HTPC חדש - מה צריך לדעת כשמתחילים?
שלום לחברים,
אני שוקל לעבור לHTPC בסלון (ולחבר אותו לPhilips 8404) מכיוון שביטלתי את החיבור שלי לYES. רוב התכנים שלי הם מהרשת ואני מעדיף לראות בדיוק את מה שאני אוהב, מתי שאני אוהב...
אחרי שקראתי את כל הסקירות לגבי HTPC נותרו לי כמה שאלות שאני מקווה שלכם יהיו תשובות:
א. מה ההבדל בין מחשב לכל דבר (נייח במארז קטן) לבין פיתרון כמו הION של Nividia (מלבד עניין הקירור)?
ב. האם כדאי לשלב את התוכנה Boxee כתוכנה לניהול מדיה ? (אם מישהו מכיר...)
ג. החיבור היחיד שמתוכנן להיות בין המחשב למסך הוא HDMI . האם הוא עונה לי על כל הדרישות או שמא יהיו תכנים שאני לא אוכל לראות/לשמוע ויהיה לי בעיה איתם?
ד. אחרון אבל לא פחות חשוב, מה התקציב שלדעתכם אני צריך בכדי לרכוש HTPC חזק שיוכל לנגן את כל התכנים האפשריים בלי בעיה ( *חשוב לציין שיש לי נגן בלו-ריי בנפרד ולכן אין צורך בHTPC שמכיל נגן בלו-ריי...)
תודה מראש,
עדי
אני שוקל לעבור לHTPC בסלון (ולחבר אותו לPhilips 8404) מכיוון שביטלתי את החיבור שלי לYES. רוב התכנים שלי הם מהרשת ואני מעדיף לראות בדיוק את מה שאני אוהב, מתי שאני אוהב...
אחרי שקראתי את כל הסקירות לגבי HTPC נותרו לי כמה שאלות שאני מקווה שלכם יהיו תשובות:
א. מה ההבדל בין מחשב לכל דבר (נייח במארז קטן) לבין פיתרון כמו הION של Nividia (מלבד עניין הקירור)?
ב. האם כדאי לשלב את התוכנה Boxee כתוכנה לניהול מדיה ? (אם מישהו מכיר...)
ג. החיבור היחיד שמתוכנן להיות בין המחשב למסך הוא HDMI . האם הוא עונה לי על כל הדרישות או שמא יהיו תכנים שאני לא אוכל לראות/לשמוע ויהיה לי בעיה איתם?
ד. אחרון אבל לא פחות חשוב, מה התקציב שלדעתכם אני צריך בכדי לרכוש HTPC חזק שיוכל לנגן את כל התכנים האפשריים בלי בעיה ( *חשוב לציין שיש לי נגן בלו-ריי בנפרד ולכן אין צורך בHTPC שמכיל נגן בלו-ריי...)
תודה מראש,
עדי
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 228 פעמים
1. למחשב רגיל יש יותר כוח מION, הION הוא מעבד ATOM (מה שיש בנטבוקים) חלש יחסית שצורך מעט חשמל יחד עם כ.מסך מובנה 9400
2. החלטה שלך
3. עונה על הכל
4. אם מבוסס ION אז 2~2.5 רגיל ~2
2. החלטה שלך
3. עונה על הכל
4. אם מבוסס ION אז 2~2.5 רגיל ~2
HTPC חדש - מה צריך לדעת כשמתחילים ?
קודם כל תודה רבה על התשובה המפורטת!!
רציתי לשאול, מה קורה עם תכנים שלהם תמיכה בפורמטי אודיו חדשים (DTS-HD) וכו'..?
מה עושים איתם מבחינת תוכנה וחיבורים כדי שהם יתמכו?
בנוסף, בנוגע למחיר שנקבת בקשר למערת HTPC חדשה. איפה אני יכול לקבל מפרט מומלץ לעניין<?
