרטיסים אחרים, אולי מבוססים על NVIDIA כי הבנתי שXBMC תומך בהם יותר טוב...
תודה ושבת שלום!
יש לי HTPC שאני כבר משפץ שנה וחצי (כל פעם קונה עוד רכיב חדש), לאחרונה התחלתי לצפות בתוכן 720P והמחשב עובד סביר אבל לתמונה יש נטייה לקפוץ כל הזמן ולפעמים לאבד סינכרון עם הסאונד.
המפרט שלי הוא:
לוח אם ASUS P5S800-VM
מעבד P4 3.0MHz
זכרון 1GB
אני אשמח לדעת מה דעת המומחים פה ואם יש גם המלצות על כרטיסים אחרים, אולי מבוססים על NVIDIA כי הבנתי שXBMC תומך בהם יותר טוב...
תודה ושבת שלום!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
התמיכה הטובה יותר באנוידיה היא רק במערכת ההפעלה לינוקס.
בווינדוס אין שום בעייה לעבוד גם עם כרטיסי מסך של ATI ואינטל שיש להם יכולת פענוח חומרה. כרגע אין עדיין XBMC לווינדוס התומך בפענוח חומרה, אך אמור לצאת בקרוב. יש כבר גירסת בטא פנימית של Boxee העובדת מצויין עם כל הכרטיסים של ATI, אנוידיה ואינטל בווינדוס. אמורה להשתחרר בקרוב.
בווינדוס אין שום בעייה לעבוד גם עם כרטיסי מסך של ATI ואינטל שיש להם יכולת פענוח חומרה. כרגע אין עדיין XBMC לווינדוס התומך בפענוח חומרה, אך אמור לצאת בקרוב. יש כבר גירסת בטא פנימית של Boxee העובדת מצויין עם כל הכרטיסים של ATI, אנוידיה ואינטל בווינדוס. אמורה להשתחרר בקרוב.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- Dimka
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 303
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
XBMC 9.11 לא תומך בפענוח חומרה, אני נאבק בו גם היום.
יהיה שיפור ברוב המקרים, אלא אם כן כמה תנאים לא יתקיימו (לא אמור להדאיג אותך, 90% מהמקרים זה יעבוד).
השיפור שיהיה לא אמור להשפיע על איכות תמונה, ולא תמיד תראה הבדל בהרצה. כלומר ב-720p עם האצה ובלי תצליח לנגן חלק - ההבדל יהיה בשימוש במעבד, כי עם האצה המעבד שלך עובד על 5-15% ובלי האצה עלול להיות על 90% (עובד חלק אבל סוחט אותו ומספיק איזה אנטיוירוס ברקע ושום דבר לא זז).
יהיה שיפור ברוב המקרים, אלא אם כן כמה תנאים לא יתקיימו (לא אמור להדאיג אותך, 90% מהמקרים זה יעבוד).
השיפור שיהיה לא אמור להשפיע על איכות תמונה, ולא תמיד תראה הבדל בהרצה. כלומר ב-720p עם האצה ובלי תצליח לנגן חלק - ההבדל יהיה בשימוש במעבד, כי עם האצה המעבד שלך עובד על 5-15% ובלי האצה עלול להיות על 90% (עובד חלק אבל סוחט אותו ומספיק איזה אנטיוירוס ברקע ושום דבר לא זז).
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ל-XBMC אין עדיין גירסה עם תמיכה בפענוח חומרה, אם כי אמור להיות מתישהו בקרוב (לבוקסי כבר יש גירסת בטא שתומכת).
מה שאפשר לעשות בינתיים זה להגדיר MPC HC שיפעל עם פענוח חומרה על פי המדריך של staticx, ולשלב אותו כנגן חיצוני ל-XBMC, כפי שמוסבר כאן:
http://xbmc.org/wiki/?title=HOW-TO_use_ ... a_playback
מה שאפשר לעשות בינתיים זה להגדיר MPC HC שיפעל עם פענוח חומרה על פי המדריך של staticx, ולשלב אותו כנגן חיצוני ל-XBMC, כפי שמוסבר כאן:
http://xbmc.org/wiki/?title=HOW-TO_use_ ... a_playback
הHTPC הקודם שלי היה P4-2.66 והצליח להפעיל 720P ללא קפיצות (אבל ללא תרגום) , לדעתי יש לך בעיה עם הקודקים .omrig כתב:שלום לכל חברי הפורום המעולה הזה...
המפרט שלי הוא:
לוח אם ASUS P5S800-VM
מעבד P4 3.0MHz
זכרון 1GB
תודה ושבת שלום!...
אני לא הייתי מוציא כסף על חומרה חדשה למחשב ישן , תשמור את הכסף לעדכון רציני.
גם אם תקנה כרטיס מסך חדש , פענוח סרטים עם תרגום ייתבצע במעבד לא בכרטיס מסך(ברוב הפתרונות).omrig כתב:עכשיו שאתה אומר את זה אני שם לב באמת שיש יותר בעיה שיש כתוביות....
השידרוג של כרטיס מסך לא יעזור להימנע מהקפיצות עם כתוביות?...
לדעתי שדרג את לב המחשב (לוח אם , כרטיס מסך , מעבד , זכרון), היום אתה יכול לשדרג ב 1000 ש"ח למחשב שיתמוך ב1080P .
לדוגמא
מחשב מבוסס AMD :
460 1 לוח אם Gigabyte GA-MA785GM-US2H
324 1 מעבד AMD Athlon II X2 245 Box
241 1 זיכרון Transcend DDR2 2048MB 800MHz CL 5-5-5-18
סה"כ 1024 ש"ח
או אינטל
343 1 מעבד Intel Pentium Dual-Core E6300 Tray
466 1 לוח אם Asus P5G43T-M Pro
185 1 זיכרון OCZ DDR3 2048MB (1024MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-20 Value
994 ₪ + קירור למעבד
נערך לאחרונה על ידי opher ב 04/01/2010 10:44, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא מדוייק. יש היום פתרונות הכוללים כתוביות ללא פגיעה בפענוח החומרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

פתרונות אפשריים:
1. הכי קל: שימוש בנגן MPC HC (יש בשרשור המדריכים בראש הפורום מדריך להגדרתו כך שהוא יופעל יחד עם כתוביות).
2. הפעלת הקודק של CyberLink PowerDVD, וניגון עם מחולל הכתוביות המובנה של הנגן BSPlayer.
3. גירסת הבטא של Boxee שתצא בקרוב, הכוללת תמיכה בפענוח חומרה + כתוביות out of the box.
ויש עוד כמה פתרונות, כמו שימוש ב-CoreAVC במצב של פענוח חומרה...
1. הכי קל: שימוש בנגן MPC HC (יש בשרשור המדריכים בראש הפורום מדריך להגדרתו כך שהוא יופעל יחד עם כתוביות).
2. הפעלת הקודק של CyberLink PowerDVD, וניגון עם מחולל הכתוביות המובנה של הנגן BSPlayer.
3. גירסת הבטא של Boxee שתצא בקרוב, הכוללת תמיכה בפענוח חומרה + כתוביות out of the box.
ויש עוד כמה פתרונות, כמו שימוש ב-CoreAVC במצב של פענוח חומרה...