מזרימדיה או מחשב - מה להיט גדול יותר בשנת 2010?
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
בהמשך לדיון שהחל בשרשור שדן במוצרי השנה לשנת 2009 http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=
ממש מעניין לשמוע מה אתם חושבים בעניין ולמה.
אני עדיין חושב שמה שיקרה זה שהמזרימדיות ימשיכו לשלוט. כל עוד לא יצא BOXEE BOX או משהו דומה.
כל מה שכרוך רכישת מחשב (זול ככל שיהיה) התקנות, קינפוג, שלט חיצוני וכד' - זו התעסקות מיותרת.
שוב - אני מכיר אחד מחברי האתר - קנה שני POPCORN A110 הכניס להם HDD פנימיים הביא אחד לאחיו ואחד להורים שלו - הוא מרחוק דואג להוריד להם תכנים ישירות למכשיר. את זה הוא עושה מהבית שלו (אולי גם מהאייפון?). יותר פשוט מזה?
אין מסכים כחולים, אין הגדרות סבוכות, בחירת מפרט וכד'.
שלא נדבר על העובדה שבמחיר שאתה מרכיב מחשב - אפשר גם לעלות מדרגה ברמת המזרימדיה. אפילו אחד שכולל כונן בלוריי.
השאלה הגדולה יכולה להיות דווקא מה יעשה לתחום התלת מימד - האם המזרימדיות יצליחו להכנס לכך מהר - וגם המחשבים - שלא יקרה מה שקרה עם פורמטי הHD שלוקח לטעמי הרבה יותר מידיי זמן להכניס אותם למחשב.
ממש מעניין לשמוע מה אתם חושבים בעניין ולמה.
אני עדיין חושב שמה שיקרה זה שהמזרימדיות ימשיכו לשלוט. כל עוד לא יצא BOXEE BOX או משהו דומה.
כל מה שכרוך רכישת מחשב (זול ככל שיהיה) התקנות, קינפוג, שלט חיצוני וכד' - זו התעסקות מיותרת.
שוב - אני מכיר אחד מחברי האתר - קנה שני POPCORN A110 הכניס להם HDD פנימיים הביא אחד לאחיו ואחד להורים שלו - הוא מרחוק דואג להוריד להם תכנים ישירות למכשיר. את זה הוא עושה מהבית שלו (אולי גם מהאייפון?). יותר פשוט מזה?
אין מסכים כחולים, אין הגדרות סבוכות, בחירת מפרט וכד'.
שלא נדבר על העובדה שבמחיר שאתה מרכיב מחשב - אפשר גם לעלות מדרגה ברמת המזרימדיה. אפילו אחד שכולל כונן בלוריי.
השאלה הגדולה יכולה להיות דווקא מה יעשה לתחום התלת מימד - האם המזרימדיות יצליחו להכנס לכך מהר - וגם המחשבים - שלא יקרה מה שקרה עם פורמטי הHD שלוקח לטעמי הרבה יותר מידיי זמן להכניס אותם למחשב.
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
לא מבין את השאלה. תכני ה 3D, הם זהים בהיבט הנתונים, מבנה הקובץ וכיו"ב. השאלה איך יקלוט השוק את הטכנולוגיה וההשפעה של הצורך הקשה של החלפת המסכים נראית לי יותר רלוונטית.Itay_Pollak כתב: השאלה הגדולה יכולה להיות דווקא מה יעשה לתחום התלת מימד - האם המזרימדיות יצליחו להכנס לכך מהר - וגם המחשבים - שלא יקרה מה שקרה עם פורמטי הHD שלוקח לטעמי הרבה יותר מידיי זמן להכניס אותם למחשב....
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

לא נראה לי שהתכנים זהים - לפחות לא התכנים כפי שראינו את אווטאר למשל - כביכול - לפחות בתחום הוידאו - רוחב הפס אמור להיות כפול.
אחרת - כל הנגנים היו כבר תואמים לכך - וכמו שאמרו לנו - מלבד הPS3 - אין נגנים בשוק כרגע שתומכים.
אחרת - כל הנגנים היו כבר תואמים לכך - וכמו שאמרו לנו - מלבד הPS3 - אין נגנים בשוק כרגע שתומכים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא מסכים עם pixies שזה יהיה להיט, מהסיבה הפשוטה ש-HTPC (ולא משנה אם מתקינים עליו BOXEE או משתמשים ב-WIN7 שמגיע מובנה עם המחשב) זה ל-POWER USERS. ובגלל שזה תמיד מיעוט (לא בהכרח בגלל שאין את הידע או היכולת אלא בעיקר את הרצון), לדעתי דווקא מוצרים כמו ה-BOX של BOXEE או מזרימדיות הם יהיו השולטים.
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

אני חושב שהבעייה העיקרית של המחשבים - במיוחד לאותם אלה (מכניס אותי בינהם) שגדלו עוד מתקופת הDOS מצד אחד - אבל מצד שני התבגרו והגיעו לגיל שאין זמן להתעסק עם המחשב כן הזמן - זו העבודה - שכיום מחשב זה דבר מסובך מאוד לרכישה ולהבנה.
