מסך הקרנה ל- AE900

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי את ה- AE900 כבר כמה שבועות ואני עדיין מקרין על הקיר ומתלבט בקשר למסך (פתחתי שירשור דומה לא מזמן, אבל עכשיו השאלות שלי קצת יותר ממוקדות).
שמתי לב, למרות תנאי ההקרנה הירודים כרגע, שאני לא ממש מרוצה מרמות השחור של המכשיר.
האם מסך הקרנה אפור יכול לעזור? מה עם מסך מחורר? איזשהו GAIN מסויים? פירמה מסויימת? דגם מסויים?
רוחב מסך ההקרנה הרצוי 2.20-2.40. המקרן ימוקם כ- 4.2 מ' מהמסך, קרוב למרכז המסך. ישיבה מול המסך ולצידי המסך (כלומר יש דרישה לזוית צפייה רחבה יחסית).

דא"ג, קראתי ב- avbuzz.com שפילטר מסוג 81C (או 81A + 81B) + קליברציה ישפרו מאוד את רמות השחור ודיוק הצבע. מישהו יודע היכן ניתן להשיג פילטר מתאים, ומה סדר גודל של מחיר?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78902
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

ND FILTER ניתן להשיג בהמון מקומות, פשוט תעשה חיפוש ב-FROOGLE או EBAY וכו'.

שים לב שמסך אפור יקלקל לך במידת מה את הלבנים. עדיף מסך לבן אבל עם GAIN נמוך.

כמו כן, שווה לשחק עם הצמצם ולנסות להקטין את כמות האור ככל הניתן דרכו.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

1. מסך יישפר מעט את התמונה אבל לא את רמות השחור.
2. מסגרת שחורה מסביב לתמונה תשפר את הקונטרסט הנתפס משמעותית.
3. מה שפוגם בעיקר הוא ההחזרים מהקירות והתקרה - צביעתם בצבעים כהים יעזור (אני יודע שזה לא ממש פרקטי).
4. אני בחיפוש אחרי פילטר כזה בחנויות באזור מגורי ללא הצלחה (פשוט מנסה לחסוך זמן שכבר הסתבר כלא יעיל).
ניתן לרכוש את הפילטר הזה ב-BHPHOTO למשל.
עלות -52$ לפני משלוח.
שים לב שיש גירסא יקרה יותר, בעלת ציפוי נגד שריטות שלשימוש שלנו, הוא לא רלוונטי.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

תודה רבה

שליחה #4 

מרטין, אני חושש שצביעת קירות ו/או מסגרת שחורה לא ישפרו משמעותית את הבעיה הספציפית הנ"ל (= שחור מקסימלי לא מספק).
כדי לוודא שאני לא הוזה חיברתי את המחשב למקרן (כבל VGA) והקרנתי מסך שחור לחלוטין. תקן אותי אם אני טועה, אבל בבדיקה הנ"ל קירות כהים היו אמורים (אם כבר) להשפיע לרעה על השחור הנתפס מאחר שהאישון היה מתרחב יותר. בכל מקרה אם יש החזר אור משמעותי מהסביבה בבדיקה כזו זה אומר שהשחור לא מספיק שחור, לא?
לגבי הפילטר: האם ידוע לך מה הקוטר הרצוי עבור המקרן (שמתי לב שהבוחן ב- avbuzz.com השתמש ב- 77 מ"מ)?
עצות נוספות לשיפור התמונה (אם יש) ייתקבלו בברכה!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #5 

1. אתה טועה פעמיים.
- אבסולוטית, נכון. השחור לא משתפר בגלל המסגרת, כלומר, במכשיר מדידה זה לא היה משתנה אולם במח (וזה מה שחשוב) זה כן.

הנה, תסתכל על הדוגמא הקלאסית הזו:

http://www.michaelbach.de/ot/lum_adelso ... index.html

אפילו אחרי שמראים לך שזה אותו גוון בדיוק, המח מתקשה לעכל את זה.

