אני מעדיף "לסבול" עוד שנתיים עם המקרן ואז להחליפו, זאת הסיבה שאני קצת חושש לראות את האפסון 5500 מכיוון שאם הוא ימצא חן בעייני אני עלול להחליפו
שיפור קונטרסט ב Panasonic AE2000
ברשותי Panasonic AE2000 ולאחרונה נכנס לי ג'וק לראש שהתמונה מעט חלבית, הייתי מעוניין לדעת האם ניתן לשפר את הקונטרסט במקרן ע"י התקנת עדשה חיצונית או אולי משהו אחר?
אני מעדיף "לסבול" עוד שנתיים עם המקרן ואז להחליפו, זאת הסיבה שאני קצת חושש לראות את האפסון 5500 מכיוון שאם הוא ימצא חן בעייני אני עלול להחליפו
....
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
הוספת פילטר תיקון צבע אדום
מאזן את החוסר של נורת הUPH באדומים ומאפשר לדחוף את הקונטרסט למעלה בכמה עשרות אחוזים. זה פטנט ישן ומוכר ולא מעט אנשים התענינו בפילטרים כאלה כאן באתר בעידן הAE900 .
חסרונות:
1) מוריד את עוצמת ההארה, לא קריטי
2) מצריך ציוד כיול מקצועי כדי להחזיר את הצבעים לאיזון
3) פילטר זול במסלול האופטי עלול לפגוע בפוקוס ובחדות התמונה
חוץ מהנקודות האלו, אנשים בעולם מספרים על שיפור נהדר בקונטרסט, אבל אל תצפה שהמקרן יהפוך ל5500.
חסרונות:
1) מוריד את עוצמת ההארה, לא קריטי
2) מצריך ציוד כיול מקצועי כדי להחזיר את הצבעים לאיזון
3) פילטר זול במסלול האופטי עלול לפגוע בפוקוס ובחדות התמונה
חוץ מהנקודות האלו, אנשים בעולם מספרים על שיפור נהדר בקונטרסט, אבל אל תצפה שהמקרן יהפוך ל5500.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

פילטר חסר צבע לא משפר קונטרסט,
פילטר תיקון צבע דווקא כן.MartinHSabag כתב:אני מקווה שדי ברור שהוספת פילטר לא משפרת את הקונטרסט אלא רק משחירה את השחורים (כמובן שעל חשבון הלבנים).
זה ממש כמו לשים משקפי שמש......
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

הפטנט ידוע ומוכר,
היו הרבה פוסטים של רן מויאל בנושא.
ההסבר הוא די פשוט, אם תדחוף את הGAIN של שלושת הצבעים לערך המקסימלי תקסל את התמונה הקונטרסטית ביותר. הGAIN הוא בעצם שיפוע של כל קו, ככל שהשיפוע גדול יותר הפער בין הערך בIRE0 לערך בIRE100 הולך וגדל כלומר היחס בין לבן ושחור הולך וגדל כלומר הקונטרסט גדל.
הבעיה היא שבגלל החוסר באדום בנורה, אי אפשר לדחוף את הGAIN ולקבל עוצמה נכונה של אדום לעומת הירוק והכחול.
הפילטר האדום מחליש את הכחול והירוק ולכן מאפשר לדחוף את הצבעים לGAIN גבוה בלי לקבל תמונה חסרת אדום.
המשמעות, שיפור אמיתי של הקונטרסט יחד עם צבעים מכוילים.
ההסבר הוא די פשוט, אם תדחוף את הGAIN של שלושת הצבעים לערך המקסימלי תקסל את התמונה הקונטרסטית ביותר. הGAIN הוא בעצם שיפוע של כל קו, ככל שהשיפוע גדול יותר הפער בין הערך בIRE0 לערך בIRE100 הולך וגדל כלומר היחס בין לבן ושחור הולך וגדל כלומר הקונטרסט גדל.
הבעיה היא שבגלל החוסר באדום בנורה, אי אפשר לדחוף את הGAIN ולקבל עוצמה נכונה של אדום לעומת הירוק והכחול.
הפילטר האדום מחליש את הכחול והירוק ולכן מאפשר לדחוף את הצבעים לGAIN גבוה בלי לקבל תמונה חסרת אדום.
המשמעות, שיפור אמיתי של הקונטרסט יחד עם צבעים מכוילים.
מרטין,MartinHSabag כתב:אני מקווה שדי ברור שהוספת פילטר לא משפרת את הקונטרסט אלא רק משחירה את השחורים (כמובן שעל חשבון הלבנים).
זה ממש כמו לשים משקפי שמש......
בזמנו noam23 קנה פילטר ומשיחה שהיתה לי איתו הוא אמר שאכן יש שיפור, לצערי כבר לא שומעים ממנו.
....
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

