צריך עזרה לגבי התלבטות בקניית מסך LCD 32/37/42

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
gutz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 53
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם
אני צריך עזרה בבחירת מסך
עשיתי פה חיפושים ועברתי על המון תרדים ואני עדיין צריך עזרה בחידוד מספר דברים

אז ככה
חברה שלי רוצה לקנות מסך Lcd לחדר
המסך ישמש ל :
1.Yes - ממיר רגיל שידורי SD - קיים חיבור scart
2.מחשב - מסך ראשי למחשב - אינטרנט , אופיס וכו' , אם ירוצו סרטים ( לרוב לא ) אז הם יהיו באיכות sd כמו dvdrip או משהו בסגנון

אין יותר לפה או יותר לפה הזמן יתחלק פחות או יותר 50/50
מרחק הצפייה הוא כ3 מ' ( מרחק מקיר לקיר - 3.3 מ' , לקחתי בחשבון את המרחק של המתקן תלייה + ראש מיטה )

בהתחלה חשבתי ש32 יספיק והכנתי רשימה של טלוויזיות מומלצות פה ( S5500 , B450 , B530 , X10 וכו' )
התקציב שלה עמד על 2.5 עם אופציה ל3

אך אתמול לפני היציאה לסיבוב חנויות קפצנו לחבר שלי
הוא משתמש בטלוויזיה 32 כמסך מחשב ממרחק של 2.5 מ' והיא אמרה שזה קטן לה מדי

טוב אז הלכנו לעולם הקולנוע ולמחסני חשמל בת"א
אני חייב לציין שמשתי החנויות התרשמתי לרעה מבחינת מקצועיות
לדוגמא בעולם הקולנוע ניסו לדחוף לי sansui עם "הנחה"
במחסני חשמל הבחור טען שאין שום הבדל בין חיבור composite לscart
בנוסף בשתי החנויות לא היה ניתן לראות מקור אחר חוץ משידורים של yes דרך ממיר hd ( לא בלוריי לא מחשב לא כלום.. )

טוב אחרי קצת התעניינות ראינו איפה עומדים המחירים ל42
היא החליטה שתקציב ל42 יהיה 4.5 מקס' ללא חריגה

כשהסתובבנו נתקלנו בבעייה גדולה , מס' הטלוויזיות בעלות חיבורי scart הן מעטות
אבל טלוויזיה אחת כן משכה לנו את העין
Samsung 40" B530
ראינו אותה במחסני חשמל ( בעולם הקולנוע אפילו לא טרחו לבדוק אם הם יכולים להזמין אותה )
עכשיו בא הקטע השאלתי
קודם כל יש להם 2 גרסאות שלה
1.יבוא פרללי , 3 שנים אחריות , עלות 4600 , חיבור SCART
2.יבוא רשמי , 3 שנים אחריות , עלות 4600 ( אם אני זוכר נכון ) , ללא SCART

אחרי שחזרנו הבייתה מהסיבוב נכנסתי לזאפ ומצאתי את הגרסא בלי הסקארט ב4000 , עם אחריות לשנה
בנוסף לא הצלחתי למצוא שום מקום שמוכר את הגרסא עם הסקארט

אך משהו אחר שמשך לי את העין היא הB550 שהעלות שלה היא 4300 עם אחריות לשנה של י. שלום
בחיפוש פה בפורום הבנתי שהיא מתעלה על הB530 בהרבה , אבל היא גם לא באה עם scart

אוקי עכשיו לשאלות :
1.עד כמה חשוב לנו חיבור הסקארט? הבנתי שאפשר לחבר טרנסקודר ולקבל איכות יותר טובה אפילו
כזה יהיה טוב לדוגמא?
http://cgi.ebay.com/SCART-RGB-to-YUV-Co ... 56384e739d
אפשר למצוא ביותר זול?
2.מה עדיף? b530 ממחסני חשמל ב4600 עם scart ו3 שנים אחריות או b550 ב4300 ושנה אחריות ואחרי זה לקנות טרנסקודר?
3.האם יש טלוויזיות אחרות שאתם ממליצים עליהם בתחום?
4.האם יש טעם לקפוץ על 40/42 או שאפשר להסתפק ב37 ממרחק כזה? היא מאוד דואגת לראייה של יישומי מחשב..
5.האם בכלל עדיף להתפשר על 40 ולא ללכת על 42 של lg או משהו? האם ההבדל זניח או לא?
6.איזה חנויות קיימות שיש בהם אנשים מקצועיים ולא סתם אנשי מכירות? מצטער אבל אדם שאומר לי שבין סקארט לקומפוסיט אין הבדל באיכות הוא פשוט אידיוט