- שנינו יודעים שהשחור המקסימלי הוא צבע המסך בתאורת החדר. השחור שמקרין המסך הוא אפור מאוד כהה. אי לכך, אם הקירות מחזירים את ה"אפור המאוד כהה" הזה, זה אומר שתאורת החדר גבוהה יותר וזה פוגם ברמת השחור המקסימלית.

2. כן, הקוטר הוא 77 מ"מ.
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #6 

MartinHSabag כתב:1. אתה טועה פעמיים.
- אבסולוטית, נכון. השחור לא משתפר בגלל המסגרת, כלומר, במכשיר מדידה זה לא היה משתנה אולם במח (וזה מה שחשוב) זה כן.

הנה, תסתכל על הדוגמא הקלאסית הזו:
...
ואתה רק פעם אחת :P
האשלייה האופטית שהבאת מדגימה שהמח מפרש עוצמות אור ביחס לסביבה, ולא באופן אבסולוטי כמו מכשיר מדידה. בדיוק מהסיבה הזו, מסגרת שחורה תגרום לקלקול רמות השחור בתמונה ולא לשיפורן. אם תקרין תמונה שחורה, אז זה שהיא בעצם אפורה יבלוט יותר בגלל המסגרת השחורה יותר.
מסגרת שחורה בהחלט משפרת את התמונה הנראית (perceived), אך לא בקטע של שיפור השחור. איני יודע למה זה קורה, אך מנחש שזה קשור ליצירת גבולות ברורים שמאפשרים לנו ל"היבלע" בתמונת הסרט.
משה

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שוב תודה

שליחה #7 

התיאור של moco עולה בקנה אחד עם ההבנה והאינטואיציה שלי, ולכן טענתי שהשחרת הסביבה ותחימה שחורה כנראה לא תעזור לבעיה הספציפית הזו (היא כנראה כן תעזור לקונטרסט הנתפש בתמונה רגילה, אך לא לשחור הנתפש בתמונה שחורה נטו).
שנינו יודעים שהשחור המקסימלי הוא צבע המסך בתאורת החדר. השחור שמקרין המסך הוא אפור מאוד כהה. אי לכך, אם הקירות מחזירים את ה"אפור המאוד כהה" הזה, זה אומר שתאורת החדר גבוהה יותר וזה פוגם ברמת השחור המקסימלית.
...
אכן. אבל אל תישכח שיש לי נקודת ייחוס מצויינת לגבי השחור המקסימלי האבסולוטי בחדר בכל רגע נתון - אני פשוט מסתכל על חלק מהקיר בו לא מוקרנת התמונה. לצערי יש הבדל משמעותי מדי (לטעמי) בינו לבין השחור בתמונה המוקרנת.

דא"ג, אם אני לא טועה גם לך יש מקרן כזה, לא?! אם כן, עם היד על הלב, האם אתה מרוצה מרמות השחור שלו ומרמת הפירוט של הצללים? האם אתה מקרין בסביבה מבוקרת תאורה לחלוטין? באיזה מסך אתה משתמש? כל טיפ יתקבל בברכה.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #8 

קצת לעשות סדר בסלט,

ראשית, הדברים הבאים "יעזרו" לך לקבל שחור, או נכון יותר, אפור כהה יותר:

1. מסך אפור.
2. ND פילטר
3. מנורה חלשה יותר
4. סגירת הצמצם.
5. תמונה גדולה יותר

כולם בסופו של יום יביאו אותך לנקודה בה אם תקרין 0 IRE בלבד על המסך (שחור) הצבע הבסיסי יהיה כהה יותר.

כל הדברים שמניתי, "יזיקו" גם ללבן ולשאר הצבעים, היות והם חותכים בעוצמת ההארה. זה משחק של GIVE & TAKE. אי אפשר להשאיר את האחד בלי לתת קצת מהשני.

