kindle או sony reader?

מכשירים סלולריים, חברות סלולריות.
orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 114

שליחה

לא בטוח שזה הפורום אבל נראה לי הכי קרוב....
אני רוצה לקנות אחד מהנ"ל. אשתי ואני תולעי ספרים וקוראים בעיקר באנגלית. כבר מזמן שמתי עין על קינדל אבל אני לא בטוח לגבי נוחות הורדת הספרים מהרשת (WIFI? סלולר?) בארץ הקודש. ברור לי שבארה"ב החיים קלים יותר אבל האם יש למישהו ניסיון עם אחד מהנ"ל בארץ?
מס' שאלות:
1. לאיזה מהמכשירים "ספרייה" גדולה יותר ברשת (רק באנגלית עברית זה בונוס לא חייב). האם רוב הספרים שמורידים בתשלום או שיש ספריות חינמיות או עם מנוי חודשי?
2. האם קינדל קורא רק ספרים שקונים באמזון או שאפשר לשים גם ספרים בPDF או פורמט חופשי אחר.
3. האם יש "התעסקות" עם תוכנות להמרת פורמט במידה ומורידים ספר מהאינטרנט.
4. האם קינדל יכול לעבוד בארץ דרך WIFI או שרק בארה"ב? - דרך סלולר אני מבין שעוד אין חברה בארץ שתומכת אולי פלאפון בעתיד?
5. בגדול פלוסים ומינוסים בכל מכשיר למי שיש.

אשמח על עוד פרטים.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

תכניס עוד מכשיר למשוואה -
NOOK
http://www.barnesandnoble.com/nook/inde ... 2Pid=32280

ועוד קונספט לספר אלקטרוני בעתיד -
http://vimeo.com/8217311?hd=1

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

זה בהחלט המקום.
אפשרות נוספת וזולה היא לקנות TABLET יד שניה ולהפוך אותו ל-EBOOK ובעצם להרבה יותר מזה....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

ביקורת ראשונה על ה NOOK
http://reviews.cnet.com/e-book-readers/ ... 86175.html

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי

שליחה

netbook לא יכול לשמש כ ereader -
הבעיה היא שלקרוא ממחשב מעייף את העיניים בעוד שמסך ink מרגיש כמו דף.
שלא נדבר על הנוחות וזמן הסוללה הארוכים שנותן לנו מכשיר ebook .

Itsik_G
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1178

שליחה

MartinHSabag כתב:זה בהחלט המקום.
אפשרות נוספת וזולה היא לקנות TABLET יד שניה ולהפוך אותו ל-EBOOK ובעצם להרבה יותר מזה....
...
לא יודע אם מחשב Tablet יוכל להחליף קורא ייעודי מאחר והייחודיות של הקינדל (והמתחרים שלו) הם בשימוש ב E Ink שנותן תחושה של קריאה מדף נייר מבלי לעייף את העיניים.

nimrodl
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173

שליחה

לפי מה שאני הבנתי אי אפשר להוריד ספרים לקינדל בארץ,
למישהו יש ידע בנושא?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

MartinHSabag כתב:זה בהחלט המקום.
...
במשך שנתיים היה לי Tablet והיום אני בעליו של קורא ספרים אלקטרוניים של SONY (ה PRS700) . המסקנה שלי היא שאין מה להשוות בכלל ומי שמסתובב עם מחשב בכל פורמט וגודל וחושב שיש לו קורא ספרים אלקטרוניים משופר מפספס משהו בגדול.

לקורא הספרים יש תצוגה הרבה יותר נוחה לקריאת ספרים. זה מתחיל ב E-Ink שנוח יותר לעיניים ואינו דורש תאורה אחורית וממשיך בגודל וביחס המסך המדמה טוב יותר ספר קריאה.

לקורא הספרים יש דרישות הרבה יותר צנועות בנוגע לצריכה חשמלית. היתרונות לא רק באים לידי ביטוי בפרקי זמן שבין הטענות, שבמקרה של ה PRS700 נמדדים בימים ובשבועות, אלא גם במשקל נוצה ועובי מצחיק של קורא הספרים היות והוא לא זקוק לסוללה גדולה וכבדה.