חבל סתם להתעקש,
שיפור בקונטרסט יכול להתבטא גם בשיפור בשחורים.MartinHSabag כתב:גם אני קניתי פילטר בזמנו לפנסוניק 900 שהיה לי, השיפור הוא בשחורים....
השאלה היא האם מדדת קונטרסט לפני ואחרי?
הרשת מלאה בדווחים של אנשים שמדדו וראו שיפור של עשרות אחוזים בקונטרסט.
ד"א, בAE4000 פנסוניק הצהירו ששינו את המנורה כך שבעית החוסר באדום נפתרה, כנראה שזה אחד הגורמים לשיפור הקונטרסט מהAE3000 .
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
הסיפור הזה הוא כבר כמעט בן עשור.
בזמנו , היה בחור מאוד מוכשר שכתב ב-AVS בשם Steve Smalcomb.
הייתה לו הארה בזמן שהוא צפה עם אשתו בסרט Space Cowboys (מכל הסרטים בעולם....)
שהמשחקים שלו עם ה-Gain בכל המקרנים שהיו לו עד עתה, יכולים לקבל יתרון מאוד גדול, אם הוא יתגבר על הבעיה המצויה בכל מנורות ה-UHP עד לאותו מועד וזה ה- Maxing out של הצבע האדום ביחס לירוק ולכחול.
אז הועלה הרעיון של פילטר אדום.
למעשה הפילטרים הראשונים היו ריבועים קטנים מפלסטיק ואפשר היה להזמין אותם רק מיפן. זה היה סיפור.
בכל אופן, מאז הדברים השתכללו ובכל המקרנים שהיו לי בעשור האחרון הצלחתי להגיע לשיפור מאוד גדול באמצעות המשחקים הללו.
למותר לציין שזה דורש התעסקות וציוד מדידה אלקטרוני.
תמיד נשאלה השאלה מדוע המקרנים כבר לא מגיעים מכוילים לרמה כזו של יכולות? התשובה השכיחה דיברה על רמת ההשקעה הנדרשת והעובדה שזה ייקר מאוד את המוצר.
רן
בזמנו , היה בחור מאוד מוכשר שכתב ב-AVS בשם Steve Smalcomb.
הייתה לו הארה בזמן שהוא צפה עם אשתו בסרט Space Cowboys (מכל הסרטים בעולם....)
שהמשחקים שלו עם ה-Gain בכל המקרנים שהיו לו עד עתה, יכולים לקבל יתרון מאוד גדול, אם הוא יתגבר על הבעיה המצויה בכל מנורות ה-UHP עד לאותו מועד וזה ה- Maxing out של הצבע האדום ביחס לירוק ולכחול.
אז הועלה הרעיון של פילטר אדום.
למעשה הפילטרים הראשונים היו ריבועים קטנים מפלסטיק ואפשר היה להזמין אותם רק מיפן. זה היה סיפור.
בכל אופן, מאז הדברים השתכללו ובכל המקרנים שהיו לי בעשור האחרון הצלחתי להגיע לשיפור מאוד גדול באמצעות המשחקים הללו.
למותר לציין שזה דורש התעסקות וציוד מדידה אלקטרוני.
תמיד נשאלה השאלה מדוע המקרנים כבר לא מגיעים מכוילים לרמה כזו של יכולות? התשובה השכיחה דיברה על רמת ההשקעה הנדרשת והעובדה שזה ייקר מאוד את המוצר.
רן
- opv
- חבר מביא חבר

