איכות התמונה דרך ה-DTT איכותית הרבה יותר מזו של yes ו-Hot, ומכיוון שכך, ניתן לשים לב להבדלים גדולים באיכויות הטכניות השונות של התכנים היוצאים מגופי השידור.
בעצם אם עד היום את חלק מהאשמה על איכות השידור הגרועה, היה אפשר להטיל בעיקר על הגופים המתווכים בין התוכן המשודר לבין הצרכנים, קרי הלווין והכבלים וגם השידורים האנלוגיים, היום אפשר להעביר האשמה בעיקר לגופים המשדרים, כיוון שכעת כשהתיווך בעזרת ה-DTT נעשה באיכות טובה, מתגלים הבדלים ניכרים באיכויות הטכניות של התוכן היוצאות מהגופים המשדרים. הדבר מתבטא באיכויות שונות מערוץ לערוץ ואפילו מתוכנית לתוכנית באותו ערוץ.
כשמדברים על איכות התמונה, הכל תלוי מה מקורה, הציוד שנעשה בו שימוש, ומספר הטרנספורמציות שעבר התוכן עד שיצא לשידור. אפשר לראות שוני באיכות בכתבות השונות המשודרות בתוכניות החדשות, או למשל תוכניות אולפן מסויימות נראות חדות במיוחד יחסית לתוכניות אולפן אחרות (למשל, לפי בדיקה שעשיתי לפני כמה שבועות, לפי העין, לונדון וקישנבאום נראו חד יותר מאשר אולפן החדשות ששודר לאחריהם).
התמונה האיכותית ביותר באופן מפתיע, נראית דווקא בפרסומות שבערוצים 2 ו-10, שחלקן ממש מושקעות מבחינת האיכות הטכנית, באופן שהתמונה נראית חדה ביותר, וגם תופעות של שזירה (interlacing) למשל, לא מורגשות בכלל (כנראה שקיים סינכרון מושלם בין התמונה לשידור עצמו מבחינה זו). אני מניח שזה בעיקר מכיוון שהם עברו מספר מינימלי של טרנפורמציות. כנראה שגם דרישה של הלקוחות המפרסמים לאיכות מקסימלית משפיעה על תשומת הלב המוענקת לאיכות התמונה יחסית לשידורים האחרים.
לסיכום, מהמעט שראיתי, אפשר לומר שאיכויות השידור הירודות ביותר הן בערוץ 1 ו-33, שלא משנה מה התוכן המשודר שם, האיכות גרועה (כנראה שהאשמה שם היא בעיקר בציוד המשדר, ופחות בטרנספורמציות שעובר התוכן עד לשידורו). גם תוכן "ישן" שמשודר בערוצים המסחריים לפעמים משודר באיכויות גרועות מאוד (למשל "גידי גוב הולך לאכול").
האיכויות הטובות ביותר הן בפרסומות המשודרות בערוצים 2 ו-10, ובחלק מתוכניות האולפן.
אני יודע שיהיו כאלו שמייד יאמרו שבכלל צריך לעבור לשידורי HD או לפחות לעבור לפורמט רחב. אני גם בדיעה זו, אבל מבחינת האיכויות הטכניות של התמונה, הדברים עדיין יהיו רלוונטיים, גם אחרי שזה יקרה.
הייתי שמח לשמוע את דעתם של האנשים בתחום, בעיקר כשמדובר על הערוצים המסחריים, מדוע קיימים תכנים חדשים שבהם לא קיימת כמעט התייחסות לאיכות? אולי דרכיכם יהיה ניתן לגרום לשינוי בהכרה של הבכירים שצריך להקפיד על האיכויות המשודרות מהבחינה הטכנית, ולא רק מבחינת התוכן.
איכויות השידור ב-DTT ואשמת הגופים המשדרים
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- הצטרף: מרץ 2008
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
בערוץ 10 האיכות הרבה יותר טובה מערוץ 2
באמת צריך HD . אבל צריכים לפנות תדר שלם בשביל זה. את האמת... לא חסר תדרים בכלל, התדר זה לא הסיבה שלא משדרים HD. פשוט XXXXXX
לפחות אם לא משדרים ב- HD, אז למה לא משדרים במסך רחב אמיתי 16:9, בשביל מה אנחנו צריכים למתוח את התמונה מימין ומשמאל ולראות את הכל מעוות לגמרי.
באמת צריך HD . אבל צריכים לפנות תדר שלם בשביל זה. את האמת... לא חסר תדרים בכלל, התדר זה לא הסיבה שלא משדרים HD. פשוט XXXXXX
לפחות אם לא משדרים ב- HD, אז למה לא משדרים במסך רחב אמיתי 16:9, בשביל מה אנחנו צריכים למתוח את התמונה מימין ומשמאל ולראות את הכל מעוות לגמרי.
