התנתקות מיס

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
ChenGanir פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 223
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #1 

שלום.

אחרי המתנה מורטת עצבים של 30 דקות, ושיחה טעונה עם נציג שירות, נותקתי מיס.

יש לי מספר שאלות לגבי תוכן השיחה :
1. על פי חוק, כמה זמן מרגע ההודעה, עליהם לנתק אותי ולתאם טכנאי? על פי הנציג, יש להם 5 ימי עסקים. אני זכרתי שיש להם 24-48 שעות. מי צודק? סימוכין ברשת אל לשון החוק יתקבלו בברכה.
2. הנציג טען בפני שמהנתונים שיש לפניו, אני לא צופה בכלל בהולמרק. חוץ מהעובדה שזה לא נכון, איך יכול להיות שיש לו כאלה נתונים ? האם יס מבצעים מעקב אחרי הערוצים שאני משתמש בהם ? לדעתי זו חדירה מטורפת לפרטיות שלי כמשתמש, ואשמח לדעת אם עוד מישהו נתקל בהודאה שכזו או שמישהו מודע לעיניין הזה ?
3. יש ברשותי יס מקס, מבצע שמסתיים עוד חודשיים. לטענת נציג השירות אני אמור להחזיר להם את המכשיר ברגע הניתוק - דבר שעומד בסתירה למה שידעתי עד כה - שילמתי כל חודש 30 שקלים, ולמיטב ידיעתי זו לא שכירות אלא מכירה של המכשיר - האם אני טועה ? האם צריך להחזיר להם את המכשיר לאחר סיום המנוי ?

אשמח לתשובות מהימנות ומדויקות ככל האפשר.

תודה רבה !

חן

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

2. ממה שהבנתי לאחרונה נכנסה ל- Max ול- MaxHD מערכת רייטינג כך שאם היה לך Max והוא היה מחובר לקו טלפון הם בהחלט יכולים לשלוף מידע על הערוצים בהם אתה צופה. לגבי חדירה לפרטיות - צריך לבדוק האם יש סעיף בהסכם השימוש ב- Max המתיר להם לאסוף מידע על הערוצים בהם אתה צופה - אני לא יודע (אני בודק בימים אלו דברים אחרים באותו הסכם). רוב הסיכויים שהנציג סתם דיבר איתך שטויות.

3. אם לא רכשת את המכשיר הוא לא שלך. רכישה מתבצעת בתשלום אחד או ארבעה שניתנים מיד עם לקיחת ה- Max. מכיוון ששילמת כל חודש אז אני מסיק שלקחת את ה- Max במסגרת מבצע בהתחייבות. במקרה הזה ה- Max אכן היה שכור ואתה צריך להחזיר להם אותו כשתתנתק.

NimrodKadim
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

לגבי 2. אני לא יודע אם הם יכולים לדעת במה אתה צופה או לא, אבל זה בכלל לא רלוונטי. מי אמר שאתה צריך להוכיח שימוש בערוץ מסויים בכדי שתוכר פגיעה בתנאי העסקה. אולי הייתה כוונה להתחיל לצפות בערוץ החל מחודש הבא 24/7?
לדעתי זה בכלל לא רלוונטי.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR

Avi_h
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1762
נתן תודות: 79 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #4 

לפי המועצה לצרכנות, עצם העובדה שהייתה לך אפשרות לצפות בערוץ ועכשיו אין לך זאת עילה לניתוק.
אין חובת צפייה בערוץ וכל נציג שאומר אחרת עובד בשיטת מצליח.

לפי הנציג, אם לא ראית כלל טלוויזיה וביטלו %80 מהערוצים (שלא ראית) זאת עדיין לא סיבה לניתוק. כמובן שזו שטות מוחלטת ואסור לו לבחון אותך בשום תנאי.
72o

NEW_WAVE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #5 

מי שבאמת רוצה להתנתק מצליח ,צריך להיות עקשן ועקבי,בלי לגמגמם . גם מספיק לשלוח פקס זה פוטר אותך מהמתנה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3825983,00.html

ChenGanir פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

NEW_WAVE כתב:מי שבאמת רוצה להתנתק מצליח ,צריך להיות עקשן ועקבי,בלי לגמגמם . גם מספיק לשלוח פקס זה פוטר אותך מהמתנה.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3825983,00.html
...
רשמית אני כבר מנותק. הבעיה היא שזה ייקח שבוע (חמישה ימי עסקים). וזה מחזיר אותי לשאלה הראשונה - כמה עוד ימים מותר להם למשוך אותי, על פי חוק ?

חן

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #7 

היית אומר לנציג- בדיוק רציתי להתחיל לצפות בערוץ הזה עוד שבוע
נראה מה הוא היה אומר לך.

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15945
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #8 

dodi88 כתב:היית אומר לנציג- בדיוק רציתי להתחיל לצפות בערוץ הזה עוד שבוע
נראה מה הוא היה אומר לך.
...
הייתי אומר לנציג:
"אתה עושה ממני צחוק!!!, הרי אני יודע שאין לכם שום דרך לדעת אם צפיתי בערוץ או לא...
תנתק אותי מיידית לפני שאני יעלה את השיחה המוקלטת לאינטרנט עם השם המלא שלך כדי ש YES יעיפו אותך על הקישקושים שאתה פולט פה."

ChenGanir פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

zovirax כתב:
dodi88 כתב:היית אומר לנציג- בדיוק רציתי להתחיל לצפות בערוץ הזה עוד שבוע
נראה מה הוא היה אומר לך.
...
הייתי אומר לנציג:
"אתה עושה ממני צחוק!!!, הרי אני יודע שאין לכם שום דרך לדעת אם צפיתי בערוץ או לא...
תנתק אותי מיידית לפני שאני יעלה את השיחה המוקלטת לאינטרנט עם השם המלא שלך כדי ש YES יעיפו אותך על הקישקושים שאתה פולט פה."
...
האם ההנחיות המפורטת באתר המועצה לכבלים וללווין (http://www.moc.gov.il/425-he/MOC.aspx) מחייבות את יס והוט על פי חוק, או שמא אלה הן רק המלצות ? במידה ונציג יס טוען אחרת ממה שכתוב בהנחיות הללו, מה ניתן לעשות?

תודה
חן

Newboy
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 614 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #10 

1. מחייבות

2. לפנות בתלונה למועצה

הכי מומלץ - להתנתק על ידי משלוח פקס בו כותבים שההתנתקות היא על פי מה שאיפשרה המועצה בהחלטתה והיא נעשית בגלל הסרת הערוץ

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”