כל מיני סוגי מעבדים DUAL CORE, CORDE DUO, ATOM, VIA, AMD ומי יודע מה עוד, כרטיסי מסך עם אלף דגמים, כרטיסי קול שונים.
יכול להיות שמי שנכנס לאתר - חייו יותר קלים כי יש לו הכוונה בדביק - אבל עוד לא כולם נכנסים לאתר בכדי לקנות מחשב מדיה.
פוטנציאלית - מזרימדיה - כל מה שאני צריך זה מזרימדיה שמסדרים תוך 5 דקות ו HDD שמטעינים לי בתכנים פעם בX זמן - אפילו רשת אני לא חייב.
כל מיני סוגי מעבדים DUAL CORE, CORDE DUO, ATOM, VIA, AMD ומי יודע מה עוד, כרטיסי מסך עם אלף דגמים, כרטיסי קול שונים.
יכול להיות שמי שנכנס לאתר - חייו יותר קלים כי יש לו הכוונה בדביק - אבל עוד לא כולם נכנסים לאתר בכדי לקנות מחשב מדיה.
פוטנציאלית - מזרימדיה - כל מה שאני צריך זה מזרימדיה שמסדרים תוך 5 דקות ו HDD שמטעינים לי בתכנים פעם בX זמן - אפילו רשת אני לא חייב.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
רב הציבור מחפש Plug and Play ולא להתחיל להתעסק, זו הסיבה שמוצר כמו מזרימדיה תפס ויתפוס כנראה גם בעתיד.
זה לא בהכרח מצביע על איזה מבין השניים יותר טוב, לא תמיד מה שטוב יותר הוא גם מה שנמכר יותר.
אלא איזה מבין השניים הוא קל יותר להבנה ולשימוש.
רוב האנשים רוצים משהו בסגנון של DVD - שים דיסק ותנגן, גם פה במזרימדיה, חבר לטלוויזיה ותנגן, זה הכל.
לא רוצים להתקין מערכת הפעלה, מקודדים, תוכנה לניגון ולניהול מדיה.
זה לא בהכרח מצביע על איזה מבין השניים יותר טוב, לא תמיד מה שטוב יותר הוא גם מה שנמכר יותר.
אלא איזה מבין השניים הוא קל יותר להבנה ולשימוש.
רוב האנשים רוצים משהו בסגנון של DVD - שים דיסק ותנגן, גם פה במזרימדיה, חבר לטלוויזיה ותנגן, זה הכל.
לא רוצים להתקין מערכת הפעלה, מקודדים, תוכנה לניגון ולניהול מדיה.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לדעתי, ההפרדה שקיימת היום כנראה תישאר הלאה -
רוב הציבור, שמחפש את הפשטות (או כפי שדובר כאן בעבר - "סוגיית הבלונדינית"
) - יבחר במזרימדיות.
חלק קטן, שמחפש את הגמישות והיכולת לשדרוג - יבחר ב HTPC בסיסי, לפי מפרט מומלץ, ולא יחפש לשנות בו דברים (יתקין את BOXEE או שישתמש ישירות ב 7MC).
חלק עוד יותר קטן, ה Power Users, יבנה לעצמו מפרט מדויק, ישקיע בכרטיס הקלטה טוב, ויקנפג את המערכת בדיוק לצרכיו.
יש קצת גמישות בין הקבוצות הראשונות (למשל, בחירה במזרימדיה שמאפשר קצת מודינג כמו ה C200, או בחירה ב HTPC כמו ה BOXEE BOX שהוא יחסית "P&P"), אבל הקבוצה השלישית לדעתה תישאר נישה, יחסית יציבה בגודלה.
רוב הציבור, שמחפש את הפשטות (או כפי שדובר כאן בעבר - "סוגיית הבלונדינית"
חלק קטן, שמחפש את הגמישות והיכולת לשדרוג - יבחר ב HTPC בסיסי, לפי מפרט מומלץ, ולא יחפש לשנות בו דברים (יתקין את BOXEE או שישתמש ישירות ב 7MC).
חלק עוד יותר קטן, ה Power Users, יבנה לעצמו מפרט מדויק, ישקיע בכרטיס הקלטה טוב, ויקנפג את המערכת בדיוק לצרכיו.
יש קצת גמישות בין הקבוצות הראשונות (למשל, בחירה במזרימדיה שמאפשר קצת מודינג כמו ה C200, או בחירה ב HTPC כמו ה BOXEE BOX שהוא יחסית "P&P"), אבל הקבוצה השלישית לדעתה תישאר נישה, יחסית יציבה בגודלה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
בדיוק על זה דיברתי - מחשב זעיר שמתקינים עליו BOXEE וגמרנו.
אפשר גם למכור מחשב זעיר עם BOXEE כבר מותקן עליו - ואז זה נהיה מזרימדיה לכל דבר.
אפשר גם למכור מחשב זעיר עם BOXEE כבר מותקן עליו - ואז זה נהיה מזרימדיה לכל דבר.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"