זהו נראה לי מצטער על המגילה

תודה רבה רבה לעוזרים ,
אופיר :)

קרירין
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 139
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

gutz מחפירות שאני עשיתי לא ראיתי מסך שעלות תועלת בארץ משתלם יותר מהB530 בגדלים של 37 כרגע
לא יודע על גדלים אחרים

אבל כל עניין הכן סקארט לא סקארט לדעתי האישית זה טפשי ואני יסביר למה
במסכים מגודל 37 ומעלה ברזולוציה של 1080P לטעמי לא רואים טוב כבלים רגילים
ומי שכבר הולך על טלוויזיה כזאת וכן צופה הרבה בכבלים (אני רוב הזמן לא צופה בטלוויזיה הישראלית ) שישלם עוד קצת בחודש ויעבור לכבלים\לווין HD
נכון שאין עדיין הרבה תחנות אבל גם בתחנות רגילות לפחות אתה מתחבר בכבל איכותי ולא במשהו מיושן

ובכלל מבחינתי זה מאיכות DVD ומעלה -מי שקונה טלוויזיות כאלו וצופה בכבלים רגילים או בקבצי ווידיאו של פחות מ480P לדעתי לא כדי לו לקנות את המסך
במילים אחרות מי איכות DVD וקונסולות כמו WII אם קומפוננט ומעלה
כל דבר שמשתמש בRF\קומפוזיט\S ווידיאו \וכו צריך להשאיר מאחור אם באמת רוצים להנות מהמסך כמו שצריך

בעניין הB550 מול הB530 חלק אמרו לי שה550 מיושנת יותר וחלק סיפורים אחרים אין לי מושג אם יש הבדל באיכות בנהם או לא חוץ מהעניין של550 יש איזה פיצר שאין ל530 אבל זה פיצר די דבילי לטעמי כי כבר עדיף לחבר סטרימר HD\או מחשב אם יכולות HD\או קונסולה אם יכולות מולטימדיה HD \וכו במקום

עכשיו בעניין הגודל 32 למרות השם מאוד קטנות וזה מבלבל כי בCRT גודל כזה היה ניראה גדול
32 בLCD יותר מתאימות לחדרים קטנים וחדרי שנה כטלוויזיה משנית
לצפיה העיקרית מי 37 ומעלה ויש הבדל מאוד משמעותי בגודל בין 37 ל32

gutz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

דבר ראשון תודה רבה על התגובה המפורטת :)

אני לא חושב שזה טפשי כן סקארט לא סקארט כי כן יש הבדל
ראיתי הבדל מטורף על ה22 אינץ' שלי עם כרטיס טלוויזיה שהיה מחובר לקומפוזיט ואחר כך עברתי לsvideo דרך מתאם scart-svideo , אני מאמין שנראה הבדל ב42 - אלא אם תגידי לי שניסית ולא ראית הבדל?

היא גרה עם ההורים שלה , זה לא בשליטה שלה הhd וגם אם כן אני אגיד לך שזה הדבר האחרון שמעניין אותה
הדאגה לאיכות באה ממני לא ממנה..
הסיכוי להחליף לממיר hd בזמן הקרוב מאוד אפסי - הם אנשים לא טכנולוגיים..

ראיתי את זה בכמה מקומות שfull hd מציגה שידורי sd פחות טוב מhd ready והאמת אני לא מבין ממש למה
ככה או ככה אנחנו לא מתקרבים לnative resolution של המסך - אז מה זה משנה בכמה החריגה?

אין לי בעייה ללכת על טלוויזיה hd ready - אבל לא מצאתי שום דבר כזה ב42
יש חיה כזאת?

מחיפוש פה בין ה550 ל530 טוענים שיש הבדל אדיר באיכות - ראית אותם בעיניים?
השאלה איפה אפשר לראות אותו והאם הוא שווה את הטרחה בטרנסקודר וירידה לשנה אחריות ביבוא פרללי?

