שירות גרוע של ייבואן - שרות מדהים של ייצרן (מעתק/לוג'יטק)
רציתי לשתף (באיחור) במשהו שקרה לי עם חברת 'מעתק' הייבואן של לוגיטק
לפני שנה ומשהו רכשתי בארץ הגה למחשב של חברת לוג'יטק מדגם G25 עם אחריות לשנתיים של הייבואן 'מעתק'.
למי שלא מכיר מדובר במוצר מאוד מפואר, שלמתי עליו 1700 ש"ח בזמנו ומדובר בהגה שכולל שני מנועי force feedback חזקים שנלחמים איתך ומקשים עליך את סיבוב ההגה לפי תנאי הכביש.
חשוב להדגיש שהשימוש במוצר מאוד פיזי.
ההגה מתחבר לשולחן באמצעות שני clamps (קלאמפים ?) מפלסטיק שנמצאים בתוכו (הברגה שכזו)
בהמלך השימוש, אחרי שההגה היה אצלי שנה וחודש נשבר clamp אחד ואי אפשר היה יותר לחבר את ההגה לשולחן בצורה יציבה.
זה קרה לקראת אמצע ספטמבר ומיד יצרתי קשר עם הייבואן, הם אמרו לי שהם לא יודעים בדיוק מה אפשר לעשות והם יצרו קשר עם לויג'טק ויודיעו לי - אבל זה יהיה רק אחרי החגים.
לא שמחתי שזה ייקח הרבה זמן אבל שמחתי שלפחות היו כנים איתי שהתשובה תגיע רק עוד הרבה זמן.
כמעט חודשיים אחרי (אחרי כל החגים ועוד קצת זמן ספייר) עדיין לא חזרו אליי אז התקשרתי אליהם ושאלתי מה קורה- הם ענו לי שאין מה לעשות בנידון, ההגה שלי אבוד והם יהיהו מוכנים לעשות לי הנחה על הגה חדש
לא ממש האמנתי למה שאני שומע ואחרי ויכוחון קל הם הבהירו לי ששבר לא נמצא במסגרת האחריות וניסו "לנפנף" אותי באמירה שאם זה לא נראה לי אני יכול לפנות ללוגי'טק בעצמי (אמירה תמוהה מאוד לאור זה שהם הייבואן- אני די בטוח שזה נאמר רק בנסיון להוריד אותי מהגב שלהם)
חיפשתי את תעודת האחריות ושמתי לב שלא קיבלתי אחת אז יצרתי קשר במייל עם החנות שבה קניתי את המוצר וקיבלתי את התשובה הבאה:
"שלום רב
חברת מעתק לא מנפיקה תעודות אחריות.
האחריות באמצעות חשבונית קניה בלבד.
אם אמרו לך ששבר לא מכוסה הם הקובעים.
תודה"
בהיותי מייואש לחלוטין מכל הסיפור כבר התכוונתי לנסות ללכת לתביעה קטנה החלטתי לחכות עוד קצת ולנסות לפנות גם ישירות ללוגי'טק דרך האתר.
פתחתי באתר בקשת שירות ומהר מאוד קיבלתי תשובה שיש אחריות של שנה בלבד על ההגה ושלפי המספר הסידורי ההגה שלי בן שנתיים וחצי.
אז אמנם הייבואן פה נותן שנתיים אחריות - אבל עושה רושם שזו החלטה שהם קיבלו על דעת עצמם ובלי הרבה אפשרויות לגבות את ההחלטה הזו היות שלפי מה שהבנתי משיחות הטלפון איתם בכלל אין להם מעבדה שבה הם מתקנים כאלה דברים (אני מזכיר שוב, זה רק חלק פלסטיק שנשבר, האלקטרוניקה תקינה לחלוטין).
שלחתי ללוגיטק הסבר קצר שהמוצר נרכש לפני שנה ו3 חודשים מהיבואן הישראלי שמספק שנתיים אחריות, הם הבינו שמשהו פה לא מסתדר והעבירו אותי (הכל במייל) לטיפול של איש תמיכה שמתאים לאיזור שלי (הוא היה ארופאי) שתוך יומיים שלוש רשם לי שיחליפו לי את המוצר ונתן לי 'מספר החלפה'.
