ה CD מגמגם , שאלות לקראת שדרוג (לא להסתער)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

כבר מעל 6 חודשים הקומפקט הישן והטוב של TEAC מגמגם (ראו שרשור קודם מ 3/2009 )
עלות התיקון אכן גובהה ולכן ירדתי מאופציה זו .
בהמשך חשבתי על הרעיון (חלקו בזכותכם) להשתמש בסטרימר לצורך העברת הקבצים , ה XTREAMER כבר נמצא אצלי כבר כחודשיים (סה"כ מאד מרוצה ) אך שמתי לב שחסר משהו . מסתבר שחלק גדול מההנאה מהאזנה לדיסקים זה לא רק ההקשבה עצמה , יש גם חשיבות לכל "המשחק המקדים " להגיע לארוניות הדיסקים , לפתוח את המגירות , לדפדף בתוך המעמדים של התקליטורים עד שנוחתים על הדיסק שמתאים לאותו הרגע ואז ברב כבוד להוציא את הדיסק , ממעטפת הפלסטיק הסדוקה ולשמוע כיצד הוא נבלע למעמקי ה CD .
לאומת זאת בסטרימר המקסימום שניתן לעשות זה לדפדף בתוך תיקיות ממוחשבות עד לקובץ הרצוי , ללחוץ והצליל הדיגיטלי בוקע לחלל החדר .
אינני אודיופיל , ולא מתיימר להיות אך החוויה לדידי שונה בשני המקרים . כנראה שהרומנטיקן שבי מנצח את הטכנוקרט.
בנוסף המחשבה להפוך את כל אוסף ה CD לקבצים דיגיטליים די מעיקה , מה עוד שבשלב זה אין ב XTREAMER ג'וקבוקס מתאים למוזיקה .
כאן אני מגיע לעיקר . לאחר שחפרתי בכמה שרשורים קודמים לגבי הבדלים בין טרנספורטים שונים בעידן של האות הדיגיטלי , לא אומר שהבנתי הכל , אולי חלק קטן ממה שנאמר , בעצם הלכתי קצת לאיבוד . :מבולבל:
אם לסכם את מה שהבנתי , באופן כללי , כאשר האות הוא דיגיטלי ה DAC שמבצע את העבודה הוא זה של המגבר ולכן אין חשיבות רבה לטרנספורט - ה CD והמצב הפוך כאשר האות הינו אנלוגי .
אתמול ערכתי ניסיון : השמעתי דיסקים דרך ה DVD של PIONEER שמחובר דיגיטלית מול השמעתם ב CD שמחובר אנלוגית . שניהם מחוברים למגבר YAMAHA 633 . (האזנתי לארקדי דוכין , זקיר חוסיין , אמרסון לייק ופאלמר , וקינג קרימסון ) האיכות היתה יותר טובה ב CD בכל הסגנונות.
האם הגיוני ? אם הייתי מחבר את ה CD בחיבור קואקסיאלי האם גם הייתי שומע הבדלים באיכות ? וכאן השאלה , במידה שאני משדרג את ה CD , כיצד אני יכול לדעת אם ה DAC של ה CD עדיף על זה של המגבר ? , האם מומלץ יהיה החיבור האנלוגי , או חיבור אופטי/קואקסיאלי עדיף בכל מקרה ?
למי ששרד את הפתיח , אשמח לתגובה , ותודה.
Don't "ass u me" because when you do, you make an ass out of you and me

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #2 

מה הבעיה לרכוש CD שמוצא חן בעניך ובתקציב שלך
ולחבר אותו גם דיגיטאלית וגם אנאלוגית
ולהשוות...

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5766
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 155 פעמים

שליחה #3 

מבלי להכנס לפרטים טכניים, הסידי עדיף על נגן דיודי במחיר מקביל ואולי אף יותר יקר ממנו בסטריאו. שאני רוצה באמת להנות ממוזיקה אני מעדיף את הנגן סידי שלי על פני הדיודי. החיבור העדיף בין הסידי למגבר הוא החיבור האנלוגי.

camir1 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

ADICT כתב:מה הבעיה לרכוש CD שמוצא חן בעניך ובתקציב שלך
ולחבר אותו גם דיגיטאלית וגם אנאלוגית
ולהשוות...
...
אתה צודק , אין בעיה , אך לא את כל ה CD אני יכול להביא לביתי לצורך האזנה טרם הקניה ולכן האם יש דרך לדעת ע"פ הנתונים הטכניים של ה CD טרם קנייתו אם לו יש DAC עדיף עלך זה של המגבר ?
תודה
Don't "ass u me" because when you do, you make an ass out of you and me

ADICT
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9615
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #5 

קשה לאמר מה רמת הDAC ברסיוור שלך כמו שקשה לאמר מה הרמה בכל CD ...
הרבה זה ניסוי וטעייה(ותהייה...)
הגדר קודם מה התקציב אם הוא כמה אלפי שקלים היית הולך לחנויות ובודק אותם אחד לאחד
אך אם הוא נמוך הרבה יותר
לדעתי יש ביד 2 הרבה מאוד מציאות
וקשה יהיה לי להאמין שתיפול שם בבחירה
אך הייה זהיר לגבי העינית של המכשיר
הרבה יותר מאשר הDAC שלו...

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

להערכתי הצנועה מאד אם תקנה דאק טוב ותחבר לו DVD בדיגיטאלי תקבל מהדאק צליל לא פחות טוב מ CDP איכותי. ותהיה לך את האופציה הנוספת (והעדיפה ברוב המקרים) להאזין ישירות מהמחשב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”