קורא הספרים האלקטרוניים חוזר לעמוד האחרון בלחיצת כפתור. הפסקתם לקרוא ספר, הנחתם את הקורא בצד וכיביתם אותו? (לא שממש צריך כי צריכת החשמל היא אפסית כל עוד אתם לא הופכים דף). אפשר לשוב לאותו הדף תוך שניה אחת מלחיצת כפתור ההפעלה מחדש. בדיוק כמו לפתוח ספר אמיתי מחדש במקום שהנחתם בו סימניה או קיפלתם את העמוד.

מכלול התכונות האלו הופכות את הקורא לאלטרנטיבה לספר אמיתי- אפשר לטלטל אותו ממקום למקום בלי שהמשקל יעיק עליך (למעשה הוא קל יותר מהרבה ספרים שיצא לי להסתובב איתם), להניח אותו בצד ולשוב אליו, לקרוא בנוחות בכל מצב תאורה שבו היית יכול לקרוא ספר אמיתי: התצוגה רק משתפרת ככל שיש יותר אור סביבך - להבדיל ממסך LCD וכל זאת במכשיר שאינו מועמס באין ספור תכונות שאין לך בהם צורך למטרה של קריאת ספרים.

לי יש מגוון מחשבים בבית ובעבודה, כולל מחשבי כף יד וטלפון חכם, שכולם מסוגלים להציג ספרים אלקטרוניים בפורמט LIT או PDF או EPUB (ה PRS אינו מסוגל לקרוא LIT אבל מסתדר מצויין עם EPUB בנוסף לפורמט LRF הייחודי לסוני). ללא שום ספק ה PRS700 הוא הנוח ביותר לקריאת ספרים וכאחד שמסתובב באופן קבוע עם ספריה של קרוב ל 400 ספרים אלקטרוניים זה הופך את השאלה של האם הקורא מסוגל לעשות דברים אחרים ללא רלוונטית.

ומה עם טלפונים ומחשבי כף יד? אומנם הם יותר ניידים ונמצאים כל הזמן איתך אבל זמן הסוללה שלהם והתצוגה המוגבלת שלהם הופכות אותם לאזרחים סוג ב' בכל הנוגע לאמצעים לקריאת ספרים.

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

catskinner, תודה על התגובה. יש לי כמה שאלות,
אז אני מבין שאתה ממליץ על סוני PRS700 אם רוצים לקנות READER? האם אתה מכיר את הדגמים האחרים של סוני כמו ה SONY POCKET (אני חושב PRS300) וסוני עם TOUCH SCREEN. מה דעתך עליהם? למה דווקא סוני ולא קינדל או אחד המתחרים האחרים?
האם אתה מוריד ספרים מהרשת חופשי או שיש פורמט ספציפי שצריך להוריד? האם אתה קונה ספרים דרך סוני - איך המבחר והמחירים? אם יש בדגם WIFI האם זה עובד בארץ?

ראיתי שמוכרים בארץ מכשיר שנקרא ESLICK, נראה קצת פחות יפה מסוני או קינדל אבל יש לו יבואן מסודר בארץ. (האם אפשר לקנות סוני דרך יבואן מסודר בארץ? לא מכיר...) האם מישהו מכיר / התנסה עם המכשיר הזה?
אחד הדברים ששמתי לב שהם אומרים שיש לו 4 רמות אפור כאשר בסוני יש 8 ובקינדל 16. מישהו יודע להעריך עד כמה זה משמעותי לקריאת טקסט, או שזה בעיקר משמעותי לצפייה בתמונות (שזה גם ככה לא השימוש העיקרי)

תודה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מה שכתבתי אינו מהווה המלצה גורפת לקורא הספרים של סוני מדגם PRS-700 כי יש לו בעיות משלו שכדאי שכל רוכש פוטנציאלי יהיה מודע אליהן לפני הרכישה.