שוב תודה רבה :)

קרירין
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

"
אני לא חושב שזה טפשי כן סקארט לא סקארט כי כן יש הבדל
ראיתי הבדל מטורף על ה22 אינץ' שלי עם כרטיס טלוויזיה שהיה מחובר לקומפוזיט ואחר כך עברתי לsvideo דרך מתאם scart-svideo , אני מאמין שנראה הבדל ב42 - אלא אם תגידי לי שניסית ולא ראית הבדל? "

התכוונתי שעדיף לך לחבר דברים שתומכים בקומפוננט ומעלה -לא שאין הבדל
זה אומר כבלים\לווין HD זה אומר WII או 360 או PS3 אם קומפוננט ומעלה זה אומר סטרימר HD זה אומר נגן DVD אםHDMI ומעלה וזה אומר PC בHDMI
אם אתה רוצה לצפות בכבלים רגיל אז כן זה חשוב אבל לדעתי זה חוסר ניצול של המסך

"
ראיתי את זה בכמה מקומות שfull hd מציגה שידורי sd פחות טוב מhd ready והאמת אני לא מבין ממש למה
ככה או ככה אנחנו לא מתקרבים לnative resolution של המסך - אז מה זה משנה בכמה החריגה?"

פחות עומס על המעבד תמונה בHDR שצריך להציג SD
אבל פה שוב השאלה הגדולה במה צופים אם באמת בשנים הקרובות זה יהיה כבלים \לווין רגילים אז עדיף או HDR או פלזמות

"מחיפוש פה בין ה550 ל530 טוענים שיש הבדל אדיר באיכות - ראית אותם בעיניים?
השאלה איפה אפשר לראות אותו והאם הוא שווה את הטרחה בטרנסקודר וירידה לשנה אחריות ביבוא פרללי?"

ראיתי את ה530 אבל לא את ה550 ופה אין לי מושג מי צודק אתה יודע שיש מוכרים שמזינים במוח
בעינים הלא מקצועיות שלי ובחנות ה530 הציג תמונת HD מצוינת יחסית למחיר ולגודל שלו -ראיתי בגודל 37
לאומת זאת הסריח לטעמי בכבלים רגיל -אבל גם פה לא יודע איך שיחקו אם ההגדרות בחנות אולי אפשר לצמצם את הסירחון ואולי לא
בכל מקרה מאיכות DVD ומעלה לטעמי רואים מצוין

אם רואים טוב יותר ב550 אין לי מושג

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #5 

לי יש B530 37, ואני ממש מרוצה ממנה.
אני לא זוכר אם השוותי בינה לבין ה550.

כמה הסתייגויות, שימוש במסך טלויזיה כמסך מחשב, ממרחק 3 מטר זה בעייתי, לגלישה עצלה מהמיטה ביוטוב, זה יכול לעבוד
לכתיבה של מסמכים זה לא.
אפילו עם הB530 37, ממרחק של 2.5 מטר לא היה נוח לעבוד, היה אפשרי, אבל ממש לא הייתי בוחר לעשות את זה מרצון. (יש לציין שאני מתכנת, אז אני עובד עם המון טקסט)
אבל אם כבר החלטת כן ללכת על טלויזיה כמסך ראשי, אני חושב שפה ממש עדיף FHD,
אני חושב שהרבה אנשים שוכחים שאמנם על המחשב הם לא רואים סרטי HD, אבל מחשב מוציא רזולוציה כזאת למסך
מסך 19" ביחס 3:4 מוציא רזולוציה של 1280x1024 זה כמעט FHD.
אצל ההורים אני מחבר את הלפטופ לפלזמה HDR 42" וזה ממש מציק, לראות סרט לא מפריע, אבל בHDR גם קשה לגלוש
(אייקונים גדולים מידי, ו"נדל"ן דסקטופ", תנסה לשנות את המסך שלך ל720*1280 ולעבוד ככה. )

בקיצור, הבעיה העקרונית בשימוש בטלוזייה כמסך זה המרחק, ובאמת שעדיף להחזיק מסך 19" בפינה, ו32" על הקיר לטלויזיה.

