הסאונד של הרמקולים מזמזם בטלויזית LCD

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
ortori פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

שלום, יש לי טלויזיה של חברת HAIER 32' והבעיה היא שהרמקולים שלה מזמזמים כאשר מגבירים את עוצמת הקול,
זה כאילו שהרמקולים ממש רועדים כאשר העוצמגה מוגברת ויוצרים רעש של "זמזום" או רעידות כאלה מעצבנות.

זה הדגם של הטלויזיה שלי:
http://www.wallashops.co.il/ws/a/ah.aspx?ai=2529452

האם התופעה הזאת מוכרת? האם זה קורה בעוד טלויזיות?

תודה.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

הזמזומים יכולים לנבוע מכמה סיבות.

התדרים הנמוכים מודגשים מדי - במידה ויש EQ מהגדרות סאונד, יש לתקן בהתאם.
עוצמת השמע גבוהה מדי - גם אם רשום 50 בסקלה של העוצמה זה לא אומר שרצוי לשמוע במצב כזה.
עוצמת כניסה לא תואמת או גבוהה מדי - למשל בממיר העוצמה מוגברת עד הסוף ולא שלושת רבעי.
חלקים נעים בתוך המסך - למשל אאיזשהו מכסה\פלסטיק\פח שנמצא בתוך המסך שלא מחוזק טוב.
חלקים נעים של קשורים למסך, ריהוט, וטרינה...
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ortori פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

יש לי עוד 3 LCD בבית ואת כולם אני שמתי על 100 ושום דבר לא רועד והכל עובד חלק, דברים כאלו פשוט לא צריכים לקרות, ואם אכן הם שמו סקאלה עד 100 אבל לא התכוונו שנעבור את ה50 אז באמת כבר אין לי מה להגיד חוץ מפאק במכשיר, איזה עוצמה אמורים להוציא רמקולים של 5W?
הממיר מוגדר על העוצמה הכי גבוהה אבל גם כשאני מוריד אותו לחצי זה לא עוזר.
טכנאי הגיע אליי ופתח וחיזק בפנים הכל אבל עדיין יש רעידות.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

ortori כתב:יש לי עוד 3 LCD בבית ואת כולם אני שמתי על 100 ושום דבר לא רועד והכל עובד חלק, דברים כאלו פשוט לא צריכים לקרות, ואם אכן הם שמו סקאלה עד 100 אבל לא התכוונו שנעבור את ה50 אז באמת כבר אין לי מה להגיד חוץ מפאק במכשיר, איזה עוצמה אמורים להוציא רמקולים של 5W?
הממיר מוגדר על העוצמה הכי גבוהה אבל גם כשאני מוריד אותו לחצי זה לא עוזר.
טכנאי הגיע אליי ופתח וחיזק בפנים הכל אבל עדיין יש רעידות.
...
לא צריך לקרות \ כן צריך לקרות זה כבר עניין שלך מול היבואן.

מטלויזיה לא אמורים להוציא עוצמה גבוהה בכלל והאמת שלא מומלץ להגיע ל100, גם אם זה רשום. (גם ברכב רשום 220 ואני בחיים לא הגעתי לזה)

שווה לקחת לבדיקה במעבדה (אחריות יש?), לעמוד ליד הטכנאי בזמן הבדיקה.
אפשר לבדוק עוד דברים שיכולים לגרום לרעידות כמו למשל ברגים של המתקן, כל מני דיסקיות (אם יש), חיבור כבלים, דברים זזים אחרים וכו'...
אפשר אולי להחליף כבלים (במידה והמסך מחובר עם כבלים פשוטים וזולים) לפעמים הכבלים לא מעבירים את כל התדרים או שמעבירים אותם בדחיסה (נשמע הזוי, אך היה לי מקרה כזה שהחלפתי כבל בגלל זמזום.

אם הזמזום הזה הוא לא של משהו שזז בפנים ורעש סטטי שמתגבר עם הגברת העוצמה, שווה לבדוק את העניין של ארקה למכשירים.
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

ortori פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

טכנאי של ניופאן אמור להגיע השבוע להחלפת כרטיס קול ורמקולים, זה יהיה כבר הפעם הרביעית שיגיע טכנאי בגלל הבעיה הזאת ואני יכול להבטיח לך שהדלק שהם יבזבזו יעלה יותר מהטלויזיה בקצב הזה כי אני לא הולך לוותר להם.

ortori פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

הגיע טכנאי והחליף אבל זה עדיין לא עזר, הטכנאי המליץ לשלוח למעבדה אז שלחנו, הטלויזיה חזרה אבל עדיין יש רעש של רעידות מהחלק האחורי של המסך.
אני לא יכול לשים את הגדרות הסאונד על באס מכיוון שזה גורם למכסה האחורי לרעוד, אני לא יודע כבר מה להגיד, יכול להיות שזה פאק של המכשיר והמפתחים שלו פשוט לא עיצבו אותו נכון?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”