שאלת כאן הרבה שאלות ואני אשתדל לענות עליהן לפי הסדר.

1. ה PRS-300 הוא דגם מוקטן וללא מסך מגע של ה PRS-600 שבעצמו מהווה גירסה חדשה ל PRS-700 שכבר לא נמכר יותר. ההבדלים העיקריים ביניהם הוא של 300 יש תצוגה קטנה יותר, אין מסך מגע ואין אפשרות להשתמש בו כנגן MP3. ה PRS-600 כמעט זהה ל PRS-700 מלבד זה שהורידו לו את תאורת ה LED המובנית המשמשת לקריאה בחושך ושה 600 כבר לא תומך בפורמט LRF (סוני החליטו בצדק ש EPUB לא פחות טוב).

2. למה סוני ולא קינדל? כי כל מה שעושה את ה Kindle למוצלח לא זמין למי שאינו גר בצפון אמריקה: תוריד מה Kindle את החיבור הזמין תמיד ל Amazon וקיבלת קורא ספרים די מגושם שאינו מסוגל לקרוא EPUB.

3. מה עם ה Touch Screen של ה PRS-700 ושל ה PRS-600? אז ככה: התגובה איטית ולא תמיד נקלטת ותוספת הנדבך של מסך המגע לא עושה טוב לניגודיות התמונה ויוצרת רפלקציות מיותרות. למרבה הצער המסך פחות קריא מזה של ה PRS-500 שקדם לדגמי ה Touch Screen. זה לא נורא אבל בהחלט מורגש.

4.מה קורה בארץ? כלום. שוק הספרים האלקטרוניים הוא אפסי, מה שיש נמצא בפורמט PDF שאינו מתאים כלל לקוראי ספרים אלקטרוניים (חסר ב PDF אפשרות לעשות עימוד מחדש כדי להתאים לתצוגות בגדלים משתנים. היתרון של PDF שהוא העתק 1:1 של מסמך מודפס הוא דווקא חיסרון אדיר בקריאה על מסך ולכן עוברים ל EPUB שהוא למעשה פורמט פתוח מבוסס PDF המאפשר עימוד והתאמה לתצוגות). נוסיף על כך שהתמיכה בעברית לוקה בחסר וחסרה לחלוטין ב PRS. אני קורא רק באנגלית או צרפתית כך שזו לא מגבלה עבורי אבל אני זה לא כלל האוכלוסיה כאן בארץ.

5. גוונים של אפור ושחור: זה בכלל לא משנה בקריאת ספרים שם יש רק גוון אחד. זה כן משנה אם אתה רוצה לראות תמונות כי ריבוי גוונים פרושו שתקבל דירוגי אפור טובים יותר ותמונה חלקה יותר. מה שכן צריך לשים לב זה האפשרות להגדיל ולהקטין את הפונטים. אני התברכתי בראיה מעולה לטווח קצר ולכן אני משתמש בפונט הקטן ביותר שיש. אבל אני יודע שיש קוראים שלהם יש מבחר מצומצם יותר של גדלים שייתכן ולא יתאימו לקוראים.

6. כיצד משיגים ספרים? גם ל SONY וגם ל AMAZON ול Barnes & Noble (יצרני ה NOOK) יש חנויות מכוונות. לחלקן ניתן להתקשר ברשת הסלולר או WiFi אבל כולן סובלות מאותה בעיה: הן לא מאפשרות רכישות למי שאינו נמצא בצפון אמריקה. במקרה של SONY הבעיה מחריפה כשמגלים שצריך להתמודד עם התוכנה הדפוקה שלהם. היא כל כך דפוקה שזה לא יאמן וחבל על כל מילה, אתה לא תאמין לי אם אכתוב וגם אז זה לא יכסה את מכלול הדפיקות שלה.