ובקשר למקוצעיות של נציגים, זאת מכה.
אם אתה רוצה יעוץ מאנשים מקצועיים, תלך לחנויות שמתמחות בקולנוע ביתי (לרוב גם יקרות, אבל לא חובה לקנות אצלם).
בתחילת החיפוש שלי דיברתי עם מוכר בBEST BUY שטען שאין שימוש אמיתי לFHD בישראל כי אין תוכן, שיש בזה אמת, הבעיה היא שהוא המשיך את המשפט, "ובכלל כמה כותרי בלו-ריי כבר יש בעולם כרגע? 5?"
המקום שמאוד הרשים אותי בסופו של דבר עם המקצועיות זה ארמגדון (אני הלכתי לסניף בר"ג). המוכר היה מאוד מקצועי, ושאל שאלות נכונות (שאלות כמו איזה תוכן יש לך, בעיות השתקפות, דברים שלא שאלו אותי מעולם בחנויות חשמל פשוטות. והוא לא ניסה לדחוף מכשירים)

gutz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

תודה לשניכם

קרירין - איזה גודל מסך יש לך?
לגבי התכנים - התכנים הם של בן אדם שלא כל כך מעניין אותו איכות , אני זה שדוחף לזה בשביל העתיד וכדי שמתי שהיא כן תתחיל להתעניין בזה זה לא יהיה בעוכריה..
נראה לי שאני אנסה לחפש את ה550 איפשהו ולהשוות בינו לבין ה530

bg1987
התגובה שלך הייתה מאוד חשובה לי בגלל שאתה כן חיברת מחשב
אם אתה אומר שזה אפשרי ב37 אז אני מניח שזה יהיה קצת יותר טוב ב40 ואני מקווה שכן אפשר להסתדר עם זה עם dpi יותר גבוה וקצת זום אולי בדפי אינטרנט נכון?
אם אין אופציה ל19 בפינה , היית הולך על סמסונג 40 או על אחד מהמתחרים שמייצרים 42? ה2 אינץ' יעשו הבדל בצפייה במסך מחשב?

נראה לי שאני אקפוץ לארמגדון , עושה רושם גם שיש להם מבחר די גדול :)
תודה :)

bg1987
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1232
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #7 

אני לא חושב שיש הבדל כזה גדול בין 42 ו40 אולי תשים לב לזה בחנות, אבל כשזה תלוי לבד על הקיר, אני בספק שתשים לב להבדל.
בכלל צריך לזכור שבבית אין לך (אני משער) קיר של טלוזיות להשוואה של איכות, לכן כל עוד אתה קונה טלוזיה באיכות סבירה+ היא תראה טוב, בייחוד לענין לא מיומנת.

אני ממליץ ללכת לראות איזה מסך אתה הכי אוהב, במקרה של חיבור למחשב כן כדאי לקנות FHD (אם לא זה כמו לעבוד על 15" מתוח ל30"++),
לשימוש פשוט של גלישה וטיפה מסביב זה אמור להיות סבבה. אם יהיה צורך לדוגמה לכתוב עבודה כלשהי, אני חושב שאולי תעורר בעיה. אבל אולי זה מפריע רק לי (כי ברגע שניגשים לעבוד, אם אתה שוכב על המיטה ומקליד בשכיבה זה לא עובד טוב, גם לא על ספה בסלון) ואולי גם חברה שלך "תראה את האור" ותצטרף למועדן הHD ואז לא תצטער שקנית FHD.

gutz פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

סבבה תודה
עוד שאלה קטנה שלא הצלחתי למצוא עליה תשובה
האם יש סיכון ביבוא הפרללי חוץ מהירידה בכמות שנות האחריות?
כלומר האם איכות השירות של י. שלום ירודה או שאין בעייה איתה?

ואני עדיין אשמח אם מישהו שראה את ה530 מול ה550 יוכל להגיד לי אם שווה
b530 עם סקארט ביבוא פרללי עם 3 שנים אחריות ב4500
או
b550 בלי סקארט ביבוא פרללי עם שנה אחריות ב4400
לצרכים שלי?