התקשרתי עם מספר ההחלפה לייבואן שלא ממש הבין מה אני רוצה ממנו עם המספר הזה ... שלחתי להם את המייל שקיבלתי מלוגי'טק וגם עדכנתי את לוגיטק שהייבואן לא יודע מה עושים עם המספר הזה.
מיד קיבלתי מלוגי'טק תשובה שהם כבר דיברו עם X(שם האיש תמיכה של לוגי'טק) ושהייבואן יותר לא חלק בעניין והם יישלחו לי חבילה בימים הקרובים. גם הייבואן יצר איתי קשר לבשר לי בשמחה רבה שאני יותר לא הבעיה שלהם ולוג'יטק מטפלים בי ישירות (בניסוח דיפולמטי כמובן - אבל לפחות יצרו איתי קשר).
ובאמת אחרי כמה ימים קיבלתי UPS Tracking Number שמהר מאוד הפך לשליח שדפק לי בדלת ונתן לי הגה חדש לחלוטין, ארוז.... סגור ... אפילו לא "מחודש" ... פשוט "חדש" - מדהים.
את ההגה הישן הם לא ביקשו חזרה אז פתחתי אותו ותיקנתי את החלק (הדבקה+העברת בורג מצד לצד בתוך הפלסטיק).
נורא אירוני אבל מלכתיכלה לא פתחתי אותו לתקן לבד כי לא רציתי לאבד את ה""אחריות"""
את ההגה החדש לא פתחתי ומכרתי אותו (טכנית - הוא גם זכאי לעוד כמעט שנה של ""אחריות"")
לסיכום-
שירות נוראי מהיבואן (שדווקא יש לו שם לא רע בנושאי שירות ממה שיצא לי לדבר עם אנשים ולקרוא בפורומים)
שירות מדהים מלוג'טק ואפילו יצא שקיבלתי פיצוי נאה על כל הכאב ראש
לפני שנה ומשהו רכשתי בארץ הגה למחשב של חברת לוג'יטק מדגם G25 עם אחריות לשנתיים של הייבואן 'מעתק'.
למי שלא מכיר מדובר במוצר מאוד מפואר, שלמתי עליו 1700 ש"ח בזמנו ומדובר בהגה שכולל שני מנועי force feedback חזקים שנלחמים איתך ומקשים עליך את סיבוב ההגה לפי תנאי הכביש.
חשוב להדגיש שהשימוש במוצר מאוד פיזי.
ההגה מתחבר לשולחן באמצעות שני clamps (קלאמפים ?) מפלסטיק שנמצאים בתוכו (הברגה שכזו)
בהמלך השימוש, אחרי שההגה היה אצלי שנה וחודש נשבר clamp אחד ואי אפשר היה יותר לחבר את ההגה לשולחן בצורה יציבה.
זה קרה לקראת אמצע ספטמבר ומיד יצרתי קשר עם הייבואן, הם אמרו לי שהם לא יודעים בדיוק מה אפשר לעשות והם יצרו קשר עם לויג'טק ויודיעו לי - אבל זה יהיה רק אחרי החגים.
לא שמחתי שזה ייקח הרבה זמן אבל שמחתי שלפחות היו כנים איתי שהתשובה תגיע רק עוד הרבה זמן.
כמעט חודשיים אחרי (אחרי כל החגים ועוד קצת זמן ספייר) עדיין לא חזרו אליי אז התקשרתי אליהם ושאלתי מה קורה- הם ענו לי שאין מה לעשות בנידון, ההגה שלי אבוד והם יהיהו מוכנים לעשות לי הנחה על הגה חדש
לא ממש האמנתי למה שאני שומע ואחרי ויכוחון קל הם הבהירו לי ששבר לא נמצא במסגרת האחריות וניסו "לנפנף" אותי באמירה שאם זה לא נראה לי אני יכול לפנות ללוגי'טק בעצמי (אמירה תמוהה מאוד לאור זה שהם הייבואן- אני די בטוח שזה נאמר רק בנסיון להוריד אותי מהגב שלהם)
חיפשתי את תעודת האחריות ושמתי לב שלא קיבלתי אחת אז יצרתי קשר במייל עם החנות שבה קניתי את המוצר וקיבלתי את התשובה הבאה:
"שלום רב
חברת מעתק לא מנפיקה תעודות אחריות.