תיקון קטן, לא "רק אם אין פגיעה בלבנים...." אלא אם הפגיעה בלבנים קטנה יותר.MartinHSabag כתב:רק אם אין פגיעה בלבנים....שיפור בקונטרסט יכול להתבטא גם בשיפור בשחורים....
כן, כי כמו שנאמר, זה איפשר להשתמש במוד שבו התמונה טובה יותר.האם היית מרוצה מהתוצאה?......
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
צודק. למרות שברור לך שזה לא אפשרי...
- opv
- חבר מביא חבר

מרטין, אתה ממשיך להתעקש
למרות התגובה של רן ולמרות המון דווחים ברשת על הפטנט הזה.
מה אני אגיד לך, זכותך...
אגב, לא ענית לי אם מדדת קונטרסט.
מה אני אגיד לך, זכותך...
אגב, לא ענית לי אם מדדת קונטרסט.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- opv
- חבר מביא חבר

לא הבנתי איפה נכנסת כאן סמנטיקה.
יש כאן מנגנון מסוים שנבדק ונמדד ונמצא שהוא משפר את השחורים יותר ממה שהוא פוגע בלבנים ולכן הוא משפר קונטרסט. הבדיקות האלו נעשו ע"י מומחים ותיקים וגדולים ממך או ממני.
אתה ביצעת ניסוי דומה וראית שיפור בשחורים. לא מדדת קונטרסט אבל אתה מתעקש שלא היה שיפור וגרוע מכך אתה טוען טענב מאוד מחייבת שזה בלתי אפשרי לשפר ככה קונטרסט.
אתה יכול גם להמשיך ולטעון שכדור הארץ שטוח וזה לא אפשרי שהוא יהיה עגול, אבל הטענה הזאת כבר לא באופנה. גם זה אגב, לא סמנטיקה.
אתה ביצעת ניסוי דומה וראית שיפור בשחורים. לא מדדת קונטרסט אבל אתה מתעקש שלא היה שיפור וגרוע מכך אתה טוען טענב מאוד מחייבת שזה בלתי אפשרי לשפר ככה קונטרסט.
אתה יכול גם להמשיך ולטעון שכדור הארץ שטוח וזה לא אפשרי שהוא יהיה עגול, אבל הטענה הזאת כבר לא באופנה. גם זה אגב, לא סמנטיקה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מה שאני טוען הוא שפילטר לא יודע אם זה שחור או לבן. הוא פשוט מוריד את העוצמה ב-X אחוזים וזהו.
השימוש בפילטר הספציפי המדובר, נותן להשתמש במוד שבו יכול להיות שהמקרן מוציא קונטראסט יותר טוב מאשר במודים אחרים, רק שבמוד הזה יש בעיה של איזון צבעים ולכן הפילטר הזה נותן בסופו של דבר יכולת להוציא מהמקרן מצב שבו הקונטראסט מקסימלי.
זה שונה ממה שאתה טוען שבו שימוש בפילטר כזה יוציא ממקרן קונטראסט יותר טוב על ידי פגיעה פחותה בלבנים אל מול חיזוק השחורים, שאת זה אני לא מבין איך פיזיקלית בכלל ניתן ליישום.
אין פה ויכוח למי יש יותר גדול או מי מבין יותר.
אם אני טועה וחסר לי ידע, אני הראשון שמוכן להודות בטעות ושלמדתי משהו חדש, פשוט זה לא מסתדר עם מה שאני יודע באופטיקה.
השימוש בפילטר הספציפי המדובר, נותן להשתמש במוד שבו יכול להיות שהמקרן מוציא קונטראסט יותר טוב מאשר במודים אחרים, רק שבמוד הזה יש בעיה של איזון צבעים ולכן הפילטר הזה נותן בסופו של דבר יכולת להוציא מהמקרן מצב שבו הקונטראסט מקסימלי.
זה שונה ממה שאתה טוען שבו שימוש בפילטר כזה יוציא ממקרן קונטראסט יותר טוב על ידי פגיעה פחותה בלבנים אל מול חיזוק השחורים, שאת זה אני לא מבין איך פיזיקלית בכלל ניתן ליישום.
אין פה ויכוח למי יש יותר גדול או מי מבין יותר.
אם אני טועה וחסר לי ידע, אני הראשון שמוכן להודות בטעות ושלמדתי משהו חדש, פשוט זה לא מסתדר עם מה שאני יודע באופטיקה.