תודה

קרירין
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

ובקשר למקוצעיות של נציגים, זאת מכה.
אם אתה רוצה יעוץ מאנשים מקצועיים, תלך לחנויות שמתמחות בקולנוע ביתי (לרוב גם יקרות, אבל לא חובה לקנות אצלם).
בתחילת החיפוש שלי דיברתי עם מוכר בBEST BUY שטען שאין שימוש אמיתי לFHD בישראל כי אין תוכן, שיש בזה אמת, הבעיה היא שהוא המשיך את המשפט, "ובכלל כמה כותרי בלו-ריי כבר יש בעולם כרגע? 5?"
המקום שמאוד הרשים אותי בסופו של דבר עם המקצועיות זה ארמגדון (אני הלכתי לסניף בר"ג). המוכר היה מאוד מקצועי, ושאל שאלות נכונות (שאלות כמו איזה תוכן יש לך, בעיות השתקפות, דברים שלא שאלו אותי מעולם בחנויות חשמל פשוטות. והוא לא ניסה לדחוף מכשירים)
...
אתה מספר לי לפני בערך שבוע הלכתי לצפות ב37 B530 עוד הפעם בחנות מסוימת -עזוב את השם
דיבר איתי מוכר שלא ניראה לי מבין בשיט במסכים ושביקשתי מימנו לצפות בתכנים אחרים הוא אמר שאין אפשרות אבל לא ניראה לי שהוא ידע איך עושים את זה בכלל
אז אמרתי לו לפחות שיראה לי מצבי תצוגה שונים -בהתחלה לא היה לו מושג על מה אני מדבר אז אמרתי לו יש מצב משחקים\סרטים\וכו
הבחור לא ידע איך משנים מצבים במסך
חוץ מזה כבר בהתחלה אמרתי לו שאני יכול לקנות רק בפברואר והטמבל ניסה לדחוף לי את זה החודש

אבל שאני חושב על זה אז שישתחררתי מהצבא יצא לי לעבוד במחלקת חשמל של חנות מסוימת
עבדתי שם חודש וחצי בלי הרבה מושג ברוב המוצרים -קיבלתי קצת מעל המינימום כמו כל העובדים שם באותה התקופה
ואף אחד לא ניסה ללמד אותי בכלל על המוצרים השונים ולא שלא ביקשתי
סתם זרקו אותי למיים כמו הרבה עובדים אחרים ככה שאני יכול להבין בורות של מוכרים בחנויות ורשתות מסוימות ולמזלנו היום יש את האינטרנט ופורומים מקצועים אז מגעים אם ידע מהבית

קרירין - איזה גודל מסך יש לך?
לגבי התכנים - התכנים הם של בן אדם שלא כל כך מעניין אותו איכות , אני זה שדוחף לזה בשביל העתיד וכדי שמתי שהיא כן תתחיל להתעניין בזה זה לא יהיה בעוכריה..
נראה לי שאני אנסה לחפש את ה550 איפשהו ולהשוות בינו לבין ה530
...
כרגע יש לי מסך מחשב מאוד איכותי אבל אם חיבור קומפוננט וקומפוזיט בנוסף על הרגילים
אסוס PW201 אם זה מעניין אותך -אני לא יודע אם היום מוכרים אותו
בעיקרון הרבה מסכי LCD בPC משתמשים בפאנן בטכנולוגית NT שזה הכי זול והכי נחות המסך שלי משתמש בטכנולוגיה אחרת הרבה יותר טובה
ובזמנו התחרה במסכי איכות אחרים למחשב

בכל מקרה איכות התמונה מצוינת אבל הגודל כמובן מפריעה ובמיוחד שעברתי לצפות יותר בתכני HD ואני גם משחק הרבה בWII
חוץ מזה אני רוצה להעביר את הצפיה ומשחקים שלי לחדר אחר ככה שבקרוב אני קונה 37 וסטרימר (יש לי כבר מערכת מצוינת בחדר האחר)

אבל זה אני אתה בסופו של דבר צריך לעשות את ההחלטה שלך
ואני לא חושב שיש טעם בלקנות מסך יקר היום רק לכבלים רגיל ועבודות אם מחשב אם זה השימוש תיקנה CRT גנרית ומסך מחשב רגיל וזהו
שים כסף בצד ועוד שנתיים שלוש תיקנה מסך HD גדול
אני חושב שזה בזבוז לקנות מסך HD ולאכיל אותו תכנים באיכות שידור נמוכה -למרות שכניראה המון ישראלים עושים בדיוק את זה
אני מדמין חצי ישראל מחוברת בקומפוזיט למסכי LCD

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”