האחריות באמצעות חשבונית קניה בלבד.
אם אמרו לך ששבר לא מכוסה הם הקובעים.
תודה"
בהיותי מייואש לחלוטין מכל הסיפור כבר התכוונתי לנסות ללכת לתביעה קטנה החלטתי לחכות עוד קצת ולנסות לפנות גם ישירות ללוגי'טק דרך האתר.
פתחתי באתר בקשת שירות ומהר מאוד קיבלתי תשובה שיש אחריות של שנה בלבד על ההגה ושלפי המספר הסידורי ההגה שלי בן שנתיים וחצי.
אז אמנם הייבואן פה נותן שנתיים אחריות - אבל עושה רושם שזו החלטה שהם קיבלו על דעת עצמם ובלי הרבה אפשרויות לגבות את ההחלטה הזו היות שלפי מה שהבנתי משיחות הטלפון איתם בכלל אין להם מעבדה שבה הם מתקנים כאלה דברים (אני מזכיר שוב, זה רק חלק פלסטיק שנשבר, האלקטרוניקה תקינה לחלוטין).
שלחתי ללוגיטק הסבר קצר שהמוצר נרכש לפני שנה ו3 חודשים מהיבואן הישראלי שמספק שנתיים אחריות, הם הבינו שמשהו פה לא מסתדר והעבירו אותי (הכל במייל) לטיפול של איש תמיכה שמתאים לאיזור שלי (הוא היה ארופאי) שתוך יומיים שלוש רשם לי שיחליפו לי את המוצר ונתן לי 'מספר החלפה'.
התקשרתי עם מספר ההחלפה לייבואן שלא ממש הבין מה אני רוצה ממנו עם המספר הזה ... שלחתי להם את המייל שקיבלתי מלוגי'טק וגם עדכנתי את לוגיטק שהייבואן לא יודע מה עושים עם המספר הזה.
מיד קיבלתי מלוגי'טק תשובה שהם כבר דיברו עם X(שם האיש תמיכה של לוגי'טק) ושהייבואן יותר לא חלק בעניין והם יישלחו לי חבילה בימים הקרובים. גם הייבואן יצר איתי קשר לבשר לי בשמחה רבה שאני יותר לא הבעיה שלהם ולוג'יטק מטפלים בי ישירות (בניסוח דיפולמטי כמובן - אבל לפחות יצרו איתי קשר).
ובאמת אחרי כמה ימים קיבלתי UPS Tracking Number שמהר מאוד הפך לשליח שדפק לי בדלת ונתן לי הגה חדש לחלוטין, ארוז.... סגור ... אפילו לא "מחודש" ... פשוט "חדש" - מדהים.
את ההגה הישן הם לא ביקשו חזרה אז פתחתי אותו ותיקנתי את החלק (הדבקה+העברת בורג מצד לצד בתוך הפלסטיק).
נורא אירוני אבל מלכתיכלה לא פתחתי אותו לתקן לבד כי לא רציתי לאבד את ה""אחריות"""
את ההגה החדש לא פתחתי ומכרתי אותו (טכנית - הוא גם זכאי לעוד כמעט שנה של ""אחריות"")
לסיכום-
שירות נוראי מהיבואן (שדווקא יש לו שם לא רע בנושאי שירות ממה שיצא לי לדבר עם אנשים ולקרוא בפורומים)
שירות מדהים מלוג'טק ואפילו יצא שקיבלתי פיצוי נאה על כל הכאב ראש
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 74 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
יפה מאוד. אני גם שמעתי המון סיפורים טובים על השירות של לוג'יטק (אני נתקלתי בו רק כשהיו לי שאלות ותהיות על ההרמוני).