הענין הוא שקיים שוני בין הדברים וצריך להזהר עם היישומים:

רבים מתיחסים אל מסך אפור ו-ND פילטר כדבר דומה. זו טעות בסיסית.
היתרון של מסך אפור הוא לא רק בהורדת העוצמה היחסית של התאורה ובכך "שיפור האפור" אלא ב-"מלחמה" באור טועה המגיע מהקירות והתקרה. מסך אפור ישמור לך, ברמה כזו או אחרת, על ה-ANSI קונטרסט שלך, יתרון שאין ביכולת ה-ND פילטר לבצע.

נתון נוסף וחשוב ב-ND פילטר הוא איכות הפילטר.

לא היית רוצה שהחוליה החלשה שלך תהפוך להיות הפילטר. אחד מהדברים החשובים ביותר במקרנים קדמיים היא האופטיקה המצויה בהם. ברגע שאתה מכניס פילטר זול למערכת, אתה בפרוש תפגום בתמונה.
אם כבר לקנות פילטר אז חשוב לוודא כי מדובר בפילטר בעל ציפוי נגד החזרים פנימיים. אתה קרוב לודאי תתקל במושג MULTI COATED. אחרת, יוחזר אור לתוך העדשה של המקרן ובכך ייפגע הקונטרסט הבסיסי שלך.

האידיאל עבורך (מנסיום עם ה-900) יהיה מסך בדמות ה- Gray Hawk של סטיוארט. מדובר על מסך מאד מאוזן (UNIFORM) המבוסס על המסך הכי טוב שלהם, ה-STUDIOTEC.
הבעיה, ככל הראה, תהיה במחיר הגבוה שתדרש לשלם עבורו.
אני מציע לך לחפש "תשובות" של חברות אחרות כגון DA-LITE או DRAPER למסך אפור. שילוב כאמור עם ה-900 ייתן לך את התוצאה הטובה ביותר.

עם זאת צריך לזכור דבר מאד חשוב: ND פילטר אולי יתן תוצאה פחות טובה (בוודאות, אם יש לך קירות לבנים..) אבל במקרן הבא שלך ייתכן והאפורים יהיו מספיק טובים, כך שמסך אפור לא יהיה נחוץ ו-את ה-ND פילטר אפשר פשוט לזרוק לפח...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

moco,

מסגרת שחורה גורמת לקונטרסט חזק יותר מכיוון שהמרכז הוא לבן.

תראה את הקטע של simultaneous contrast בעמוד הזה:

http://www.sapdesignguild.org/resources ... omena.html

עקרונית אפשר להשתמש בבד אפרפר יותר ולשים סביבו מסגרת שחורה.

המטרה של המסגרת היא לא להשחיר את השחורים אלא להפוך את התמונה ליותר קונטרסטית. אגב, תאורה אחורית עדינה (כמו שאנחנו עושים על פלאזמות) שלא עושה רפלקציות על המסך עצמו תגרום גם לשחורים טובים יותר בגלל שהיא תצמצם את האישונים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

israeli2k,

אם הפרמטר היחיד שלך הוא הרקע, אז אתה צריך פשוט מקרן עם יחס ניגודיות גבוה בהרבה (גם ב-10,000:1 השחור הוא אפור).

הפעם היחידה שראיתי שחור "אבסלוטי" היה עם תצוגות של 50,000 עד 100,000:1 וזה עדיין טיפה רחוק עבור הבית שלנו. יש מקרנים מסחריים כאלה (פילים למשל).

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

עופר- רקע שחור הוא לא הפרמטר המרכזי שמעניין אותי, הוא בעיקר אמצעי למטרה. המטרה היא אבחנה טובה בפרטים מוצללים. כרגע המצב לא מזהיר, בייחוד אם אני משווה לרושם שקיבלתי מה HC3000 שראיתי בהדגמה. ייתכן שאני מדמיין, אבל הרושם המאוד חזק שלי היה של HC3000 רמת שחור מצויינת - טובה בהרבה מה- 900 (בחנתי את ה- HC3000 בסצינות קשות. לא בחנתי את שניהם A-B כמוכם.). מאחר שתנאי סביבת ההקרנה ירודים כרגע אני לא יכול לומר בודאות מוחלטת שהבעיה נעוצה בשחור לא מספק, אבל אני די בטוח בכך. אוכל לדעת בוודאות רק לאחר שאשפר את הסביבה. מבטיח לדווח לכשזה יושג.