ספרים רוכשים באופן נפרד בחנויות מכוונות כמו Fictionwise או Baen. מורידים למחשב ומעבירים לקורא הספרים עם USB. אני ממליץ לכל בעל קורא ספרים אלקטרוניים להתקין את תוכנת Calibre החינמית שבנוסף לאפשרויות ניהול הספריה והעברת ספרים לקורא היא גם מסוגלת להמיר מפורמט אחד לשני, כמו למשל מ LIT ל EPUB. זה עובד מצויין עם ספרים שאינם מוגני DRM ולגבי אלו שכן אז חיפוש ברשת יסביר כיצד לטפל גם במקרים אלו. אני לדוגמה הפסקתי להשתמש בתוכנה של SONY לאחר כמה נסיונות עקרים ומאוד מרוצה מ Calibre.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

עשה מה שאני עושה בקרוב, קנה MID, מכשיר אינטרנט נחמד עם מסך LCD במקרה שלי בגודל 7 אינץ' גם זול יותר וגם עדיף על קוראי הספרים הרגילים
חפש דגם בשם W1060 או smart q7

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

מסכי LCD מתאימים הרבה פחות לקריאת ספרים ממסכי E-Ink.

orib פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Catskinner,
תודה רבה על התגובה המפורטת. (f)
אז לסיכום העניין זה מה שהבנתי,
א. אי אפשר לקנות ספרים בארץ דרך AMAZON או החנות של SONY או בארנס וכו' גם בצורה רגילה כלומר דרך המחשב שלי ואז להעביר לקורא בUSB. שלא נדבר על קישוריות WIFI או סלולר שלא קיימת בארץ לקוראים אלו.
ב. הדרך היחידה היא ספריות חינם ברשת (??) - לא ברור לי האם המבחר מספק (רק באנגלית) - האם ספרים חדשים מפורסמים מהר וכו'.
ג. רמות אפור לא חשוב לקריאת טקסט. מסך מגע מוריד מאיכות הקריאה.

אם סעיף א' נכון ואי אפשר לקנות ספרים בכלל אלא רק לחפש מה שחינם ברשת אז המצב נראה לי בעייתי כי כל העניין הוא מבחר עצום וזמין של ספרים (גם ישנים וגם חדשים) ולהתחיל לחפש כל הזמן ברשת... לא נראה לי כ"כ נוח. אלא אם כן זה זמין ברמה של סרטים וסדרות באי-מיול לדוגמא ואז אפשר לומר שזה בסדר.

הדגם עצמו , נראה לי עניין של מחיר וטעם. מסכים עם הדעה שקורא ספרים צריך להיות E-INK כי זה כל העניין, קריאה של ספר בLCD זה כאב ראש (תרתי משמע :wink: )

אשמח לשמוע דעות נוספות

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

זה ממש לא מדויק שהדרך היחידה לקריאת ספרים היא דרך מאגרים של ספרים חינמיים או ברשות הכלל (Public Domain) ואני לא רואה מאיפה קיבלת את הרושם הזה. יש הרבה מקומות וחנויות מכוונות שמהן אפשר לרכוש ספרים אלקטרוניים והמבחר כולל את רוב הז'נרים המקובלים.

אני נוהג לרכוש לא מעט ספרים מ Fictionwise למשל ומי שחובב מד"ב כמוני ימצא הרבה נחת בחנות של הוצאה לאור BAEN

וזה רק כדי לגרד את קצה הקרחון. עם קצת חיפוש אתה תמצא הרבה חנויות ואתרים המוכרים ספרים חדשים לחלוטין ומכל הסוגים. על פי רוב המהדורות האלקטרוניות זמינות מהר מאוד, במקרה של Baen אפילו לפני שהן מגיעות לדפוס.

הבעיה קיימת רק עם החנויות שקושרות באופן ישיר את קורא הספרים שלהם עם החנות. במקרה של ה Kindle זה Amazon שאינו מאפשר כלל הורדת ספרים למי שלא גר בארה"ב וקנדה. במקרה של SONY הגישה לחנות המכוונת מוגבלת לתושבי ארה"ב וקנדה כשיש להם חנות נוספת עבור תושבי בריטניה ובמקרה של Barnes & Nobles הקישור לחנות המכוונת עבור ה NOOK מוגבלת לתושבי ארה"ב בלבד.

