השוואה בין חדש לישן

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
kobi_sc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב
ראיתי פה באתר הרבה התלהבות ממגברים ישנים ומהאיכות שלהם.
השאלה שלי אם למישהו יש מדד כמה באמת המגברים האלו אכן טובים?

זו שאלה שקצת קשה לענות עליה לכן אני אכוון קצת יותר:
אם מישהו יכול לכתוב יש לי מגבר ישן מדגם מסויים השוותי אותו מול מגבר חדש מדגם ידוע ומפורסם וכך וכך התוצאה
או למשל שמעתי מגבר ישן שהיום היה צריך לעלות **** אלפי שקלים (זה פחות טוב....)

אני מאוד אשמח לשמוע תגובות, אם באמת אפשר להשיג דברים מעולים במחירים נוחים זה נחמד
אחרי זה אני כבר אעזר בכם בהמלצות אבל זה יקרה כבר אחר כך

תודה רבה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

אתה מכיר אולי מדד דומה למגברים חדשים?

kobi_sc פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

לוקח לי קצת זמן לענות...

אני יודע שזו שאלה בעייתית מאוד וגם הדגשתי את זה בשאלה אבל בכל אופן ננסה לשאול אחרת ולא ללכת סחור סחור.

כיום יש לי רמקולים שאני מאוד אוהב b&w cdm1 se

כיום אני משתמש בTAMP שאני מאוד מרוצה ממנו והעדפתי אותו על מגבר של קמבריג' (בעיקר בגלל המחיר הם נשמעים בערך באותה רמה, אולי בקמבריג' קצת יותר במה), אני שומע בחדר קטן כך שאני ממש לא זקוק לווליום.

ראיתי המון ממליצים על מגברים רציניים לרמקולים כאלו ושזה מוסיף המון, וחשבתי סוף סוף להיפטר מהTAMP ולעבור למגבר אמיתי.

בגלל בעיות תקציביות זה טרם קרה ואז חשבתי עם הנושא של הוינטאג'. וכעת הגענו לנקודה החשובה:

האם מגברים כאלו יעזרו לי? ז"א האם מגברים אלו בערך ברמה של הקמבריג' או שבאמת אפשר למצא משהו הרבה יותר טוב ומתאים לרמקולים שלי בתקציב מאותגר.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

אתה שואל שאלה שמתייחסת למדד סובייקטיוי לחלוטין - יש כאלו שיעדיפו מגברים חדשים ויש כאלו שיעדיפו וינטאג'. עניין של טעם אני מניח. לדעתי האישית אפשר להגיע במגברי וינטאג' לתמורה מאד גבוהה לכסף, אבל זו ממש לא אקסיומה.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”