בכל מקרה נראה לי שאני אלך על מסך לבן עם ND פילטר, על פי ההמלצות שלכם (דא"ג גם הבוחן ב- avbuzz.com השתמש במסך לבן).
אנסה גם להחשיך את הקירות איכשהו, ונראה אם זה עוזר...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #12 

oferlaor כתב:moco,

מסגרת שחורה גורמת לקונטרסט חזק יותר מכיוון שהמרכז הוא לבן.

תראה את הקטע של simultaneous contrast בעמוד הזה:

http://www.sapdesignguild.org/resources ... omena.html

עקרונית אפשר להשתמש בבד אפרפר יותר ולשים סביבו מסגרת שחורה.

המטרה של המסגרת היא לא להשחיר את השחורים אלא להפוך את התמונה ליותר קונטרסטית. אגב, תאורה אחורית עדינה (כמו שאנחנו עושים על פלאזמות) שלא עושה רפלקציות על המסך עצמו תגרום גם לשחורים טובים יותר בגלל שהיא תצמצם את האישונים.
...
עופר,
לא הבנתי את הסברך.
הקטע שהפנת אליו מדגים בדיוק את אותה תופעה שבאשלייה שמרטין הזכיר (שאגב מופיע מתחת ) . בהקשר של מסך הקרנה ניתן היה להגיד תיאורטית, בהקשר של שתי ההדגמות של simultaneous contrast, שהמסגרת השחורה יוצרת פרספציה של צבעים יותר בהירים בתמונה. האמת היא שאני בספק שזה קורה למעשה, כי המסגרת מאוד קטנה יחסית לתמונה הגדולה. בכל אופן, אשליות simultaneous contrast לא מסבירות קונטרסט נראה עדיף בתוך התמונה.
אני עוד אף פעם לא מצאתי הסבר משכנע, או אפילו אשלייה אופטית פשוטה שמדגימה את זה בלי הסבר. האינטואיציה שלי אומרת שזה קשור להפרדת התמונה מהסביבה על ידי גבולות ברורים.
האמת, אומנם הסרט נראה יותר טוב עם מסגרת, אך אף פעם לא חשתי שהקונטרסט כביכול השתפר.
משה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
יצירת קשר:

שליחה #13 

אני משתמש במסך עם GAIN מאוד גבוה (מעל 2.2) בגודל של 100" (ביחס 4:3 מה שמשאיר 92" ב-16:9).
זה גורם ל-HOTSPOTS ולכן אני זקוק לפילטר שיוריד את העוצמה הכללית.

כמו שאמרתי, בהשוואה מול ה-HC3000 ההחלטה לא היתה חד משמעית ולקח לי סופ"ש עם עצמי להחליט מה אני מעדיף. זה לא שבהכל הם שווים ורק זה הפרמטר היחיד.
יש גם את עיניין הקשתות, DITHERING ו-SDE שהרבה יותר בולט במיצובישי, לעומתו יש VB בפנסוניק ורמות שחור אולי טיפה פחות טובות אבל תמונה סופר חלקה, נוחות התקנה (זום ו-LENS SHIFT), חיבור SCART, וכו'...
כלומר, זה לא בהכרח מי יותר טוב אבסולוטית, אלא מה אתה אישית מעדיף.
About.me

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

מרטין- מסכים עם כל מה שכתבת על ה HC3000 ביחס ל 900, פרט לרושם הסובייקטיבי שקיבלתי מרמות השחור. ב- 3000 לא הייתה לי שום בעייה עם שחורים, ובפנסוניק יש לי בעיה קשה, כך שלי נראה שההבדל גדול יחסית. למרות זאת, אם אתה טוען שבבדיקת A-B שלהם ההבדל היה קטן אז אני קונה את זה - יכול ליהיות שקיבלתי רושם מוטעה... בכל מקרה תודה על העזרה!