שווה להמשיך לקנות מהם.
שווה להמשיך לקנות מהם.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
לא פעם ראשונה שאנחנו שומעים על השירות הנהדר של לוג'יטק, כן ירבו 
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
האמת שאני לא חושב שמעתק היו לגמרי לא בסדר פה.zovirax כתב:איזה יבואנים מחורבנים יש פה...
טוב שלא נשברת....
נכון שראוי היה שהם ייצרו קשר עם הלקוח כדי לידע אותו שמבחינתם אין מה לעשות עם הפניה שלו, אבל מעבר לזה הם התנהגו בסדר גמור.
שום יבואן לא נותן אחריות על שבר על דעת עצמו, יש יצרנים בודדים שכן נותנים ובמקרה כזה היבואנים מיישרים קו. גם במקרה הזה לא האחריות של מעתק ולא האחריות של לוג'יטק מכסות שבר, זה שלוג'יטק נתנו לו מוצר חדש זה רק בגלל שהם לא הבינו עד הסוף את פרטי המקרה או בגלל שירות ממש ממש מעולה, אבל זה לרגע לא אומר שהשירות של מעתק הוא רע.
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
איזה מזל שאתה לא נותן שירות (אני מקווה)sapir255 כתב:האמת שאני לא חושב שמעתק היו לגמרי לא בסדר פה.zovirax כתב:איזה יבואנים מחורבנים יש פה...
טוב שלא נשברת....
נכון שראוי היה שהם ייצרו קשר עם הלקוח כדי לידע אותו שמבחינתם אין מה לעשות עם הפניה שלו, אבל מעבר לזה הם התנהגו בסדר גמור.
שום יבואן לא נותן אחריות על שבר על דעת עצמו, יש יצרנים בודדים שכן נותנים ובמקרה כזה היבואנים מיישרים קו. גם במקרה הזה לא האחריות של מעתק ולא האחריות של לוג'יטק מכסות שבר, זה שלוג'יטק נתנו לו מוצר חדש זה רק בגלל שהם לא הבינו עד הסוף את פרטי המקרה או בגלל שירות ממש ממש מעולה, אבל זה לרגע לא אומר שהשירות של מעתק הוא רע....
אני אסביר לאט:
נניח שקנית הגה עם ידית הילוכים. והידית נשברת אחרי יום כי הפלסטיק מאיכות ***. האם זה זהה למקרה שבו זה היה נופל על הרצפה ונשבר? נכון שהתוצאה זהה וקשה להוכיח. המוצר מיועד לעבודה פיזית ורבת זעזועים. המקרה הזה ממש קל, הפלסטיק יצא מהמקום. אין אפילו חשד לשבר מנפילה.
מכיר את זה שאנשים קונים משהו יותר יקר רק כי הם סומכים על השירות\חברה? את הערך המוסף הזה מרוויחים כשדואגים ללקוח ולא נטפלים לשטויות
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
כולם שמעו על השירות הטוב של לוג'יטק? אז הנה דוגמא לשרות הרע של לוג'יטק:
לפני כ 10 חודשים רכשתי ב EBAY מקלדת DINOVO EDGE. מקלדת מצויינת המתחברת באמצעות DONGLE BLUETOOTH יעודי
עקב חוסר תשומת לב מצידי שברתי את ה DONGLE.
ייצרתי קשר עם השירות של לוג'יטק וביקשתי לקנות DONGLE במקום האחד שנשבר. נציג שלהם שאל היכן רכשתי את המקלדת וברגע ששמע שהמקלדת נרכשה ב EBAY הודיע לי חד משמעית שהם לא נותנים שירות לציוד שנרכש ב EBAY ולא הסכימו למכור לי DONGLE חליפי.