מי שלא איכפת לו לדלג על החוויה של חנות יצרן קורא הספרים ימצא עולם ומלואו באתרים אחרים. במקרה של SONY זה רחוק מלהיות הפסד היות והספרים הנמכרים בחנות המכוונת שלהם יקרים בכ 30% מחלופות חוקיות אחרות.;

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782

שליחה

לא Kindle, הוא לא שימושי בישראל. גם לא היתי קונה סוני כי בעוד כמה חודשים יהיה קורא ספרים בעברית.

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס

שליחה

digest כתב:לא Kindle, הוא לא שימושי בישראל. גם לא היתי קונה סוני כי בעוד כמה חודשים יהיה קורא ספרים בעברית.
...
אתה יודע? אתה מנחש?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

רק כדי לשים את הנושא הישראלי והעברית בפרספקטיבה הנכונה.

מספר הספרים האלקטרוניים הזמינים מ Amazon בפורמט Kindle בשפה האנגלית הוא מעל ל 390,000 (הנתון מהאתר של Amazon US).

מספר הספרים הזמינים מהחנות של SONY בפורמט LRF או EPUB בשפה האנגלית הוא קרוב למיליון. יש להם שותפות עם Google והם מציעים שם את הספרים החינמיים שברשות הכלל להורדה. היות וביולי השנה הם טענו שההסכם עם Google מוסיף להם כ 500,000 ספרים חינמיים אז אפשר לנחש שכמות הספרים המסחריים שהם הציעו הייתה מאוד קרובה לזו של Amazon.

מספר הספרים הזמינים בחנות של Fictionwise במגוון פורמטים כמו EPUB, MOBI ו LIT בשפה האנגלית הוא קרוב ל 77,000 ספרים.

ובישראל? esfarim.co.il המצהיר שהוא אתר הספרים האלקטרוניים הגדול ביותר בארץ מציע כ 4,400 ספרים בשפה העברית וכולם בפורמט PDF שאינו מתאים לקריאה בקוראי ספרים אלקטרוניים עקב בעיות העימוד (text flow) שיש לפורמט הזה.

מספר הספרים החינמיים בשפה העברית הזמינים בפרוייקט גונטברג הוא מועט עד כדי גיחוך - אפשר למנות את כולם על האצבעות מבלי לחלוץ נעליים.

כך שהבעיה היא לא אם יש קורא ספרים שיודע לקרוא בעברית או לא - גם אם היה קיים אחד כזה והוא היה מושלם בתכלית אז השימושיות שלו הייתה מוטלת בספק - פשוט אין כמעט מה לקרוא ומה שיש לא מתאים.

Maayanki
סמל אישי של משתמש
כתבת אתר
כתבת אתר
תגובות: 484
שם מלא: מעין קמחי

שליחה

mta194 כתב:
digest כתב:לא Kindle, הוא לא שימושי בישראל. גם לא היתי קונה סוני כי בעוד כמה חודשים יהיה קורא ספרים בעברית.
...
אתה יודע? אתה מנחש?
...
מצטרפת לשאלה- זה מידע? זו תקווה? זו משאלה? או קביעת עובדה?

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן

שליחה

היה פרסום של זה בעיתון כלכלה של ידיעות (מוסף מחשבים) לפני כמה שבועות אם אני זוכר נכון

אבל שוב, EINK אולי טוב יותר אבל יקר, נראה בקרוב כמה הSMARTQ 7 שלי יהיה טוב לקריאת מסמכים בנסיעות ובבית (מה גם שהוא ישמש כPMP והתקן גלישה)

digest
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 782

שליחה

Maayanki כתב:
mta194 כתב:
...
אתה יודע? אתה מנחש?
...
מצטרפת לשאלה- זה מידע? זו תקווה? זו משאלה? או קביעת עובדה?
...
זה גם מידע וגם תקווה כי הרבה תלוי פה במול"ים. העובדה היא שעובדים על זה קשה וברצינות.

חזור אל “סלולר”