תודבה שוב,
עדי
רציתי לשאול, מה קורה עם תכנים שלהם תמיכה בפורמטי אודיו חדשים (DTS-HD) וכו'..?
מה עושים איתם מבחינת תוכנה וחיבורים כדי שהם יתמכו?
בנוסף, בנוגע למחיר שנקבת בקשר למערת HTPC חדשה. איפה אני יכול לקבל מפרט מומלץ לעניין<?
תודבה שוב,
עדי
HTPC חדש - מה צריך לדעת כשמתחילים ?
תודה רבה.
אז ככה..קראתי את המפרטים ויש לי שתי שאלות:
א. במידה ואני לא רוצה להרכיב את המחשב בעצמי, למישהו יש חנות מומלצת לעניין?
ב. הדבר שהכי חשוב לי בHTPC (מלבד היכולת לנגן את כל התכנים מבלי לגמגם...) הוא הגודל.
ממש חשוב לי שהוא יהיה קטן (כדי שישתלב ויזואלית בסלון...)מבלי להתפשר על האיכות. מה עושים??
תודה שוב,
עדי
אז ככה..קראתי את המפרטים ויש לי שתי שאלות:
א. במידה ואני לא רוצה להרכיב את המחשב בעצמי, למישהו יש חנות מומלצת לעניין?
ב. הדבר שהכי חשוב לי בHTPC (מלבד היכולת לנגן את כל התכנים מבלי לגמגם...) הוא הגודל.
ממש חשוב לי שהוא יהיה קטן (כדי שישתלב ויזואלית בסלון...)מבלי להתפשר על האיכות. מה עושים??
תודה שוב,
עדי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
צר לי אם אני נשמע כמו אחד שבוגד בפורום שהוא אחד ממנהליו אבל אם אתה לא בקטע של הרכבת מחשבים אז HTPC זה כנראה לא בשבילך.
למרות כל המאמצים בהפיכת מחשב ל"מוצר מדף" אנחנו עוד לא הגענו לשלב שבו תוכל לקנות HTPC בחנות, לחבר אותו לחשמל בבית ושהוא יעבוד לך בלי שתאלץ לפשפש בקרביו ו/או להתקין תוכנות ותיקונים מפעם לפעם.
אם גם הגודל חשוב לך אז אני ממליץ לך לקרוא כמה מהכתבות של זיו שסוקר עבור האתר את רוב מזרימי המדיה הזמינים לנו בארץ הקודש. אולי שם תמצא משהו שימלא את דרישותיך.
למרות כל המאמצים בהפיכת מחשב ל"מוצר מדף" אנחנו עוד לא הגענו לשלב שבו תוכל לקנות HTPC בחנות, לחבר אותו לחשמל בבית ושהוא יעבוד לך בלי שתאלץ לפשפש בקרביו ו/או להתקין תוכנות ותיקונים מפעם לפעם.
אם גם הגודל חשוב לך אז אני ממליץ לך לקרוא כמה מהכתבות של זיו שסוקר עבור האתר את רוב מזרימי המדיה הזמינים לנו בארץ הקודש. אולי שם תמצא משהו שימלא את דרישותיך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
עקרונית, אתה יכול ללכת על מחשב זעיר מוכן מבוסס ION
(דוגמאות: Fiono Funtwist, Acer Aspire Revo, AsRock ION 330, Giada Slim N10), ולעבוד עם Boxee, שבגירסה שלה שיוצאת אוטוטו עובדת מצויין, כולל הרצת תכני 1080P וריפים מלאים של בלוריי עם פענוח החומרה של כרטיס המסך המובנה שיש במחשבים האלה.
במחשבים הזעירים האלו לא תוכל לעשות passthrough ל-DTS-HD, וזהו בעצם החסרון לעומת מזרימדיה. אבל כן תוכל להפעיל המרה ל-LPCM 7.1. האיכות זהה.