לפני כ 10 חודשים רכשתי ב EBAY מקלדת DINOVO EDGE. מקלדת מצויינת המתחברת באמצעות DONGLE BLUETOOTH יעודי
ייצרתי קשר עם השירות של לוג'יטק וביקשתי לקנות DONGLE במקום האחד שנשבר. נציג שלהם שאל היכן רכשתי את המקלדת וברגע ששמע שהמקלדת נרכשה ב EBAY הודיע לי חד משמעית שהם לא נותנים שירות לציוד שנרכש ב EBAY ולא הסכימו למכור לי DONGLE חליפי.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
מוזר, זה אפילו לא עניין של אחריות, זו בקשה לרכישה... מה עשית ?yanivol כתב:כולם שמעו על השירות הטוב של לוג'יטק? אז הנה דוגמא לשרות הרע של לוג'יטק:
ייצרתי קשר עם השירות של לוג'יטק וביקשתי לקנות DONGLE במקום האחד שנשבר. נציג שלהם שאל היכן רכשתי את המקלדת וברגע ששמע שהמקלדת נרכשה ב EBAY הודיע לי חד משמעית שהם לא נותנים שירות לציוד שנרכש ב EBAY ולא הסכימו למכור לי DONGLE חליפי....
מה שאני לא מבין, אם זה bluetooth, למה צריך דונגל ייעודי ?! Bluetooth הוא תקן ... לומר 'Bluetooth ייעוד" זה לא פרדוקס ?
נערך לאחרונה על ידי שבלול ב 28/12/2009 14:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
לגיטמי שתחשוב ככה... אבל בוא נתייחס לכמה נקודות:sapir255 כתב:האמת שאני לא חושב שמעתק היו לגמרי לא בסדר פה.zovirax כתב:איזה יבואנים מחורבנים יש פה...
טוב שלא נשברת....
שום יבואן לא נותן אחריות על שבר על דעת עצמו, יש יצרנים בודדים שכן נותנים ובמקרה כזה היבואנים מיישרים קו. גם במקרה הזה לא האחריות של מעתק ולא האחריות של לוג'יטק מכסות שבר, זה שלוג'יטק נתנו לו מוצר חדש זה רק בגלל שהם לא הבינו עד הסוף את פרטי המקרה או בגלל שירות ממש ממש מעולה, אבל זה לרגע לא אומר שהשירות של מעתק הוא רע....
- המוצר הוא מוצר לשימוש פיזי מאוד, זה לא שנשבר לי עכבר ואני טוען שזה קרה משימוש רגיל בעכבר...
- מעתק לא מספקים תעודת אחריות, זה מאוד נח לטעון שמשהו לא כלול באחריות כשאין תעודת אחריות
- אני לא עו"ד אבל זה שהם לא מספקים תעודת אחריות זו עבירה על החוק:
http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/8D759 ... F7429F.htm
- נדמה לי שיש כאן איזשהו תחום אפור שמעתק מספקים שנתיים אחריות שלא ברור מה היא כוללת בעוד ששהיצרן נותן שנה אחריות. וממה שקראתי בפורומים בחו"ל אנשים אחרים שנשבר להם אותו חלק קיבלו שירות ללא שום בעייה
- כשביקשתי לרכוש את החלק הפגום ולתקן בעצמי לא ניתנה לי האפשרות - לא יודע כמה זה יישים אבל באותו הלינק - "חלקי חילוף למוצרים שערכם מעל 300 ₪ חובה לספק גם במשך השנה שלאחר תום תקופת האחריות"
(גם שים לב שבלוגיט'ק כנראה שהכירו את התופעה ושהאחריות עושה רושם שכן כוללת שבר כזה)
את מעתק בכלל לא עניין איך קרה השבר, זה לא שהם חשדו שזה קרה מזה שההגה נפל על הרצפה. לא ברור לי למה לדעתך חובת ההוכחה פה היא עליי
סיפור יפה שרק מחזק את העובדה שפה זה ישראל ושם זה שאר העולם.
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

לא, זה לא זהה. עדיין, זה לא משנה את העובדה שאין אחריות על שבר ואתה לא יכול לצפות שתקבל משהו שלא מגיע לך, כמובן שאם החברה רוצה לשמור על שם טוב היא תספק לך את השירות הזה בכל מקרה כי ניתן לטעון שזה פגם במוצר משום שהוא לא מספיק עמיד.Avi_h כתב:איזה מזל שאתה לא נותן שירות (אני מקווה)sapir255 כתב:האמת שאני לא חושב שמעתק היו לגמרי לא בסדר פה.zovirax כתב:איזה יבואנים מחורבנים יש פה...
