עלות התיקון אכן גובהה ולכן ירדתי מאופציה זו .
בהמשך חשבתי על הרעיון (חלקו בזכותכם) להשתמש בסטרימר לצורך העברת הקבצים , ה XTREAMER כבר נמצא אצלי כבר כחודשיים (סה"כ מאד מרוצה ) אך שמתי לב שחסר משהו . מסתבר שחלק גדול מההנאה מהאזנה לדיסקים זה לא רק ההקשבה עצמה , יש גם חשיבות לכל "המשחק המקדים " להגיע לארוניות הדיסקים , לפתוח את המגירות , לדפדף בתוך המעמדים של התקליטורים עד שנוחתים על הדיסק שמתאים לאותו הרגע ואז ברב כבוד להוציא את הדיסק , ממעטפת הפלסטיק הסדוקה ולשמוע כיצד הוא נבלע למעמקי ה CD .
לאומת זאת בסטרימר המקסימום שניתן לעשות זה לדפדף בתוך תיקיות ממוחשבות עד לקובץ הרצוי , ללחוץ והצליל הדיגיטלי בוקע לחלל החדר .
אינני אודיופיל , ולא מתיימר להיות אך החוויה לדידי שונה בשני המקרים . כנראה שהרומנטיקן שבי מנצח את הטכנוקרט.
בנוסף המחשבה להפוך את כל אוסף ה CD לקבצים דיגיטליים די מעיקה , מה עוד שבשלב זה אין ב XTREAMER ג'וקבוקס מתאים למוזיקה .
כאן אני מגיע לעיקר . לאחר שחפרתי בכמה שרשורים קודמים לגבי הבדלים בין טרנספורטים שונים בעידן של האות הדיגיטלי , לא אומר שהבנתי הכל , אולי חלק קטן ממה שנאמר , בעצם הלכתי קצת לאיבוד .
אם לסכם את מה שהבנתי , באופן כללי , כאשר האות הוא דיגיטלי ה DAC שמבצע את העבודה הוא זה של המגבר ולכן אין חשיבות רבה לטרנספורט - ה CD והמצב הפוך כאשר האות הינו אנלוגי .
אתמול ערכתי ניסיון : השמעתי דיסקים דרך ה DVD של PIONEER שמחובר דיגיטלית מול השמעתם ב CD שמחובר אנלוגית . שניהם מחוברים למגבר YAMAHA 633 . (האזנתי לארקדי דוכין , זקיר חוסיין , אמרסון לייק ופאלמר , וקינג קרימסון ) האיכות היתה יותר טובה ב CD בכל הסגנונות.
האם הגיוני ? אם הייתי מחבר את ה CD בחיבור קואקסיאלי האם גם הייתי שומע הבדלים באיכות ? וכאן השאלה , במידה שאני משדרג את ה CD , כיצד אני יכול לדעת אם ה DAC של ה CD עדיף על זה של המגבר ? , האם מומלץ יהיה החיבור האנלוגי , או חיבור אופטי/קואקסיאלי עדיף בכל מקרה ?
למי ששרד את הפתיח , אשמח לתגובה , ותודה.