עוד אפשרות זה ללכת על מחשב זעיר מורכב מבוסס ION, כמו במפרט מספר 5 בשרשור המפרטים בראש הפורום, וללכת על מפרט נמוך פרופיל שתוכל לשים בו את ה-Asus Xonar HDAV Slim, כרטיס נמוך פרופיל הכולל יכולת העברה מלאה של הפורמטים החדשים (DTS-HD וכו).
(דוגמאות: Fiono Funtwist, Acer Aspire Revo, AsRock ION 330, Giada Slim N10), ולעבוד עם Boxee, שבגירסה שלה שיוצאת אוטוטו עובדת מצויין, כולל הרצת תכני 1080P וריפים מלאים של בלוריי עם פענוח החומרה של כרטיס המסך המובנה שיש במחשבים האלה.
במחשבים הזעירים האלו לא תוכל לעשות passthrough ל-DTS-HD, וזהו בעצם החסרון לעומת מזרימדיה. אבל כן תוכל להפעיל המרה ל-LPCM 7.1. האיכות זהה.
עוד אפשרות זה ללכת על מחשב זעיר מורכב מבוסס ION, כמו במפרט מספר 5 בשרשור המפרטים בראש הפורום, וללכת על מפרט נמוך פרופיל שתוכל לשים בו את ה-Asus Xonar HDAV Slim, כרטיס נמוך פרופיל הכולל יכולת העברה מלאה של הפורמטים החדשים (DTS-HD וכו).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
הנה סטארטפ: למכור מחשבים PRE-INSTALLED עם מדיה פורטל מותקן עם מיעוט ממשק WINDOWS , כולל כרטיס טלויזיה... נראה לי ילך חזק.Catskinner כתב: למרות כל המאמצים בהפיכת מחשב ל"מוצר מדף" אנחנו עוד לא הגענו לשלב שבו תוכל לקנות HTPC בחנות, לחבר אותו לחשמל בבית ושהוא יעבוד לך בלי שתאלץ לפשפש בקרביו ו/או להתקין תוכנות ותיקונים מפעם לפעם....
אפשר להוסיף את זה לרשימת הסטארטאפים שלי... בינתיים כוללת מכונת השכרת סרטי בלוריי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ואחרי שבוע הלקוח חוזר אליך עם מחשב מושבת כי הוא שמע שאפשר גם להתקין את XYZ ועכשיו כלום לא עובד לו. רק ההתעסקויות האלו יגרמו לסטארטפ להפוך לדרך ללא מוצא המובילה רק למטה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
חברים,עוד שאלה...
בכל שרשור המפרטים המומלצים מופיע המשפט : "ינגן 720P ואת רוב תכני ה-1080P בפענוח תוכנה עם אופציה לפענוח חומרה".
מה זה אומר???
א. למה שזה לא ינגן את כל תכני ה1080P?
ב. מה הכוונה בפענוח תוכנה / פענוח חומרה??
תודה שוב,
עדי
בכל שרשור המפרטים המומלצים מופיע המשפט : "ינגן 720P ואת רוב תכני ה-1080P בפענוח תוכנה עם אופציה לפענוח חומרה".
מה זה אומר???
א. למה שזה לא ינגן את כל תכני ה1080P?
ב. מה הכוונה בפענוח תוכנה / פענוח חומרה??
תודה שוב,
עדי
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
א. הכוונה היא שזה לא ינגן תכני 1080P שלא קודדו טוב (למעשה, גם סטרימרים לא ינגנו אותם), הכוונה היא בעיקר לקבצי MKV משחרורים לא טובים (שאחריהם תגיע גירסת PROPER).
ב. פענוח תוכנה - מאמץ של המעבד (ה-CPU). פענוח חומרה - מאמץ של מעבדי האותות הדיגיטליים בכרטיס המסך (ה-GPU).
ב. פענוח תוכנה - מאמץ של המעבד (ה-CPU). פענוח חומרה - מאמץ של מעבדי האותות הדיגיטליים בכרטיס המסך (ה-GPU).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"