טוב שלא נשברת....
אני אסביר לאט:
נניח שקנית הגה עם ידית הילוכים. והידית נשברת אחרי יום כי הפלסטיק מאיכות *** האם זה זהה למקרה שבו זה היה נופל על הרצפה ונשבר? נכון שהתוצאה זהה וקשה להוכיח. המוצר מיועד לעבודה פיזית ורבת זעזועים. המקרה הזה ממש קל, הפלסטיק יצא מהמקום. אין אפילו חשד לשבר מנפילה.
מכיר את זה שאנשים קונים משהו יותר יקר רק כי הם סומכים על השירות\חברה? את הערך המוסף הזה מרוויחים כשדואגים ללקוח ולא נטפלים לשטויות...
אם אתה קונה משהו בהנחה שתקבל מעבר למובטח לך אז אתה צרכן גרוע וכנראה שתתאכזב.
על סמך מה אתה קובע שאין אחריות על שבר ?
עובדה שלוגיטק כן נותנים אחריות על השבר הזה (רק שלוגי'טק נותנים אחריות לשנה אחת לעומת הייבואן שנותן שנתיים אחריות ללא שום יכולת לעמוד בזה)
את תנאי האחריות נהוג לציין בתעודת אחריות שלא מסופקת באופן שיטתי ע"י הייבואן שמתעלם מהחוק
עובדה שלוגיטק כן נותנים אחריות על השבר הזה (רק שלוגי'טק נותנים אחריות לשנה אחת לעומת הייבואן שנותן שנתיים אחריות ללא שום יכולת לעמוד בזה)
את תנאי האחריות נהוג לציין בתעודת אחריות שלא מסופקת באופן שיטתי ע"י הייבואן שמתעלם מהחוק
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

לגבי האחריות של לוג'יטק:שבלול כתב:לגיטמי שתחשוב ככה... אבל בוא נתייחס לכמה נקודות:sapir255 כתב:האמת שאני לא חושב שמעתק היו לגמרי לא בסדר פה.zovirax כתב:איזה יבואנים מחורבנים יש פה...
טוב שלא נשברת....
- המוצר הוא מוצר לשימוש פיזי מאוד, זה לא שנשבר לי עכבר ואני טוען שזה קרה משימוש רגיל בעכבר...
- גם מכונית, ובכל זאת אתה לא רואה אנשים שיש להם תקר פונים ליבואן/יצרן בטענה שהצמיג לא היה מספיק עמיד. אם אתה לא חושב שהמוצר איכותי פשוט אל תקנה אותו.
- מעתק לא מספקים תעודת אחריות, זה מאוד נח לטעון שמשהו לא כלול באחריות כשאין תעודת אחריות
-ניתן לומר את אותו הדבר גם בכיוון הנגדי.
- אני לא עו"ד אבל זה שהם לא מספקים תעודת אחריות זו עבירה על החוק:
http://www.tamas.gov.il/NR/exeres/8D759 ... F7429F.htm
-יכול להיות, אבל אני חושב שיש בקופסה תעודת אחריות של לוג'יטק ואולי מבחינת החוק זה מספיק.
- נדמה לי שיש כאן איזשהו תחום אפור שמעתק מספקים שנתיים אחריות שלא ברור מה היא כוללת בעוד ששהיצרן נותן שנה אחריות. וממה שקראתי בפורומים בחו"ל אנשים אחרים שנשבר להם אותו חלק קיבלו שירות ללא שום בעייה
בהרבה מדינות יש שלוחה של לוג'יטק, אם ללוג'יטק יש מדיניות להחליף את החלק הזה גם מחוץ לאחריות אז סביר להניח שהיא זהה בכל שלוחותיה. בישראל כנראה שהיבואן אינו כפוף למדיניות היצרן.