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342

שליחה #15 

יש ל DA-LITE מסכים שהם אפורים בהירים, בניגוד למסכים של סטיוארט שהם מאוד כהים יחסית.
לי יש את ה- [DA-Lite HCC [=High Contrast Cinema, ואין לי בעיה אם ה"לבנים".

קודם כל לך על פילטר כי זה זול, שומר על עדשת המקרן (מאבק למשל), ולא הורס כלום. אח"כ אפשר לעשות הערכת מצב, ומקסימום להוריד.
עבור לעוצמת מנורה נמוכה.
הקפד כל החשכת החדר (זה לא יעשה את השחורים יותר שחורים, אבל זה יאפשר לך להבחין ביותר גווני ביניים של אפור, ולכן יותר פרטים).

ותתמקד בחיובי 8)
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #16 

israeli2k,
שאלה בסיסית ששמתי לב שעוד לא שאלו אותך. כיילת בכלל את הBrightness של המקרן. אולי הוא פשוט גבוה מידי?

eladdo,
מה זאת אומרת שהפילטר שומר על העדשה מאבק? אז האבק נוחת על הפילטר במקום, לא? בכל אופן, אפשר לנקות את שניהם מאבק. (האמת שאני לא מכיר פילטרים וממה הם עשויים אבל את העדשה בטוח אפשר).
משה

eladdo
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 342

שליחה #17 

היי משה,
יותר קל ויעיל להבריג פילטר ולנקות אותו ביסודיות (עם איזה תכשיר שתרצה) מאשר לטפס למקרן (או להוריד אותו) בכדי לנקות את העדשה על קימוריה ופינותיה.
ואם המקרן שלך מוצב בהישג ידם של ילדים, זה גם יכול למנוע שריטות.
חוץ מזה, בטח שמת לב כשהמקרן שלך דלוק, אם אתה מסתכל על העדשה היא תמיד תראה לך מלוכלכת ולא משנה כמה תנקה אותה. זה מפני שחלקיקי אבק נכנסים לתוך העדשה.
אם הפילטר יכול להקטין את התופעה הזאת, זאת ברכה כשלעצמה.

שווה לא?
I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve...

israeli2k פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

לא כיילתי באופן מקצועי שום דבר במקרן. אבל, עברתי על כל ה- presets, שיחקתי עם מצב ה IRIS, עם עוצמת הנורה (העברתי ל LOW), עם ה BRIGHTNESS, עם ה CONTRAST ואולי עם עוד כמה דברים. ההבדלים ברמות השחור לא היו דרמטיים , לטעמי, ולא הצלחתי להגיע לתוצאות מספקות. דרך אגב, אני לא חושב שיש בעיה במקרן הספציפי שלי (למרות שזו תמיד אפשרות), מאחר שהבחנתי בתופעה גם כשבחנתי 900 אחר בחנות. בזמנו ייחסתי זאת לחוסר כיול של המכשיר הנבדק, עקב הביקורות המחמיאות באינטרנט. כעת ניראה לי שייתכן שהבעיה קצת יותר קשה.

נ.ב. סתם אנקדוטה: כשהייתי בארה"ב לא מזמן יצא לי לסייר קצת ב- circuit city. הסתובבתי בין הטלויזיות ופתאום קפצה לי לפנים תמונה מדהימה עם קונטרסט מעולה, שחורים עמוקים מאוד וצבעים עשירים. זה היה מקרן אחורי "70 1080p של SONY מבוסס 3xSXRD (כמו ה- RUBY). התמונה היתה פשוט מאלפת (אם כי רק בזוית ישרה יחסית מול המסך). המחיר: כ- 5K$ אם אני לא טועה. אולי נקודות הייחוס שלי גבוהות מדי...

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #19 

תנסה לכייל בעזרת avia/dve.
שחר

eladdo
עוסק בתחום