- כשביקשתי לרכוש את החלק הפגום ולתקן בעצמי לא ניתנה לי האפשרות - לא יודע כמה זה יישים אבל באותו הלינק - "חלקי חילוף למוצרים שערכם מעל 300 ₪ חובה לספק גם במשך השנה שלאחר תום תקופת האחריות"
יכול להיות שאתה צודק ויכול להיות שלא, אני לא עוכר דין.
(גם שים לב שבלוגיט'ק כנראה שהכירו את התופעה ושהאחריות עושה רושם שכן כוללת שבר כזה)
את מעתק בכלל לא עניין איך קרה השבר, זה לא שהם חשדו שזה קרה מזה שההגה נפל על הרצפה. לא ברור לי למה לדעתך חובת ההוכחה פה היא עליי
זה לא צריך לעניין אותם ולא ברור לי איך קיבלת את הרושם שאני חושב שאתה צריך להוכיח משהו. אם אין אחריות על שבר אז אין וזהו, לא משנה למה. אם היצרן מוכן לסייע זה יזקף לזכותו, אבל בטח שלא לרעתו של היבואן שנהג בדיוק כפי שהוא התחייב לנהוג.
אם לא מוצא חן בעיניך איך שיבואן מסויים מתנהל פשוט תפסיק לרכוש את מוצריו, זאת בתקווה שרבים יצטרפו אליך והיצרן יחליף אותו ביבואן יותר טוב....
http://www.logitech.com/index.cfm/foote ... cl=roeu,en
"This warranty does not cover problems or damage resulting from (1) accident, abuse, misapplication, or any unauthorized repair, modification or disassembly; (2) improper operation or maintenance, usage not in accordance with product instructions or connection to improper voltage supply; or (3) use of consumables, such as replacement batteries, not supplied by Logitech except where such restriction is prohibited by applicable law" - מכאן שאין אחריות על שבר.
"No Logitech dealer, agent, or employee is authorized to make any modification, extension, or addition to this warranty." - ואולי מכאן ניתן להסיק שהאחריות של מעתק זהה?
אתה ממש מתעקש פה, לא ברור לי איך תרגמת את הציטוט לזה שאין אחריות על שבר ...
השבר לא נגרם מתאונה !! הוא קרה תוך כדי משחק תוך שאני שימוש במוצר כמו השיצרן התכוון שיעשו בו שימוש.
או שאתה הולך לומר לי שבגלל שזה קרה תוך כדי משחק מוכניות זה בטח קרה שההגה הפעיל כח בהמלך תאונה של המשחק ?
זה פשוט מאוד, כשאתה קונה מברג עם שנתיים אחריות והוא נשבר לך בהמלך הברגה רגילה, אתה לא חושב שזה נופל במסגרת האחריות ??
---
תקר בצמיג זה בכלל אותו מקרה... ועל צמיג יש אחריות ותהיה בטוח שמצויין בתעודת האחריות באיזה מקרים אפשר לפנות אליהם.
---
לגבי "זה מאוד נח לטעון את זה בכיוון הנגדי" ?? אתה רציני ? החוק מחייב אותם לספק תעודת אחריות בדיוק בשביל למנוע את המצב הזה
זה נכון שלא בדקתי לפני שיש תעודת אחריות במוצר אבל הופך אותי לרשלן !
---
לגבי תעודת האחריות של לוגיטק , מתוך :
http://www.consumers.org.il/default.asp ... 9EB75DE02}
"יצרן או יבואן חייבים לצרף למוצר תעודת אחריות בעברית (ואם ביקש הצרכן, גם בערבית)."
ועדיין, בלי קשר לתעודות וחוק וכל זה.... אם אתה קונה מוצר שעיקר כוונתו היא שתצטרך להפעיל כח כדי לתפעל אותו ומספק עליו שנתיים אחריות - זה רק הגיון בריא ששבר שקרה במהלך שימוש תקין במוצר יהיה מכוסה באחריות. ואם לא אז תדאג לציין את זה. חוזר לדוגמת המברג
בייחוד כשהשנתיים אחריות זה משהו שאתה מפרסם ומשתמש בו כדי למכור את המוצר
אתה אומר פה דברים בסגנון "זה לא צריך לעניין אותם" כשבפועל בתור צרכן אתה צריך לחשוב שזה לא צריך אותך ... לא אותם, אתה שלמת להם !
אני מאוד מקווה שאתה לא נותן שירות במדינתו ולמעשה אם זו הגישה שלך בתור צרכן אני מקווה מאוד שלא תצטרך לקבל שירות מאף ייבואן באיזורנו.
השבר לא נגרם מתאונה !! הוא קרה תוך כדי משחק תוך שאני שימוש במוצר כמו השיצרן התכוון שיעשו בו שימוש.
או שאתה הולך לומר לי שבגלל שזה קרה תוך כדי משחק מוכניות זה בטח קרה שההגה הפעיל כח בהמלך תאונה של המשחק ?
זה פשוט מאוד, כשאתה קונה מברג עם שנתיים אחריות והוא נשבר לך בהמלך הברגה רגילה, אתה לא חושב שזה נופל במסגרת האחריות ??
---
תקר בצמיג זה בכלל אותו מקרה... ועל צמיג יש אחריות ותהיה בטוח שמצויין בתעודת האחריות באיזה מקרים אפשר לפנות אליהם.
---
לגבי "זה מאוד נח לטעון את זה בכיוון הנגדי" ?? אתה רציני ? החוק מחייב אותם לספק תעודת אחריות בדיוק בשביל למנוע את המצב הזה
זה נכון שלא בדקתי לפני שיש תעודת אחריות במוצר אבל הופך אותי לרשלן !
---
לגבי תעודת האחריות של לוגיטק , מתוך :
http://www.consumers.org.il/default.asp ... 9EB75DE02}
"יצרן או יבואן חייבים לצרף למוצר תעודת אחריות בעברית (ואם ביקש הצרכן, גם בערבית)."
ועדיין, בלי קשר לתעודות וחוק וכל זה.... אם אתה קונה מוצר שעיקר כוונתו היא שתצטרך להפעיל כח כדי לתפעל אותו ומספק עליו שנתיים אחריות - זה רק הגיון בריא ששבר שקרה במהלך שימוש תקין במוצר יהיה מכוסה באחריות. ואם לא אז תדאג לציין את זה. חוזר לדוגמת המברג
בייחוד כשהשנתיים אחריות זה משהו שאתה מפרסם ומשתמש בו כדי למכור את המוצר
אתה אומר פה דברים בסגנון "זה לא צריך לעניין אותם" כשבפועל בתור צרכן אתה צריך לחשוב שזה לא צריך אותך ... לא אותם, אתה שלמת להם !
אני מאוד מקווה שאתה לא נותן שירות במדינתו ולמעשה אם זו הגישה שלך בתור צרכן אני מקווה מאוד שלא תצטרך לקבל שירות מאף ייבואן באיזורנו.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
דונגל יעודי עושה אוטומטית צימוד בינו לבין המקלדת. הזמנתי באינטרנט DONGLE Bluetooth לא יעודי ואני ממתין להגעתו. כרגע המקלדת מושבתתשבלול כתב:מוזר, זה אפילו לא עניין של אחריות, זו בקשה לרכישה... מה עשית ?yanivol כתב:כולם שמעו על השירות הטוב של לוג'יטק? אז הנה דוגמא לשרות הרע של לוג'יטק:
ייצרתי קשר עם השירות של לוג'יטק וביקשתי לקנות DONGLE במקום האחד שנשבר. נציג שלהם שאל היכן רכשתי את המקלדת וברגע ששמע שהמקלדת נרכשה ב EBAY הודיע לי חד משמעית שהם לא נותנים שירות לציוד שנרכש ב EBAY ולא הסכימו למכור לי DONGLE חליפי....
מה שאני לא מבין, אם זה bluetooth, למה צריך דונגל ייעודי ?! Bluetooth הוא תקן ... לומר 'Bluetooth ייעוד" זה לא פרדוקס ?...
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא